Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Auto export uitgelegd

Overal op internet vind je tegenwoordig advertenties of websites die jouw auto maar al te graag zo snel mogelijk willen kopen. Het liefst vandaag nog. Allemaal voor de export! Auto export naar Oost Europa of Afrika is de laatste jaren erg populair geworden onder autohandelaren. Vanwege de lagere kwaliteitsstandaard voor tweedehands auto's, het goedkopere onderhoud én omdat export autohandelaren hier in Nederland BPM kunnen terugvragen voor auto's die na 1 januari 2006 zijn gebouwd. Voor een bulkprijs worden er 10 of 20 auto's tegelijk gekocht, om ze in het land van bestemming van onderhoud te voorzien en aan particulieren weer te verkopen.

Met name Nederlandse auto's zijn populair, omdat Nederlandse chauffeurs erom bekend staan zuinig met hun bolide om te gaan. Nederlandse auto's houden hun waarde beter dan in andere landen, en als een auto in Nederland schade of een ongeluk heeft gehad, wordt deze al gauw 'economisch total loss' verklaard, terwijl dezelfde auto eenvoudig in een Oost Europees land kan worden opgeknapt.

Wijkopenautos.nl óf een auto exporteur?

In tegenstelling tot auto exporteurs die niet de échte waarde van jouw export auto zien doet Wijkopenautos.nl dat wel. Iedere wagen die wij kopen wordt uitvoerig getaxeerd en professioneel op waarde geschat door RDW erkende taxateurs. Op basis van de taxatie maken we een bod op de auto, waarvoor je de auto direct kunt verkopen. We hebben een immens netwerk van RDW erkende autohandelaren die de auto graag van je overnemen. Jij verkoopt je auto, wij doen de rest.

Export auto bij Wijkopenautos.nl

Auto Inkoop Service
Gratis RDW Erkende Taxatie
Auto export opkopers
Autohandel voor export
Auto waarde experts

Auto export óf Wijkopenautos.nl?

Geweldig. Netjes ontvangen met een glimlach en een bakje koffie. Vriendelijke service en snel een bod gekregen. TOP !!!!!!
09-12-2016 door Jesien Z. uit Breda | Chrysler PT Cruiser 2.2 uit 2003

Probeerde mijn auto aan iemand in het buitenland te slijten om er meer voor te vangen, maar dit gaat veel sneller! En leuke mensen in de garage!
05-01-2017 door Harm E. uit Enschede | Suzuki Grand Vitara uit 2002

Succesvol geëxporteerd!
Succesvol geëxporteerd!
Succesvol geëxporteerd!
Succesvol geëxporteerd!
Succesvol geëxporteerd!
Succesvol geëxporteerd!
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
14-05-2016 door Charice R. uit Haarlem.

Na een check bij diverse bedrijven kwam wij kopen auto's met de beste aanbieding. De auto weggebracht en na 2 dagen netjes het bedrag ontvangen op de rekening.


24-11-2015 door Jac M. uit 's Hertogenbosch

Alles met Duitse "gründlichkeit" afgehandeld. Prettig contact met de medewerkers.


22-03-2016 door Rachid F. uit Amsterdam

Correct en netjes

Auto export is veranderd

Een auto exporteren werd lange tijd gezien als een moeilijk bureaucratisch proces. Waarom zou je immers een auto verkopen in het buitenland als je hem in Nederland gewoon kwijt kunt. Vanaf 2006 is het namelijk mogelijk om de BPM terug te vragen bij auto export. De BPM is één van de redenen waarom Nederlandse auto's gemiddeld duurder zijn. Wanneer je een auto uitvoert bij de RDW, krijg je de 'rest BPM' dan ook terug van de belastingdienst. Iedere maand wordt dit bedrag minder, en na 5 jaar is het ook geen vetpot meer, maar het komt wel extra bovenop de auto die geëxporteerd wordt.

Wat is mijn export auto waard?
In Nederland zijn we wellicht een beetje verwend geworden als het op auto's aankomt. Een auto met hier en daar een paar beschadigingen verliezen veel meer in waarde dan in het buitenland. Je zou daarom bijna kunnen zeggen dat de waarde van een auto nog meer fragiel is dan de auto zelf. Factoren die de auto waarde in Nederland sterk beïnvloeden zijn niet van toepassing op export auto's. Dat heeft ook te maken met het

Export auto opkopers bulk

Auto opkopers voor export kijken niet nauwkeurig naar jouw auto. Voor velen maakt het niet uit wat voor auto ze kunnen exporteren, aangezien ze in veelvoud worden geëxporteerd. Voor een bepaald bedrag worden auto's per 10 of 20 tegelijkertijd gekocht. Voor zowel koper en verkoper een lucratieve deal. Bij dit soort export auto praktijken worden dan ook vaak de (soms) letterlijk "gebruikte auto's" verkocht. Auto's die in Nederland moeilijk verkocht worden, omdat er al teveel mee is gebeurd. Terwijl in het buitenland kan er daarentegen eenvoudig en goedkoop aan worden gesleuteld. En het feit dat de auto in een ander land nog geen historie heeft, maakt het ook makkelijker voor voertuig exporteurs om te sjoemelen met bijvoorbeeld de kilometerstand of het onderhoudsboekje.

Type auto exporteren
Wat voor type auto's worden er zoal geëxporteerd? In de praktijk kunnen dit allerlei export auto's zijn. Bedrijfsauto's bijvoorbeeld die in Nederland door verschillende chauffeurs intensief zijn gebruikt, kunnen in Nederland niet of voor een veel te lage prijs verkocht worden. Hetzelfde geld voor auto's waar al het één en ander mee gebeurd is, denk aan voertuigen betrokken bij een ongeval, occasions van meer dan 10 jaar oud, grote auto's met een relatief kleine motor. Auto's waar in de export meer mee te verdienen valt, doordat ze hun geschiedenis in het buitenland verliezen.

WOK Status RDW Probeer in Nederland een auto te verkopen die een RDW WOK status heeft gehad. Een voertuig krijgt van de RDW een WOK status (Wacht op Keuring) zodra deze betrokken is geweest bij een ongeval. Verzekeringsmaatschappijen of de politie geven deze status, waarna de auto niet meer de weg op mag voordat hij door een RDW erkende monteur is goedgekeurd. Dan verdwijnt de RDW WOK status, maar blijft de WOK melding in het systeem. Het gevolg hiervan is dat het bij de verkoop nooit zeker is wat er precies met de auto is gebeurd. De waarde van de auto verdwijnt daarmee als sneeuw voor de zon. Auto's met een WOK melding zijn daarom niet rijp voor de sloop, maar rijp voor de auto export.

Auto export types

Wat voor type auto je ook hebt, Wijkopenautos.nl koopt hem altijd. Na een zorgvuldige en nauwkeurige taxatie door RDW erkende taxateurs stellen wij de prijs van jouw auto precies vast, gebaseerd op marktconforme prijzen. We hebben al meer dan 445.000 auto's in totaal gekocht, met iedere auto die we kopen worden we zorgvuldiger en nauwkeuriger. Zie hieronder of jouw auto voor export wordt gevraagd, of dat je hem liever in Nederland wilt verkopen.

Type auto Verkopen aan Wijkopenautos.nl Verkoopbaarheid in Nederland
Voertuig met WOK melding
Auto met grijs kenteken
Ex Leasewagens
Elektrische auto's
Taxi's
Auto ouder dan 12 jaar
Mercedes Benz/BMW Oldtimers

Je auto uitvoeren bij de RDW

Export auto voor verkoop aan het buitenland kan particulier, maar hou rekening met een hoop regelwerk, administratie of onvoorziene kosten bij de verhuizing. Export auto uitbesteden is een optie, maar niet per sé voordeliger. Daarom helpen we graag met particuliere export auto buitenland naar België, Duitsland en Frankrijk.


De particuliere export auto markt
Het belangrijkste zijn de buitenlandse kopers. Die vind je via particuliere auto verkoop sites voor het buitenland. Richt je je op de buitenlandse markt? Zoek dan op fora naar liefhebbers voor specifieke merken, zoals Volkswagen fanclubs of Toyota fanclubs. Heb je een koper gevonden, ontmoet en tot een akkoord gekomen moet de export auto nog aan voorwaarden voldoen. De auto mag maximaal 14 dagen na uitvoer nog in Nederland rondrijden op witte kenteken platen, met geldige APK en export auto voertuig verzekering. Bovendien vraagt de RDW kosten voor het uitschrijven, eenmalig €9,54.

Kentekencard voor de export

In 2014 is de RDW overgestapt naar het kentekenbewijs op creditcardformaat, de kentekencard. Sindsdien geeft de RDW geen papieren kentekenbewijzen meer uit. Een chip in de kaart bevat gegevens van de auto én kentekenhouder. Deze vervangt RDW Kentekenbewijzen deel I en deel II. Auto's die na 1 januari 2014 worden overgeschreven krijgen vanaf dan een kentekencard.

Op een rijtje. Wat moet ik doen?
 • Ga naar RDW erkend export auto bedrijf
 • Betaal 'Dienst Export' kosten á €9,54
 • Lever kentekenplaten in
Ontvang van de RDW het volgende:
 • Vrijwaringsbewijs. Gebruik dit om de verzekering te annuleren.
 • Tenaamstellingsbewijs
 • of Kentekencard met afgeknipt hoekje zodat deze ongeldig, maar wel bruikbaar export auto's is
 • Kentekenbewijs deel II voor uitvoer

Adminstratieve deel voor Nederland is klaar. Met kentekenbewijs deel 2 mag je 14 dagen in Nederland rijden op witte uitvoer kentekenplaten of buitenland kenteken.


Auto exporteren BPM terugvragen
Sinds 2006 kan men in Nederland BPM terugvragen bij de export auto. BPM terugvragen kan alleen bij auto's die na oktober 2006 zijn gebouwd. Hoeveel BPM je terugkrijgt wordt berekend op basis van de auto leeftijd. Het BPM restbedrag wordt geleidelijk minder. Een rekenvoorbeeld hieronder:

Rekenvoorbeeld
We hebben een BMW 520i, op kenteken gezet in mei 2013. De bruto BPM op de auto bedraagt €5040,-. Op het moment van schrijven is de restwaarde van de BPM €2466,-. Dat betekent dat je 3 jaar na aanschaf van de auto nog steeds ongeveer 50% van de betaalde BPM terug kan vragen!


Auto export merken

Of je auto exporteren een goed idee is, hangt vooral af van welke auto je hebt. In Afrikaanse landen zijn vooral Japanse auto’s zoals Toyota en Honda populair, relatief betaalbaar en makkelijk te repareren. In de top 20 exportlanden staan 5 Afrikaanse landen. Een groot deel van naar Afrika geëxporteerde auto’s gaat naar Libië. De laatste jaren is de vraag naar occasions ook groot in eigen land, zodat het aantrekkelijker is auto’s hier te verkopen dan te exporteren naar Afrika. Dit is te zien in de omzet van occasions in 2014. Bovendien neemt de laatste jaren export Afrika af en wint export Oost-Europa populariteit. De 10 populairste auto export merken zijn: Volkswagen, Opel, Mercedes-Benz, Toyota, Renault, Peugeot, Audi, BMW, Ford, Volvo.

Favoriete auto export merken

Traditiegetrouw stelt Wijkopenautos.nl ieder jaar weer een lijstje op met de meest populaire export merken. Deze lijst is opgesteld, onafhankelijk van auto verkoop sites en enkel gebaseerd op particulier auto export. Ieder jaar is deze lijst met merken min of meer hetzelfde, maar toch zien we kleine verschillen in bijvoorbeeld Toyota en Volkswagen. Onze favoriete export merken:

Merk Merk Merk
Nissan Opel Peugeot
Toyota Volkswagen Mazda
Mercedes BWM Audi

Auto export Afrika

Voor auto export naar Afrika ga je naar wijkopenautos.nl. Start daar de online taxatie door je kenteken in te voeren. Uit deze informatie wordt direct een voorlopige waarde berekend. U ontvangt een bevestigingsmail met daarin de optie om een afspraak te maken met onze experts voor een exacte waardebepaling. Deze vindt plaats in de garage waar de auto binnen een half uur van boven tot onder nagekeken wordt. Hierna wordt een bod gedaan waarna je natuurlijk zelf besluit om over te gaan tot verkoop of om de verkoop zelf af te handelen met de verkregen informatie. Als je kiest voor particuliere verkoop, houd je wel alles zelf in de hand, maar moet je ook rekening houden met de verschillende aspecten die bij auto export Afrika komen kijken. Auto export Afrika is snel geregeld via wijkopenautos.nl.

Om het voertuig op de juiste wijze af te melden ga je naar een servicebalie van de RDW. Daar beëindig je de voertuigregistratie en verzekering. Kies je voor auto export Afrika via wijkopenautos.nl, dan nemen wij deze administratie uit handen. Wij maken het vrijwaringsbewijs en de afmelding bij de verzekering in orde, zodat je nergens meer naar om hoeft te kijken en de auto snel kwijt bent.

Als de reparatiekosten aan het voertuig hoger zijn dan het gemak en plezier dat de auto oplevert, is de beste tip auto export Afrika. Je wilt tenslotte niet meer met het voertuig de weg op, vind dan maar een koper die dat wel wil. Nu is het zo dat het voertuig in landen als Afrika een warmer welkom krijgt. Laat wijkopenautos.nl hierbij helpen en doe de online taxatie op onze website. Zo ben je van alle administratieve handel af en maak je iemand anders blij met het voertuig. Voer je kenteken in en maak een afspraak met één van onze experts in de garage voor inspectie.

Kies voor auto export naar Afrika en ontvang nog een fijn bedrag voor occasion. En hoeveel tijd dit kost? Het kan allemaal binnen 24 uur geregeld zijn en wij maken de verkoopsom nog dezelfde dag over naar je rekening. Dit in tegenstelling tot particuliere auto export waarbij je alles zelf moet zien te regelen. Kortom: laat de auto vrijblijvend taxeren via wijkopenautos.nl, geniet van de extra ruimte in de garage en kies voor auto export naar Afrika via onze website.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: