Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Hoe verkoop ik mijn auto particulier?

Hoe verkoop ik mijn auto particulier? Volg deze stappen om succesvol je auto particulier te verkopen:

 1. Bereken de dagwaarde van je auto.
 2. Zorg dat je het Tenaamstellingsbewijs, Overschrijvingsbewijs en het kentekenbewijs in bezit hebt.
 3. Kies of je de auto via een autoveilingsite, een advertentiesite of een ander verkoopkanaal te koop wil aanbieden.
 4. Organiseer proefritten met potentiële kopers.
 5. Sluit met de koper een koopovereenkomst af.
 6. Ga met de koper naar het postkantoor voor de overschrijving.
 7. Handel de betaling af en je auto is particulier verkocht!

Hoe verkoop ik mijn auto simpel en snel?
Het kan ook een stuk gemakkelijker. Via Wijkopenautos.nl verkoop je altijd je auto, volledig gratis! Bereken eenvoudig de dagwaarde via onze kenteken check en maak direct een afspraak voor een gratis RDW erkende taxatie. Direct na de taxatie verkoop je je auto en krijg je het RDW vrijwaringsbewijs mee.

Zoals je kunt zien is je auto verkopen particulier veel gedoe. Verkoop je auto daarom simpel en snel bij Wijkopenautos.nl!

Particulier auto verkopen via Wijkopenautos.nl

Geen advertentiekosten
Geen onderhandelingen maar een vast bod
Administratie gratis afgehandeld
Particuliere verkoopgarantie
Directe uitbetaling

Auto particulier verkopen via Wijkopenautos.nl:

"Een snelle en makkelijke manier om je auto veilig te verkopen, mede door het gelijk afgeven van de afmelding via RDW en deze ook nog via de mail te krijgen. Een goede service en vriendelijke mensen."
29-02-2016 door Carine P. uit Den Haag

"Ik moet er niet aan denken om mijn auto particulier te verkopen. Wat een gedoe. Daarom heb ik gekozen voor Wijkopenautos.nl. Super snel."
17-12-2016 door Eveline de R. uit Haarlem
Verkocht: Toyota
Toyota
Verkocht: Kia
Kia
Verkocht: BMW
BMW
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
4.6 Sterren
(4667 Beoordelingen)
Yassir L.

Ik werd ontvangen en hoefde niet te wachten. Mijn auto werd grondig geïnspecteerd met een proefrit. Het proces werd duidelijk uitgelegd en alles werd verteld. Serieuze bespreking van het bod en de motivatie. Verkoop was snel geregeld.

Douwe de V.

Ik ben zeer netjes behandeld door wijkopenautos.nl in Groningen en heb een zeer goede prijs voor mijn auto gekregen. Een aanrader als je van je auto af moet, ook als deze niet meer apk goedgekeurd is.

Voertuig verkoop? Zo doen we dat

Je auto particulier verkopen? Tegenwoordig is dat niet zo gemakkelijk meer. Advertenties op auto verkoop sites zijn vaak niet gratis, of je moet betalen om je auto hogerop te plaatsen. Daarnaast is de concurrentie in de particuliere auto verkoop ook niet mals. Met meer dan 6000 (!) nieuwe advertenties per dag heb je meer nodig dan een goede auto om op te vallen. Particulieren verkopen hun auto daardoor moeilijker, waardoor veel mensen concurreren op prijs. Verder heb je nog te maken met autohandelaren die hun showroom op particuliere auto verkoop sites etaleren en budgetten reserveren voor het hogerop plaatsen van hun advertenties.

Gemiddeld duurt het particulier verkopen van je auto daardoor langer met het risico dat hij niet verkocht wordt (voor de juiste prijs). Daarom bestaat Wijkopenautos.nl. Vul je kenteken in voor een indicatie van je autowaarde en maak een afspraak bij één van onze 25 vestigingen waar je je auto direct ter plekke kunt verkopen! Geen advertenties of onderhandelingen meer, en het bod na de taxatie is het bedrag wat je een aantal dagen later op je rekening mag verwachten.

Onze RDW erkende taxateurs taxeren wekelijks honderden occasions en weten dus precies waar zij op moeten letten om je auto voor de beste prijs particulier te verkopen. Het bod is vijf dagen geldig dus geven we je ook de tijd om er rustig over na te denken. Verderop deze pagina leggen we meer uit over de particuliere autoverkoop, hoe je dit het beste aan kunt pakken en waar je tegenaan kunt lopen. Of vul direct je kenteken in om de dagwaarde op te vragen, deze kun je gebruiken om een indicatie te krijgen van wat je auto waard is.

De mogelijkheden om je auto particulier te verkopen is snel gegroeid de laatste jaren. Zo kun je denken aan autoveilingen, auto verkoop sites en nu dus ook Wijkopenautos.nl. Het 'Te koop' briefje op de ramen van je auto is daarmee verleden tijd geworden. Ook kun je je auto inruilen bij een dealer, maar hier lever je ook in op de prijs van je occasion. Voor het gemak hebben we een overzicht gemaakt met alle voordelen en kenmerken voor het particulier verkopen van je auto. We maken het verschil tussen de particuliere verkoop via advertentie websites, de auto inruilen bij een autohandelaar, (online) autoveilingen en onszelf. Na de tabel leggen we gedetailleerd uit waar je allemaal tegenaan kunt lopen bij de verschillende particuliere auto verkoop mogelijkheden.

Service vergelijking

Waar moet ik op letten bij het particulier verkopen van mijn auto?

Auto particulier verkopen via Advertentiewebsites
Je auto verkopen via een particuliere auto verkoop website is onder meer een kwestie van geduld. Je hebt hier weliswaar het meeste kans op de hoogste prijs voor je auto, maar hier moet je een hoop valkuilen voor overwinnen. Particulieren die hier op je auto bieden geven namelijk geen garantie dat zij je auto ook daadwerkelijk kopen nadat een bod is gedaan. Zij willen de auto eerst nog zien en een proefrit maken. Helaas gebeurt het af en toe ook dat een potentiële koper langskomt met 'iemand die verstand heeft van auto's'. Deze persoon vindt vervolgens een defect, schade of iets wat niet in de advertentie stond en probeert hiermee het initiële autobod ver naar beneden te drukken. Soms is er zelfs sprake van een potentiële koper die zich misleidt voelt en zelfs een vergoeding voor de benzine vraagt! Dit is niet alleen zonde van jouw tijd, maar schaadt ook het vertrouwen van particuliere auto verkopers en de betrouwbaarheid van deze marktplaatsen waar auto's worden gekocht en verkocht.

Autohandelaren op auto verkoop sites
Het merendeel van de 6000 nieuwe occasions per dag op advertentie websites komt van BOVAG en RDW erkende autohandelaren. Op deze manier wordt het voor particulieren moeilijker om hun auto te verkopen, omdat zoekresultaten gevuld zijn met occasions van autohandelaren. Zij betalen namelijk extra om hun advertenties hogerop te plaatsen, ten koste van die van particuliere auto verkopers.

Auto inruilen bij een autohandelaar
In plaats van het particulier auto verkopen kiezen veel mensen er ook voor om hun auto in te ruilen. Met de inruilwaarde wordt vervolgens een (groot) deel van de nieuwe auto afbetaald. Gemak dient de mens, maar helaas vertaalt de inruilwaarde zich vaak in een lagere prijs voor je auto. Omdat de autohandelaar de wagen opnieuw verkoopklaar moet maken, een nieuwe APK levert en de auto vaak nog wat onderhoud nodig heeft, maakt de handelaar kosten die terugverdient moeten worden in de verkoop aan een particulier. Er is wel ruimte voor afdingen bij een autohandelaar, echter levert dit nog steeds niet de hoogste prijs voor je auto op.

Auto verkopen via Autoveiling
Tegenwoordig kun je online ook je auto laten veilen. Vanaf je computer vul je autogegevens in, maakt foto's en wacht totdat de veiling gesloten is. Voor het hoogste bod wordt je auto vervolgens opgehaald. Dit klinkt gemakkelijk, maar de grote valkuil hiervan is dat er geen gespecialiseerde taxateur naar je auto heeft gekeken. De echte waarde ervan kan daarmee nooit worden vastgesteld, wat opnieuw resulteert in een lagere prijs voor de occasion. Wel heb je de garantie dat je auto verkocht wordt, maar voor welk bedrag?

Je particuliere auto verkopen via Wijkopenautos.nl
Het particulier verkopen van je occasion is dus niet meer een kwestie van briefjes ophangen in de supermarkt of op de ruit van je wagen. Daarom maakt Wijkopenautos.nl het verkopen van je wagen gemakkelijker dan ooit! Om van onze voertuig verkoop service gebruik te kunnen maken, begin je met de auto online te taxeren, zodat je de dagwaarde van het voertuig weet voor je verkoopt. Gratis, vrijblijvend en kost slechts een paar minuten. Je voert je kenteken, kilometerstand auto in en ontvangt een voorlopige taxatie van het voertuig per email. Dit is een schatting van de waarde van je auto, dus nog geen daadwerkelijke waarde waarvoor je het voertuig kunt verkopen. Maak daarom een afspraak bij onze vestiging voor een RDW erkende taxatie. Ook deze is gratis, vrijblijvend maar geeft veel meer informatie over de staat en waarde van je voertuig. Onze verkoop experts kijken uitgebreid naar het voertuig en doen een verkoop bod voor jouw auto. Dit is het bedrag waarvoor wij de auto kopen. Indien je akkoord gaat maken wij het geld over en regelen wij de afmelding en de vrijwaring ter plekke.

De stap voor stap gids

De waarde van je auto
Bij de koop van je oude auto heb je een bepaald bedrag betaald wat je nu waarschijnlijk niet meer kunt vragen, de waarde van auto's gaat namelijk niet omhoog. De kilometerstand is omhoog gegaan je bent er wellicht een aantal keer mee op vakantie gegaan, heb je vanwege vergeten onderhoud ook de wegenwacht moeten bellen en wellicht zit er schade vanwege het verkeer of de weg op je auto. Niet te vergeten is het voertuig een jaar of twee ouder geworden. Een indicatie prijs voor je wagen bepaal je makkelijk via onze online taxatie tool. Die geeft je de waarde wat je auto op dit moment waard is op basis van je kenteken. Dit is ongeveer de prijs die je voor je auto mag vragen, echter is de staat van het voertuig hier nog niet in meegenomen. Verder kun je je wagen met andere (ver)kopers die adverteren vergelijken. Op basis hiervan moet je tot een goed bod kunnen komen, en ga er gerust boven zit, kopers willen altijd afdingen

Adverteren
Dan de advertenties. Nadat deze geplaatst is bij een autoverkoopservice moet je geld betalen om zichtbaar te worden voor de concurrentie die ook druk aan het adverteren is. Dit is vaak niet alleen een verkoper, maar ook een koper, zoals een autohandelaar die zijn hele aanbod online heeft staan. Je moet hier helaas ook mee concurreren, wat betekent dat eventueel ledenvoordeel je ook niets gaat helpen bij het particulier voertuig verkopen. Adverteren is een kunst an sich. Je hebt een aantrekkelijke tekst nodig waarin je eerlijk bent over de auto en de koper alles uitlegt over je wagen. Zodra je een geïnteresseerde koper hebt gevonden kun je onderhandelen over de prijs. Zorg dat je voor jezelf een bodemprijs hebt die je vanzelfsprekend niet prijs geeft en waar de koper niet onder kan gaan zitten met het afdingen. Daarnaast is het verstandig om de NAP kilometerstand te vermelden. De NAP staat voor Nationale Autopas, deze registreert de kilometerstand bij ieder RDW onderhoudsmoment.

Proefrit
De potentiële koper zal bij je langskomen om een proefrit te maken en de wagen in het echt te zien. Wellicht neemt hij een vriend of familielid mee die de auto zou willen controleren. Hij of zij wil wellicht onder de motorkap kijken en de bekende proefrit maken. Zorg ervoor dat je meegaat in de proefrit. Hier kun je jezelf ontpoppen tot een echte verkoper! Leg bijvoorbeeld nog meer uit over de auto, waarom je hem verkoopt, hoe lang je ermee hebt gereden en hoeveel je ervan hebt genoten. Ben je zuinig geweest op het voertuig? Heb je de wegenwacht op moeten roepen omdat er een keer iets gebeurd is onderweg? Eerlijkheid wordt gewaardeerd door de koper. Onthou dat de koper nog steeds wil gaan afdingen op het voertuig, maar een goed verkoop praatje doet wellicht wonderen! Na de proefrit kun je met de koper nog details bespreken, het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode laten zien samen met het gepleegde onderhoud en hoe de koper het geld gaat betalen. Vervolgens kom je met een laatste bod. Gaat de koper hierin mee? Gefeliciteerd! De wagen is verkocht.

Overschrijven
Nu volgen de formele verplichtingen. Bij het overschrijven lever je tegenwoordig het kentekenbewijs in, de nieuwe eigenaar ontvangt dan thuis de nieuwe rdw kentekencard en jij ontvangt het rdw vrijwaringsbewijs. Zonder al te veel hulp van de autoverkoopservice heb je je auto succesvol verkocht en ben je klaar met de verkoop. Ga je het geld gebruiken om een nieuwe auto aan te schaffen of ga je liever een keer flink op vakantie? In het geval van een nieuwe auto moet je de verzekering inlichten met het vrijwaringsbewijs, vergeet ook niet de wegenwacht te informeren over deze verandering.

Verkoop je auto vandaag nog

Bij ons is je auto verkopen particulier eenvoudiger dan je denkt. Maak daarom vandaag nog gebruik van onze vakkundige service en ervaar zelf wat wij voor jou kunnen betekenen. Particuliere autoverkoop is onze specialiteit en iedereen die zijn auto wil verkopen heten wij welkom. Vraag een voorlopige prijsindicatie aan via onze online taxatietool en maak direct een afspraak bij onze dichtstbijzijnde vestiging voor een definitieve taxatie. Wie weet is ook jouw auto binnen 48 uur aan ons verkocht.


Deze auto's zijn succesvol verkocht!


Volkswagen Golf 1.2 TSI VERKOCHT

Informatie

 • Bouwjaar:
 • Vermogen:
 • Kilometerstand:
 • Carrosserietype:
 • Transmissie:
 • Brandstof:
2014
77 KW (105 PK)
59.147 km
Hatchback
Handgeschakeld
Benzine

Renault Megane CC TCe 130 VERKOCHT

Informatie

 • Bouwjaar:
 • Vermogen:
 • Kilometerstand:
 • Carrosserietype:
 • Transmissie:
 • Brandstof:
2012
97 KW (132 PK)
40.543 km
Cabrio
Handgeschakeld
Benzine

Peugeot 208 1.2 E-VTI VERKOCHT

Informatie

 • Bouwjaar:
 • Vermogen:
 • Kilometerstand:
 • Carrosserietype:
 • Transmissie:
 • Brandstof:
2013
60 KW (82 PK)
84.510 km
Hatchback
Automatisch
Benzine

Citroën DS3 VTi 120 VERKOCHT

Informatie

 • Bouwjaar:
 • Vermogen:
 • Kilometerstand:
 • Carrosserietype:
 • Transmissie:
 • Brandstof:
2012
88 kW (120 pk)
78.138 km
Hatchback
Handgeschakeld
Benzine

BMW X1 1.8D sDrive VERKOCHT

Informatie

 • Bouwjaar:
 • Vermogen:
 • Kilometerstand:
 • Carrosserietype:
 • Transmissie:
 • Brandstof:
2012
105 kW (143 PK)
83.694 km
SUV
Handgeschakeld
Diesel

Opel Corsa 1.3 CDTi Ecoflex VERKOCHT

Informatie

 • Bouwjaar:
 • Vermogen:
 • Kilometerstand:
 • Carrosserietype:
 • Transmissie:
 • Brandstof:
2012
55 kW (75 pk)
197.756 km
Hatchback
Handgeschakeld
Diesel

Waarom de voertuig verkoop aan wijkopenautos.nl overlaten? Een voertuig verkopen kan op verschillende manieren. Zo kun je een briefje ophangen in de supermarkt, een briefje op de ruit plakken met de prijs die je wil hebben of een advertentie plaatsen op een auto verkoop website. Dit zijn niet de meest makkelijke en directe manieren. Het kost veel tijd en energie en er is geen garantie dat de voertuig verkoop in één keer slaagt. Bovendien zijn er nog de afspraken en bezichtigingen die ingepland moeten worden met een voertuig koper die wellicht niet meer geïnteresseerd is na het zien van de auto. En natuurlijk moet de auto ook voor elke bezichtiging ook brandschoon zijn. Een paar keer per week door de wasstraat kan dan behoorlijk in de kosten lopen, los van de hoeveelheid tijd die het kost om het voertuig te verkopen. Als je liever je auto echt gemakkelijk en snel wil verkopen voor een goede en eerlijke prijs, dan kun je beter naar een autodealer gaan met ervaring op het gebied van voertuig verkoop. Wanneer je bij wijkopenautos.nl terecht komt, weet je zeker dat de auto snel, makkelijk en veilig kunt verkocht wordt. Niet voor niets zijn wij een full service bedrijf, gespecialiseerd in het verkopen van voertuigen. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat de taxatie duidelijk is, gratis. Daarnaast handelen wij bij de verkoop graag de administratie af en regelen wij de afmelding, vrijwaring bij de RDW en storten wij het geld direct op je bankrekening. Wijkopenautos.nl is dé betrouwbare partner voor een snelle voertuig verkoop bij u in de buurt.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: