Cataloguswaarde berekenen? Nuttig?

In plaats van de auto catalogusprijs opzoeken, kunt u beter de dagwaarde berekenen met de handige tool van wijkopenautos.nl.

De taxatietool is simpel. Met jouw kenteken en e-mailadres ontvang je direct de dagwaarde. De dagwaarde is een indicatie van de werkelijke waarde van je auto.

Als je precies wilt weten wat er overblijft van de catalogusprijs van jouw auto, kan je via de tool ook een afspraak maken voor een gratis taxatie. Met vestigingen door heel Nederland zit er altijd één in de buurt waar je de volgende dag nog terecht kan. Simpel, snel en betrouwbaar - dat is wijkopenautos.nl.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Waarom de catalogusprijs van uw auto niet opvragen?

auto taxeren

Het moment is daar: je wil jouw auto verkopen. Veelal als men iets tweedehands wil verkopen wordt er gekeken naar de cataloguswaarde van het product, en op basis hiervan wordt een redelijke verkoopprijs bepaald. Bij een auto tweedehands verkopen werkt dat wat anders. Om een eerlijke verkoopprijs te bepalen moet je rekening houden met de jaarlijkse afschrijving. In plaats van de cataloguswaarde oftewel nieuwwaarde, is het verstandiger om de dagwaarde uit te rekenen. Op basis van de dagwaarde van jouw auto kan je een eerlijke prijs vragen. Bij de dagwaarde wordt er niet alleen rekening gehouden met de jaarlijkse afschrijving maar ook met het bouwjaar, de kilometerstand en de staat van de wagen.

Er is een goede reden om de dagwaarde van je auto te bepalen in plaats van de cataloguswaarde van je auto te berekenen. Vanaf het moment dat je jouw auto koopt, neemt deze af in waarde. Dat kan komen doordat je schade rijdt, maar het gebeurt ook omdat jouw auto elke dag ouder wordt. De cataloguswaarde heb je dus niet nodig voor het bepalen van een goede verkoopprijs en hieruit kan je niet opmaken wat de uiteindelijke dagwaarde is van jouw wagen.
Voor een auto waarde indicatie gebruik je de taxatietool op onze website. Vul alle gevraagde voertuiggegevens in en de tool weet precies om welke auto het gaat en aan de hand van de kilometerstand wordt de afschrijving geschat. De dagwaarde is een goede indicatie voor de inruil- of verkoopprijs van je auto.

Let wel op dat onze online taxatietool geen rekening houdt met eventuele gebruikssporen of schade. Maar de tool houdt ook geen rekening met extra accessoires en speciale gadgets. Het kan dus betekenen dat de echte dagwaarde verschilt van het bedrag online. Met de indicatie die je hebt gekregen kom je een heel eind maar voor de echte waarde van jouw auto kan je langskomen in een van onze vestigingen.

De cataloguswaarde is gelijk aan de nieuwwaarde. Voor het vaststellen van een goede verkoopprijs is deze niet relevant. Bij wijkopenautos.nl doe je een taxatie waarbij rekening wordt gehouden met de gebruiksstaat.

2. Uw auto inruilen, of liever zelf verkopen?

Een mogelijkheid om van je auto af te komen is jouw auto inruilen bij de dealer. Aan de hand van de dagwaarde van de auto wordt de inruilwaarde berekent. Als jouw auto nog in een goede staat verkeert dan kan de dagwaarde een goede indicatie zijn. Maar als jouw auto wat gebreken heeft dan is het verstandig om de inruilwaarde wat lager in te schatten.
Het is nooit zeker of de dealer dit bedrag ook wil geven voor jouw auto. Een autodealer zit niet op elke auto te wachten en de inruilauto moet ook voor hem (met winst) verkoopbaar zijn. Vandaar dat een dealer vaak een lager bedrag biedt en jij veelal niet de meest gunstige deal te pakken hebt. Bij het inruilen van een auto voor een andere auto bij de dealer, lijkt het vaak of je een goede deal te pakken heeft. Maar helaas is dit in werkelijkheid niet altijd waar. Doordat je een auto inruilt lijkt het of je een leuke bedrag van jouw nieuwe auto af hebt gekregen. Uw onderhandelingspositie is in werkelijkheid een stuk minder sterk. In deze situatie zal je een stuk minder korting kunnen krijgen op de nieuwe auto die je aanschaft.

Een andere optie is jouw auto particulier verkopen . Bij particulier verkopen kan je gaan voor de hoogst mogelijke prijs. Maar deze prijs krijg je niet zomaar. Er komen een hoop dingen bij particuliere verkoop kijken. Zo is het belangrijk een goede en complete advertentie te maken met duidelijke foto's en is het van belang om tijd te hebben voor alle proefritten. Aangezien er dagelijks zoveel nieuwe advertenties bijkomen online staat jouw auto binnen een dag niet meer op de eerste pagina. Hoe zorg je dat je opvalt tussen al die auto's? Dit proces kan weken duren. Tijdrovend en vervelend als je van jouw auto af wil. Daarnaast is niet iedereen een geboren verkoper en krijgen een hoop mensen hierdoor minder voor hun auto dan dat zij hadden gehoopt. Bereid je goed voor en zorg voor een goede onderhandelingspositie. Bereken niet de cataloguswaarde maar de dagwaarde. Met een professionele taxatie kom je achter de dagwaarde en kun je een goede prijs bepalen voor jouw auto. Mocht er iemand zeggen dat je teveel vraagt voor jouw auto? Kan je aangeven dat je een professionele taxatie hebt laten doen en de prijs die je vraagt marktconform is!

Gratis online taxatie

Gratis taxeren bij wijkopenautos.nl

Zorg voor een sterke onderhandelingspositie en leer precies wat jouw auto waard is. Maak eenvoudig via de taxatietool een afspraak voor taxatie bij een van de vestigingen van wijkopenautos.nl. Tijdens zo’n taxatie loopt een van onze taxateurs jouw auto volledig na. Zowel de staat van de binnen- als de buitenkant wordt beoordeeld, evenals het motorische gedeelte van jouw auto. Onze taxateur sluit de taxatie af met een testrit. Tijdens deze laatste stap kijkt en luistert de taxateur naar de motor. Hij voelt de wegligging en controleert de remmen. De taxateur berekent de verkoopwaarde van jouw auto en op basis van het professionele oordeel van onze taxateur, doen wij een bod op jouw auto.

Wij zijn uiteindelijk niet degene die de knoop door hakken. Dat ben jij. Met informatie over de dagwaarde van jouw auto rijker kan je zelf beslissen wat je doet. Probeer je jouw auto zelf te verkopen of ga je toch naar een dealer en kijk je welke deal je hier kunt pakken. Of ga je voor gemak? Dan kan je jouw auto ook aan wijkopenautos.nl verkopen. Onze taxatiewaarde en tevens het bod is 5 dagen geldig. Je hebt dus bedenktijd maar dat hoeft niet. Je kan ook de auto direct achterlaten en gaan genieten van jouw dag. Wij regelen de papieren en sturen je het bewijs toe.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Snel en netjes geholpen en binnen 3 dagen stond het op de rekening.
Willemina O. | Goes | Suzuki Jimny, 1999 23.11.2017
eerlijke en professionele houding
Marianne J. | Rotterdam | Kia Picanto, 2011 30.07.2017

Gratis online taxatie