Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Wat zijn handelsprijzen?

De term handelsprijzen wordt gebruikt bij auto's die bij een dealer te koop staan voor een lagere prijs dan normaal. Deze kunnen zo worden meegenomen, zonder de afleverbeurt en met een minimale garantie. Wanneer je een tweedehands auto bij een dealer koopt krijg je te maken met extra kosten voor de afleverbeurt, brandstof en het kenteken op naam zetten.

Meeneemprijzen
Wanneer de dealer adverteert met 'handelsprijzen' of 'meeneemprijzen' kan dit daarom duiden op auto's die al iets langer in de showroom staan, of auto's die plaats moeten maken. Dit is dan ook het moment waar het verkopen van jouw auto om de hoek komt kijken. Wanneer je jouw auto wilt inruilen bij een garagebedrijf krijg je soms de mogelijkheid om de auto in te ruilen op handelsbasis. In dat geval geeft het garagebedrijf een prijs voor jouw auto waarvoor hij hem direct doorverkoopt, zonder er zelf het nodige onderhoud etc. in te steken. De handelsprijs ligt daardoor altijd een stuk lager, omdat er geen onderhoud of opknapbeurt bij zit voordat het garagebedrijf de auto verkoopt aan een andere klant (en dus de auto voor een handelsprijs verkoopt). In het geval van handelsprijzen betekent dat dus dat er weinig winstmarge op de auto zit, evenals garantie. Handelsprijzen zijn daarmee goedkoper, maar hou er wel rekening mee dat goedkoop soms ook duurkoop is.

Onder onze auto meeneemprijs taxatie service valt:

Auto verkopen binnen 24 uur
Inkoop iedere auto
Iedere staat
Full-service bedrijf
Goede aankoopprijs

Hoe onze klanten onze handelsprijs service beoordelen

De expert in de garage was uiterst vriendelijk en het bod was goed. Wijkopenautos.nl is een absolute aanrader! (30-03-2016 door Erwin Z. uit Veldhoven)

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik tevreden ben met het verkoopproces. Service was goed, bod was goed. Prima in orde! (27-02-2016 door Fillip K. uit Heerhugowaard)
BMW 3, BJ 2001
BMW 3, BJ 2001
Alfa Romeo 147, BJ 2006
Alfa Romeo 147, BJ 2006
Toyota Yaris, BJ 2009
Toyota Yaris, BJ 2009
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
4.6 Sterren
(5688 Beoordelingen)
Alexander H.

De verkoop ging super snel en verliep zonder problemen. Het personeel was erg aardig en vriendelijk. Ik kan wijkopenautos.nl echt aanbevelen.

Ben T.

Snel en vakkundig personeel. Ik was zeer tevreden en zal bij mijn volgende aankoop weer naar wijkopenautos.nl gaan. Ook de afmelding werd zonder moeite voor ons geregeld. Hartstikke bedankt!

Handelsprijs auto berekenen

De hedendaagse tweedehands autohandel zit vol met termen en begrippen die door iedereen op een andere manier gebruikt en geïnterpreteerd worden. Veel van deze begrippen zoals bijvoorbeeld handelsprijzen en meeneemprijzen betekenen vaak hetzelfde. Dan zijn er nog begrippen als inkoopprijzen, de verschillende waardes (denk hierbij aan de inruilwaarde en de dagwaarde) om het nog makkelijker te maken. De verwarring die dit schept maakt het verkopen van een auto voor particulieren lastig. Niet alleen om de auto voor de juiste prijs te verkopen, ook om de hoogste prijs te behalen. Op deze pagina vind je alles over de verschillende prijzen van auto's en hoe ze geïnterpreteerd moeten worden.

Veel makkelijker is het nog om je auto direct te verkopen. Door middel van een online kenteken check zie je meteen de dagwaarde van je auto. Dit is wat je auto op papier waard is, gebaseerd op de nieuwwaarde. Maak vervolgens een gratis afspraak voor een taxatie in één van onze vestigingen en verkoop direct je auto! Na de waardebepaling doet de taxateur een bod op je auto waarvoor je hem meteen kunt verkopen. Ga je akkoord? Dan regelen wij de vrijwaring, afmelding en maken we het bedrag meteen over. Zo hoeft je auto verkopen niet verwarrend te zijn en hoef je je ook niet meer druk te maken om de handelsprijzen, meeneemprijzen of verschillende waardes. Tenzij je op zoek gaat naar een nieuwe auto, dan ben je hier alsnog op het juiste webadres om je voor te bereiden.


Van nieuwwaarde naar meeneemprijs

Zo duidelijk als de prijzen van nieuwe auto's zijn, zo lastig is het om de waarde in te schatten van occasions. Mede mogelijk gemaakt door het feit dat auto's continu in waarde verliezen, moeten we niet alleen kijken naar het bouwjaar en de kilometerstand, het merk en model zijn daarbij ook bijzonder belangrijk. Zo zijn er auto's die makkelijk en minder makkelijk hun waarde verliezen, maar na een aantal jaar en kilometers is het voor veel autohandelaren een lastige klus om een auto met winst door te verkopen. Soms is de wagen te oud, heeft hij al teveel kilometers gemaakt of is het model simpelweg niet interessant genoeg. Het is algemeen bekend dat wanneer je een auto verkoopt of inruilt bij een handelaar je altijd inlevert op de hoogste prijs, ieder bedrijf heeft immers te maken met winstmarges. Daar komt nog bij dat de kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en verkoopklaar maken niet opwegen tegen de waarde van de auto. Tegelijkertijd, een auto kopen bij een handelaar voor de handelsprijs is een synoniem voor een lage prijs, zonder al te veel garantie. Handelsprijzen voor auto's zijn daarmee moeilijk te verklaren begrippen. Het is dan ook een optie om de auto online te adverteren bij online verkoopsites, maar de vraag is in hoeverre dit rendabel is, aangezien een advertentie op een online marktplaats plaatsen geld kost, zonder dat je zeker weet dat je de auto kwijtraakt voor de hoogste prijs.

Handelsprijzen inkoop, waar zijn die nu op gebaseerd?
Autohandelaren hebben een aantal factoren waar de inkoopprijs van een occasion op gericht zijn:

 • Bouwjaar van de auto
 • Auto's die ouder dan 15 jaar zijn komen vaak in aanmerking voor de handelsprijs, aangezien de auto te oud is om met een aardige winstmarge te verkopen. Daarnaast kan de handelaar moeilijk inschatten wie er op zoek is naar een auto van die leeftijd. Gezien de waarde is er dan ook nog eens weinig ruimte voor onderhoud en verkoopklaar maken.
 • Merk & model
 • Het merk en model zijn twee belangrijke indicatoren voor de handelsprijs. Bepaalde modellen staan er namelijk om bekend 'onverwoestbaar' te zijn en bijzonder lang mee te gaan. Verderop deze pagina vind je een nostalgisch lijstje auto's die nu vaak voor de zogenaamde 'handelsprijzen' worden verkocht.
 • Kilometerstand
 • Hoeveel kilometers een auto achter zich heeft liggen is ook een belangrijke indicator voor de handelsprijzen van occasions. Denk bijvoorbeeld aan een Peugeot 106 uit 1999 die nog geen 100.000 kilometer gereden, deze levert meer op dan een Toyota Corolla uit 2001 met 300.000 kilometer op de teller.

Auto's taxeren voor de hoogste prijs
Dat de waarde van occasions niet louter op basis van deze gegevens berekend kan worden, zal iedere autobezitter begrijpen. Daarom kun je bij wijkopenautos.nl terecht voor een gratis en professionele taxatie. Binnen 24 uur kun je een afspraak maken en dit neemt ongeveer een half uur in beslag. Bovendien kun je je auto daarna direct voor de taxatiewaarde aan ons verkopen. Als je besluit om je je auto niet te verkopen, dan worden er geen kosten in rekening gebracht: onze service is altijd volledig gratis.

Bijkomend voordeel van verkopen is dat jij verder niets meer hoeft te regelen. De gehele administratie nemen wij voor lief en het bedrag storten we meteen op je bankrekening.

Handelsprijs auto's

Auto's die voor de handelsprijs worden gekocht of verkocht staan vaak onderaan de ranglijst. Ze leveren niet al teveel meer op en van garantie is vaak geen sprake. Aanbieden voor de export of wachten op een potentiële koper? Bij Wijkopenautos.nl kopen we deze auto's maar al te graag in. Vul de taxatietool in om te kijken wat de dagwaarde voor jouw auto in en plan vervolgens een afspraak in om de auto te laten taxeren. Bij de taxatie doen we een bod op je auto en kun je hem meteen verkopen, voor een beter bedrag dan de meeneemprijs bij de dealer.

Renault Clio

De Renault Clio. Een geliefd en gewild autootje, gekenmerkt door het uithoudingsvermogen op de lange termijn, we kennen tenslotte allemaal wel iemand die er eentje reed totdat de auto of de bestuurder het opgaf. Niet alleen is de wagen populair bij studenten en senioren, de auto past bij iedereen die op zoek is naar een betrouwbare Franse auto die nog jarenlang meegaat. Het is namelijk niet voor niets dat je ze nog steeds zoveel ziet rijden! De diversiteit in de verschillende modellen en uitvoeringen maken dat er altijd een Clio voor jou bij zit. Maar helaas, aan alles komt een einde, zo ook aan jouw tijd met jouw Clio. Wellicht ben je op zoek naar een nieuwe, dan kun je je oude bij ons verkopen en meteen verder zoeken!
Benieuwd naar de handelsprijs voor jouw auto? Vul je kenteken in bij onze taxatietool en ontvang direct de dagwaarde!

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf. Wat ons betreft één van de meest populaire auto's aller tijden. Dit wagentje wordt al geproduceerd vanaf 1974 en blijft zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Het belangrijkste kenmerk van de Golf is dan ook de betrouwbaarheid, het is niet voor niets dat Volkswagen speciaal deze commercial lanceerde voor tweedehands Golfjes. Wij kopen hem daarom ook maar al te graag in en kunnen er geen genoeg van krijgen! Ben jij ook op zoek naar je volgende Golf of heb je hem al gevonden? Dan kun je de oude makkelijk bij ons verkopen.
Benieuwd naar de handelsprijs voor jouw Volkswagen Golf? Vul je kenteken in bij onze taxatietool en ontvang direct de dagwaarde!

Opel Astra

Ook de Opel Astra bevindt zich in het lijstje met favoriete handelsprijs auto's. Sinds 1991 is deze auto al meer dan 10 miljoen keer geproduceerd, het is met recht één van de meest succesvolle Opels te noemen. De Opel Astra blijft zichzelf innoveren en kenmerkt zichzelf door de diversiteit in uitvoeringen en mogelijkheden. Zo is deze betrouwbare held verkrijgbaar als hatchback, sedan of stationwagen met verschillende motoren tussen de 1.4 en 2.0 liter. De Opel Astra staat voor veel mensen garant voor een degelijke stabiele auto, een waardige opvolger van de legendarische Opel Kadett. Helaas gaat niet elke auto een leven lang mee en kan het geen kwaad om wel eens van wagen te wisselen. Als je Astra goed bevalt, koop je toch gewoon een nieuwe?
Benieuwd naar de handelsprijs voor jouw Opel Astra? Vul je kenteken in bij onze taxatietool en ontvang direct de dagwaarde!

Fiat Panda

Om het lijstje af te sluiten hebben we de immer populaire eerste generatie Fiat Panda. Een lichtgewicht stadsveroveraar en een pionier onder de stadswagens. Bijzonder zuinig, klein en zeer behendig. Wanneer men een goedkope, no nonsense auto zoekt is het niet moeilijk om bij de Fiat Panda uit te komen. Deze kleine Italiaanse held weet zich overal tussen te manoeuvreren. Parkeerruimte tekort? De Panda weet hier wel raad mee. Ben jij op zoek naar een nieuwe Panda, dan kun je bij ons je oude verkopen.
Benieuwd naar de handelsprijs voor jouw Fiat Panda? Vul je kenteken in bij onze taxatietool en ontvang direct de dagwaarde!

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: