Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Objectieve koerslijst auto, gebaseerd op 445.000 gekochte auto's.

Het blijft altijd een lastige vraag, de waarde van je auto. Hoe weet je dat precies, hoe houd je het bij en waar vind je een objectief antwoord? De waarde van je auto is namelijk altijd een heikel punt in je leven als autobestuurder. Auto koerslijsten lijken hierop antwoorden te geven, maar de vraag is dan ook hoe realistisch deze bedragen zijn. En, waar zijn ze op gebaseerd? Brancheorganisaties en de Wegenwacht weten uiteraard waar ze het over hebben, bij Wijkopenautos.nl zijn we echter liever eerlijk waar het ons om gaat. Onze auto koerslijst hebben naast een objectieve auto waarde maar één doel: Wij willen jouw auto kopen. De waarde die uit koerslijst auto komt is de dagwaarde. Deze is gebaseerd op de nieuwprijs en gaat uit van de afschrijving, oftewel hoeveel je auto aan waarde verliest.

De berekening van de afschrijving is niet zomaar een optelsom van de leeftijd en de kilometerstand. De waardeverlies van ieder merk verloopt anders. Soms lopen bepaalde auto's tegen bekende problemen aan bij een bepaalde kilometerstand. Zo is het bij relatief nieuwe modellen nog lastig te zeggen wat de koerslijst gaat zeggen en kan het verschil met onze auto koerslijst groot zijn.

Objectieve koerslijst
Waar je wél zeker van kunt zijn, is dat onze auto koerslijst dagelijks bij wordt gehouden, actueel en gratis is. Gebruik daarom onze koerslijst om op de hoogte te blijven van veranderingen in je auto waarde!

Koerslijst auto en auto verkopen:

Auto inkoop ieder merk, model of bouwjaar
Auto's ouder dan 12 jaar
RDW Erkend
Auto verkoop binnen 24 uur
Snel en veilig uitbetaald

Onze klanten over onze autokoerslijst

"Ik heb mijn auto op veel verschillende manieren geprobeerd te verkopen, maar dit was duidelijk de meest makkelijke weg. De prijs viel me ook absoluut niet tegen. Zeer dichtbij de koerslijst voor occasions op internet!"
09-01-17 door Erik W. uit Veldhoven | Renault Clio 1.2 uit 2002

"Van jullie service sta ik enorm te kijken. Met weinig moeite mijn auto kunnen verkopen, veel sneller dan verwacht. Jullie koerslijst is echt goed!"
03-11-15 door Arjan M. uit Assen
Mini Cooper
Mini Cooper
Jaguar XJ
Jaguar XJ
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
16-04-15 door Dorus A. uit Terneuzen

Het bedrijf hield zich keurig aan de afspraak. De definitieve waardering verliep eerlijk en kan ik u zonder aarzeling aanraden. Betaling en afmelding waren binnen twee dagen geregeld, zo wil ik mijn volgende auto ook wel weer verkopen.

01-09-16 door Nicole F. uit Amsterdam

De waardebepaling ging erg precies, uw medewerker was zeer vriendelijk. Het bod van de koerslijsten was dan ook gelijk met wat ik voor de auto terugkreeg!

Wat is een koerslijst?

Auto koerslijsten geven via een eenvoudige kenteken check een handig overzicht van richtprijzen van auto's. Een kenteken is hierbij niet per sé nodig aangezien de koerslijsten berekend worden op basis van auto merk, model en bouwjaar. Ook de kilometerstand is belangrijk voor deze berekening. De belangrijkste waarde in de koerslijst auto is met name de auto dagwaarde. Dit is een rationele benadering van de auto waarde. Het grootste verschil tussen de dagwaarde in de auto koerslijst is dat de staat van de auto niet is meegerekend. Krassen in de lak, onderhoud door RDW erkende garages of de APK keuring is geen onderdeel van de koerswaarde auto.

Koerslijst dagwaarde. Wat kun je ermee?

De dagwaarde uit de auto koerslijst kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo kun je deze gebruiken om online prijzen van tweedehands auto's te vergelijken. Zo ook de verschillende auto koerslijsten met elkaar! Meer bedragen uit meer koerslijsten geven een accurater gemiddelde. Ook kan de kentekencheck uit de koerslijst gebruikt worden voor de verzekering. Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt de premie gebaseerd op dagwaardes. Zo kun je bijvoorbeeld bij een Wegenwacht of Brancheorganisatie/Branchevereniging ook een autoverzekering afsluiten. Opnieuw raden we hier ook aan om meerdere auto koerslijsten met elkaar te vergelijken. Ga bijvoorbeeld niet zomaar op de eerste beste aanbieding af. Koerslijsten onderling kunnen bijvoorbeeld ook misleidend zijn.

Kies daarom voor de Koerslijst Auto van Wijkopenautos.nl!

Wijkopenautos.nl koerslijst
Dagwaarde auto
Gratis autoverkoopservice
Auto waarde updates
Overige auto waardes
Taxatie auto's ouder dan 15 jaar
Auto koerslijst prijs voor merk/model

Koerslijst auto versus persoonlijke taxatie

Omdat onze auto koerslijst geen rekening houdt met de staat van jouw occasion, betreft de dagwaardebepaling uit de koerswaardelijst slecht indicatief. Als je auto schade of andere mankementen heeft wijkt deze waarde af. Dit is soms lastig in te schatten, vandaar dat de koerslijsten auto verschillende waardes en uitleg geven. Mede daarom hebben wij een team van RDW erkende taxateurs in dienst die een professionele autotaxatie gratis uitvoeren. Een dergelijke taxatie kost vaak tot wel 30 euro en je auto verkopen via overige autoverkoopservices kost ook al gauw €29,95 bij verkoop. Wijkopenautos.nl biedt hem, samen met de gratis koerslijst auto, gratis aan. Maak via de taxatietool een afspraak door plaats, datum en tijd aan te geven die jou uitkomen. Wij hebben 25 vestigingen in Nederland, je kunt altijd binnen 24 uur terecht!

De taxatie na de koerslijst check bestaat uit twee delen: een uitgebreide taxatie en een testrit. Onze taxateurs staan je graag te woord terwijl elk onderdeel van de occasion grondig geïnspecteerd wordt. Na de testrit weet de taxateur genoeg over je auto om te vertellen wat de werkelijke waarde is.

Op basis van de bevindingen van de taxateur doen wij een bod op je auto. Dit bod is vrijblijvend en mag je weigeren: wij brengen geen kosten in rekening, de taxatie is vrijblijvend. Als je het bod accepteert, laat je de occasion achter. Wij handelen de afmelding en de RDW vrijwaring voor je en zorgen dat de koopsom op je rekening staat. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken.

Waarom genoegen nemen met een koerslijst indicatie van de waarde als je met bijna hetzelfde gemak en zonder koerslijst je auto verkoopt? Vergeet de koerslijst auto en laat de auto waarde bepalen door onze gratis auto check bij een van onze vestigingen!

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: