Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Hoe restwaarde auto berekenen?

Hoe restwaarde auto berekenen? Met 4 verschillende manieren bereken je zo de restwaarde auto:

 • Vul onze kenteken check in en ontvang direct een indicatie van de restwaarde van jouw auto.
 • Kom langs voor een professionele taxatie waar onze experts binnen een half uur de restwaarde auto bepalen.
 • Adverteer de schade auto online en laat de restwaarde auto afhangen van het hoogste bod.
 • Bereken de restwaarde auto zelf door middel van koerslijsten en prijzen op internet te vergelijken.

De restwaarde auto berekenen kun je dus ook zelf doen door middel van koerslijsten, prijzen op internet vergelijken of showrooms van dealers langsgaan. Maar als je dan toch de keus hebt en je je op de pagina van de specialist begeeft, lijkt dat niet de meest logische oplossing. Je hoeft niet eens je kenteken bij de hand te hebben om de prijs van iedere auto in de Nederlandse markt op waarde te schatten! Zo vul je slechts een paar gegevens in en de restwaarde auto verschijnt onmiddellijk op je scherm in de vorm van de dagwaarde. Aan de hand van deze prijs kun je je auto verkopen, maar dan heeft er nog geen taxateur naar gekeken en weet je niet de exacte waarde van jouw specifieke auto.

Daarom raden we aan om na de online waardebepaling meteen een afspraak te maken, zodat onze taxateur een bod op je auto kan doen. Verkoop je auto binnen 24 uur en ontvang de restwaarde direct op je bankrekening!

Onder onze restwaarde service valt:

Offline en online restwaarde berekenen
RDW-erkend
Eenvoudige restwaarde bepaling
Professionele taxatie
Gratis afmelding en vrijwaring

Hoe onze klanten onze service beoordelen:

"Goede en snelle service! Ik ben akkoord gegaan met de restwaarde vanwege de snelheid en het gemak en daar heb ik geen spijt van!"
23-01-2016 door Martijn K. uit Zwolle

"De vriendelijke medewerker heeft mijn auto deskundig getaxeerd. Bedankt voor de snelle afhandeling van de verkoop."
14-08-2016 door Natasja van der H. uit Arnhem

"Ik ben zeer goed geholpen. De service was uitstekend."
16-10-2016 door Hans P. uit Tilburg

"Ik had verwacht dat de restwaarde lager was aangezien er flink wat mis was met de auto. Gelukkig ontving ik nog een redelijk bod ervoor en kon ik zo de auto achterlaten."
16-12-2016 door Erik de T. uit Haarlem
Verkocht: Smart Forfour, BJ 2006
Smart Forfour, BJ 2006
Verkocht: Golf 5 Variant, BJ 2008
Golf 5 Variant, BJ 2008
Verkocht: Kia Ceed, BJ 2007
Kia Ceed, BJ 2007
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
13-09-2016 door Heleen W. uit Amsterdam

De service van Wijkopenautos.nl is erg goed en de geboden prijs was ook niets mis mee. Blij dat ik ook online de restwaarde auto berekenen kon.

10-10-2016 door Diederik T. uit Rotterdam

Het personeel was erg vriendelijk en informatief. Het aanbod was ook prima, ik zie jullie graag weer! Nog een kleine tip: eerst restwaarde auto berekenen voordat je er heen gaat, altijd handig!

Restwaarde auto berekenen.

De restwaarde van je auto is het bedrag dat je huidige auto nu waard is. Zowel op papier als in de huidige markt. Het is van belang om de restwaarde te berekenen als je een verzekering afsluit voor je auto, zodat je een indicatie hebt van de maandelijkse premie. Of als je auto zwaar beschadigd is, zodat je weet of de reparatiekosten opwegen tegen de restwaarde. Daarnaast is het bepalen van de restwaarde ook van belang als je je auto van de hand wilt doen. De auto restwaarde is dus een begrip waar menig autoverkoper niet omheen kan. Deze waarde opvragen is gelukkig niet zo moeilijk. Bovenaan deze pagina vul je je gegevens in, en wij doen de rest(waarde).

De restwaarde van je auto is een variabel begrip, deze kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Ook kun je na de restwaarde berekenen je auto in een ander licht zien. Denk bijvoorbeeld aan de autokosten. Wegen deze op tegen de restwaarde, wat levert particuliere verkoop op, hoe hard gaat de afschrijving over een paar jaar? De levensduur van je auto heeft altijd zijn beperkingen, en ieder jaar krijgt je auto ook te maken met meerdere beperkingen. Op tijd verkopen is daarom ons bindend advies. Reken maar even kort uit wat de autokosten per jaar ongeveer zijn. Vermenigvuldig de wegenbelasting en de autoverzekering met 12, benzine per maand en jaarlijks onderhoud/APK (gedeeld door 12). Tel daar nog bij op dat een nieuwe(re) auto minder in onderhoud kost. Ook worden auto's steeds zuiniger, dus bespaar je die kosten ook op de lange termijn. De restwaarde berekenen laat daarmee dus een ander licht schijnen op het gebruik van je auto.

Het verkopen van een auto gaat 9 van de 10 keer hand in hand met het kopen van een nieuwe (tweedehands) auto. Ook hier is het van belang om vooraf de restwaarde auto berekenen. Wanneer je een autoverzekering af wilt sluiten is de premie hier ook van afhankelijk, net als het bedrag dat je uitgekeerd krijgt in het geval van schade. Graag geven we je advies dat je nodig hebt als je op zoek bent naar een (nieuwe) tweedehands auto.

Randvoorwaarden bij de restwaarde auto
De restwaarde klinkt misschien als de heilige graal binnen het kopen en verkopen van tweedehands auto's, echter worden er een hoop begrippen door elkaar gehaald en is de huidige tweedehands auto markt niet bepaald transparant. De restwaarde is een begrip dat zich makkelijk laat interpreteren op verschillende manieren. Zo is er de restwaarde auto op papier, waarbij geen rekening gehouden wordt met de staat van het voertuig. En dan is er nog de restwaarde auto voor de verzekering, die met een andere berekening komt. Daarom is het belangrijk om altijd te weten wat de actuele waarde van je occasion is, en waar die berekening op gebaseerd is.

Dan zijn er nog factoren van invloed op de waarde van je auto. Denk bijvoorbeeld aan de geldigheid van je APK keuring. Wanneer deze net geweest is, weet de volgende eigenaar van je auto dat er in ieder geval nog een jaar veilig mee gereden kan worden, en dat hij/zij hier geen extra kosten meer voor hoeft te maken. Of wat dacht je van extra opties en accessoires? Ervaring leert dat deze bij de aanschaf nieuw de waarde van je auto een boost geven, maar voor tweedehands auto's is het vaker belangrijk dat de auto rijdt dan dat er allerhande technische snufjes op zitten.

Niet elke manier om online de restwaarde auto berekenen is even handig. Je kunt de restwaarde bepalen via een koerslijst. Dan moet je vrij veel gegevens invullen: het merk, het type auto, het bouwjaar, transmissie, brandstofsoort enzovoorts. Via onze taxatietool gaat dat een stuk sneller: Vul je kenteken, de kilometerstand en je e-mailadres in en de restwaarde auto verschijnt direct op je scherm. Dit wordt berekend op basis van de nieuwwaarde van de wagen, ook wel catalogusprijs genoemd. Dit is vervolgens weer de waarde van het standaardmodel van de wagen die jij hebt.

De restwaarde auto berekenen wordt gedaan door een percentage van de nieuwprijs van de auto af te trekken. Dit percentage wordt onder andere gebaseerd op de populariteit en de kilometerstand, maar verschilt ook per merk en model. Het kan dus zijn dat twee auto’s van verschillende merken uit dezelfde prijsklasse en uit hetzelfde bouwjaar een andere restwaarde hebben. Dit komt door het verschil in populariteit van verschillende auto’s. Informeer jezelf hierover bij de aanschaf van een nieuwe auto. Dit scheelt je geld in de toekomst!

Verkoop je auto na restwaarde berekenen!

Nu je de restwaarde auto weet, kun je je auto verkopen op basis van deze waardebepaling. Als je auto in een zeer goede staat verkeert tel je wat bij de prijs op en als de auto niet zo goed meer functioneert stel je de prijs wat naar beneden bij. Houd er sowieso rekening mee dat kopers altijd willen afdingen. Houd dan de restwaarde aan als bodemprijs en zo ontvang je na het afdingen van de koper nog steeds de prijs die je wilt. We raden het af om de verkoopwaarde van je auto alleen op de restwaarde te baseren, omdat hij op dat moment nog niet is onderzocht door een expert. Onze taxateurs bepalen gratis de marktwaarde van je auto en bovendien doen wij een bod op je auto. Op die manier weet je de exacte waarde van je auto, verkoop je hem direct en hoef je hem niet zelf te verkopen. Dus waarom zou je het niet doen?

Ga goed voorbereid op pad, ook bij onze taxatie. Zorg dat je auto er goed uitziet en maak hem zowel van binnen als van buiten schoon. Verwijder persoonlijke bezittingen en zorg dat je alle belangrijke documenten bij je hebt. Hieronder staan de documenten die we nodig hebben bij de taxatie:

 • Kentekenbewijs deel I (voorheen voertuigbewijs)
 • Kentekenbewijs deel II (voorheen overschrijvingsbewijs)
 • Het onderhoudsboekje
 • De reservesleutels
 • Identiteitsbewijs of paspoort
 • Bestaande rekeningen van service en reparaties
 • Reservebanden (indien van toepassing)

Gratis taxatie voor de exacte restwaarde

De taxatie duurt ongeveer een half uur. De auto wordt volledig geïnspecteerd en daarbij worden zowel de visuele als de technische aspecten meegenomen, zoals de staat van de carrosserie, roestplekken en de staat van de motor. Er wordt een proefrit gemaakt om de motor en de wegligging te testen. Na deze testrit doet onze taxateur een gegarandeerd, maar vrijblijvend bod op je auto. Je weet nu wat de handelswaarde van je auto is en wat je exact voor je auto kunt krijgen.

Twijfel niet langer, ga naar onze taxatietool en bereken de restwaarde van je auto. Laat ons naast de restwaarde berekenen ook de marktprijs voor je uitstippelen, door middel van een professionele taxatie in onze vestiging. Je maakt meestal binnen 24 uur een afspraak en de taxatie duurt ongeveer een half uur. Je bent dus maar weinig tijd kwijt en je verkoopt je auto razendsnel voor een marktconforme prijs.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: