Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Schadeauto verkopen voor een geschikte prijs doe je zo!

Als je auto schade heeft opgelopen, zit je opgescheept met de reparatiekosten of de verzekering. Vervelend, maar als de schade te repareren valt, is er nog weinig aan de hand. Helemaal vervelend wordt het als je auto dermate beschadigd is, dat hij economisch total loss wordt verklaard. Dat betekent dat de kosten om je auto te repareren hoger zijn dan de dagwaarde en dat het niet meer rendabel is om je auto te repareren. Dan rest je nog maar één ding: je schadeauto verkopen. Maar wie wil je auto nog kopen? Je kunt hem online aanbieden op een verkoop site. Wie weet is iemand geïnteresseerd in één of enkele onderdelen. Ook kun je je auto voor demontage aanbieden bij een handelaar of de autosloperij. Exporteren is ook een optie, maar dat loopt letterlijk en figuurlijk in de papieren. Moet je je auto dan maar naar de autosloperij brengen voor de schrootprijs?

Nee, dat hoeft gelukkig niet. Wijkopenautos.nl biedt een aantrekkelijke optie. Wij kopen elke auto, dus ook jouw schadeauto! Het enige wat je hoeft te doen is een online waardebepaling en direct daarna een afspraak maken voor een taxatie. De online waardebepaling gaat uit van een auto die nog in een goede staat verkeert en daarom is een afspraak met onze taxateur noodzakelijk. Onze taxateur bepaalt de waarde van je auto na een uitgebreide taxatie en zet dit om in een gegarandeerd bod.

Onder onze schadeauto service valt:

Schadeauto inkoop en sloopauto inkoop
Professionele, RDW erkende taxatie
Aankoop van auto's zonder APK
Gegarandeerd bod
Gratis afmelding en RDW vrijwaring

Hoe onze klanten onze service beoordelen

"Heldere procedure; goed bod; transparant proces; snelle en goede afwerking" (04-02-2016 door Jaap van D. uit Amsterdam)

"Zeer vriendelijk en correcte ontvangst weten waar ze het over hebben." (10-04-2016 door Jan P uit Arnhem)

"Behandeling en informatievoorziening waren correct en snel. Zowel de eerste keer voor de taxatie als de tweede keer bij de verkoop. Een hele professionele aanpak !" (19-04-2016 door Johannes S. uit Breda)
Verkocht: Golf 5 Variant, BJ 2008
Golf 5 Variant, BJ 2008
Verkocht: Kia Ceed, BJ 2007
Kia Ceed, BJ 2007
Verkocht: Nissan Micra, BJ 2002
Nissan Micra, BJ 2002
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
14-06-2016 door Murat G. uit Rotterdam

Bedankt voor het kopen van mijn auto. Na teveel schade en teveel garages heb ik hem bij jullie goed kunnen verkopen.


31-10-2016 door Alexander de B uit Eindhoven

Snelle verkoop en duidelijke afspraken. De koopsom stond binnen 3 dagen op mijn rekening. Jullie hebben een erg goede indruk achtergelaten!


06-05-2016 door Dick H. uit Utrecht

Een schadeauto verkoop je ook snel bij Wijkopenautos Het was druk maar ze namen toch de tijd!

Schadeauto verkopen

Wil jij je schadeauto verkopen? Dan dien je eerst te bepalen of je auto een sloopauto is of niet. Dit bereken je vrij eenvoudig als je de reparatiekosten weet. Hoogstwaarschijnlijk weet je hoe hoog de kosten zijn, omdat je al eens naar deze kosten voor een reparatie hebt geïnformeerd. Je berekent vervolgens de dagwaarde met onze taxatietool door je kenteken, de huidige kilometerstand van je auto en je e-mailadres in te vullen.

Vervolgens zie je de dagwaarde op je scherm. Is de dagwaarde hoger dan de reparatiekosten? Dan is je auto geen sloopauto en kun je een poging wagen om je auto online te verkopen op een auto verkoop site. Wie weet vind je een liefhebber die het de moeite waard vindt om geld en tijd in je auto te steken en hem weer te repareren. Dit gebeurt en je kunt dit proberen, maar vaak vind je alleen een koper voor één of meerdere onderdelen. Dit levert gedoe op en je wilt natuurlijk je volledige schadeauto verkopen.

Schadeauto kopen

Wie wil er nog een schade auto kopen? Wijkopenautos.nl! Wanneer de taxateur naar jouw auto gaat kijken, let hij op verschillende dingen. Zo kijkt hij naar het functioneren van de motor, de beschadigingen aan je auto en de bekleding. Het is dus aan te raden om van tevoren je auto van binnen en buiten schoon te maken. Zo laat je een goede indruk achter bij de taxateur en gaat hij wellicht over tot het kopen van de schadeauto. Tot slot maakt hij een testritje met je auto om tot een definitieve waarde van je auto te komen. Het is belangrijk dat de auto nog rijdt en dus nog naar de vestiging gereden kan worden. Mocht dit het geval zijn gaat Wijkopenautos over tot het kopen van de schade auto. Vervolgens wordt er een bod gedaan op de schadeauto. Dit bod kan je afwijzen of accepteren, dat is geheel aan jou! Wanneer je het bod van de taxateur accepteert, is je auto verkocht! Bovendien is je auto gratis verkopen al helemaal een plezier, want wij regelen ook de administratie. Je hoeft dus niet meer te denken aan de vrijwaring en de afmelding van je auto. Je schadeauto verkopen ging nog nooit zo gemakkelijk!

Sloopauto verkopen
Een schade auto verkopen is dus lastig en wordt dan ook vaak gezien als een sloopauto, die in dezelfde categorie valt. Vanwege de geringe schade auto waarde, omdat reparatie te duur is, maar ook omdat niemand een schadeauto wilt kopen, zelfs als de schade gerepareerd is. Je kunt een schade auto aanbieden op verkoopsites, maar het devies zal zijn dat je hem beter voor de onderdelen naar de sloperij kunt brengen. Of wegbrengen voor demontage. Zo worden de onderdelen eruit gehaald die nog goed zijn. Daarna kun je met het wrak naar de autosloperij om hem daar (volledig gestript) voor de oud ijzer prijs te verkopen. Ook dit is natuurlijk wel erg veel moeite voor een schade auto.

Je schadeauto is een sloopauto

Zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde? Dan is je auto economisch total loss en rijp voor de sloop. Je moet namelijk meer geld in de auto steken dan hij waard is. Je kunt op dat moment besluiten om in te ruilen in plaats van je schadeauto verkopen. Bij het inruilen van een sloopauto krijg je niet de beste prijs. De dealer geeft misschien nog wat geld voor de onderdelen. Hij zal niet geïnteresseerd zijn in de auto in zijn geheel, omdat repareren te duur is. Daarnaast kan hij de schade auto ook niet makkelijk verkopen, omdat de auto een bepaalde garantie moet hebben. Daarnaast is na de reparatie ook veel schade van de auto nog zichtbaar. Het zou dus een stuk gemakkelijker zijn als je de schade kunt verkopen voor dezelfde prijs als de schade auto zelf.

Een alternatief is om je auto te exporteren naar het buitenland. In sommige landen is het repareren van een auto goedkoper en daarom kan daar nog wel interesse zijn om je auto te kopen en te repareren. Het exporteren van je auto vergt enig doorzettingsvermogen. Je moet namelijk de nodige documenten regelen en uiteraard een koper vinden in het buitenland om jouw auto met schade aan te verkopen. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het exporteren van je auto. Te beginnen met de RDW Dienst Export, waarbij je €9,54 kwijt bent aan het uitschrijven van je schadeauto.

Wat kun je het beste doen als je je auto toch wilt verkopen en geen extra kosten wilt maken? Je kunt op dat moment je schadeauto verkopen en wel aan ons. Wij kopen alle auto’s, ongeacht bouwjaar en staat. Je kunt zelfs je oude auto aan ons verkopen, die niet alleen schade heeft, maar ook nog eens totaal versleten is. Wat moet je doen? Het is van belang dat je na de online taxatie meteen een afspraak maakt voor een taxatie in onze vestiging. Deze taxatie is van belang, omdat onze taxatietool uitgaat van een nog goed functionerende auto en daarom afwijkt van de waarde van je schadeauto.

Na de taxatie door onze RDW-erkende taxateur, waarbij hij je auto volledig inspecteert, weet je precies wat je auto waard is en voor welke prijs je hem kunt verkopen. Onze taxateur doet een vrijblijvend bod en we laten aan jou de keus of je je auto wilt verkopen. Doe je dat niet, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Doe je het wel, dan laat je je auto achter en regelen wij de afmelding en de vrijwaring. De betaling wordt dezelfde dag nog overgemaakt en het geld heb je na ongeveer drie werkdagen op je bankrekening staan.

Kom naar ons als je je auto met schade wilt verkopen waar niemand meer op zit te wachten. Doe nu een online taxatie en maak meteen een afspraak in onze dichtstbijzijnde vestiging. Daar wordt je auto geïnspecteerd door een ervaren taxateur die precies weet wat je auto nog waard is. Daarna verkoop je je auto en regelen wij de administratieve afhandeling, zoals de RDW vrijwaring. Geen schrootprijzen bij de sloop of kosten voor de export, maar op een snelle en gemakkelijk manier je schadeauto verkopen.

Auto met schade verkopen door heel Nederland!

Nijverheidsweg 29
3534AM Utrecht

085 888 77 99

Abraham van Stolkweg 94
3041 JA Rotterdam

085 888 77 99

Valschermkade 16
1059 CD Amsterdam

085 888 77 99

Hastelweg 214 D
5652 CL Eindhoven

085 888 77 99

Conradweg 42
6827 BZ Arnhem

085 888 77 99

Een overzicht van al onze vestigingen vind je hier.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: