Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Schadeauto verkopen voor een geschikte prijs!

Als je auto schade heeft opgelopen, zit je met de reparatiekosten of verzekering. Vervelend, maar als de schade te repareren valt, is er weinig aan de hand. Vervelend wordt het als de auto dermate beschadigd is, dat deze economisch total loss wordt verklaard. De kosten om de schadeauto te repareren zijn hoger dan de dagwaarde schadeauto, repareren is niet rendabel meer. Dan rest je nog maar één ding: Schadeauto verkopen. En wie koopt graag schadeauto's in? Online aanbieden op veilingsites of schadeauto verkoop sites zijn een optie. Misschien is iemand geïnteresseerd in één of enkele onderdelen. Of online aanbieden voor demontage bij een schadeauto handelaar of autosloperij. Exporteren is optioneel, maar dat loopt in de papieren. Moet de auto dan naar de autosloperij voor de schrootprijs?

Nee, dat hoeft niet. Wijkopenautos.nl biedt een beter alternatief. Wij kopen elke auto, dus je kunt ook je schadeauto verkopen aan Wijkopenautos.nl! Het enige wat je moet doen is online waardebepaling en direct daarna een afspraak maken voor een taxatie. De online waardebepaling gaat uit van een auto die nog in goede staat verkeert en daarom is een afspraak met onze taxateur noodzakelijk. Onze taxateur bepaalt de waarde van je auto en zet dit om in een gegarandeerd bod.

Schadeauto verkopen bij Wijkopenautos.nl:

Schadeauto inkoop en sloopauto inkoop
Professionele, RDW erkende taxatie
Aankoop van auto's zonder APK
Gegarandeerd bod
Gratis afmelding en RDW vrijwaring

Schadeauto verkopen ervaringen:

"Goede service. Vriendelijk en rustig personeel met kennis van zaken"
06-12-2016 door Sabine P. uit Alkmaar | Renault Megane 1.6 uit 1997

"De service is goed, ik werd vriendelijk geholpen. Aardige heren die weten waar ze over praten en dat is prettig zaken doen."
27-12-2016 door Emiel D. uit Den Haag | Suzuki Baleno 1.8 uit 1996

"Behandeling en informatievoorziening waren correct en snel. Zowel de eerste keer voor de taxatie als de tweede keer bij de verkoop. Een hele professionele aanpak !"
14-12-2016 door Janny V. uit Eindhoven | Lancia Delta 1.6 uit 1997

Golf 5 Variant, BJ 2008
Golf 5 Variant, BJ 2008
Kia Ceed, BJ 2007
Kia Ceed, BJ 2007
Nissan Micra, BJ 2002
Nissan Micra, BJ 2002
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
14-06-2016 door Murat G. uit Rotterdam

Bedankt voor het kopen van mijn auto. Na teveel schade en teveel garages heb ik hem bij jullie goed kunnen verkopen.


31-10-2016 door Alexander de B uit Eindhoven

Snelle verkoop en duidelijke afspraken. De koopsom stond binnen 3 dagen op mijn rekening. Jullie hebben een erg goede indruk achtergelaten!


06-05-2016 door Dick H. uit Utrecht

Een schadeauto verkoop je ook snel bij Wijkopenautos Het was druk maar ze namen toch de tijd!

Wat is een schadeauto

Men spreekt van een schadeauto wanneer deze in het verleden schade heeft gehad. Dit wil dus niet zeggen dat de auto total loss is. Integendeel, een schadeauto kan jarenlang mee. Echter moet men oppassen met het schadeverleden van auto's. Bestuurders weten niet of hun auto een schadeauto is of niet. Bij de verkoop van de auto kun je daarmee voor vervelende verrassingen komen te staan.

Wil jij je schadeauto verkopen? Is het wel een schadeauto? Trek de autoschade af van de autowaarde. Is de schade hoger dan de autowaarde kun je hem beter verkopen. Je weet hoe hoog de kosten zijn. Vervolgens bereken je de dagwaarde schadeauto met onze schadeauto kenteken check.

Is de dagwaarde hoger dan de schadekosten reparatie? Dan is het voertuig geen sloopauto en verkoop je deze occasion online via schadeauto verkoop sites. Of een schadeauto verkopen marktplaats. Vind liefhebbers die geld en tijd in jouw beschadigde auto willen steken en repareren. Kopers voor niet beschadigde auto's en onderdelen zijn eenvoudiger te vinden. Er zijn ook schadeauto onderdelen kopers. Dit levert gedoe op en je wilt natuurlijk je volledige schadeauto verkopen. Of ter demontage aanbieden bij een autosloperij.

Schadeauto inkoop

Wie wil er nog een schade auto verkopen? Wijkopenautos.nl! Onze RDW erkende taxateur kijkt naar het functioneren van de motor (motorschade), beschadigingen en schade aan de auto en bekleding. Zo gaat hij over tot het kopen en verkopen schadeauto. Tot slot maakt hij een proefrit met de wagen om tot definitieve schadeauto waarde te komen. Belangrijk voor de schadeauto waarde is het belangrijk dat het voertuig nog rijdt om te verkopen. Als de schadeauto rijdt gaan wij over tot schadeauto verkopen. Onze gratis taxatie wordt afgesloten met een bod. Wanneer het bod geaccepteerd is, is de schade auto verkocht! Of, voor onze begrippen schadeauto inkoop. Bovendien is je auto gratis verkopen een plezier, want wij regelen de administratie. Je hoeft niet te denken aan vrijwaring/afmelding. Schadeauto verkopen is nog nooit zo gemakkelijk!

Schadeauto inruilen

Een schade auto verkopen of inkopen is lastig gezien de geringe particuliere vraag. Vanuit bedrijven is er wel degelijk vraag naar deze auto's in deze categorie. Vanwege de geringe schade auto waarde, omdat deze auto's omdat reparatie te duur is, maar ook omdat niemand een schadeauto wilt kopen, zelfs met de schade gerepareerd. Je kunt een schade auto aanbieden op verkoopsites, maar het devies zal zijn dat je hem beter voor de onderdelen naar de sloperij kunt brengen. Of wegbrengen voor demontage. Zo worden de onderdelen eruit gehaald die nog goed zijn. Daarna kun je met het wrak naar de autosloperij om hem daar (volledig gestript) voor de oud ijzer prijs te verkopen. Ook dit is natuurlijk wel erg veel moeite voor een schade auto. Een alternatief lijkt daarom schadeauto inruilen in plaats van schadeauto verkopen. Maar een schadeauto inruilen tegen een andere schadeauto, klinkt niet verstandig. Een auto met schade is en blijft een schadeauto. En zelfs na reparatie blijft er weinig over van de waarde van de schade auto. Maar je kunt wel een schadeauto inruilen die zonder schade veel meer waard is. Als de autoschade meevalt of je kent een goede reparateur kun je geld verdienen door daarna de nieuwe schadeauto inruilen.

Overzicht schadeauto verkopen en autoschades.

 • Motorschade
 • Lakschade
 • Versnellingsbakschade
 • Koplampschade
 • Bumperschade
 • Hagelschade
 • Sterretje in de ruit
 • Velgenschade
 • Spiegelschade

Ben je benieuwd naar wat voor type autoschade en schadeauto's er zijn om te verkopen? Dan vind je hier een handig overzicht van de type autoschades en schadeauto's. Bij Wijkopenautos.nl kun je in principe met iedere schadeauto terecht. Je schadeauto verkopen is dus eenvoudig geklaard. Wat voor schade jouw auto ook heeft, wij weten er wel raad mee. De auto dan, de schade kunnen we vantevoren natuurlijk nog niet beoordelen. Dit lijstje met autoschades is niet compleet, mocht jouw autoschade er niet bij staan is je auto nog steeds een schadeauto.

Schadeauto te koop gevraagd

Zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde? Dan is je auto economisch total loss en rijp voor de sloop. Ook wel een sloopauto of schadeauto. Je moet namelijk meer geld de autowaarde toelaat. In dat geval kun je schadeauto inruilen. Bij het inruilen van een sloopauto krijg je niet de beste prijs. De dealer geeft misschien nog wat geld voor de onderdelen. Hij zal niet geïnteresseerd zijn in de schadeauto verkoop, omdat repareren te duur is. Een schadeauto verkopen is voor een dealer ook moeilijk. De auto moet een bepaalde garantie hebben. Daarnaast is na reparatie ook veel schade van de auto nog zichtbaar. Het zou dus een stuk gemakkelijker zijn als je de schadeauto kunt verkopen voor dezelfde prijs als de schade auto zelf. Zelfs als de schade volledig is weggewerkt, heeft de auto nog een schadeverleden, waardoor deze automatisch in prijs zakt. Autodealers zien alleen het woord "schadeverleden", en kunnen dus nooit vaststellen wat de schade precies geweest is. Het schadeverleden wordt door de RDW gekenmerkt door een "WOK" (Wacht op Keuring).

Een alternatief is om je schadeauto te exporteren naar het buitenland. In sommige landen is het repareren van een auto goedkoper en daarom kan daar nog wel interesse zijn om je auto te kopen en te repareren. Het exporteren van je auto vergt enig doorzettingsvermogen. Je moet namelijk de nodige documenten regelen en uiteraard een koper vinden in het buitenland om jouw auto met schade aan te verkopen. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het exporteren van je auto. Te beginnen met de RDW Dienst Export, waarbij je €9,54 kwijt bent aan het uitschrijven van je schadeauto.

Wat kun je het beste doen als je je auto toch wilt verkopen en geen extra kosten wilt maken? Je kunt op dat moment je schadeauto verkopen en wel aan ons. Wij kopen alle auto’s, ongeacht bouwjaar en staat. Je kunt zelfs je oude auto aan ons verkopen, die niet alleen schade heeft, maar ook nog eens totaal versleten is. Wat moet je doen? Het is van belang dat je na de online taxatie meteen een afspraak maakt voor een taxatie in onze vestiging. Deze taxatie is van belang, omdat onze taxatietool uitgaat van een nog goed functionerende auto en daarom afwijkt van de waarde van je schadeauto.

Schadeauto verkopen waarde

Je wilt je schadeauto verkopen, maar weet niet goed hoeveel deze nu echt waard is? Wanneer je alleen weet dat de auto een schadeverleden heeft is het nooit zeker wat precies de schade is geweest, behalve dat de prijs flink naar beneden daalt. Autohandelaren zien in de RDW Kentekengegevens dat de auto een schadeverleden heeft, en willen daarom nooit veel meer voor de schadeauto geven. Dat is jammer, want vaak is de schade minimaal, veel schadeauto's zijn nog tiptop in orde. Je zou daarom kunnen zeggen dat een schadeauto een goede koop is, omdat hij niet duur is, maar het grote gevaar is dat je nooit precies kunt weten wat de autoschade precies is geweest én hoe deze is gerepareerd (en door wie). Voor de échte schadeauto waarde ga je daarom naar Wijkopenautos.nl. Met onze kenteken check krijg je eenvoudig een indicatie van de schadeauto waarde. Vervolgens maak je een afspraak die binnen 24 al plaats kan vinden. Hier wordt de schadeauto op waarde geschat, onderzocht en geïnspecteerd. Zorg dat je het onderhoudsboekje hierbij hebt, zodat je kunt bewijzen wat er met de auto is gebeurd, dit verhoogt de waarde van jouw voertuig. De schadeauto waarde fluctueert sterk. Met de juiste gegevens en het bewijs dat de auto enkel een paaltje heeft geraakt, kan de autoschade op de prijs beperkt blijven als je de schadeauto verkoopt.

Kom naar ons als je je auto met schade wilt verkopen waar niemand meer op zit te wachten. Doe nu een online taxatie en maak meteen een afspraak in onze dichtstbijzijnde vestiging. Daar wordt je auto geïnspecteerd door een ervaren taxateur die precies weet wat je auto nog waard is. Daarna verkoop je je auto en regelen wij de administratieve afhandeling, zoals de RDW vrijwaring. Geen schrootprijzen bij de sloop of kosten voor de export, maar op een snelle en gemakkelijk manier je schadeauto verkopen.

Auto met schade verkopen door heel Nederland!

Nijverheidsweg 29
3534AM Utrecht

085 888 77 99

Abraham van Stolkweg 94
3041 JA Rotterdam

085 888 77 99

Valschermkade 16
1059 CD Amsterdam

085 888 77 99

Hastelweg 214 D
5652 CL Eindhoven

085 888 77 99

Conradweg 42
6827 BZ Arnhem

085 888 77 99

Een overzicht van al onze vestigingen vind je hier.

Schadeauto veiling

Als de schadeauto verkoop niet zo vlot loopt als je verwacht is er nog de mogelijkheid van een schadeauto veiling. Een veiling waar meerdere schadeauto's te koop staan. Hier komen dus alleen maar schadeauto kopers op af. En omdat iedereen hier op zoek is naar een schadeauto kun je een hogere prijs verwachten vanwege het vraag/aanbod principe met betrekking tot schadeauto verkopen. Maar vanwege het grote aanbod van deze auto's is kan het ook zijn dat jouw auto niet de mooiste of de beste is. De schadeauto veiling is daarom ook riskant in het geval van schadeauto verkoop.

Schadeauto taxeren

Na de taxatie door onze RDW-erkende taxateur, waarbij hij je auto volledig inspecteert, weet je wat de auto waard is en voor welke prijs je verkoopt. De taxateur doet een bod en jij beslist of je jouw auto wilt verkopen. Doe je dat niet, worden er geen kosten in rekening gebracht. Doe je het wel, dan laat je je auto achter en regelen wij de afmelding en de vrijwaring. De betaling wordt dezelfde dag nog overgemaakt en het geld heb je na ongeveer drie werkdagen op je bankrekening staan.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: