Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Hoeveel bedraagt de sloopwaarde auto bij jou?

Wanneer je auto zijn beste tijd heeft gehad en hij echt niet meer verder kan, lijkt het de beste optie om hem naar de autosloperij te brengen. Particulier verkopen is geen optie meer en ook inruilen heeft geen zin. De APK verloopt bijna en de reparaties zijn het niet meer waard. Voordat je je auto dan definitief naar de sloop brengt, is het verstandig om eerst de sloopwaarde van je auto te berekenen. Zo weet je precies hoeveel hij nog waard is. Ook als je auto door schade total loss is verklaard, wil je weten welk bedrag de losse onderdelen nog opleveren. Wijkopenautos.nl helpt je de waarde van je sloopauto te berekenen.

De sloopwaarde zelf berekenen is moeilijk. Economisch gezien is een sloopauto niets meer waard, omdat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde.Toch is je auto vanwege de bruikbare onderdelen altijd nog iets waard. Hoeveel meer? Dat kan alleen een expert bepalen.

Wijkopenautos.nl heeft taxateurs in dienst die vakkundig de sloopwaarde van je auto kunnen vaststellen. Bovendien kun je je auto direct voor dit bedrag bij ons achterlaten. Wij maken de administratie dan gratis in orde.

Onder onze sloopauto service valt:

Sloopauto inkoop
RDW-erkende services
Schadeauto verkopen
Verkoop schadeauto's
Klantvriendelijke full-service

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Wijkopenautos maakt hun belofte waar. Ze kopen echt iedere auto. Snel geregeld, top. (13-03-2015 door Jef A. uit Sneek)

Mijn oude Ford Sierra ging de APK niet meer halen, op deze manier verkopen was de beste optie. Bedankt! (08-09-2016 door Wilma van G. uit Venlo)
Mercedes SL 320, BJ 1994
Mercedes SL 320, BJ 1994
Citroen Saxo, BJ 1999
Citroen Saxo, BJ 1999
Opel Vivaro, BJ 01
Opel Vivaro, BJ 01
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
31-03-2016 door Anthon van D. uit Tilburg

Snelle en deskundige taxatie. Vriendelijk ontvangen en ook de gemaakte afspraken nagekomen. Dus vertrouwenswaardig.

21-03-2016 door Cor H. uit Arnhem

Prima ontvangst. Vriendelijk personeel en deskundig. Ik heb mijn auto persoonlijk verkocht en was erg te spreken over het niveau van de medewerkers in de vestiging. Zowel de positieve als de negatieve kanten van mijn auto werden duidelijk toegelicht en evenredig meegenomen in de taxatie.

Wat is een sloopauto?

Wat is een sloopauto? En wanneer is jouw wagen een sloopauto? Het antwoord is eenvoudig. Een auto waarbij de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde, is een auto die rijp is voor de sloop, een sloopauto dus. De sloopauto heeft nog steeds een waarde. Deze wordt gebaseerd op de losse onderdelen en de oud ijzer prijs. Een taxatie van de sloopauto is cruciaal in het vaststellen van de sloopauto waarde. Wijkopenautos.nl kan direct bij de taxatie de sloopwaarde auto bepalen.


De sloopwaarde auto berekenen

Voordat je met je sloopauto bij ons langskomt, is het van belang dat je eerst de dagwaarde van je auto opvraagt via onze taxatietool. Voer je kenteken, de kilometerstand van je auto en je e-mailadres in en zie direct wat de dagwaarde van je auto bedraagt. Aangezien het in jouw geval een sloopauto betreft, kun je aan dit bedrag weinig waarde hechten. De restwaarde van je auto bedraagt, na de aftrekking van de nodige reparatiekosten, waarschijnlijk nul euro. Is dit niet het geval? Dan is je auto geen sloopauto maar een schadeauto.

Maak na de online waardebepaling direct een afspraak bij één van onze vestigingen bij jou in de buurt. Daar zal een RDW-erkende taxateur gratis en vrijblijvend de sloopwaarde van je auto bepalen. Een afspraak is zo gemaakt je kunt binnen 24 uur bij ons terecht om je sloopauto te verkopen.

Services Online autoveiling Autohandelaren Autosloperij Wijkopenautos.nl
Gratis professionele taxatie ✘  ✘  ✘  ✔ 
Inkoop auto's met verlopen APK ✔  ✘  ✔  ✔ 
Gratis afmelding ✘  ✘  ✘  ✔ 
Aankoop van sloopauto's ✔  ✘  ✔  ✔ 
Onmiddellijke betaling ✘  ✘  ✘  ✔ 

Wijkopenautos.nl berekent de sloopwaarde van je auto

Om de waarde van je gebruikte auto vast te stellen, bestaat onze taxatie uit twee delen: een volledig onderzoek en een proefrit. Eén van onze taxateurs zal de taxatie leiden en je auto aan de hand van een uitgebreide checklist punt voor punt controleren. Alles komt aan bod: het motorische gedeelte, het exterieur en het interieur. Omdat het gaat om een sloopauto worden met name de onderdelen die nog goed functioneren onderzocht, alsook de defecten. Wanneer de taxateur hier na een klein half uur mee klaar is, neemt hij, wanneer de staat van de auto het toelaat, plaats achter het stuur voor een proefrit. Zo vormt hij een beeld van wat de auto nog kan.

Na de taxatie vertelt onze taxateur je hoeveel de sloopwaarde van je auto bedraagt. Je kunt er nu voor kiezen je auto direct voor dit bedrag te verkopen. Kies je ervoor om dit te doen? Dan regelen wij gratis de afmelding en de vrijwaring van je auto voor je. Het geldbedrag staat na twee werkdagen op je rekening. Vergeet dus het berekenen van de restwaarde van je auto of de schrootprijzen van de autosloperij. In Nederland is wijkopenautos.nl hét adres voor alle sloopauto’s.

Wat voor auto's kan ik bij jullie kwijt?
In de tabel hierboven zie je een overzicht van wat voor auto's we wel en niet kopen. In principe iedere auto, maar er zijn grenzen. Bijvoorbeeld wrakken zonder wielen, of onderdelen met alleen het frame (gedemonteerde auto's) of helemaal uitgebrande auto's kunnen we helaas niet accepteren, simpelweg omdat ze te weinig opleveren. Als je deze auto's bij de autosloperij aanbiedt kan er over het algemeen ook vrij weinig mee gedaan worden. Afgezien daarvan zijn wij er voor de inkoop van schade auto's, sloopauto's, total loss voertuigen waarvan de dagwaarde door de verzekering wordt uitgekeerd of afgekeurde auto's die niet meer door de APK heen komen.
Type auto's Kopen wij
Auto's met een verlopen APK ✔ 
Total loss voertuigen ✔ 
Schadeauto's ✔ 
Aankoop van sloopauto's ✔ 
Autowrakken ✘ 


Wat is mijn sloopauto waard?
De beste manier om je oude, kapotte voertuig te verkopen is dus via Wijkopenautos.nl. Op de autosloperij is de prijs die je voor je auto krijgt vaak niet veel meer dan de oud ijzer prijs, of een schatting van wat de losse onderdelen onderling opbrengen. Maar aangezien deze ook tweedehands zijn en uit een sloopauto komen kun je hier niet de hoofdprijs voor verwachten. Een andere optie is om je auto voor demontage aan te bieden bij een auto demontage bedrijf of autosloperij. Maar hier betaal je ook kosten voor. Het groene lichtpuntje aan deze mogelijkheid is dat er hier zoveel mogelijk van je oude auto wordt hergebruikt en het dus een zeer milieuvriendelijke optie is.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: