Een auto kiezen hoeft geen stressvol moment te zijn met de tips van wijkopenautos.nl

Welke auto kiezen?

Zoveel keuze qua auto’s, weet jij nog welke auto je moet kiezen? Een auto kiezen is voor veel mensen een stressvol moment. Er wordt een hoop geld geïnvesteerd en daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt.

Auto kiezen

Bij wijkopenautos.nl krijg je hulp bij het kiezen van de juiste auto. Welke auto jij uiteindelijk gaat kopen maak je op basis van je rijgedrag, wensen en budget.

Voordat je een auto kiest begin je met oriënteren. Stel jezelf vragen en kom erachter wat jij belangrijk vindt bij een nieuwe auto.

Denk aan dingen als de grootte en de veiligheidssystemen. En niet geheel onbelangrijk, welke brandstof wil je? Ga jij voor een zuinig exemplaar waarmee je nog jaren vooruit kan of heb jij liever een betaalbare occasion? Stel voor jezelf een goed budget samen en zorg dat je daar niet overheen gaat. Bij het samenstellen van een budget moet je ook rekening houden met de maandelijkse bijkomende kosten (o.a. verzekering, wegenbelasting, benzine en reparaties).

Veel mensen kiezen een auto op basis van prijs, maar wil jij écht een auto kopen waar je lang plezier van hebt, dan kies je een auto op basis van opties en persoonlijk rijgedrag (wel eentje die binnen jouw budget past natuurlijk).

1. Welke auto moet ik kopen?

Voor veel mensen rijst de vraag ‘Welke auto moet ik kopen’, als ze denken aan het hedendaagse aanbod. Vaak is er al een voorkeur voor merk en model en weet je al ongeveer voor welke uitvoering je wilt gaan. Een kleine, lichte stadsauto of een grote SUV voor als je vaak een aanhanger achter je wagen hangt.

Ga je voor benzine, diesel of LPG? Of maak jij liever de overstap naar hybride of elektrisch?

Als hulp bij het kiezen van een auto zetten wij de verschillen tussen brandstoffen in een overzichtelijke infographic. Klik op de infographic om hem te vergroten.

Als je een auto gaat kiezen is het belangrijk te vergelijken en te kijken welke auto het beste bij jouw rijgedrag past. Kijk wat jij belangrijk vindt en neem de tijd bij een auto kiezen.

2. Auto kiezen op basis van opties

Je weet inmiddels welke brandstof bij jou past en wat het budget is kun je een auto kiezen op basis van opties. Welke opties vind jij belangrijk en welke veiligheidssystemen zijn essentieel. Kies jij liever voor een compleet multimedia systeem of achteruitrijcamera, of misschien wel allebei?

Sommige opties verhogen de waarde van jouw auto, kies dus bewust! Kies bijvoorbeeld geen auto kleuren die niemand wil hebben of heel trendgevoelig is. De volgende opties staan erom bekend de waarde van auto's te verhogen:

  • Kies een neutrale metallic kleur
  • Airconditioning/ climate control
  • Automatische versnelling
  • Extra zitrij
  • Lederen bekleding op stoelen (wel af-fabriek)

Auto kiezen op basis van opties bij wijkopenautos.nl

Welke auto kies jij? Op basis van opties kun je jouw zoekopdrachten filteren. Zo kun je bijvoorbeeld bij wijkopenautos.nl verschillende opties kiezen. De auto's worden automatisch gefilterd op wat jij belangrijk vindt! Een handige hulp bij het kiezen van een auto.