Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

De auto inkoop verzorgen wij voor elke auto

Wil je graag een nieuwe auto aanschaffen, maar eerst snel van je oude auto af zijn? Voor auto inkoop bij een van onze vestigingen kun je na het invullen van onze online taxatietool vaak al binnen 24 uur terechtl. In tegenstelling tot autodealers en garages, zijn wij gespecialiseerd in de autoinkoop. Hier kun je als klant van profiteren. Zo bieden wij een snel en eenvoudig taxatieproces dat bestaat uit het invullen van een online taxatietool én een gratis taxatie bij ons in de vestiging. Het invullen van de taxatietool kost je maar een paar minuten tijd en ook de handmatige taxatie wordt in ongeveer een half uur afgerond. Daarna wordt er alleen nog een korte proefrit gemaakt.

Alle automerken en modellen zijn welkom. Zelfs als je auto niet meer in goede staat verkeert en eigenlijk rijp is voor de sloop, zijn wij geïnteresseerd.

Bij ons kun je zes dag per week terecht voor een taxatie van je auto. Als je het door de week dus erg druk hebt, is het ook mogelijk om een afspraak op zaterdag te maken. Na de gratis waardebepaling doet een van onze taxateurs een bod op je auto. Dit is bod is gegarandeerd en vrijblijvend. Als je akkoord gaat met het bod is je auto direct verkocht. Wij regelen dan gratis de afmelding en vrijwaring voor je. Zo heb jij alle handen vrij en tijd om je bezig te houden met het uitzoeken van een nieuwe auto.

Besluit je om je auto niet meteen weg te doen, maar om eerst nog andere opties uit te proberen? Geen probleem, je krijgt vijf dagen bedenktijd na het horen van ons bod!

Onder onze service valt:

Fair aankoopbod
Advies van professionals
Gratis afmelding
Meteen uitbetaald
Klantvriendelijke full-service

Hoe onze klanten onze service beoordelen

De medewerker was erg vriendelijk en heeft mij goed betrokken bij de taxatie door steeds duidelijk te zeggen met welk onderdeel hij bezig was. (Geoffrey P.)

Ik vond het erg leuk dat jullie zulke nette medewerkers in dienst hebben. Ik voelde me enorm serieus genomen en ontving een zeer professionele taxatie van mijn auto. (Dylan H.)
Verkocht: BMW 3, BJ 2001
BMW 3, BJ 2001
Verkocht: Alfa Romeo 147, BJ 2006
Alfa Romeo 147, BJ 2006
Verkocht: Toyota Yaris, BJ 2009
Toyota Yaris, BJ 2009
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
Leo V.

Alles verliep zonder problemen of complicaties. Zeer vriendelijke en ervaren taxateurs. De afspraak voor de taxatie was zo gemaakt en we hoefden niet lang te wachten.

Bart L.

Tijdens de afspraak, die ik snel kon maken, werd mijn auto goed en objectief bekeken. Dat vond ik heel goed, want zo weet ik zeker dat ik mijn auto voor de juiste prijs verkocht heb

Theo V.

Realistisch bod, geen moeilijk gedoe maar alles soepel en snel geregeld. Uitstekend.

Auto inkoop? Doe eerst een online waardebepaling

Om te weten hoeveel je auto nog ongeveer waard is doe je een online waardebepaling met onze taxatietool om de dagwaarde te berekenen. De dagwaarde van je auto berekenen wij aan de hand van de cataloguswaarde. Dit is de officiële nieuwwaarde op het moment dat je auto voor het eerst verkocht werd. Als jij je kenteken invoert ontvangen wij deze cataloguswaarde en bijkomende informatie over jouw auto. Aan de hand van de kilometerstand en de waardevastheid van jouw type auto berekenen wij de dagwaarde. Waardevastheid is de mate waarin een bepaald type auto aan waarde verliest, dit verschilt per type auto.

Over het algemeen zijn kleine auto’s waardevaster dan grote en het kan per type van hetzelfde merk verschillen .Van alle Volkswagen occasions zijn de Volkswagen Polo en de Volkswagen Up! het meest waardevast. De Mercedes Benz A Klasse is de meeste waardevaste van alle Mercedes occasions, terwijl de R klasse niet erg waardevast is. Als je onze taxatietool gebruikt, dan verschijnt de dagwaarde gelijk op je scherm en we sturen deze ook naar je e-mailadres.

Wij raden aan om altijd een waardebepaling te doen via onze taxatietool, ook als je je occasion inruilt. Dan weet je in ieder geval of de inruilprijs een geschikte prijs is.

Inruilen voor een andere auto of inruilen voor geld?

Je kunt je auto natuurlijk inruilen en de dealer zal je een op het eerste gezicht mooi bod doen. Verkijk je hier niet op, want je zult merken dat je tegelijkertijd bijna niets kunt afdingen op de nieuwe auto. Daarnaast doet zich vaak een situatie voor, waarbij je bijvoorbeeld een nieuwe Volkswagen Golf koopt en je Volvo V40 inruilt. De Volkswagen dealer ruilt niet graag Volvo occasions in en dit zal ook van invloed zijn op de inruilprijs. Wij specialiseren ons niet in één merk, maar kopen elke auto: wij hebben belangstelling voor alle occasions, zowel BMW occasions als Audi occasions en bieden zelfs sloopauto inkoop aan. Een merkdealer staat niet te springen om een sloopauto in te ruilen, maar wij hebben altijd belangstelling voor je sloopauto.

Je hebt meerdere online auto inkoop bedrijven die een soortgelijke service aanbieden als wij. Waarom kies je voor wijkopenautos.nl? Waar deze andere auto inkoop bedrijven vaak werken met externe garagebedrijven, doen wij alles in eigen beheer: van de online taxatie tot de auto inkoop. Hierdoor voorkomen wij gedoe met een derde partij. Wij hebben alles in eigen hand en daarom garanderen wij een hoogwaardige service. Er zijn auto inkopers waar je betaalt voor een taxatie. Onze taxatie is altijd gratis en wordt uitgevoerd door een RDW gecertificeerde inspecteur.

Het is belangrijk dat je je goede voorbereid op een taxatie en dat je auto goed voor de dag komt. Volg daarom de volgende tips. Rijd met je auto door de wasstraat en zet hem in de wax. Geef het interieur een grote beurt. Stofzuig je auto, verwijder vlekken, maak het dashboardkastje en alle andere vakken leeg. Laat kleine krassen verwijderen. Het verwijderen van kleine krassen hoeft niet duur te zijn en hierdoor kan de auto hoger getaxeerd worden. Spuit bandenzwart op je banden. Bandenzwart kost bijna niets en je banden lijken na een behandeling met bandenzwart weer als nieuw. Check het peil van alle vloeistoffen onder de motorkap. Het maakt een goede indruk als deze vloeistoffen zijn bijgevuld.

De taxateur staat voor je klaar als je bij ons komt voor een taxatie. Hij begint direct aan de taxatie en keert je auto binnenstebuiten. Hij controleert de buitenkant op roest, krassen en deuken, neemt een kijk onder de motorkap voor een inspectie en onderzoekt ook het volledige interieur. Daarna doet hij een proefrit om de motor goed te testen en om te checken of de auto goed rijdt. Het taxatieproces voor de sloopauto inkoop verloopt enigszins anders dan bij een normale taxatie, omdat onze inspecteur niet kijkt naar de auto als geheel, maar naar de nog functionerende onderdelen. Hier baseert hij de taxatiewaarde op. Na de taxatie volgt een gegarandeerd bod op je auto en als dit bevalt ben je direct van je auto af.

Omdat wij vestigingen in het gehele land hebben hoef je nooit ver te rijden naar een van onze auto inkoop vestigingen. Wij vinden het belangrijk dat de auto inkoop snel en veilig verloopt. Daarom zorgen wij ervoor dat je binnen 24 uur na de online waardebepaling een afspraak hebt voor een taxatie. De taxatie wordt vakkundig en vlot uitgevoerd en neemt ongeveer een half uur in beslag. Als je je auto bij ons achterlaat maken wij het geld dezelfde dag nog over. Twijfel niet en ga nu naar de taxatietool en voor een waardebepaling. Maak ook meteen een afspraak voor een taxatie. Het maakt niet uit wat voor auto je hebt. Wij kopen elke auto, ook je auto schadeauto of sloopauto.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: