Auto taxeren begint met onze kenteken check

Een auto verkopen kan niet zonder hem eerst te taxeren. Bekijk direct wat de taxatiewaarde is, zodat je weet voor welke prijs je de auto te koop kunt zetten. De waarde auto bereken doe je eenvoudig met onze taxatietool.

Je auto taxeren hoeft niet alleen wanneer je deze wilt verkopen, maar kan ook indien je nieuwsgierig bent naar hoeveel deze waard is. Verder kan het zijn dat je gegevens van het voertuig wilt opvragen.

Bij wijkopenautos.nl heb je jouw auto al binnen een halve minuut getaxeerd via de online taxatie tool. De waarde die hieruit komt is gebaseerd op de RDW gegevens. Vervolgens laat je jouw auto taxeren door een expert bij een van onze vestigingen. Maak direct een afspraak via de taxatie tool op de website van wijkopenautos.nl.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Ons auto taxatie proces begint online

auto taxeren

Hoe werkt het taxeren bij wijkopenautos.nl? De eerste stap in het taxatie proces is je auto taxeren online via onze taxatie tool. Met behulp van je kenteken, kilometerstand en het model berekent de online taxatie tool binnen 30 seconden de taxatiewaarde auto.

De online taxatiewaarde is de dagwaarde, niet de exacte waarde. Je ontvangt deze prijsindicatie ook per e-mail. De auto kenteken check is geheel gratis, net zoals het auto taxeren in onze vestigingen. Maak daarom direct een afspraak via de tool bij een vestiging in de buurt. wijkopenautos.nl zit met 25+ vestigingen verspreid over heel Nederland, dus je hoeft gelukkig niet ver te rijden.

Taxatie op locatie

Na het invullen van de online taxatie tool is de tweede stap in het auto taxeren de taxatie op locatie. De auto taxatie duurt niet langer dan een half uur. Dit betekent niet dat de taxatie niet grondig gedaan wordt. Onze taxateurs checken de auto van top tot teen!

Waar letten we op bij het taxeren van de autowaarde? Ten eerste kijken we naar het exterieur. Zitten en krassen of deuken? Is er lakschade of andere uiterlijke schade aanwezig? De autotaxateur checkt vervolgens het interieur en maakt een proefrit om de checken hoe de motor loopt. Is de wagen goed onderhouden en is de eigenaar er zuinig op geweest? Heeft het voertuig extra accessoires? Tijdens het taxeren checken de professionals ook de kilometerstand, het merk en het type voertuig. Deze factoren worden allemaal mee genomen tijdens het taxeren en op basis van deze bevindingen doen we een vrijblijvend bod op het voertuig.

2. Waarom laten taxeren door wijkopenautos.nl?

Met zoveel keuze aan autodealers en taxateurs, waarom zou jij je wagen bij wijkopenautos.nl laten taxeren? Simpel. De taxateurs bij wijkopenautos.nl zijn experts op het gebied van auto taxeren. Wij hebben al meer dan 1.000.000 auto's gekocht in heel Europa, wat betekent dat onze experts nog meer auto's hebben getaxeerd. Zo hebben onze RDW-erkende taxateurs een uniek inzicht in de occasions markt.

Wij bieden auto taxeren online én taxatie op locatie geheel gratis aan en het is vrijblijvend. Bevalt de taxatiewaarde auto niet, dan zit je nergens aan vast. Mocht je wel geïnteresseerd zijn na de auto taxatie kun je direct je auto verkopen! Binnen 24 uur kun je een afspraak maken via de online kenteken check en vervolgens overgaan tot de verkoop. Simpel en snel bij wijkopenautos.nl. Daar boven op nemen wij jou al het papierwerk ook uit handen. Gratis.

wijkopenautos.nl

 • Online kenteken check
 • Gratis professionele taxatie
 • Elke auto welkom voor taxatie
 • Auto taxeren in 30 minuten
 • Vrijblijvend bod

RDW-erkende dealers

 • Online kenteken check
 • Geen gratis professionele taxatie
 • Niet elke auto welkom voor taxatie
 • Auto taxeren niet binnen 30 minuten
 • Vrijblijvend bod

TIP: wacht niet te lang met de verkoop en verkoop je wagen voordat er een nieuw model op de markt komt.

Heb je een tijdloze wagen, die niet trendgevoelig is, dan zal het bod bij het auto taxeren hoger uitvallen. Is er net een nieuw type van hetzelfde merk op de markt, dan valt de taxatiewaarde lager uit. wijkopenautos.nl houdt dus altijd rekening met wat er zich op de automarkt afspeelt. Met al meer dan 1.000.000 verkochte auto's in Europa hebben wij een goed inzicht op de huidige marktprijzen. Deze kennis gebruiken we bij het maken van een eerlijk en marktconform bod na de auto taxatie.

Ga je na de gratis taxatie in op ons bod, dan laat je het voertuig direct bij ons achter. Zo makkelijk en snel kan het verkopen gaan! Verlies geen kostbare tijd aan het regelen van de administratie, want net zoals het auto taxeren, maken wij ook al het papierwerk gratis in orde.

Ons taxatie proces samengevat

Stap 1: Online taxatie auto

 • Gratis online kenteken check
 • Vul jouw kenteken in
 • Binnen 30 seconden taxatie
 • Ontvang online de dagwaarde

Stap 2: Auto taxatie op locatie

 • Gratis taxatie door professionals
 • Kom langs bij onze vestiging
 • Auto taxatie binnen 30 minuten
 • Ontvang vrijblijvend bod

3. Taxatierapport auto voor de verzekering

Gratis online taxatie

Het taxeren van een voertuig helpt niet alleen met het vaststellen van een verkoopprijs, het is ook noodzakelijk bij het verzekeren van de wagen. Zeker als je de wagen getuned hebt, wat inhoudt dat je extra accessoires aan de wagen hebt toegevoegd. Stel je hebt een ongeluk met de wagen, dan keert de verzekering alleen de dagwaarde uit en betalen ze niet voor de extra's. Tenzij je een taxatierapport auto hebt laten opstellen. Een taxatierapport komt ook van pas bij opgelopen schade. De taxateurs houden rekening met de huidige autowaarde en de investeringen die je hebt gedaan.

Kosten taxatierapport

De kosten auto taxeren verschilt per dealer. Ook hoe de taxatie wordt uitgevoerd verschilt per autodealer. Laat daarom verschillende partijen een taxatierapport auto opstellen. Bewaar de bonnen van gemaakte aankopen zodat je die kan laten zien bij de afspraak en zodat het kan worden meegenomen in het taxatierapport auto.

Benieuwd wat je wagen op dit moment waard is? Vul onze online tool in met je kenteken of breng je wagen dan direct langs bij wijkopenautos.nl. Onze professionals staan 6 dagen per week voor je klaar om je wagen gratis te taxeren. Binnen slechts 30 minuten doen wij een grondige taxatie en kunnen de experts je een accuraat beeld geven van de taxatiewaarde auto.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Je word goed geholpen door profesionele personeel.
Jurate K. | Amsterdam | Hyundai i10, 2012 21.11.2017
Zeer goed en snel geholpen . Was erg verrast over de snelle afhandeling en ipv binnen 3 werkdagen stond het geld binnen 1 dag op mijn rekening !
Patricia d. | Den Haag | Daewoo Kalos, 2004 25.07.2017

Gratis online taxatie