Waar kan ik mijn oude auto verkopen? Simpel en snel?

Vul jouw kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

km
Snel van je oude auto af

Je oude auto verkopen voor een goed bedrag, binnen 24 uur én zonder gedoe? Een oude auto verkoop gaat vaak gepaard met een hoop gedoe. De juiste koper vinden, proefritten regelen én onderhandelen over het juiste bedrag. wijkopenautos.nl neemt deze zorgen weg en maakt het gemakkelijk voor je!

 • Krijg een vrijblijvende online prijs
 • Verkoop al binnen 24 uur
 • Lever auto in en ontvang de betaling

De voordelen van je oude auto verkopen met wijkopenautos.nl

 • Doe de online waardebepaling en krijg je prijs
 • De hele service is gratis en vrijblijvend
 • We kopen jouw auto voor de prijs die je hebt ontvangen
 • Je kunt je oude auto binnen 24 uur al verkopen
 • We maken het geld snel naar je over
 • Wij regelen al het papierwerk en vrijwaren je auto

Een oude auto verkopen: zo werkt het

Op zoek naar de juiste partner om je oude auto te verkopen? Dan zit je bij wijkopenautos.nl goed.

Krijg een directe verkoopprijs online

krijg een directe verkoopprijs online

Wij weten dat de particuliere verkoop van een auto een tijdrovende klus kan zijn. Je maakt een advertentie en regelt zelf proefritten met potentiële kopers die vaak niet op komen dagen. Vervolgens krijg je te maken met onderhandelingen over de prijs en een hoop papierwerk achteraf.

Een oude auto verkopen kan helemaal een onzekere klus zijn. Je weet niet precies wat je kunt vragen en er zijn minder geïnteresseerden.

Bij ons krijg je direct een gegarandeerde prijs voor je oude auto. Volledig online. Daar hebben we alleen enkele informatie voor nodig:

 • Basis autogegevens: via het kenteken of je vult ze handmatig in
 • Staat van de auto: beschrijf de binnen- en buitenkant van de auto, mogelijke schade en meer
 • Foto's van de auto (optioneel): voeg foto's toe van je auto voor een nauwkeurige prijsbepaling

Nadeel aan particuliere verkoop: Vaak kost het plaatsen van een online advertentie geld, en met duizenden nieuwe advertenties per dag staat jouw oude auto snel niet meer op de eerste zoekpagina.

Verkoop je auto direct voor deze prijs!

Zodra je een prijs voor jouw auto hebt ontvangen kun je direct overgaan tot verkoop. Hiervoor boek je eenvoudig een inleverafspraak bij een vestiging naar keuze.

klant levert auto in

Selecteer de vestiging die het dichtst bij jou is. Kies vervolgens een dag en een tijdstip om je oude auto naar de vestiging te brengen.

Bij de vestiging worden je gegevens gecontroleerd met de daadwerkelijke staat van je oude auto. Onthoud: hoe uitvoeriger je je auto beschrijft, hoe nauwkeuriger je prijs is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Als eenmaal je prijs is bevestigd, wordt direct een koopcontract opgesteld. Het geld wordt vervolgens naar je overgemaakt zodat je het binnen 2 werkdagen op je rekening hebt staan. De vrijwaring regelen wij ook.

Zo nemen wij alle zorgen rondom jouw auto verkoop bij je weg en kun jij snel je auto verkopen voor een eerlijke prijs. Snel, simpel en zonder gedoe.



Klantervaringen

Snelle beoordeling toen ik de auto online voor een quote liet beoordelen. Bij het kantoor in Breda werd ik direct en vriendelijk geholpen. Na herbeoordeling aldaar kreeg ik het bedrag zoals online overeen gekomen. Dus snelle, efficiënte en vriendelijke service!

Na inspectie van de auto, wat heel grondig en transparant gebeurt heb ik een realistisch bod gekregen. De deal was daarna snel gesloten. Zowel de financiële als administratieve afhandeling heeft snel plaatsgevonden.

3 redenen om je oude auto te verkopen

1. Waardeverlies van oude auto's

Auto's verliezen aan waarde door de jaren heen. Het maakt niet uit of je de auto gebruikt of in de garage hebt staan.

De waarde van jouw oude auto wordt dus steeds minder. Rijd je veel? Dan gaat dat proces nog sneller.

oude auto direct verkopen

   
2. Weinig geïnteresseerde kopers

Door de lagere waarde van oude auto's zijn ze vaak minder gewild. Vooral dealers zitten er niet op te wachten want zij moeten de auto weer doorverkopen.

Particuliere kopers staan ook niet te springen voor een te oude auto. En mochten ze overstag gaan, dan onderhandelen ze stevig voor een lage prijs.

De sloop heeft altijd interesse in oude auto's. Vaak krijg je daar echter niet meer dan de oud ijzer prijs voor. Niet zo voordelig.

wachttijd bij verkoop auto

   
3. Het kost tijd

Het verkopen van een oude auto kost tijd. Vanwege de lage vraag in de markt kan het zo weken of maanden duren voordat je van je oude auto af bent.

Indien je toch snel wilt verkopen doe je dat doorgaans voor een minimale prijs. Hierdoor krijg je niet het geld voor wat de auto nog echt waard is.


Veelgestelde vragen over een oude auto verkopen

V : Waar verkoop ik mijn oude auto?

A : Je hebt een paar opties. Zo kun je particulier verkopen via advertentiesites, maar de kans is groot dat je verkoop lang gaat duren. Oude auto's zijn simpelweg minder gewild, waardoor er ook nog eens hard aan de prijs wordt getrokken door potentiële kopers. Je auto inruilen is in principe een snelle optie als je al een terugkoopauto hebt uitgekozen. Helaas krijg je niet altijd waar voor je auto. Een dealer zit niet altijd te wachten op je oude auto want hij moet deze nog door kunnen verkopen. Je kunt er dus vanuit gaan dat hij zijn marge gaat pakken op de inruilprijs. Bij wijkopenautos.nl krijg je altijd een eerlijke en transparante prijs. Je hoeft geen auto terug te kopen en we hebben direct interesse. Je auto bij ons al binnen 24 uur zijn verkocht. Ontdek nu vrijblijvend welke prijs jij krijgt voor jouw oude auto.

V : Hoe wordt de waarde van mijn auto berekend?

A : De waarde van je auto wordt bepaald aan de hand van de dagwaarde, marktwaarde en de staat van je voertuig. De dagwaarde is de waarde van je auto in perfecte staat en zonder gereden kilometers. De marktwaarde wordt bepaald op basis van een vergelijking met prijzen van soortgelijke voertuigen in de markt. De staat van je auto bepaald vervolgens wat de daadwerkelijke waarde is. Vraag nu gratis en vrijblijvend een gegarandeerde prijs aan en ontdek wat jouw auto waard is.

V : Hoe verkoop ik mijn oude auto voor export?

A : Een oude auto die hier weinig oplevert kan over de grens meer opleveren. Hiervoor dien je met de koper naar de RDW te gaan, of een RDW erkend bedrijf. Neem het kentekenbewijs deel I en II mee, een geldig legitimatiebewijs en de kentekenplaten. Let op: er zijn kosten verbonden aan het uitvoeren uit Nederland. Nadat het voertuig is gevrijwaard krijg je een papieren kentekenbewijs deel II mee. Die is voor de koper en heeft hij nodig om de auto in zijn land in te schrijven. Liever dit gedoe voorkomen? Verkoop dan sneller tegen een goede prijs bij wijkopenautos.nl. Wij kopen iedere oude auto.

V : Hoe verkoop ik mijn oude auto voor de sloop?

A : Je oude auto aan de sloop verkopen is een snelle oplossing, maar hier krijg je slechts de oud ijzer prijs. Deze ligt zo rond de € 0,16 per kilogram. Aangezien er vaak een hoop onderdelen aan een oude auto nog bruikbaar zijn haal je niet het meeste uit de verkoop. Bij wijkopenautos.nl krijg je een eerlijke prijs voor je oude auto. Ontdek zelf voor hoeveel je jouw oude auto direct kunt verkopen door onze gratis online waardebepaling te doen. Ontvang jouw prijs en bepaal dan zelf of je verkoopt of niet.



Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang exclusieve tips van experts over alles rondom auto's

Met de aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden en onze Privacy Policy .