Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Het beste autobod bij Wijkopenautos.nl!

Is het tijd om je oude wagen van de hand te doen en wil je het beste autobod voor je occasion krijgen dan is een goed onderzoek en een goede voorbereiding essentieel. Zo krijg je inzicht in de verschillende mogelijkheden om je wagen van de hand te doen. Voorkom hierdoor slechte ervaringen met advertentiesites, autoverkoopsites en veilingsites. Ervaring leert dat bij iedere verkoper een andere manier van verkopen het beste past. Er zijn talloze occasion kopers online te vinden, maar via een autobedrijf verkopen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Vergelijk de mogelijkheden op basis van het beste autobod. Natuurlijk hangt dit nauw samen met jouw verkoop ervaring of je het beste autobod krijgt. De eerste stap bij het auto verkopen begint met het bepalen van de waarde. Maar hoe bepaal je de autowaarde? Bij Wijkopenautos.nl kun je niet alleen de dagwaarde bepalen door middel van onze online taxatie tool, maar bij ons is het taxeren en verkopen van je wagen geheel gratis!

Je auto taxeren kan gratis, snel en vertrouwd met het taxatieproces van Wijkopenautos.nl. Je vult de online taxatietool in en krijgt gelijk een indicatie van de waarde van je auto. Daarna maak je gemakkelijk een afspraak voor een precieze beoordeling waarna je het beste autobod op je auto krijgt. Dit bod is afgesproken en veranderen we daarna niet meer, gegarandeerd. Je kunt erop rekenen dat je meestal binnen 24 uur terecht kunt.

Zo heb je meteen een kans je auto te verkopen. Over de administratie die je moet regelen als je je auto verkoopt, hoef je je niet druk te maken. Dit wordt gratis voor je geregeld als je je auto aan ons verkoopt. Wees voor het beste autobod bij Wijkopenautos.nl!

Onder onze service valt:

Directe uitbetaling
Persoonlijke service
Professionele taxateur
Het beste autobod
Snel en veilig uitbetaald

Hoe onze klanten onze service beoordelen:

"Het verkoopproces via Wijkopenautos.nl verliep snel en makkelijk. De medewerkers waren erg behulpzaam en het bod was goed. Ik raad jullie services graag aan!"
10-12-2016 door Sjaak C. uit Maastricht

"Hoewel ik in het begin wat sceptisch was, ging alles naar wens! Ik kan Wijkopenautos.nl alleen maar aanbevelen. Heel serieus, flexibel en capabele service! En natuurlijk het beste autobod!"
20-12-2016 door Guus B. uit Rotterdam
Mercedes SL 320, BJ 1994
Mercedes SL 320, BJ 1994
Citroen Saxo, BJ 1999
Citroen Saxo, BJ 1999
Opel Vivaro, BJ 01
Opel Vivaro, BJ 01
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
Vera F.

De inspectie ging snel en gemakkelijk. Bij het opstellen van de verkoopovereenkomst werd echt de tijd voor mij genomen en kreeg ik koffie aangeboden. Hele goede service, bedankt!


Benny T.

In de garage werd ik verwelkomd door hele vriendelijke medewerkers. De service was goed en er werden me meerdere mogelijkheden geboden voor autoverkoop. De expert heeft me alles duidelijk uitgelegd en ik kan deze service alleen maar aanbevelen.

Een taxateur weet wat het beste autobod is.

Bij het beste autobod denk je misschien aan veilingsites. Een veilingsite is er ook speciaal voor auto’s. Het nadeel van deze manier van verkoop is dat je moet afwachten of er geboden wordt op jouw wagen en hoe hoog het autobod is. Een veelgehoorde klacht is dat het autobod vaak lager ligt dan verwacht. Vul daarom eerst de gratis online taxatietool in op Wijkopenautos.nl. Hiervoor heb je het kenteken, de kilometerstand en een geldig e-mailadres nodig. Vervolgens zie je een waarde op je beeldscherm verschijnen. Deze waarde is de dagwaarde en geeft je niet meer dan een indicatie van de waarde van je auto. In deze beoordeling is namelijk nog niet de staat van je auto meegenomen. Heeft je auto bijvoorbeeld schade, dan moet dit ook worden meegenomen in de berekening. Een gedegen taxateur met ervaring moet er aan te pas komen om exact het autobod te kunnen bepalen. Zijn beoordeling van je auto duurt ongeveer een half uur. Je kunt hem tijdens de taxatie vragen stellen en om meer informatie vragen over de staat van je auto. Na een testrit kan hij je laten weten wat het beste autobod is. Vind je dit een goed bod? Dan is je auto verkocht!

Een schadeauto verkopen voor het beste autobod.

Als je auto schade heeft is het lastig de verkoop van je auto snel rond te krijgen. Online worden er genoeg auto’s zonder schade aangeboden, waarvoor kopers meestal meer interesse hebben. 'Via via' of aan bekenden je schadeauto verkopen is ook een manier, maar als zij een vriendenprijsje verwachten is dat niet de manier om het beste autobod te krijgen. Laat bij kleine schade, zoals deuken en krassen eerst een reparatie uitvoeren zodat je de auto makkelijker verkocht krijgt. Zelfs kleine krasjes, deukjes of plekjes op de bumper zijn de moeite waard eerst weg te werken. Bij grote schade sta je voor de keuze naar een autosloperij te gaan of naar een autobedrijf. De ervaring leert dat de autosloperij meestal niet meer dan de schrootprijs of de oud ijzerwaarde voor schadeauto’s als autobod biedt. Vaak brengt je auto meer op, omdat er altijd nog goede onderdelen zijn. Het zou daarom zonde zijn akkoord te gaan met zo een laag autobod.

Klachten over het autobod: onvoorziene kosten.

Ook als je auto in een goede staat verkeert kan het voorkomen dat je geliefde auto minder waard blijkt te zijn dan je in eerste instantie denkt. Neem zelf actie om deze klacht te voorkomen. Let bij het zoeken van een auto inkoop bedrijf of de taxatie en het autobod vrijblijvend zijn. Sommige mensen doen negatieve ervaringen op, omdat er soms kosten in rekening worden gebracht als de auto niet wordt verkocht. Zelfs als je je auto wel verkoopt gaan er soms servicekosten van het autobod af. Bij Wijkopenautos.nl ben je na de taxatie niet verplicht je auto te verkopen en worden er nooit kosten in rekening gebracht. Deze klacht ontvangen wij dan ook nooit. Besluit je je auto toch niet te verkopen na ons autobod? Geen enkel probleem, dat gaat bij ons zonder financiële gevolgen.

Hoe krijg je het beste autobod?

Hoe zorg je er nou voor dat je het best mogelijke bod voor je auto krijgt? Er zijn een aantal dingen die ervoor zorgen dat het bod op je auto hoger uitvalt:

De staat van de auto

Het beste autobod krijg je door goed voor je auto te zorgen. Als je je auto vaak schoonmaakt, pluk je daar later de vruchten van. Poets de auto ook regelmatig, zodat de lak in een goede conditie blijft. Verder heb je met je rijstijl invloed op de staat van je autobanden. Scheur niet weg bij de stoplichten en controleer regelmatig of de bandenspanning nog in orde is.

Extra opties

Uit ervaring weten wij dat je auto meer waard kan zijn als je auto extra’s heeft. Zorg er dus voor dat alle extra opties, zoals bijvoorbeeld een navigatie, goed functioneren. Denk daarnaast ook aan accessoires, zoals een afneembare trekhaak en winterbanden die nog in de schuur liggen. Al deze extra’s worden meegenomen in een beoordeling door een taxateur, maar ook een particulier zal je auto beter beoordelen en een hoger autobod doen als hij meer extra’s bij de auto krijgt.

Niet inruilen, maar verkopen

Een veelgehoorde klacht is dat particulieren hun oude auto te koop zien staan bij de dealer voor een hogere prijs. Deze ervaring is teleurstellend, maar eigenlijk ook logisch. De dealer moet geld aan jouw auto verdienen. Daarom kun je ervan uitgaan dat je niet het beste autobod krijgt bij de dealer en dat inruilen niet je beste optie is.

Wijkopenautos.nl top 5 beste auto's van 2016!

Beste auto van 2016!

Per dag zien de experts bij Wijkopenautos.nl honderden auto’s voorbij komen, die allen verschillen qua merk, model en bouwjaar. Breng je jouw wagen langs bij ons dan neemt de professional bij het taxeren de wagen mee voor een proefrit. Tijdens de proefrit wordt er onder andere gelet op de staat van de motor, de remmen, het comfort, de zuinigheid en de accessoires. Hoe hoger de auto scoort, hoe hoger ons autobod. Maar welke auto’s komen nou als beste uit de test? En wat maakt een wagen de beste auto? Wijkopenautos.nl heeft een onderzoek gedaan naar de beste auto van 2016 en dit zijn de resultaten.


Fiat 500
Toyota Auris
Mercedes Benz E-klasse
Volvo V40
Peugeot 308
*Cijfers gebaseerd op eigen onderzoek.

Autonieuws - de beste auto van de maand!

De beste auto van januari 2017!

20-01-2017 Van onze redactie

DEN HAAG - De eeuwig populaire Volkswagen Golf

Wijkopenautos.nl heeft de Volkswagen Golf als beste auto van de maand januari 2017 verkozen! De Volkswagen Golf is niet voor niets dé auto voor het volk. De Nederlanders verkiezen de Volkswagen Golf als beste auto van 2016. Niet zo gek, want het is heerlijk rijden in de wagen. De nieuwste versie van de Volkswagen Golf is net gelanceerd. Het nieuwe model rijdt zuiniger, heeft een sterkere motor en de wagen is uitgerust met nieuwe rijhulpsystemen, zoals de Traffic Jam Assist. Het is wel duidelijk dus dat de Volkswagen Golf voorlopig nog de automarkt zal blijven domineren als beste auto. Vandaar dat de Golf door Wijkopenautos.nl is verkozen tot beste auto van januari 2017!

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze technische experts uw auto taxeren.

2. Betaling

Onze prijs wordt bepaald naar aanleiding van de taxatie. Het geld wordt direct naar u overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: