Het beste autobod - Voor het minste werk

Een langdurig verkoopproces, veel werk en nóg niet het beste autobod? Bij wijkopenautos.nl doen we dat anders!

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Bij wijkopenautos.nl nemen wij jou de zorgen uit handen van begin contact tot de uiteindelijke verkoop. Én daarbij doen wij ook het beste autobod!

Door je gegevens in te vullen in onze online kentekencheck ontvang je een indicatie van dit autobod. Door een afspraak te maken in de vestiging kom je erachter wat wij echt geven voor je auto.

Dit doen wij door professionele taxatie door onze RDW erkende taxateurs. Maak nu een afspraak en kom binnen 24 uur langs in de vestiging.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hoe krijg je het beste autobod?

Besteautobod

Bij het beste autobod denk je misschien aan veilingsites. Een veilingsite is er ook speciaal voor auto’s. Het nadeel van deze manier van verkoop is dat je moet afwachten of er geboden wordt op jouw wagen en hoe hoog het autobod is. Een veelgehoorde klacht is dat het autobod vaak lager ligt dan verwacht.

Het beste autobod krijg je bij wijkopenautos.nl

Benieuwd hoe wij tot ons uiteindelijke bod komen? Vul dan snel de gratis online taxatietool in op wijkopenautos.nl. Hiervoor heb je het kenteken, de kilometerstand en een geldig e-mailadres nodig. Vervolgens zie je een waarde op je beeldscherm verschijnen.

 • Vul snel de kentekencheck in op onze website
 • Maak een afspraak bij een vestiging in jouw buurt
 • Laat onze experts jouw auto gedurende 30 minuten op waarde schatten
 • Ontvang een vrijblijvend bod op je auto

Heeft je auto schade, dan moet dit ook worden meegenomen in de berekening. Een gedegen taxateur met ervaring moet er aan te pas komen om exact het autobod te kunnen bepalen. Zijn beoordeling van je auto duurt ongeveer een half uur.

De waarde uit de kentekencheck is de dagwaarde en geeft je niet meer dan een indicatie van de waarde van je auto. In deze beoordeling is namelijk nog niet de staat van je auto meegenomen.

Je kunt hem tijdens de taxatie vragen stellen en om meer informatie vragen over de staat van je auto. Na een testrit kan hij je laten weten wat het beste autobod is. Vind je dit een goed bod? Dan is je auto verkocht!

2. Een schadeauto verkopen voor het beste autobod

Als je auto schade heeft is het lastig de verkoop van je auto snel rond te krijgen. Online worden er genoeg auto’s zonder schade aangeboden, waarvoor kopers meestal meer interesse hebben.

'Via via' of aan bekenden je schadeauto verkopen is ook een manier, maar als zij een vriendenprijsje verwachten is dat niet de manier om het beste autobod te krijgen.

Laat bij kleine schade, zoals deuken en krassen eerst een reparatie uitvoeren zodat je de auto makkelijker verkocht krijgt. Zelfs kleine krasjes, deukjes of plekjes op de bumper zijn de moeite waard eerst weg te werken.

Bij grote schade sta je voor de keuze naar een autosloperij te gaan of naar een autobedrijf. De ervaring leert dat de autosloperij meestal niet meer dan de schrootprijs of de oud ijzerwaarde voor schadeauto’s als autobod biedt.

Vaak brengt je auto meer op, omdat er altijd nog goede onderdelen zijn. Het zou daarom zonde zijn akkoord te gaan met zo een laag autobod.

Klachten over het autobod: onvoorziene kosten

Ook als je auto in een goede staat verkeert kan het voorkomen dat je geliefde auto minder waard blijkt te zijn dan je in eerste instantie denkt. Neem zelf actie om deze klacht te voorkomen. Let bij het zoeken van een auto inkoop bedrijf of de taxatie en het autobod vrijblijvend zijn.

Sommige mensen doen negatieve ervaringen op, omdat er soms kosten in rekening worden gebracht als de auto niet wordt verkocht. Zelfs als je je auto wel verkoopt gaan er soms servicekosten van het autobod af.

Bij wijkopenautos.nl ben je na de taxatie niet verplicht je auto te verkopen en worden er nooit kosten in rekening gebracht. Deze klacht ontvangen wij dan ook nooit.

Besluit je je auto toch niet te verkopen na ons autobod? Geen enkel probleem, dat gaat bij ons zonder financiële gevolgen.

Hoe krijg je het beste autobod?

Hoe zorg je er nou voor dat je het best mogelijke bod voor je auto krijgt? Er zijn een aantal dingen die ervoor zorgen dat het bod op je auto hoger uitvalt:

 • De staat van de auto

  Het beste autobod krijg je door goed voor je auto te zorgen. Als je je auto vaak schoonmaakt, pluk je daar later de vruchten van. Poets de auto ook regelmatig, zodat de lak in een goede conditie blijft. Verder heb je met je rijstijl invloed op de staat van je autobanden. Scheur niet weg bij de stoplichten en controleer regelmatig of de bandenspanning nog in orde is.

 • Extra opties

  Uit ervaring weten wij dat je auto meer waard kan zijn als je auto extra’s heeft. Zorg er dus voor dat alle extra opties, zoals bijvoorbeeld een navigatie, goed functioneren. Denk daarnaast ook aan accessoires, zoals een afneembare trekhaak en winterbanden die nog in de schuur liggen.

  Al deze extra’s worden meegenomen in een beoordeling door een taxateur, maar ook een particulier zal je auto beter beoordelen en een hoger autobod doen als hij meer extra’s bij de auto krijgt.

 • Niet inruilen, maar verkopen

  Een veelgehoorde klacht is dat particulieren hun oude auto te koop zien staan bij de dealer voor een hogere prijs. Deze ervaring is teleurstellend, maar eigenlijk ook logisch. De dealer moet geld aan jouw auto verdienen. Daarom kun je ervan uitgaan dat je niet het beste autobod krijgt bij de dealer en dat inruilen niet je beste optie is.

Voorkom waardeverlies van je auto en maak vandaag nog een afspraak bij wijkopenautos.nl om het beste autobod te ontvangen!