Het beste autobod bij wijkopenautos.nl!

Voorkom slechte ervaringen met met advertentiesites, autoverkoopsites en veilingsites en krijg het beste autobod op je occasion bij wijkopenautos.nl.

Het vergelijken van aanbieders voor het beste autobod is belangrijk bij het auto verkopen. Zo krijg je inzicht in de verschillende mogelijkheden om je wagen van de hand te doen.

Naar de dealer of je wagen online aanbieden, de keuze voor verkoopwijze wordt gemaakt op basis van het beste autobod. De eerste stap in het verkoopproces begint bij het bepalen van de waarde. wijkopenautos.nl helpt je niet alleen met het online bepalen van de dagwaarde, maar ook met het taxeren op locatie en met de verkoop.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Een taxateur weet wat het beste autobod is

beste autobod

Bij het beste autobod denk je misschien aan veilingsites. Een veilingsite is er ook speciaal voor auto’s. Het nadeel van deze manier van verkoop is dat je moet afwachten of er geboden wordt op jouw wagen en hoe hoog het autobod is. Een veelgehoorde klacht is dat het autobod vaak lager ligt dan verwacht.

Vul daarom eerst de gratis online taxatietool in op wijkopenautos.nl. Hiervoor heb je het kenteken, de kilometerstand en een geldig e-mailadres nodig. Vervolgens zie je een waarde op je beeldscherm verschijnen. Deze waarde is de dagwaarde en geeft je niet meer dan een indicatie van de waarde van je auto. In deze beoordeling is namelijk nog niet de staat van je auto meegenomen.

Heeft je auto bijvoorbeeld schade, dan moet dit ook worden meegenomen in de berekening. Een gedegen taxateur met ervaring moet er aan te pas komen om exact het autobod te kunnen bepalen. Zijn beoordeling van je auto duurt ongeveer een half uur. Je kunt hem tijdens de taxatie vragen stellen en om meer informatie vragen over de staat van je auto. Na een testrit kan hij je laten weten wat het beste autobod is. Vind je dit een goed bod? Dan is je auto verkocht!

2. Een schadeauto verkopen voor het beste autobod

Als je auto schade heeft is het lastig de verkoop van je auto snel rond te krijgen. Online worden er genoeg auto’s zonder schade aangeboden, waarvoor kopers meestal meer interesse hebben. 'Via via' of aan bekenden je schadeauto verkopen is ook een manier, maar als zij een vriendenprijsje verwachten is dat niet de manier om het beste autobod te krijgen.

Laat bij kleine schade, zoals deuken en krassen eerst een reparatie uitvoeren zodat je de auto makkelijker verkocht krijgt. Zelfs kleine krasjes, deukjes of plekjes op de bumper zijn de moeite waard eerst weg te werken.

Bij grote schade sta je voor de keuze naar een autosloperij te gaan of naar een autobedrijf. De ervaring leert dat de autosloperij meestal niet meer dan de schrootprijs of de oud ijzerwaarde voor schadeauto’s als autobod biedt. Vaak brengt je auto meer op, omdat er altijd nog goede onderdelen zijn. Het zou daarom zonde zijn akkoord te gaan met zo een laag autobod.

Klachten over het autobod: onvoorziene kosten

Ook als je auto in een goede staat verkeert kan het voorkomen dat je geliefde auto minder waard blijkt te zijn dan je in eerste instantie denkt. Neem zelf actie om deze klacht te voorkomen. Let bij het zoeken van een auto inkoop bedrijf of de taxatie en het autobod vrijblijvend zijn. Sommige mensen doen negatieve ervaringen op, omdat er soms kosten in rekening worden gebracht als de auto niet wordt verkocht. Zelfs als je je auto wel verkoopt gaan er soms servicekosten van het autobod af.

Bij wijkopenautos.nl ben je na de taxatie niet verplicht je auto te verkopen en worden er nooit kosten in rekening gebracht. Deze klacht ontvangen wij dan ook nooit. Besluit je je auto toch niet te verkopen na ons autobod? Geen enkel probleem, dat gaat bij ons zonder financiële gevolgen.

Hoe krijg je het beste autobod?

Hoe zorg je er nou voor dat je het best mogelijke bod voor je auto krijgt? Er zijn een aantal dingen die ervoor zorgen dat het bod op je auto hoger uitvalt:

De staat van de auto

Het beste autobod krijg je door goed voor je auto te zorgen. Als je je auto vaak schoonmaakt, pluk je daar later de vruchten van. Poets de auto ook regelmatig, zodat de lak in een goede conditie blijft. Verder heb je met je rijstijl invloed op de staat van je autobanden. Scheur niet weg bij de stoplichten en controleer regelmatig of de bandenspanning nog in orde is.

Extra opties

Uit ervaring weten wij dat je auto meer waard kan zijn als je auto extra’s heeft. Zorg er dus voor dat alle extra opties, zoals bijvoorbeeld een navigatie, goed functioneren. Denk daarnaast ook aan accessoires, zoals een afneembare trekhaak en winterbanden die nog in de schuur liggen. Al deze extra’s worden meegenomen in een beoordeling door een taxateur, maar ook een particulier zal je auto beter beoordelen en een hoger autobod doen als hij meer extra’s bij de auto krijgt.

Niet inruilen, maar verkopen

Een veelgehoorde klacht is dat particulieren hun oude auto te koop zien staan bij de dealer voor een hogere prijs. Deze ervaring is teleurstellend, maar eigenlijk ook logisch. De dealer moet geld aan jouw auto verdienen. Daarom kun je ervan uitgaan dat je niet het beste autobod krijgt bij de dealer en dat inruilen niet je beste optie is.

Gratis online taxatie

3. wijkopenautos.nl top 5 beste auto's van 2016!

Per dag zien de experts bij wijkopenautos.nl honderden auto’s voorbij komen, die allen verschillen qua merk, model en bouwjaar. Breng je jouw wagen langs bij ons dan neemt de professional bij het taxeren de wagen mee voor een proefrit. Tijdens de proefrit wordt er onder andere gelet op de staat van de motor, de remmen, het comfort, de zuinigheid en de accessoires. Hoe hoger de auto scoort, hoe hoger ons autobod.

Maar welke auto’s komen nou als beste uit de test? En wat maakt een wagen de beste auto? wijkopenautos.nl heeft een onderzoek gedaan naar de beste auto van 2016 en dit zijn de resultaten.

Fiat 500

 • Comfort: 4
 • Motor: 3
 • Accessoires: 4
 • Zuinigheid: 3
 • Veiligheid: 3

Toyota Auris

 • Comfort: 4
 • Motor: 3
 • Accessoires: 2
 • Zuinigheid: 3
 • Veiligheid: 4

Mercedes Benz E-klasse

 • Comfort: 4
 • Motor: 5
 • Accessoires: 2
 • Zuinigheid: 4
 • Veiligheid: 4

Volvo V40

 • Comfort: 3
 • Motor: 4
 • Accessoires: 4
 • Zuinigheid: 4
 • Veiligheid: 5

Peugeot 308

 • Comfort: 5
 • Motor: 4
 • Accessoires: 3
 • Zuinigheid: 4
 • Veiligheid: 4

Autonieuws - de beste auto van de maand!

De beste auto van januari 2017!

20-01-2017 Van onze redactie

DEN HAAG - De eeuwig populaire Volkswagen Golf

wijkopenautos.nl heeft de Volkswagen Golf als beste auto van de maand januari 2017 verkozen! De Volkswagen Golf is niet voor niets dé auto voor het volk. De Nederlanders verkiezen de Volkswagen Golf als beste auto van 2016. Niet zo gek, want het is heerlijk rijden in de wagen. De nieuwste versie van de Volkswagen Golf is net gelanceerd. Het nieuwe model rijdt zuiniger, heeft een sterkere motor en de wagen is uitgerust met nieuwe rijhulpsystemen, zoals de Traffic Jam Assist. Het is wel duidelijk dus dat de Volkswagen Golf voorlopig nog de automarkt zal blijven domineren als beste auto. Vandaar dat de Golf door wijkopenautos.nl is verkozen tot beste auto van januari 2017!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Serieuze taxatie, en eerlijke prijzen.
J. M. | Groningen | Citroen C5, 2009 08.03.2018
Gemakkelijk, een goede en faire waardering van de auto gekregen. De manier waarop de taxatie serieus uitgevoerd word, stemt mij zeer tevreden. Fysiek bekijken en weten wat je koopt, vind ik super.
Bram v. | 's-Hertogenbosch | Ford S-Max, 2008 03.11.2017
goed service aardige personeel ervarene personeel, snelle behandeling dankjewel goed oplossing
Angelo G. | Rotterdam | Alfa Romeo Alfa 159, 2007 28.06.2017

Gratis online taxatie