Hoe kun jij jouw auto verkopen zonder papieren

Bij de aankoop van jouw auto en de inschrijving krijg je documenten. Bewaar deze documenten goed want deze heb je nodig bij de verkoop auto. Maar niet alle papieren zijn nodig bij de verkoop van jouw auto.

Heb jij alle auto papieren of juist niet? Bij wijkopenautos.nl leggen we uit welke documenten essentieel zijn voor de verkoop van jouw auto en welke papieren niet verplicht zijn bij de verkoop. Belangrijke papieren kwijt? Die vraag je simpel opnieuw aan!

Wil jij jouw auto verkopen zonder papieren? Kom dan eerst langs bij wijkopenautos.nl, ontvang een gratis taxatie van jouw auto en bekijk wat de opties zijn voor jouw auto. Een afspraak is zo gemaakt via de kenteken check op onze website.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Welke papieren zijn belangrijk bij de verkoop

Auto verkopen zonder papieren

Om de verkoop van jouw auto zo spoedig mogelijk te laten verkopen is het van belang alle papieren bij de hand te hebben. Dat is niet altijd mogelijk. Het kan zo zijn dat je de papieren van jouw auto kwijt bent. Wat zijn de opties dan? Waar kun jij toch jouw auto verkopen zonder papieren? Gelukkig zijn er in ieder geval genoeg verschillende verkoop opties voor jouw auto. Wat de ideale optie voor jou is dat ligt aan de hoeveelheid tijd die jij in de verkoop wil steken en wat je voor jouw auto wil ontvangen.

Wat de reden van verkoop dan ook is en waar jij jouw auto gaat verkopen maakt niet uit, ten allen tijden moet je beschikken over sommige documenten. Zie hieronder welke documenten jij altijd nodig hebt bij verkoop.

Verplichte documenten bij verkoop

  • Tenaamstellingsbewijs
  • Overschrijvingsbewijs

Of

  • Kentekencard
  • Tenaamstellingscode

2. Kun je een auto verkopen zonder papieren?

Een auto verkopen zonder papieren gaat helaas niet altijd. Het heeft vooral te maken met welke papieren jij niet meer hebt van jouw auto. Betreft het de kentekencard die mist? Dan kun jij geen auto verkopen zonder papieren. Er zijn verschillende andere papieren die wél bij de verkoop mogen ontbreken.

Auto verkopen zonder papieren: Geen kentekencard/ tenaamstellingscode

Als jij jouw auto particulier wilt verkopen heeft de RDW de papieren nodig om de auto over te schrijven op de naam van de nieuwe eigenaar. Ook autodealers, auto-inkopers en andere RDW erkende autobedrijven hebben de autopapieren nodig bij verkoop.

Ben jij een deel van jouw autopapieren kwijt? Dan moet je even geduld hebben met de verkoop van jouw auto. Want eerst moet je de papieren opnieuw aanvragen. Het opnieuw aanvragen van verloren documenten doe je op de website van de RDW.

Kentekencard of (deel) van papieren kentekenbewijs kwijt? Vul de gevraagde gegevens in en houd je chassisnummer bij de hand. Het aanvragen van een nieuwe kentekencard én tenaamstellingscode kost €31,50.
De nieuwe documenten worden naar het adres van de geregistreerde eigenaar van het voertuig gestuurd. De oude delen die je nog wel hebt van het kentekenbewijs kun je vernietigen, deze zijn ongeldig.

Alleen de tenaamstellingscode kwijt? Via de website van de RDW is het mogelijk om een nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen. Vul hier de gevraagde gegevens in en houd je chassisnummer bij de hand. Het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode kost €1,-.
De nieuwe tenaamstellingscode ontvang je via de post op het adres van de geregistreerde eigenaar van het voertuig.

Gratis online taxatie

Auto verkopen zonder papieren: Geen geldige APK

Jouw auto verkopen zonder papieren is geen probleem als het om een geldige APK gaat. Het verkopen een auto zonder APK zal niet overal kunnen. Een particulier zit meestal niet te wachten op een auto met verlopen APK. Dat betekent namelijk voor de koper dat deze opnieuw naar de keuring moet met alle gevolgen van dien. Misschien wordt de auto wel afgekeurd en moet de nieuwe eigenaar opdraaien voor de reparatiekosten. Een auto verkopen zonder APK kan dus wel, maar het vinden van een koper wordt lastig. Ook bij autodealers worden auto’s zonder geldige APK niet vaak aangenomen of er wordt een erg lage prijs geboden.

Bij wijkopenautos.nl kun je wél jouw auto verkopen zonder geldige APK én voor een eerlijke prijs. Maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt. In de vestiging doen wij een gratis taxatie van jouw wagen om te kijken wat de huidige waarde is, een geldige APK hebben wij niet nodig. Na taxatie kijken wij verder wat de opties zijn voor jouw wagen. Als het interessant is dan kun jij wellicht jouw auto verkopen binnen 24 uur.

Dus: Geen geldige APK? Bij wijkopenautos.nl maakt het niet uit of jij jouw auto zonder papieren wilt verkopen. Het maakt ook niet uit of de die jij wilt verkopen zonder papieren kapot is of heel oud. Bij wijkopenautos.nl wordt elke auto via dezelfde procedure getaxeerd en wordt voor elke auto bekeken wat de beste verkoop optie is.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Prima service, aardige koper! Snel betaald!
Jan M. | Leeuwarden | Audi A6, 2003 28.02.2018
Ik ben zeer tevreden over de afhandeling.
Charise T. | Rotterdam | Toyota Yaris, 1999 31.10.2017
we zijn heel netjes geholpen alles verliep soepel het geld was 3 dagen later al op mijn rekening
Rutgert R. | Rotterdam | Citroen C4, 2005 23.06.2017