Auto verkopen zonder papieren - Kan dat?

Je auto verkopen, maar autopapieren kwijt? Is de verkoop dan nog mogelijk? wijkopenautos.nl legt uit welke autopapieren verplicht zijn bij verkoop.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Heb jij alle autopapieren of juist niet? Bij wijkopenautos.nl leggen we uit welke documenten essentieel zijn voor de verkoop van jouw auto en welke documenten niet verplicht zijn bij de verkoop.

Belangrijke autopapieren kwijt? Die vraag je simpel opnieuw aan! Daarna regel je de verkoop zonder gedoe.

Wil jij jouw auto verkopen zonder papieren? Kom dan eerst langs bij wijkopenautos.nl, ontvang een kosteloze taxatie. Je hebt een super snelle afspraak binnen 24 uur al gemaakt via de kenteken check op onze website.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Autopapieren kwijt? Deze documenten heb je nodig voor verkoop!

voertuig verkopen

Om de verkoop van jouw auto zo spoedig mogelijk te laten verkopen is het van belang alle documenten bij de hand te hebben. Dat is niet altijd mogelijk. Het kan zo zijn dat je de papieren van jouw auto kwijt bent.

Welke opties zijn er? Gelukkig zijn er in ieder geval genoeg verschillende verkoop opties voor jouw wagen. Wat de ideale optie voor jou is dat ligt aan de hoeveelheid tijd die jij in de verkoop wil steken en hoeveel je voor jouw auto wil ontvangen.

De reden van verkoop en locatie maken niets uit, wat wel uit maakt is dat je beschikt over alle documenten. Zie hieronder welke documenten jij altijd nodig hebt bij verkoop.

Verplichte documenten bij verkoop

  • Tenaamstellingsbewijs
  • Overschrijvingsbewijs

Of

  • Kentekencard
  • Tenaamstellingscode

2. Kun je een auto zonder papieren verkopen?

Niet de juiste papieren? Je krijgt een auto dan niet altijd verkocht. Het heeft vooral te maken met welke documenten jij niet meer hebt van jouw auto.

Betreft het een deel van het kentekenbewijs dat mist? Je kunt dan geen auto verkopen. Er zijn verschillende andere documenten die wél bij de verkoop mogen ontbreken.

Kentekencard kwijt? Dan wordt de verkoop van je voertuig lastig. Vraag deze snel opnieuw aan en verkoop je voertuig!

Geen kentekencard/ tenaamstellingscode

Als jij jouw wagen particulier wilt verkopen heeft de RDW de documenten nodig om het voertuig over te schrijven op de naam van de nieuwe eigenaar. Ook autodealers, auto-inkopers en andere RDW erkende autobedrijven hebben de autopapieren nodig bij verkoop.

Ben jij een deel van jouw autopapieren kwijt, zoals een deel van het kentekenbewijs? Dan moet je even geduld hebben met de verkoop van jouw wagen. Want eerst moet je de documenten opnieuw aanvragen.

Het opnieuw aanvragen van verloren documenten doe je op de website van de RDW. Zoek dus snel contact voor vervanging van je autopapieren.

Kentekencard of (deel) van papieren kentekenbewijs kwijt? Vul de gevraagde gegevens in op de website van de RDW en houd je chassisnummer bij de hand. Het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs én tenaamstellingscode kost €31,50.

De nieuwe documenten worden naar het adres van de geregistreerde eigenaar van het voertuig gestuurd. De oude delen die je nog wel hebt van het kentekenbewijs kun je vernietigen, deze zijn ongeldig.

Alleen de tenaamstellingscode kwijt? Via de website van de RDW is het mogelijk om een nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen. Vul hier de gevraagde gegevens in en houd je chassisnummer bij de hand. Het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode kost €1,-.

De nieuwe tenaamstellingscode ontvang je via de post op het adres van de geregistreerde eigenaar van het voertuig.

Gratis online taxatie

Auto verkopen zonder papieren: Geen geldige APK

Jouw wagen verkopen is geen probleem als het om een geldige APK gaat. Zonder APK zal niet overal kunnen. Een particulier zit meestal niet te wachten op een voertuig met verlopen APK.

Dat betekent namelijk voor de koper dat deze opnieuw naar de keuring moet met alle gevolgen van dien. Misschien wordt de wagen wel afgekeurd en moet de nieuwe eigenaar opdraaien voor de reparatiekosten.

Je kunt een auto verkopen zonder APK, maar het vinden van een koper wordt lastig. Ook bij autodealers worden auto’s met ongeldige APK niet vaak aangenomen of je krijgt een laag bod.

3. Auto verkopen bij wijkopenautos.nl

Bij wijkopenautos.nl kun je wél jouw auto verkopen zonder geldige APK én voor een eerlijke prijs. Maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt. In de vestiging doen wij een kosteloze taxatie van jouw wagen om te kijken hoeveel de huidige waarde is, een geldige APK hebben wij niet nodig.

Afspraak maken?

  • Kentekencheck invullen en direct een afspraak maken
  • Binnen 24 uur kun je terecht voor kosteloze taxatie
  • Verkoop direct
  • Kosteloze overname van administratieve afwikkeling
  • Sloopauto verkopen of schadeauto verkopen? Ook daarvoor kom je naar wijkopenautos.nl, RDW erkend

Na taxatie kijken wij verder naar de opties voor jouw wagen. Als het interessant is dan kun jij wellicht jouw auto verkopen binnen 24 uur.

Dus: Geen geldige APK? Bij wijkopenautos.nl maakt het niet uit of jij jouw voertuig wil verkopen met ongeldige APK. Het maakt ook niet uit of de wagen die jij wilt verkopen een sloopauto of heel oud is. Je kunt bij wijkopenautos.nl altijd terecht en krijgt hier altijd een bod.

Bij wijkopenautos.nl wordt elke wagen via dezelfde procedure getaxeerd en wordt voor elke auto wordt de beste verkoopoptie bekeken, zelfs een sloopauto.

Autopapieren kwijt? Regel nieuwe documenten kom in de tussentijd naar wijkopenautos.nl voor kosteloze RDW erkende taxatie. Van het eerste contact tot verkoop jouw partner.

Hoe onze klanten onze service beoordelen