Bestelbus verkopen

De zaken gaan goed. Dus jij hebt een nieuwe bestelbus nodig of je wilt de overstap maken naar elektrisch. Dan moet je eerst nadenken over hoe jij jouw huidige bestelbus verkopen gaat.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Een bestelbus verkopen is niet zo eenvoudig. Het is geen auto die je simpel op een reguliere advertentiesite plaatst omdat deze auto voor particulieren minder interessant is. Probeer jij jouw bestelbus wel op deze manier te verkopen is het mogelijk dat deze niet of onder de gevraagde prijs wordt verkocht.

Bij wijkopenautos.nl helpen wij je met de verkoop van jouw bestelbus. Vraag eerst de dagwaarde op via de online kenteken check en maak vervolgens een afspraak om de exacte waarde te laten taxeren. Deze waarde kun jij gebruiken als richtlijn voor de verkoopprijs of je kunt hem direct bij ons verkopen.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Bestelbussen in Nederland

bestelbus verkopen

In Nederland gaat de verkoop van bedrijfswagens goed. Er is een stijgende lijn in de verkoop van bestelbussen. In de eerste 6 maanden van 2018 zijn er 44.010 nieuwe bestelbussen en bedrijfswagens verkocht. In vergelijking tot 2017 is dat maar liefst 6% meer. Marktleiders in de eerste 6 maanden van 2018 zijn Volkswagen (20,9%), Mercedes-Benz (15,4%) en Ford (13,3%).

De 5 best verkochte merken van 2017:

 • Volkswagen: 15.398 stuks verkocht
 • Mercedes-Benz: 11.413 stuks verkocht
 • Ford: 9.547 stuks verkocht
 • Renault: 9.302 stuks verkocht
 • Peugeot: 7.108 stuks verkocht

De bestelbussen van Volkswagen worden het meest verkocht. Met de Volkswagen Caddy en Transporter als meest verkochte modellen. Hieronder zie je een lijst van de 5 meest gekochte bestelbussen.

Meest verkochte modellen:

 • Volkswagen Caddy: 6.469 stuks verkocht
 • Volkswagen Transporter: 6.260 stuks verkocht
 • Mercedes-Benz Sprinter: 4.914 stuks verkocht
 • Renault Trafic: 4.505 stuks verkocht
 • Mercedes-Benz Vito: 4.081 stuks verkocht

2. Bestelbus verkopen - occasionmarkt

Er worden steeds meer tweedehands bestelbussen verkocht en dat is positief als jij jouw bestelbus wilt verkopen. In 2017 zijn er zelfs 97.425 occasions gekocht, dat is een stijging van bijna 4.000 bestelbussen. Ook zien we dat er veel bestelbussen worden geëxporteerd. Kun jij jouw bestelbus niet in Nederland kwijt? Dan kun je hem verkopen voor export. In 2017 zijn er maar liefst 40.255 bestelbussen verkocht over de grens. Dat is een stijging van 2,7%. De Mercedes-Benz Sprinter is de meest geëxporteerde bestelbus.

Aantal verkochte occasions in 2017

 • Volkswagen Caddy: 10.837 stuks verkocht
 • Volkswagen Transporter: 9.254 stuks verkocht
 • Mercedes-Benz Sprinter: 4.431 stuks verkocht
 • Renault Trafic: 3.545 stuks verkocht
 • Mercedes-Benz Vito: 4.996 stuks verkocht

3. International Van of the Year Award 2019

Bij de uitreiking van de International Van of the Year Award 2019 wordt er elk jaar een bestelbus gekozen die op het gebied van weggedrag, comfort en praktisch gebruik het meest scoort. De prijs is gegaan naar de Groupe PSA. Haar nieuwe bestelbussen Citroën Berlingo, Opel Combo en Peugeot Partner zijn de overduidelijke winnaars. De wagens zijn uitgerust met een Overload Indicator. Deze meet het gewicht van de bestelbus en geeft een melding bij een te zware lading. Hiermee kunnen regels gemakkelijker worden nageleefd en het draagt bij aan de veiligheid.

Gratis online taxatie

Citroën Berlingo

De nieuwe Citroën Berlingo is leverbaar in verschillende carrosserievarianten en is uitgerust met een 7″ Touchscreen tablet (Navigatie en Apple Carplay) en achteruitrijcamera. De Berlingo heeft 3 zitplaatsen waarvan er een op te klappen is voor nog meer ruimte. Deze bestelbus is zuinig, zoals we verwachten tegenwoordig. Door de BlueHDi motor lever jij milieubewust pakketten af bij klanten.

En voor wie écht milieuvriendelijk klanten wil bedienen is de Citroën Berlingo ook in een volledig elektrische versie beschikbaar: de Citroën Berlingo Electric.

 • laadvolume: 3,7 m³
 • laadvermogen: tot 885 kg

Opel Combo

De 5e generatie van de Opel Combo zit vol met handige functies. Zo is het touchscreen maar liefst 8″ en is het uitgerust met Apple CarPlay en Android Auto. Ook heeft de bestelbus naast een permanente achteruitrijcamera nog een hoop andere rijhulpsystemen.

Een leuk voordeel aan de Opel Combo is het verwarmde stuur, verwarmde voorstoelen en de klimaatregeling.

 • laadvolume: 4,4 m3
 • laadvermogen: tot 1.000 kg

Peugeot Partner

De Peugeot Partner doet niet af naast de Citroën Berlingo en de Opel Combo. Naast de nieuwste technologieën heeft deze bestelbus ook Peugeot i-Cockpit. Deze bestelbus wordt ook wel het mobiele kantoor genoemd. Dat komt doordat de stoelen heerlijk comfortabel zitten en er een draaibare schrijftafel in zit met veel opbergmogelijkheden. De Peugeot Partner bezit ook Surround Rear Vision. Dit maakt het rijden extra veilig vanwege het optimale overzicht vanuit de auto.

CO2-neutraal op pad? Dat kan ook, want de Partner is er ook in een elektrische versie: de Peugeot Partner Electric.

 • laadvolume: 4,4m2
 • laadvermogen: tot 1.000 kg

4. Bestelbus verkopen - wijkopenautos.nl

wateroverlastHet gaat goed met bedrijven want bestelbussen worden goed verkocht. Zeker occasion bestelbussen liggen goed in de markt. Ondanks de populariteit van bestelbus occasions kan de verkoop van een bestelbus tijdrovend en moeilijk zijn. Bij particuliere verkoop moet je rekening houden met het eigenhandig adverteren en regelen van proefritten. En natuurlijk moet jij de juiste verkoopplek vinden voor jouw bestelbus. Jouw bestelbus verkopen aan een dealer zal ook niet de beste prijs opleveren.

Of jij nu jouw Volkswagen Caddy wilt verkopen of jouw Renault Trafic - het is belangrijk om voor de verkoop de prijs van het voertuig vast te leggen. De eerste stap is de dagwaarde opvragen via de kenteken check op onze website. Via deze kenteken check ontvang je direct de dagwaarde als jij jouw bestelbus verkopen wilt. Deze dagwaarde houdt geen rekening met de werkelijke staat van de auto. Eventuele schade of extra’s worden bij deze berekening niet meegenomen.

Voor de exacte waarde van jouw bestelbus kom je langs bij wijkopenautos.nl. In de vestiging loopt een van onze experts jouw bestelbus volledig na en na een half uur weet jij de huidige waarde. Deze waarde zetten we om in een gegarandeerd bod. Klinkt dit bod interessant dan kun jij jouw bestelbus verkopen binnen 24 uur. De taxatie is gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Snel en veilig jouw bestelbus verkopen doe je bij wijkopenautos.nl. Ervaar het zelf door een afspraak te maken bij een vestiging bij jou in de buurt.