Automakelaar voor de verkoop van je auto

Je bent te druk om je zelf met de verkoop van je auto bezig te houden? Een automakelaar neemt een groot deel van het werk van je over.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

In principe probeert een automakelaar je gebruikte auto voor een zo goed mogelijke prijs te verkopen – niet in de laatste plaats omdat de hoogte van zijn provisie daarvan afhangt.

Bij ons verkoop je jouw auto direct aan ons. Dat kan je helemaal zelf beslissen. Laat nu gratis de waarde van je auto taxeren en boek een afspraak bij ons! Meer dan 1.000.000 tevreden klanten uit heel Europa hebben al van onze diensten gebruik gemaakt.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Zo werkt de klassieke automakelaar

Automakelaar

De automakelaar treedt als bemiddelaar op bij de verkoop van een auto. Hij zoekt en vindt een koper voor je gebruikte wagen. Als expert kent hij de autowereld goed en geeft je individueel advies.

Om aandacht voor je auto te krijgen maakt hij een professionele advertentie aan met foto’s in hoge kwaliteit en een uitgebreide beschrijving van het voertuig, die kan helpen de interesse van potentiële kopers te wekken. Deze advertentie zet hij vervolgens online of hij stuurt deze direct aan bekende handelaars.

Daarnaast handelt je automakelaar de telefoontjes en onderhandelingen met potentiële kopers af, die op de advertentie gereageerd hebben. Ook het afsluiten van het koopcontract, het afmelden van het voertuig en de geldtransactie horen bij zijn taken. Je hebt dus tijdens het hele proces niets anders te doen, dan de makelaar vooraf alle noodzakelijke informatie over je voertuig te geven.

2. Is het de moeite waard een beroep op een automakelaar te doen?

Dit zijn de voor- en nadelen van een klassieke automakelaar:

Voordelen:

 • Handelt alle noodzakelijke klussen voor het verkoopproces voor je af
 • Vindt over het algemeen een hoge prijs voor je wagen
 • De provisie is pas na de verkoop te betalen

Nadelen:

 • De provisie is een procentueel bedrag dat afhankelijk is van de verkoopprijs, en zelden naar boven geplafonneerd
 • Het is erg moeilijk een goede makelaar te vinden
 • Over het algemeen behoudt de makelaar zich het exclusieve recht op de verkoop van je auto voor (het is de verkoper contractueel verboden zelf naar een koper op zoek te gaan)

3. Je alternatief voor een automakelaar: verkoop je auto aan wijkopenautos.nl

wijkopenautos.nl biedt het meest ongecompliceerde alternatief voor een klassieke automakelaar. Met ons kan je jouw bolide professioneel en zonder enige moeite verkopen. Via de wijkopenautos.nl directe verkoop. Je kan dus je auto direct aan ons verkopen.

Gratis online taxatie

Zo verloopt de aankoop met wijkopenautos.nl

Als je ons als partner voor de verkoop van je gebruikte auto kiest, wacht je een simpel verkoopproces. In principe verloopt ons verkoopproces als volgt:

 1. Je gebruikt onze gratis online taxatie vooraf.
 2. Je maakt een afspraak in één van onze filialen.
 3. Een expert beoordeelt tijdens de taxatie ter plaatse de toestand van je gebruikte auto en andere factoren die de waarde kunnen doen stijgen.
 4. Daarna noemen we je onze prijs voor de directe verkoopoptie. Als die met jouw voorstellingen overeenkomt, verkoop je je auto direct ter plekke aan ons.
 5. Wij handelen het verkoopproces af. Daar horen ook het afmelden van je auto en het opheffen van het krediet of onderpand bij.

Conclusie

Klassieke automakelaars nemen bij het verkopen van je auto alle taken van je over. Ervaringen met automakelaars maken echter duidelijk dat het vaak moeilijk is een geschikte koper te vinden. Bovendien vraagt de automakelaar vaak een hoge provisie. Bij wijkopenautos.nl is dat anders. Profiteer vandaag nog van onze snelle en eerlijke wijkopenautos.nl directe verkoopoptie of van onze simpele wijkopenautos.nl privéverkoopoptie. Zo eenvoudig en makkelijk gaat het alleen bij ons!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Gratis waardetaxatie in slechts één stap