Zonder gedoe een oude taxi verkopen

Een taxi verkopen gaat vaak lastiger dan een personenwagen. De reden: intensief gebruik en de hoge kilometerstand. Waar verkoop jij jouw taxi zonder gedoe voor de beste prijs?

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Een taxi verkopen gaat gepaard met kopzorgen. Niet iedereen is geïnteresseerd en denk aan alles wat er komt kijken bij particuliere verkoop! Je bent veel tijd kwijt zonder verkoopgarantie. Kan dit nog makkelijker?

Bij wijkopenautos.nl ben je op de goede plek voor een snelle taxi verkoop. Zelfs voor de auto verkoop van meerdere taxi’s tegelijk. Belangrijk is dat de taxi op een geel kenteken staat!

Maak vandaag nog een afspraak voor gratis en vrijblijvende taxatie en kom achter de verkoopopties voor jouw taxi!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Wanneer een taxi verkopen?

Taxi verkopen

Een taxi wordt dagelijks gebruikt en krijgt daarom te maken met extra slijtage. Een goed gebruikte taxi rijdt ongeveer 10.000 km per maand. Dan hebben we het nog niet eens over de slijtage die de auto te verduren krijgt tijdens het harde doorrijden en flink remmen. Die klant moet immers zo snel mogelijk op bestemming zijn zodat jij nog een extra rit kunt doen.

Als je werkzaam bent in de taxibranche is het niet raar dat je regelmatig een taxi verkopen moet. De verkoop van een taxi moet snel en veilig gebeuren zodat er snel budget vrij is voor de aankoop van een nieuwe taxi. Vanwege de hoge kilometerstand van taxi’s worden ze vaak na twee tot vier jaar verkocht. In kleine taxibedrijven is dit anders, hier wordt langer doorgereden met taxi’s. Hoe ouder een taxi wordt en hoe hoger het aantal kilometers, des te moeilijker de verkoop wordt. Waar kun jij dan terecht voor de verkoop van jouw taxi?

2. Oude taxi verkopen aan particulier of dealer

Als jij een taxi verkopen wilt dan zul je merken dat er in binnen de particuliere markt weinig mensen interesse hebben. Een taxi is een intensief gebruikt voertuig met een hoge kilometerstand.

Hou er rekening mee dat een taxi een voertuig is met blauw kenteken, dat betekent dat jouw taxi verkopen aan particulier niet hetzelfde werkt als ieder andere auto verkopen. Allereerst is het van belang om de blauwe kentekenplaten te verwisselen door gele. Het is belangrijk dat de platen dezelfde cijfer- en lettercombinatie hebben. Vergeet vervolgens niet om de taxiregistratie te beëindigen via de website van de RDW. Na 5 dagen ontvang je een nieuwe kentekencard.

Een andere mogelijkheid kan zijn jouw taxi te verkopen aan een dealer. Uiteindelijk moet de dealer deze wagen weer doorverkopen aan een particulier. De dealer weet ook dat voor een particulier het niet interessant is om een oude taxi te kopen met veel kilometers op de teller. Daarom zal de dealer geen hoofdprijs bieden.

Taxi auto verkopen voor export

Taxi’s die hier vanwege slijtage of een hoge tellerstand niet interessant meer zijn, kunnen over de grens nog makkelijk verkocht worden. Een taxi auto verkopen voor export lijkt soms de enige uitweg te zijn.

Al snel wordt een nieuw probleem zichtbaar. Vind maar eens een koper over de grens en regel de export maar eens. Jouw oude taxi verkopen voor export zal meer tijd in beslag nemen dan dat je er daadwerkelijk aan wilt besteden.

Gratis online taxatie

3. Dé oplossing als jij snel en betrouwbaar een taxi verkopen wilt

Snel taxi verkopen Voor wijkopenautos.nl is een hoge kilometerstand en een intensief gebruik geen reden om een auto te weigeren. Ook voor taxi verkoop ben je welkom bij wijkopenautos.nl.

Het proces van wijkopenautos.nl blijft onveranderd welke auto wij dan ook taxeren. Een afspraak is zo gemaakt via de kenteken check. Vaak kun je al binnen 24 uur terecht voor een gratis taxatie. Na taxatie vertellen wij jou de verkoopopties voor jouw taxi. Een oude taxi verkopen hoeft niet lang te duren, dat is wat wijkopenautos.nl je graag wil laten zien.

Hoe onze klanten onze service beoordelen