Wil je van jouw auto af? Verkoop vandaag nog!

Vul jouw kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

km
Hoe verkoop ik mijn auto?

Wil je van jouw auto af? En het liefst vandaag nog? wijkopenautos.nl vertelt je hoe je jouw auto al binnen 24 uur kunt verkopen - voor de beste prijs.

 • Doe de gratis online waardebepaling
 • Ontvang jouw prijs via e-mail
 • Verkoop bij een vestiging en ontvang je betaling

Je auto verkopen met wijkopenautos.nl

 • Voer je autogegevens in via onze online waardebepaling
 • Omschrijf de staat van je auto en voeg eventueel foto's toe
 • Ontvang je gegarandeerde prijs per e-mail
 • Deze prijs is vrijblijvend en 4 dagen geldig
 • Selecteer een vestiging voor de inleverafspraak
 • Bij de afspraak worden je gegevens bevestigd en wordt het geld overgemaakt

Ik wil mijn auto verkopen: hoe werkt het?

man doet de online waardebepaling

Niet iedereen doet het dagelijks en daarom kan het voor een hoop mensen ook een hele klus zijn: een auto verkopen. Niet iedere autobezitter weet alles over auto's en bij de verkoop is het wel belangrijk een aantal dingen over de auto te weten.

Zelfs als je al veel kennis over auto's hebt, dan is het nog steeds handig om te weten waar je aan toe bent. Als je denkt: "Ik wil mijn auto verkopen, wat is deze waard?", dan is het verstandig om de online waardebepaling uit te voeren.

De online waardebepaling?
Onze online waardebepaling is een volwaardige taxatie van je auto die volledig online plaatsvindt. Vul je autogegevens in en voer zo nauwkeurig mogelijk details over de staat van je auto in om de beste prijs te ontvangen. Voor deze prijs kun je direct je auto verkopen.

Hoe bereid ik mijn auto voor op de verkoop?
Het is belangrijk dat je je auto nog even goed controleert voordat je hem inlevert. Het is de laatste keer dat je in je auto rijdt dus laat geen persoonlijke spullen achter. Controleer alle vakjes en kijk onder de stoelen. Zorg er daarnaast voor dat je auto ook schoon is, van binnen en buiten. Vul indien nodig vloeistoffen bij. Vergeet vervolgens niet alle papieren mee te nemen.

Vermijd het opvragen van verkeerde waardes voor je auto en ontdek nu wat je auto echt waard is!

Welke documenten heb ik nodig als ik mijn auto ga verkopen?

Om je auto zo soepel mogelijk te verkopen neem je de volgende papieren mee naar de vestiging:

klant brengt auto naar een vestiging
 • Kentekenbewijs deel I en II
 • Een geldig identiteitsbewijs
 • En indien beschikbaar:
 • Onderhoudsboekje
 • Relevante facturen van bv. reparaties
Ik wil mijn auto verkopen aan wijkopenautos.nl

auto inleveren bij een vestiging

Nadat je de online waardebepaling hebt doorlopen en een prijs voor jouw auto ontvangen, maak je een afspraak bij een vestiging. Dit doe je eenvoudig via de e-mail met de verkoopprijs. Vind een vestiging die het dichtst bij jou zit en boek een datum en tijd. Let op: de verkoopprijs is 4 dagen geldig.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Geen advertentie plaatsen. Geen mensen aan je deur. Direct een goede prijs. En verkoop al binnen 24 uur. Zo ben je echt snel van je auto af!Manieren om je auto te verkopen

Wat is eigenlijk de beste manier om je auto te verkopen? Je auto particulier verkopen of via een dealer verkopen heeft zijn voordelen maar zeker ook zijn nadelen.

Particulier verkopen

Een auto particulier verkopen via een autoveiling of een auto verkoop site door middel van een betaalde advertentie wordt veel gedaan. Maar daar kleven ook nadelen aan.

Je houdt weliswaar de regie in eigen hand, maar bij particulier verkopen komt veel kijken. Vaak zijn er bijvoorbeeld kosten verbonden aan het plaatsen van een online advertentie. Daarnaast moet je kijkers ontmoeten en onderhandelen over de prijs.

Je auto particulier verkopen:

 • Wachttijd: er kunnen weken voorbij gaan voordat je je auto hebt verkocht
 • Veiligheid: vaak ken je de potentiële kopers niet waarmee je afspreekt
 • Prijs: relatief hoog omdat je deze zelf bepaalt
 • Papierwerk: alles met je zelf regelen met de koper van je auto


Auto verkopen aan dealer

Een andere optie is om jouw auto te verkopen aan een dealer. Een geschikte dealer vinden die genoeg geld voor jou auto over heeft kan lang duren.

Veel dealers proberen met allerlei trucs een deel van de prijs af te halen. Zo weet je niet of je wel waar krijgt voor je auto. De juiste dealer vinden is daarom een hele klus.

Auto aan dealer verkopen:

 • Wachttijd: hangt af van het vinden van je nieuwe inruilauto
 • Veiligheid: de dealer of garage is vaak een bekende plek
 • Prijs: niet transparant dus onzeker of het de juiste prijs is
 • Papierwerk: deels de dealer, deels jijzelf


Auto verkopen aan wijkopenautos.nl

Zoek je een plek waar je jouw auto direct kan verkopen voor de beste prijs? Én wil je daarvoor zo min mogelijk zelf doen? Wij helpen je uit de brand!

Onze service is geheel vrijblijvend en transparant. Zelfs na de online waardebepaling en de zelfevaluatie zit je nergens aan vast.

Wij maken de verkoopprijs snel en veilig over naar jouw bankrekening. Zo simpel en snel kan het zijn! Dus denk je: "ik wil mijn auto verkopen!", denk dan aan wijkopenautos.nl.

Auto verkopen aan wijkopenautos.nl:

 • Wachttijd: je kunt je auto al in 24 uur verkopen
 • Veiligheid: wijkopenautos.nl opereert door heel Europa en is betrouwbaar
 • Prijs: niet transparant dus onzeker of het de juiste prijs is
 • Papierwerk: deels de dealer, deels jijzelf

Klantervaringen

Razendsnel gereageerd en afspraak ingepland op gewenste dag en tijd. Ruim hogere bod op de auto vergeleken met meerdere verschillende dealers die ook geraadpleegd zijn. Snelle afhandeling, bewijs van vrijwaring direct in de mail ontvangen ook betaling is daarna keurig gestort. Mocht ik in de toekomst weer mijn auto willen verkopen, dan zal ik zonder nadenken weer bij jullie komen. Geen gedoe niks, uitstekende service en afhandeling en bovenal een goed bod!

Snel een goed bod en snel een inleverafspraak. Kopje koffie drinken en klaar is de deal. Andere dag geld keurig op de bank.

Veelgestelde vragen over auto verkopen

V : Hoe verkoop ik mijn auto binnen 24 uur?

A : Je hebt een paar opties. Zo kun je particulier verkopen via advertentiesites, maar de kans dat je binnen een dag verkoopt is erg laag vanwege bezichtigingen en testritten. Je auto inruilen is in principe een snelle optie als je al een terugkoopauto hebt uitgekozen. Helaas krijg je niet altijd waar voor je auto. Bij wijkopenautos.nl wordt altijd eerst de waarde berekend zodat je verzekerd bent van een juiste prijs. Je hoeft geen auto terug te kopen en we hebben direct interesse. Zo kan je auto bij ons al binnen 24 uur zijn verkocht.

V : Hoe wordt de waarde van mijn auto berekend?

A :De waarde van je auto wordt bepaald aan de hand van de dagwaarde en de staat van je voertuig. De dagwaarde is de waarde van je auto in perfecte staat en zonder gereden kilometers. De staat van je auto bepaald vervolgens wat de daadwerkelijke waarde is. Vraag nu gratis en vrijblijvend een gegarandeerde prijs aan en ontdek wat jouw auto waard is.

V : Welke papieren heb ik nodig bij de verkoop van mijn auto?

A : Om je auto te verkopen heb je het kentekenbewijs (of kentekencard) met de tenaamstellingscode van het voertuig nodig. Bij particuliere verkoop dien je de koper het Overschrijvingsbewijs of Tenaamstellingsbewijs, en het kentekenbewijs met de tenaamstellingscode te overhandigen. De koper moet op zijn beurt jou voorzien van het vrijwaringsbewijs. Bij wijkopenautos.nl hoef je je hier geen zorgen over te maken: wij regelen de vrijwaring en de tenaamstelling.Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang exclusieve tips van experts over alles rondom auto's

Met de aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden en onze Privacy Policy .