Auto verkopen - Gratis en zonder gedoe!

Je auto verkopen kan op verschillende manieren. Maar hoe doe je dat het beste? Bij wijkopenautos.nl verkoop jij je auto gegarandeerd voor een eerlijke prijs.

Particuliere auto verkoop is een tijdrovend proces, waarbij veel wordt onderhandeld over de prijs. Je oude auto inruilen voor een lagere inruilwaarde klinkt ook niet als muziek in de oren.

Zit jij er niet op te wachten om lang te onderhandelen over de verkoopprijs? Wil jij een eerlijk bod op je auto en deze zo snel mogelijk verkopen? Dan ben je bij wijkopenautos.nl aan het juiste adres. Wij kopen iedere auto voor een marktwaardige prijs. Vul nu onze kenteken check in en verkoop je auto 24 uur later geheel gratis aan ons!

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Hoe het makkelijkst je auto verkopen?

Sleutels bij auto verkopen

Verschillende manieren van verkoop, hebben ook verschillende voordelen en nadelen. Ga jij voor een snelle verkoop zonder gedoe of ga je door tot de hoogste prijs? Bij wijkopenautos.nl geven we advies over de verschillende mogelijkheden van het auto verkopen.

Verschillende methoden om je auto te verkopen:

 • Auto verkopen particulier
 • Auto verkopen aan de dealer
 • wijkopenautos.nl

Auto verkopen particulier

Particulier de autoverkoop afhandelen is bijzonder populair. Dagelijks komen er meer dan 7500 nieuwe advertenties bij. Online je auto verkopen lijkt een grote parkeerplaats waarbij de advertenties die het meeste parkeergeld betalen bovenaan staan. Door de pittige concurrentie staat een occasion gemiddeld 6 weken in de autoverkoop.

Wat is dan het voordeel van particulier auto verkopen op deze manier? Heb je genoeg tijd om energie te steken in het schrijven van advertenties, het organiseren van proefritten en het onderhandelen, dan vang je dikwijls een hoger bedrag voor je tweedehands auto dan wanneer je de wagen naar de dealer brengt.

Auto verkopen advertentie
Autoverkoop advertenties

Je bent van plan de auto verkoop online via advertenties te regelen? Hou er rekening mee dat je auto verkopen via een online advertentie niet gratis is. Voor het plaatsen van een advertentie betaal je geld en na de eerste dag sta jij al niet meer op de eerste pagina. Hoe zorg jij dat jouw Polo opvalt tussen alle andere Volkswagen occasions? Stop genoeg tijd in het maken van goede foto’s en maak een goede tekst met alle informatie. Wees gedetailleerd en lieg nooit. Je wil snel je auto verkopen, geen mensen aan de deur die iets anders verwachten. Dat vertraagd de verkoop en zorgt voor gedoe.

Auto verkoop onderhandelingen
Onderhandelingen bij de autoverkoop

Onderhandelen over de autoverkoop prijs van je tweedehands auto met onbekende autokopers is niet de favoriete bezigheid van iedereen. Toch ontkom je er niet aan in de particuliere auto verkoop. De gemiddelde particulier is geen expert in het bepalen van een verkoopprijs. Daarom komt het vaak voor dat de koper de prijs alsnog omlaag drukt of de koper ontdekt tijdens de proefrit ‘gebreken’ en biedt hierdoor een lager bedrag. Houd voet bij stuk. Zorg dat je de autoverkoop prijs goed kan beargumenteren voor een vlotte auto verkoop en een zelfverzekerde indruk achterlaat. Wij raden voor verkoop een taxatie aan zodat jij écht weet wat jouw auto waard is.

Auto verkopen aan de dealer

Een andere optie is jouw oude auto verkopen of inruilen bij de dealer. Een gemakkelijke en snelle manier, maar niet de manier die het meeste oplevert.

Het is eerst een klus om een dealer te vinden die interesse heeft in jouw auto. De dealer zal een vast bod doen op jouw oude auto. Hier valt vaak niet over te onderhandelen omdat de dealer een winstmarge moet behalen op jouw auto.

Wat jouw auto waard is verschilt per dealer en de lokale prijs die de dealer kan krijgen. Ruil jij jouw auto in bij de dealer, dan lijkt het of je een aardige deal te pakken hebt. Maar bij inruil zul je merken dat je weinig van de nieuwe auto af kan krijgen.

Snel je auto verkopen bij wijkopenautos.nl

Geen tijd en energie voor eindeloze onderhandelingen en advertenties? Verkoop je auto dan direct aan ons! Hoe? Met onze kenteken check zie je meteen de dagwaarde van je wagen. Dit is een indicatie van de echte waarde.

Maak vervolgens een afspraak voor een gratis en professionele taxatie. Hier wordt het voertuig onderzocht en doen we een vast en vrijblijvend bod. Bovendien regelen wij de afmelding en vrijwaring en wordt het geld meteen overgemaakt. Zo kun je snel, simpel en gratis je auto verkopen bij wijkopenautos.nl!

tijd auto verkopen
Binnen 24 uur gratis auto verkopen

Wie zijn wagen verkoopt met inruilen of particuliere auto verkoop kan nooit met zekerheid zeggen hoe lang het duurt om een auto te verkopen. Ondertussen blijven de kosten voor je huidige voertuig ook doorlopen. Een gemiddelde advertentie staat wel 6 weken online en het kan ook weken duren voor je een dealer hebt gevonden die jouw auto wil overnemen tegen een goed bod. Bij wijkopenautos gaat het anders: maak na het invullen van de kenteken check, direct een afspraak en je kan al binnen 24 uur terecht. Bij wijkopenautos.nl kan iedereen binnen 24 uur zijn auto verkopen. Gratis en voor niets regelen wij de administratie, krijg je het RDW vrijwaringsbewijs ter plekke en kun je direct na de verkoop op zoek gaan naar een nieuwe wagen!

autoverkopen locatie
Dichtbij auto verkopen tegen de Europese waarde

Nog een belangrijke factor binnen de tweedehands auto verkopen Nederland is uiteraard locatie. Waar kun je je auto verkopen? Vraag en aanbod is overal verschillend en daarmee ook de verkoopprijs voor jouw occasion. Een particulier kijkt naar wat jouw auto lokaal waard is en een dealer doet dit ook. Een dealer gaat hier zelfs nog onder zitten vanwege het winstmarge dat behaald moet worden. Krijg je dan echt wat jouw auto waard is? Nee. Bij wijkopenautos.nl kijken we niet alleen naar wat jouw auto lokaal oplevert, wij kijken wat jouw auto oplevert in heel Europa. Daardoor bieden wij een nog betere prijs voor jouw auto! Met meer dan 25 vestigingen vind je ons ook bij jou in de buurt.


Zelf auto verkopen kan anders. Bij wijkopenautos.nl maken we het eenvoudiger dan auto verkoop platformen en sneller dan verkopen aan dealers. Bij ons vraag je eerst eenvoudig de dagwaarde auto op, om vervolgens binnen 24 uur de autoverkoop af te ronden. Geen lastige of ongemakkelijke onderhandelingen maar een eerlijke en transparante auto verkoop. Het geld maken we direct over, zodat het een aantal werkdagen later op je bankrekening staat!

Gratis online taxatie

2. Wat heb je nodig om je auto te verkopen?

Je auto verkopen bij wijkopenautos.nl is de makkelijkste manier. Hoe gaat het proces in zijn werk en welke papieren heb je nodig om je auto te verkopen? In 3 simpele stappen kun jij jouw auto verkocht hebben!


Stap 1: online taxatie bij autoverkoop
Stap 1: Kosteloos online taxeren

Met de taxatietool hierboven voer je snel en eenvoudig de online taxatie uit. Zo weet je direct de dagwaarde van je auto. Voor deze berekening heb je de volgende gegevens nodig:

 • Kenteken
 • Kilometerstand
 • Geldig e-mailadres

Na het invullen van de gegevens verschijnt de dagwaarde op je scherm, dit bedrag wordt naar je e-mailadres gestuurd. De dagwaarde is een indicatie van je autowaarde. Gebruikssporen, eventuele mankementen en accessoires worden niet meegenomen in deze berekening, evenals de APK geldigheid. Als je wilt weten wat je auto echt oplevert, plan dan een afspraak voor onze professionele en vrijblijvende taxatie!


Stap 2: Professionele taxatie

De afspraak voor de professionele taxatie en erkende auto verkoop maak je meteen na de dagwaarde berekening. Met 25+ vestigingen verspreid over Nederland is het altijd mogelijk om een vestiging in de buurt te vinden. De taxatie duurt ongeveer 30 minuten en kost helemaal niets!

Stap 2: handmatige taxatie bij autoverkoop
 • Een inspectie door gediplomeerde experts. De taxateurs onderzoeken de auto volledig voor verkoop. Zij letten daarbij op de technische staat van bijvoorbeeld de motor, gepleegd onderhoud, gebruikssporen en accessoires.
 • Een proefrit. De taxateur test onder andere de wegligging, versnellingsbak en acceleratievermogen van de occasion.

Stap 2: verkoop je auto
Stap 3: Auto direct verkopen

Na de inspectie vertelt onze professional je de waarde van je auto, dit is de verkoopprijs voor jouw wagen. Ga je akkoord? Gefeliciteerd! Dan kun je je auto verkopen! De volgende dingen heb je nodig om je auto te verkopen:

 • Kentekenbewijs deel I en II of
  De kentekencard
 • Legitimatie
 • Alle autosleutels
 • Onderhoudsboekje
 • Reservebanden/winterbanden

Na het sluiten van de auto verkoopovereenkomst regelen wij de afmelding en de vrijwaring. De verkoopsom wordt meteen overgemaakt en je kunt direct op zoek naar de volgende auto!


3. Voordelen en nadelen per verkoopmethode

Iedere autobezitter weet ondertussen wel hoe een tweedehands auto verkocht moet worden. Een advertentie op een particuliere verkoop site kost geld en bij wijkopenautos.nl kun je gratis auto verkopen. In onderstaande tabellen leggen we je de verschillen uit, zodat je zelf een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Koper vinden voor jouw occasion

wijkopenautos.nl

 • Auto verkoop tijd: Binnen 24 uur uw auto verkocht
 • Competitie: Laag
 • Voordeel: Koopt alle auto’s binnen 24 uur en regelt de vrijwaring en afmelding

Auto verkopen particulier

 • Auto verkoop tijd: 3-4 weken
 • Competitie: Hoog
 • Voordeel: Zelf bepalen aan wie de auto wordt verkocht

Auto verkopen aan dealer

 • Auto verkoop tijd: 3-4 weken
 • Competitie: Hoog
 • Voordeel: Betrouwbaarheid van de dealer


Auto verkopen prijs

wijkopenautos.nl

 • Verkoopprijs onderhandelen: wijkopenautos.nl biedt een marktconforme prijs op basis van het Europese vraag en aanbod
 • Prijsbepaling: Door middel van taxatie
 • Voordeel: Objectieve waardebepaling

Auto verkopen particulier

 • Verkoopprijs onderhandelen: Koper probeert een lager bedrag te betalen
 • Prijsbepaling: Vergelijken
 • Voordeel: Zelf prijs bepalen bij het verkopen van je auto

Auto verkopen aan dealer

 • Verkoopprijs onderhandelen: Vast bod
 • Prijsbepaling: Prijs op vraag en aanbod min het winstmarge
 • Voordeel: Soms een inruildeal

Je auto verkopen bij wijkopenautos.nl is een ideale combinatie tussen de beste prijs, op basis van het Europese vraag en aanbod, en direct verkopen.


4. Tips om je auto nog sneller te verkopen

Je auto verkopen bij wijkopenautos.nl was al makkelijk. Met deze tips haal jij nog meer uit jouw auto verkoop en behaal jij de beste verkoopprijs.

 • Schoonmaken

Zorg voor je jouw auto verkopen gaat (aan de dealer, een particulier of wijkopenautos.nl) voor een schone auto. Poets het interieur en het exterieur en geef de koper het vertrouwen dat jouw auto goed is onderhouden.

 • Een goede advertentie

Een goede advertentie heeft een pakkende titel, alle benodigde informatie en duidelijke en recente foto’s van jouw auto. Wees eerlijk en gedetailleerd in jouw advertentie.

 • De juiste papieren

Je auto verkopen kan niet zonder de juiste papieren. Komt er een iemand kijken naar jouw auto? Zorg dat je de volgende papieren bij de hand hebt. Dit geeft een betrouwbare indruk.

 • Recente APK
 • Onderhouds- en instructieboekjes
 • Facturen van onderhoudsbeurten en extra opties/accessoires

Als jij denkt: ik wil mijn auto verkopen. Kom dan naar wijkopenautos.nl voor een gratis waarde taxatie en kom erachter wat de precieze waarde is die jij kunt vragen voor jouw tweedehands auto! Vind een vestiging bij jou in de buurt en verkoop binnen 24 uur jouw auto.

Een overzicht van al onze vestigingen vind je hier.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Fatsoenlijk te woord gestaan en keurig afgehandeld
Rinus L. | Leeuwarden | Mercedes-Benz C-Klasse, 2007 13.11.2019
zeer tevreden over de snelle en vlotte afwikkeling
Harry F. | Alkmaar | Saab 9-5, 2000 12.11.2019
Erg goed ontvangen. Fijne medewerkers. Zeker een aanrader!!
Shirin V. | Eindhoven | Toyota Yaris, 2005 05.11.2019

Gratis online taxatie