Auto verkoop - Snel, makkelijk en gratis

Je auto verkopen kan op verschillende manieren. Maar hoe doe je dat het beste? Bij Wijkopenautos.nl verkoop jij je auto gegarandeerd voor een eerlijke prijs.

Particuliere auto verkoop is een tijdrovend proces, waarbij veel wordt onderhandeld over de prijs. Je oude auto inruilen voor een lagere inruilwaarde? Dat klinkt ook niet als muziek in de oren.

Zit jij er niet op te wachten om lang te onderhandelen over de verkoopprijs? Wil jij een eerlijk bod op je auto en deze zo snel mogelijk verkopen? Dan ben je bij Wijkopenautos.nl aan het juiste adres. Wij kopen iedere auto voor een marktwaardige prijs. Vul nu onze kenteken check hierboven in en verkoop je auto 24 uur later geheel gratis aan ons!

Gratis online taxatie van je auto
  • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
  • Onze service is 100% gratis.
  • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Particulier auto verkopen

Zit je eraan te denken om de autoverkoop particulier af te handelen? Je stelt jezelf de vraag 'waar kan ik mijn auto verkopen'. Online marktplaatsen krijgen dagelijks meer dan 6000 nieuwe occasions erbij. Er staan al zoveel occasions op zo’n website dat het een grote online parkeerplaats is waarbij de advertenties die het meeste parkeergeld betalen bovenaan staan. Gemiddeld staan occasions 4 weken in de verkoop auto. Autodealers gebruiken namelijk het platform als digitale auto verkoop showroom. Hierdoor en door de concurrentie staat je occasion langer te koop.

Wat is dan het voordeel van je auto particulier verkopen? Heb je genoeg tijd om energie te steken in het schrijven van advertenties en het proefritten organiseren, dan vang je dikwijls een hoger bedrag voor je wagen dan wanneer je de wagen naar de dealer brengt. Hoe? De autodealer moet én investeren in de wagen om hem verkoopklaar te maken én natuurlijk wat winst op de deal pakken.

Auto verkopen advertentie Autoverkoop advertenties

Je bent van plan de verkoop auto online via advertenties te regelen? Daarin ben je niet alleen. Gezien de populariteit van tweedehands auto op dit moment is het lastig om eenvoudig resultaat te boeken. Zo ben je afhankelijk van het aanbod dat er al is, de vraag voor dat merk en model op het moment, de prijzen van andere auto's én de stevige concurrentie van andere auto verkopers en dealers. Zorg voor goede foto's en een goede tekst waar álle informatie op staat. Betrek hierbij ook de RDW gegevens van jouw voertuig zodat alles compleet is. Maar zeg nou eerlijk, hoe valt jouw Polo op tussen alle andere Volkswagen of Peugeot occasions?

Auto verkoop onderhandelingen Onderhandelingen bij de autoverkoop

Onderhandelen over de autoverkoop prijs van je occasion met onbekende autokopers is niet de favoriete bezigheid van iedereen. Toch ontkom je er niet aan in de particuliere verkoop. Zowel in de particuliere autoverkoop als bij het verkopen van je occasion met inruil. Wat jouw occasion waard is, is voor iedereen anders. Je autowaarde blijft helaas niet stabiel maar daalt naarmate het voertuig ouder wordt en de kilometerstand hoger wordt. Hoeveel je autowaarde daalt is voor iedereen anders. Tel daarbij op dat de gemiddelde auto verkoper (en koper) geen expert is in het onderwerp en dus ieder zijn eigen autoverkoop prijs heeft. Zo komt het vaak voor dat de prijs is afgesproken maar dat de koper alsnog de prijs omlaag drukt. Of dat de koper tijdens de proefrit 'gebreken ontdekt' en een veel lager bedrag biedt. Houd voet bij stuk. Zorg dat je de autoverkoop prijs goed kan beargumenteren.


Snel auto verkopen bij Wijkopenautos.nl

Geen tijd en energie voor eindeloze onderhandelingen en advertenties? Verkoop je auto dan direct aan ons! Hoe? Met onze kenteken check zie je meteen de dagwaarde van je wagen. Maak vervolgens een afspraak voor een gratis en professionele taxatie. Hier wordt het voertuig onderzocht en doen we een vast en vrijblijvend bod. Voor dit bedrag ga je over tot een auto verkoop ter plekke. De afmelding en vrijwaring met de RDW regelen wij. Bovendien wordt het geld meteen overgemaakt. Zo kun je snel, simpel en makkelijk je autoverkopen bij Wijkopenautos.nl!

tijd auto verkopen Binnen 24 uur auto verkopen

Wie zijn wagen verkoopt met inruilen of particuliere autoverkoop kan nooit met zekerheid zeggen hoe lang het duurt om een auto te verkopen. Ondertussen blijven de kosten voor je huidige voertuig ook doorlopen. Gemiddeld doe je er met advertenties ongeveer 4 weken over om occasions te verkopen, soms langer. De auto verkoop aan een dealer kan eerder geregeld zijn, maar dan moet je maar net op de juiste wagen stuiten bij een autohandelaar die het juiste bedrag voor jouw auto wilt geven. Maar hier gaat de autoverkoop tijd ten koste van de verkoopprijs, en beperk je jezelf met de inruilwaarde op de onderhandelingsruimte. Maak, na het invullen van de kenteken check, direct een afspraak en je kan al binnen 24 uur terecht. Bij Wijkopenautos.nl kan iedereen gratis en binnen 24 uur zijn auto verkopen. Dit zonder er veel moeite voor te doen. Gratis en voor niets regelen wij de administratie, krijg je het RDW vrijwaringsbewijs ter plekke en kun je direct na de verkoop op zoek gaan naar een nieuwe wagen! Of een andere occasion, of wordt jouw volgende wagen een leaseauto?

auto verkoop locatie Dichtbij auto verkopen

Nog een belangrijke factor in het tweedehands auto verkopen Nederland is uiteraard je locatie. Waar kun je je auto verkopen? Vraag en aanbod is overal verschillend en daarmee ook de verkoopprijs voor jouw occasion. Woon je bijvoorbeeld ver buiten stedelijke gebieden moet je veel kilometers maken om dealers te bezoeken. Ook maak je minder kans om gevonden te worden, aangezien veel kopers op online auto verkoop sites op basis van hun locatie zoeken. Het zou zonde zijn als jouw occasion niet gezien wordt in de zoekresultaten omdat je te ver weg woont. Wijkopenautos.nl heeft 25 vestigingen, verspreid over heel Nederland. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben we zelfs twee vestigingen! Met vier verschillende vestigingen in Noord Brabant zijn we ook daar vertegenwoordigd voor auto verkopen Eindhoven, Tilburg, 's Hertogenbosch en Breda. Tenzij je op de Waddeneilanden woont, kun je ons dus altijd dichtbij vinden!


Auto verkoop conclusie

Zelf auto verkopen kan anders. Bij Wijkopenautos.nl maken we het eenvoudiger dan auto verkoop platformen en sneller dan verkopen aan dealers. Bij ons vraag je eerst eenvoudig de dagwaarde auto op, om vervolgens binnen 24 uur de autoverkoop af te ronden. Geen lastige of ongemakkelijke onderhandelingen maar een eerlijke en transparante auto verkoop. De administratie met de RDW regelen wij. Je krijgt het vrijwaringsbewijs direct mee naar huis, zodat eventueel teveel betaalde wegenbelasting automatisch wordt teruggestort. En het geld maken we direct over, zodat het een aantal werkdagen later op je bankrekening staat!

Verkoop je auto simpel en snel met Wijkopenautos.nl!

Laat je auto nu taxeren:

Alles over de autoverkoop!

Of je nu op zoek bent naar een nieuw voertuig of niet, autoverkopen is en blijft ingewikkeld. Zowel bij particuliere verkoop of occasion inruil helpen we graag op weg. We raden dan ook altijd aan om te beginnen met de dagwaarde bepaling. Dit is gratis via onze kentekencheck. Zo zie je in één oogopslag de dagwaarde. Zodra je de dagwaarde weet kan het auto verkopen écht beginnen!

Autoverkopen: De kosten

Hoeveel je occasion kost verschilt per model. Verschillen in verbruik, verzekering en wegenbelasting zorgen voor verschillende kosten. Maar denk ook aan de kosten voor bijvoorbeeld onderhoud. Wil je nog een onderhoudsbeurt doen plegen zodat je zeker weet dat de occasion tiptop in orde is? Als particuliere auto verkoper ben je namelijk verplicht bekende gebreken te vermelden. Dit verhoogt de kans op een succesvolle verkoop voor een goede verkoopprijs. Maar is deze investering de onderhoudsbeurt wel waard? Vergeet ook de kosten niet voor het plaatsen van advertenties op online auto verkoop sites. Of, in het geval van inruilen, de kosten voor het bezoeken van de verschillende autohandelaren.

RDW APK voor de Autoverkoop

De Algemene Periode Keuring (APK) van de RDW is in de tweedehands auto verkopen erg belangrijk. Met een wagen die pas gekeurd is verzeker je de koper van een veilige, betrouwbare occasion en geef je als autoverkoper ook vertrouwen. En vertrouwen is veel waard in de onderhandelingsfase van de occasion verkoop. Verkoop je een wagen die net APK gekeurd is sta je steviger in je schoenen, je kunt aantonen dat jouw occasion het geld waard is en dat de koper er voorlopig geen kosten meer aan heeft. Bij tweedehands verkopen is de APK een belangrijk zorgenkindje. Deze loopt flink in de kosten lopen, en dat kun je bij de auto verkoop nooit vooraf weten. En draai het eens om, zou jij meer betalen bij de auto verkoop wanneer je misschien nog opgescheept wordt met extra kosten?

Auto verkoop waarde

Het besluit is genomen, je gaat eindelijk die auto verkopen. Of inruilen. Maar wat is je auto waard bij tweedehands verkopen? Hoe weet je dat zeker? Het vergelijken van de advertenties op occasion verkoop sites klinkt logisch, maar komt in de praktijk neer op het vergelijken van een Volkswagen verkopen en een Renault verkopen. Iedere occasion is namelijk anders of wordt verkocht voor verschillende redenen. En wat te denken van de staat van de te verkopen auto? Particuliere autoverkoop advertenties vergelijken brengt je op een dwaalspoor in de zoektocht naar de juiste auto verkoopprijs voor je auto. Om de juiste occasion verkoop waarde voor je occasion te bepalen begin je met de RDW dagwaarde. Dit is wat het voertuig op papier waard is. Gebaseerd op de nieuwwaarde wordt de afschrijving (leeftijd en kilometerstand) per merk en model gebruikt om tot de dagwaarde te komen. De accessoires en extra's zitten hier nog niet bij inbegrepen. De verkoopprijs van jouw occasion begint dus bij de dagwaarde. De technische staat en opties kunnen deze dagwaarde nog hoger of lager maken.

Wijkopenautos.nl Auto Verkoop Trends 2016

Laat je auto nu taxeren: