Wat is mijn auto waard? Bereken gratis de dagwaarde!

Vul jouw kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie vanuit huis
Ontdek wat jouw auto waard is zonder gedoe

 • Ontdek meteen de dagwaarde
 • 100% gratis en volledig online
 • Krijg een gegarandeerde prijs

Ontdek jouw auto waarde & ontvang een vrijblijvend bod!

Wanneer je online de waarde van je auto wilt berekenen blijft het vaak bij het berekenen van de dagwaarde. Bij ons is dat slechts de eerste stap.

Bij wijkopenautos.nl wordt er ook gekeken naar de staat van je voertuig. Hiervoor voer je de zelfevaluatie uit. Op basis van de door jouw ingevulde gegevens en foto's bepalen wij nog nauwkeuriger de auto waarde en bieden jou een gegarandeerde verkoopprijs. Deze is geheel gratis en vrijblijvend.

Eerst ontvang je de dagwaarde...
 • Voer je kenteken en autogegevens in via de kenteken check
 • Ontvang meteen de dagwaarde van je auto
 • Let op: hierin is de staat van je auto nog niet meegenomen
...dan volgt de verkoopprijs voor je auto
 • Geef aanvullende details over de staat van je auto
 • Ontvang ons vrijblijvende bod per e-mail
 • Ga akkoord en lever in bij een vestiging bij jou in de buurt

Wat is mijn auto waard? Zo werkt het bij
wijkopenautos.nl!

Stap 1: ontdek de dagwaarde van je auto online

Start onze online waardebepaling via onze kenteken check zodat je een schatting van de dagwaarde ontvangt. De echte waarde auto bepalen? Ga dan door met de zelfevaluatie.

Stap 2: voeg informatie toe

Om de waarde van je auto te bepalen hebben we aanvullende auto informatie nodig. Dit doe je via de handige zelfevaluatie. Dat gaat eenvoudig en snel met slechts een paar muisklikken en bovendien volledig online.

Stap 1 online waardebepaling

Aanvullende informatie over je voertuig

Geef ons verdere informatie over je auto, zoals:

 • Kleur van auto en bekleding
 • Geldigheid APK
 • Aantal eerdere eigenaren
Stap 2 voeg informatie toe

Informatie over de staat van de auto

Laat ons weten wat de huidige staat van het voertuig is, met informatie als:

 • Auto-ongeluk gehad?
 • Welke schade en gebruikssporen zijn er?
 • Staat van binnen- en buitenkant
 • Zijn er aanpassingen gedaan?
Stap 3 voeg foto's toe

Eenvoudige foto's

Maak een aantal eenvoudige foto's met je telefoon. We ontvangen graag foto's van:

 • De buitenkant
 • Het dashboard
 • Het middenconsole
 • Schade- en gebruikssporen

Stap 3: de auto waarde en gegarandeerde verkoopprijs

Onze experts zullen nu de waarde van je auto bepalen. Vervolgens krijg je een gegarandeerde verkoopprijs per e-mail. Voor deze prijs kun je direct je oude auto aan ons verkopen als je dat wil.

Daarnaast veilen we je auto vrijblijvend 48 uur lang binnen ons Europese netwerk met meer dan 60.000 autodealers. Dit betekent dat we vaak een nog hogere verkoopprijs voor je auto kunnen realiseren.

Tevreden met jouw prijs? Boek dan een contactloze inleverafspraak en lever je auto eenvoudig in bij een vestiging bij jou in de buurt.

Hoe onze klanten onze dienst beoordelen

Alles verloopt correct en afspraak is afspraak. Dit was de eerste keer om mijn auto op deze manier te verkopen via wijkopenauto.nl en het is me prima bevallen.

Perfect geholpen. Enthousiaste professionele medewerkers. Goed bod en perfecte afwikkeling!

Veelgestelde vragen

Wat is mijn auto waard?

De waarde van je auto wordt bepaald op basis van de dagwaarde en de marktwaarde van je auto.

De dagwaarde wordt bepaald aan de hand van autogegevens als bouwjaar en kilometerstand. De marktwaarde wordt vastgesteld op basis van de staat van je auto.

Benieuwd naar de waarde van jouw auto? Doe onze gratis online waardebepaling en ontvang de gegarandeerde verkoopprijs. Als je wilt kun je direct voor deze prijs verkopen!

Wat is de dagwaarde?

De dagwaarde is wat jouw auto waard is op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. De conditie van de auto is hier niet in meegenomen.

Met onze online waardebepaling weet je al binnen 2 minuten wat de dagwaarde van jouw auto is!

Let op: dit is slechts een statistische waarde. Om de echte waarde te berekenen vul je aanvullende details over je auto in en voeg je een paar foto's toe. Zo kunnen onze experts de staat van je auto beter bepalen en een gegarandeerde verkoopprijs opmaken.

Waarom moet ik de dagwaarde weten?

De dagwaarde is onder andere belangrijk voor de verzekering. Veel verzekeringen keren alleen de dagwaarde uit als de auto total loss is.

Zij baseren ook de premie op basis van deze waarde. Door de goede dagwaarde op te geven zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt.

Daarnaast helpt de dagwaarde bij het berekenen van de afschrijving van je voertuig.

Wat is de inruilwaarde?

De inruilwaarde is het bedrag dat je auto waard is volgens de autohandelaar wanneer je een andere auto terugkoopt.

Deze waarde is gebaseerd op de dagwaarde en afhankelijk van de auto die je terugkoopt. Hierdoor is het lastig te peilen of je waar krijgt voor je auto.

Zeker weten wat je auto waard is? Start dan nu onze gratis online waardebepaling en ontvang jouw gegarandeerde verkoopprijs.

Hier heb je misschien ook interesse in

Hoe verhoog ik de waarde van mijn auto?

Onthoud dat de waarde van je auto nooit vaststaat. Dit is o.a. afhankelijk van de andere partij. Hoe meer de koper bereid is om voor de auto te betalen, des te meer jouw auto waard is.

Zo is een voertuig bij een particulier meer waard dan bij een autohandelaar. Dat komt simpelweg door het feit dat een handelaar wil verdienen op jouw auto en hem zo snel mogelijk wil doorverkopen.

Een particulier is op zoek naar een betrouwbaar voertuig waar hij of zij nog een lange tijd mee vooruit kan. Kortom, de waarde van jouw auto is afhankelijk van de waarde die de kopende partij geeft.

De onderstaande tips helpen je de waarde van je auto enigszins te verhogen:

 • Vervang kleine kapotte onderdelen zoals lampjes.
 • Reinig de auto volledig.
 • Wieldoppen en velgen zijn een van de belangrijkste factoren voor het aanzicht van de auto. Zorg dat deze er glimmend uitzien en vervang ze indien nodig.
 • Vul vloeistoffen bij. Dit geeft het idee dat de auto goed is onderhouden.
 • Hou documenten en sleutels bij de hand. Hiermee bedoelen we het onderhoudsboekje, een instructieboekje en reservesleutels.

Naast goed onderhoud aan de auto zijn er ook verschillende accessoires en eigenschappen die de waarde van je auto verhogen:

 • Airconditioning/Climate control
 • Automatische versnelling
 • Af-fabriek lederen bekleding
 • Neutrale metallic kleur

Voorbeeld
Peter koopt een nieuwe Volkswagen Golf voor €24.045. Jaarlijks daalt de waarde van zijn Volkswagen Golf. Na een periode van 3 jaar is de waarde gedaald naar €18.300.

7 jaar na de aanschaf van de Volkswagen Golf van Peter is de waarde gedaald naar €10.600. Let er op dat hierbij geen rekening is gehouden met de staat van het voertuig. De gemiddelde jaarlijkse afschrijving is ongeveer 8%.

Wat zijn waardevaste auto's?

Er is ook een manier om te zorgen dat je auto zoveel mogelijk waarde behoudt. Dat doe je door de juiste auto te kiezen. De gemiddelde afschrijving per jaar is 10-20%. Maar dat verschilt sterk per soort auto.

Zo is het bekend dat kleine, zuinige auto’s minder afschrijven dan grote. Een Volkswagen UP schrijft bijvoorbeeld 10% per jaar af en een Ford S-Max gemiddeld 20% per jaar.

Ook de brandstof heeft invloed op de jaarlijkse afschrijving. Zo krijgen diesels nu rake klappen en wordt er jaarlijks een hoog percentage afgeschreven.

Wat doe ik nu de waarde van mijn auto is berekend?

Op het moment dat je weet wat de auto waard is, moet je een besluit nemen: inruilen of verkopen. Inruilen is gemakkelijk, maar financieel niet aantrekkelijk.

Particuliere verkoop levert meer op; het nadeel is dat je veel tijd kwijt bent. Advertenties plaatsen, geïnteresseerden te woord staan, ontvangen voor bezichtigingen etc. Vervolgens proefritten maken, de betaling en afmelding regelen.

Wij maken de keuze een stuk makkelijker. Hoe? We regelen alle administratie en bieden een marktconforme prijs voor je occasion.

Het gemak van inruilen voor de marktprijs! Daardoor zijn wij hét ideale alternatief voor inruilen en particulier verkopen!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang exclusieve tips van experts over alles rondom auto's

Met de aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden en onze Privacy Policy .