Wat is mijn auto waard? Gratis taxeren!

Zowel bij koop als verkoop wil je antwoord op "Wat is mijn auto waard?". wijkopenautos.nl helpt je hieraan: gratis, vrijblijvend en binnen 24 uur!

Wat jouw auto waard is hangt af van verschillende factoren. Welk merk of bouwjaar je auto bijvoorbeeld heeft. Deze informatie wordt meegerekend in onze kosteloze kenteken tool. Binnen 30 seconden weet je de dagwaarde van jouw auto.

Wil jij weten wat je auto precies waard is? Maak dan een afspraak via de kentekencheck voor vrijblijvende taxatie van je voertuig!

wijkopenautos.nl is van begin contact tot verkoop jouw partner bij het verkopen van je auto!

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Wat is mijn auto waard? - In één simpele berekening

Wat is mijn auto waard

Het merk, model en bouwjaar samen met de kilometerstand bepalen de dagwaarde auto, ook wel een indicatie of schatting van wat de auto waard is.

Bij deze berekening is de staat van het voertuig nog niet inbegrepen. De exacte waarde van de auto is de dagwaarde min de staat van het voertuig, plus eventuele auto accessoires. De exacte waarde kan slechts bepaald worden door een professionele taxateur.

wijkopenautos.nl biedt een kosteloze online dagwaarde berekening aan door middel van de kenteken check en een gratis en vrijblijvende taxatie in de vestiging. Bij wijkopenautos.nl kom je er snel achter hoeveel je auto waard is!

Waarom wil ik weten wat mijn auto waard is?

Icoon van hoeveel is mijn auto waard

Weten wat jouw auto waard is, is niet alleen een interessant weetje, maar ook belangrijk in verschillende situaties.

Kennis over de waarde van jouw wagen heb je nodig in de volgende situaties. Het levert een aantal voordelen op:

 • Je bent op de hoogte van de huidige waarde en het helpt je de afschrijving berekenen.
 • Je hebt een betere onderhandelingspositie, zowel bij koop als verkoop.
 • De waarde heb je nodig voor de verzekering.

Wat is mijn auto waard volgens de dagwaarde

Wat is mijn auto waard dagwaarde

De dagwaarde is wat jouw auto waard is op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand, maar wel in perfecte staat. De staat van onderhoud is hier niet bij meegenomen.

De dagwaarde is onder andere belangrijk voor de verzekering. Veel verzekeringen keren alleen de dagwaarde uit bij total loss en baseren ook de premie op de dagwaarde. Door de goede dagwaarde op te geven zorg je dat je niet teveel betaalt!

Wat is mijn auto waard kenteken

Je komt achter ‘Wat is mijn auto waard’ door je kenteken in onze kenteken check in te voeren. Accurater dan de inruilwaarde, omdat het geen indicatie maar een berekening is.

De eenvoudigste manier om dit te controleren is via onze kosteloze kenteken check. Dit is het eerste antwoord dat we je geven op de vraag “wat is mijn auto nog waard”. Je vult kenteken en e-mailadres in en ontvangt een indicatie van hoeveel je auto waard is.

Let op! Bij de dagwaarde berekening via de kentekencheck is de staat van de auto niet meegenomen. Je auto kan dus meer of minder waard zijn!

Ook kun je de tool gebruiken om de waarde van iedere auto op te zoeken! Naast het kenteken kun je ook de dagwaarde opvragen door de autogegevens handmatig in te voeren.

Wat is mijn auto waard gratis

Gratis waarde auto berekenen is belangrijk voor een eenvoudige verkoop van je occasion. Men maakt hierbij gebruik van verschillende termen. De dagwaarde is hierin leidend, niet te verwarren met de inruilwaarde. De prijs waarvoor een auto verkocht wordt is de verkoopwaarde.

Om te beginnen bereken je hier zonder kosten de dagwaarde dankzij onze eenvoudige kentekencheck.

Wat is mijn auto waard bij taxatie

Wat is mijn auto waard taxatie

Dankzij taxatie door een professional kom je achter de exacte waarde van je auto.

Zo’n taxatie vertelt je de echte waarde van jouw auto: Zowel gebruikerssporen als extra accessoires zijn hierin meegenomen. Een taxatie kun je op verschillende plekken doen en daarvoor betaal je al snel €100,-.

Dit kan anders: Bij wijkopenautos.nl bieden we een taxatie kosteloos aan.

Wat is de waarde van mijn auto bij wijkopenautos.nl

Wat is mijn auto waard bij wijkopenautos.nl

Bij wijkopenautos.nl winden we er geen doekjes om. Voor een persoonlijk antwoord op 'Hoeveel is mijn auto waard' kun je alleen bij ons terecht. Binnen 30 minuten hebben wij de actuele marktwaarde voor jouw auto persoonlijk bepaald.

Gratis online taxatie

In tegenstelling tot andere taxateurs kijken wij niet alleen naar wat jouw auto waard is binnen de grenzen, maar doen we de taxatie op basis van internationale prijzen. Wij kijken niet naar de lokale interesse, maar veel verder. Daardoor kunnen wij een betere prijs aanbieden.

Ook kijkt wijkopenautos.nl verder dan een kapotte auto. Wij kijken naar de waarde van bruikbare onderdelen. Zo leer jij precies wat je auto waard is.

Zelfs als je jouw auto niet wilt verkopen is onze taxatie 100% gratis en vrijblijvend.

Na de taxatie komt de taxateur met een bod op je wagen, waarvoor je de auto direct kunt verkopen. Dit bod blijft dan ook vijf dagen geldig, zodat je rustig de tijd krijgt om zelf te vergelijken.

Zodra je akkoord gaat met een bod maken wij de vrijwaring en de afmelding direct in orde, het geld wordt meteen op je rekening gestort. Verkoop je auto daarom simpel en snel via wijkopenautos.nl!

wijkopenautos.nl

 • Antwoord op "Wat is mijn auto waard" in 30 seconden
 • Geen voertuiggegevens bekijken
 • Online dagwaarde berekening
 • Geen cataloguswaarde opzoeken
 • Gratis professionele taxatiewaarde
 • Geen inruilwaarde berekenen
 • Na 2 dagen geld op je rekening bij verkoop

Reguliere autodealers

 • Geen antwoord op "Wat is mijn auto waard" in 30 seconden
 • Voertuiggegevens bekijken
 • Online dagwaarde berekening
 • Geen cataloguswaarde opzoeken
 • Gratis professionele taxatiewaarde
 • Inruilwaarde berekenen
 • Geld overdracht duurt langer dan 2 dagen

Website RDW

 • Geen antwoord op "Wat is mijn auto waard" in 30 seconden
 • Voertuiggegevens bekijken
 • Geen online dagwaarde berekening
 • Cataloguswaarde opzoeken
 • Geen gratis professionele taxatiewaarde
 • Geen inruilwaarde berekenen
 • Geld overdracht duurt langer dan 2 dagen

2. Wat is mijn auto waard - Dagwaarde, inruilwaarde en marktwaarde uitgelegd

In verschillende situaties heb je verschillende waarden nodig. Om verwarring te voorkomen hebben wij voor jou een duidelijke uitleg in de onderstaande infographic:

Wat is mijn auto waard uitgelegd - Infographic

3. Wat is mijn auto waard bij inruil, verkopen en kopen?

Natuurlijk willen we bij verkoop het bedrag dat onze auto nog waard is. Niet in elke situatie wordt de echte waarde uitgekeerd. Wat is je auto waard in de volgende situaties.

Hoeveel is mijn auto waard bij inruil

De inruilwaarde wordt ook wel de vervangingswaarde genoemd. Helaas krijg je met inruilen nooit de beste prijs voor je auto. Wat je auto waard is, is voor een dealer irrelevant vanwege winstmarges.

Koop een veel duurdere auto bij hem en het lijkt alsof de auto die je inruilt meer waard is, omdat de autohandelaar makkelijker iets van de prijs af kan halen. Maar als je een auto inruilt die de dealer moeilijk verkoopt, maakt dat de deal niet beter. De waarde van je occasion is grotendeels afhankelijk van het voertuig dat je terugkoopt.

'Wat is mijn auto waard met inruil' is daarom onmogelijk exact te bepalen. Dus, wat is je auto waard? Kom erachter met onze online gratis taxatie! Dit is de waarde die het dichtst bij de inruilwaarde zit.

Vaak levert het meer op als je eerst je huidige auto verkoopt en dan pas een nieuwe koopt.

Hoeveel is mijn auto waard bij verkopen en kopen

De waarde van je auto is soms lastig te achterhalen. Zeker als je je auto wilt verkopen, ben je nooit helemaal zeker van je zaak.

Uitzoeken wat de waarde van je auto is heeft verschillende voordelen:

 • Snellere verkoop: Schrik kopers niet af met een te hoge vraagprijs.
 • Eerlijke vraagprijs: Geef de auto niet weg voor te weinig geld.
 • Betere onderhandelingspositie: Laat zien dat je weet wat jouw auto waard is en kom over als een sterke onderhandelaar.

Ook bij aankoop is weten hoeveel een auto waard is belangrijk. Geloof niet direct dat een particulier een eerlijke prijs vraagt.

Wat jouw auto waard is bij verkoop kom je achter door professionele taxatie. Bij aankoop van een occasion wordt dat minder makkelijk. Deze waarde auto bereken je door de autogegevens in te vullen in onze kenteken check.

4. Hoe verhoog ik de waarde van mijn auto?

Waarde van de auto verhogen

Onthoud dat de waarde van je auto nooit vaststaat. Dit is o.a. afhankelijk van de andere partij. Des te meer de koper bereid is om voor de auto te betalen des te meer jouw auto waard is.

Zo is een voertuig bij een particulier meer waard dan bij een autohandelaar. Dat komt simpelweg door het feit dat een handelaar wil verdienen op jouw auto en hem zo snel mogelijk wil doorverkopen.

Een particulier is op zoek naar een betrouwbaar voertuig waar hij of zij nog een lange tijd mee vooruit kan. Kortom, de waarde van jouw auto is afhankelijk van de waarde die de kopende partij geeft.

De onderstaande tips helpen je om de prijs van je auto op te krikken bij deze andere partij:

 • Vervang kleine kapotte onderdelen zoals lampjes.
 • Reinig de auto volledig.
 • Wieldoppen en velgen zijn een van de belangrijkste factoren voor het aanzicht van de auto. Zorg dat deze er glimmend uitzien en vervang ze indien nodig.
 • Vul vloeistoffen bij. Dit geeft het idee dat de auto goed is onderhouden.
 • Hou documenten en sleutels bij de hand. Hiermee bedoelen we het onderhoudsboekje, een instructieboekje en reservesleutels.

Naast goed onderhoud aan de auto zijn er ook verschillende opties die de waarde van je auto verhogen:

 • Airconditioning/Climate control
 • Automatische versnelling
 • Af-fabriek lederen bekleding
 • Neutrale metallic kleur

Waardevaste auto’s

Er is ook een manier om te zorgen dat je auto zoveel mogelijk waarde behoudt. Dat doe je door de juiste auto te kiezen. De gemiddelde afschrijving per jaar is 10-20%. Maar dat verschilt sterk per soort auto.

Zo is het bekend dat kleine, zuinige auto’s minder afschrijven dan grote. Een Volkswagen UP schrijft bijvoorbeeld 10% per jaar af en een Ford S-Max gemiddeld 20% per jaar.

Ook de brandstof heeft invloed op de jaarlijkse afschrijving. Zo krijgen diesels nu rake klappen en wordt er jaarlijks een hoog percentage afgeschreven.

wijkopenautos.nl heeft een overzicht gemaakt van de auto’s die het minste waardeverlies lijden en het meeste waardebehoud hebben. Ook hebben we gekeken welke auto’s het meeste waardeverlies lijden na verloop van tijd.

Voorbeeld
Peter koopt een nieuwe Volkswagen Golf voor €24.045. Jaarlijks daalt de waarde van zijn Volkswagen Golf. Na een periode van 3 jaar is de waarde gedaald naar €18.300.

7 jaar na de aanschaf van de Volkswagen Golf van Peter is de waarde gedaald naar €10.600. Let er op dat hierbij geen rekening is gehouden met de staat van het voertuig. De gemiddelde jaarlijkse afschrijving is ongeveer 8%.

5. Dit is wat jouw auto nog waard is - En nu?

Op het moment dat je weet wat de auto waard is, moet je een besluit nemen: inruilen of verkopen. Inruilen is gemakkelijk, maar financieel niet aantrekkelijk.

Particuliere verkoop levert meer op; het nadeel is dat je veel tijd kwijt bent. Advertenties plaatsen, geïnteresseerden te woord staan, ontvangen voor bezichtigingen etc. Vervolgens proefritten maken, de betaling en afmelding regelen.

Wij maken de keuze een stuk makkelijker. Hoe? We regelen alle administratie en bieden een marktconforme prijs voor je occasion.

Het gemak van inruilen voor de marktprijs! Daardoor zijn wij hét ideale alternatief voor inruilen en particulier verkopen!

Wat is mijn auto waard? Bereken het vandaag nog bij wijkopenautos.nl!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Alles verloopt correct en afspraak is afspraak. Dit was de eerste keer om mijn auto op deze manier te verkopen via wijkopenauto.nl en het is me prima bevallen.
PIET D. | Rotterdam | Volvo V 50, 2005 14.11.2019
Nette afwikkeling. Je moet wel een paar werkdagen wachten op je geld. Verder erg fijn!
Herco A. | Nijmegen | Opel Agila, 2000 12.11.2019
een goede service en goede mensen top
Cato Antonia Petronella S. | Amsterdam | Fiat Fiorino, 1997 05.11.2019