Dagwaarde auto berekenen? Ontdek wat je auto echt waard is

Vul jouw kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

km
Online taxatie vanuit huis
Bereken de waarde van je auto: zonder gedoe

 • Geen schatting maar direct een échte prijs!
 • 100% gratis en volledig online
 • Verkoop direct voor deze prijs

Wat is mijn auto waard: ontvang een gegarandeerde prijs!

Wanneer je online wilt berekenen hoeveel je auto waard is blijft het vaak bij het berekenen van de dagwaarde. Dit is slechts een schatting van de waarde. Niet bij ons!

Bij wijkopenautos.nl wordt er ook gekeken naar de staat van je voertuig. Hiervoor voer je de zelfevaluatie uit. Op basis van de door jouw ingevulde gegevens en foto's bepalen wij nog nauwkeuriger de auto waarde en bieden jou een gegarandeerde prijs. Deze is geheel gratis en vrijblijvend.

Niet de dagwaarde...
 • Die verandert dagelijks
 • Neemt de staat van je voertuig niet mee
 • Is geen gegarandeerde prijs
...maar een gegarandeerde prijs!
 • Een daadwerkelijke verkoopwaarde!
 • Gebaseerd op ons omvangrijke Europese database!
 • Direct verkopen voor deze prijs!

Zo kun je jouw auto waarde berekenen met
wijkopenautos.nl!

Stap 1: doorloop onze online waardebepaling

Om de waarde van je auto te bepalen hebben we informatie over je auto nodig. Allereerst je autogegevens zoals kenteken en kilometerstand. En vervolgens aanvullende informatie. Dit laatste geef je door via een handige zelfevaluatie. Dat gaat eenvoudig en snel met slechts een paar muisklikken.

Stap 1 online waardebepaling

Aanvullende informatie over je voertuig

Geef ons informatie over exterieur/interieur en geschiedenis, zoals:

 • Kleur van auto en bekleding
 • Geldigheid APK
 • Aantal eerdere eigenaren
Stap 2 voeg informatie toe

Informatie over de staat van de auto

Laat ons weten wat de huidige staat van het voertuig is, met informatie als:

 • Auto-ongeluk gehad?
 • Welke schade en gebruikssporen zijn er?
 • Staat van binnen- en buitenkant
 • Zijn er aanpassingen gedaan?
Stap 3 voeg foto's toe

Eenvoudige foto's

Maak een aantal eenvoudige foto's met je telefoon. We ontvangen graag foto's van:

 • De buitenkant
 • Het dashboard
 • Het middenconsole
 • Schade- en gebruikssporen

Stap 2: ontvang een gegarandeerde prijs

Je ontvangt je gegarandeerde prijs per e-mail. De prijs is 5 dagen geldig dus je kunt er rustig over nadenken of bijvoorbeeld vergelijken. Door ons grote Europese netwerk aan autodealers kunnen we jou de beste prijs geven.

Stap 3: maak een inleverafspraak om te verkopen

Boek een inleverafspraak bij een vestiging naar keuze. Met meer dan 20 vestigingen in Nederland zijn we altijd dichtbij.

Bij de vestigingen bevestigen we je doorgegeven auto informatie en maken we de gegarandeerde prijs direct naar je over. Het bedrag staat dan na uiterlijk 2 werkdagen op je rekening.

Onze gehele service is gratis en vrijblijvend! Dus waar wacht je nog op? Ontdek nu welke gegarandeerde prijs we je direct kunnen geven voor jouw auto!

Wat onze klanten over ons zeggen

Veelgestelde vragen

Wat is de dagwaarde van mijn auto?

De dagwaarde is wat jouw auto waard is op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand en de cataloguswaarde. De staat van de auto is hier niet in meegenomen. Dit is dus slechts een statistische waarde.

Deze waarde is vooral belangrijk voor de verzekering. In het geval van diefstal wordt bijvoorbeeld doorgaans de dagwaarde uitgekeerd. Je auto wordt namelijk op basis van de dagwaarde verzekerd. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger je verzekeringspremie. Je premie berekenen doe je dus met de dagwaarde.

Bij wijkopenautos.nl kom je achter de echte verkoopwaarde van je auto, want wij nemen de staat van je auto mee in onze prijsbepaling. Zo kunnen onze experts de waarde nauwkeuriger bepalen en je een gegarandeerde verkoopprijs aanbieden.

Wat is mijn auto waard?

De waarde van je auto wordt bepaald op basis van de dagwaarde en de marktwaarde van je auto.

De dagwaarde wordt bepaald aan de hand van autogegevens als bouwjaar, kilometerstand en de cataloguswaarde. De marktwaarde wordt vastgesteld door taxatie op basis van de staat van je auto.

Benieuwd naar de waarde van jouw auto? Doe onze gratis online waardebepaling en ontvang de gegarandeerde verkoopprijs. Als je wilt kun je direct voor deze prijs verkopen!

Waar vind ik de fiscale waarde van mijn auto?

De fiscale waarde betekent de officiële nieuwprijs incl. het btw percentage en de BPM, maar ook incl. de accessoires die zijn aangebracht af-fabriek of door de importeur voordat de auto (en het kenteken) op naam zijn gezet.

Kosten voor rijklaar maken en andere bijkomende kosten worden niet gerekend tot de fiscale waarde van de auto.

Wat is de inruilwaarde van mijn auto?

De inruilwaarde is het bedrag dat je auto waard is volgens de autohandelaar wanneer je een andere auto terugkoopt.

Deze waarde is gebaseerd op de dagwaarde en afhankelijk van de auto die je terugkoopt. Hierdoor is het lastig te peilen of je waar krijgt voor je auto.

Zeker weten wat je auto waard is? Start dan nu onze gratis online waardebepaling en ontvang jouw gegarandeerde verkoopprijs.

Waarom is de dagwaarde van een auto ouder dan 12 en 15 jaar belangrijk?

Na 12 jaar is de dagwaarde aanzienlijk lager dan daarboven. Door de dagwaarde te berekenen kun je ervoor zorgen dat je niet te veel betaald voor je verzekering.

Na 15 jaar is een auto een zogenaamde youngtimer en komen daar verschillende fiscale voordelen bij kijken. De bijtelling wordt berekend op basis van de (lagere) dagwaarde in plaats van de (hogere) cataloguswaarde.

Hier heb je misschien ook interesse in

Hoe verhoog ik de waarde van mijn auto?

Onthoud dat de waarde van je auto nooit vaststaat. Dit is o.a. afhankelijk van de andere partij. Hoe meer de koper bereid is om voor de auto te betalen, des te meer jouw auto waard is.

Zo is een voertuig bij een particulier meer waard dan bij een autohandelaar. Dat komt simpelweg door het feit dat een handelaar wil verdienen op jouw auto en hem zo snel mogelijk wil doorverkopen.

Een particulier is op zoek naar een betrouwbaar voertuig waar hij of zij nog een lange tijd mee vooruit kan. Kortom, de waarde van jouw auto is afhankelijk van de waarde die de kopende partij geeft.

De onderstaande tips helpen je de waarde van je auto enigszins te verhogen:

 • Vervang kleine kapotte onderdelen zoals lampjes.
 • Reinig de auto volledig.
 • Wieldoppen en velgen zijn een van de belangrijkste factoren voor het aanzicht van de auto. Zorg dat deze er glimmend uitzien en vervang ze indien nodig.
 • Vul vloeistoffen bij. Dit geeft het idee dat de auto goed is onderhouden.
 • Hou documenten en sleutels bij de hand. Hiermee bedoelen we het onderhoudsboekje, een instructieboekje en reservesleutels.

Naast goed onderhoud aan de auto zijn er ook verschillende accessoires en eigenschappen die de waarde van je auto verhogen:

 • Airconditioning/Climate control
 • Automatische versnelling
 • Af-fabriek lederen bekleding
 • Neutrale metallic kleur

Voorbeeld
Peter koopt een nieuwe Volkswagen Golf voor €24.045. Jaarlijks daalt de waarde van zijn Volkswagen Golf. Na een periode van 3 jaar is de waarde gedaald naar €18.300.

7 jaar na de aanschaf van de Volkswagen Golf van Peter is de waarde gedaald naar €10.600. Let er op dat hierbij geen rekening is gehouden met de staat van het voertuig. De gemiddelde jaarlijkse afschrijving is ongeveer 8%.

Wat zijn waardevaste auto's?

Er is ook een manier om te zorgen dat je auto zoveel mogelijk waarde behoudt. Dat doe je door de juiste auto te kiezen. De gemiddelde afschrijving per jaar is 10-20%. Maar dat verschilt sterk per soort auto.

Zo is het bekend dat kleine, zuinige auto’s minder afschrijven dan grote. Een Volkswagen UP schrijft bijvoorbeeld 10% per jaar af en een Ford S-Max gemiddeld 20% per jaar.

Ook de brandstof heeft invloed op de jaarlijkse afschrijving. Zo krijgen diesels nu rake klappen en wordt er jaarlijks een hoog percentage afgeschreven.

Wat doe ik nu de waarde van mijn auto is berekend?

Op het moment dat je weet wat de auto waard is, moet je een besluit nemen: inruilen of verkopen. Inruilen is gemakkelijk, maar financieel niet aantrekkelijk.

Particuliere verkoop levert meer op; het nadeel is dat je veel tijd kwijt bent. Advertenties plaatsen, geïnteresseerden te woord staan, ontvangen voor bezichtigingen etc. Vervolgens proefritten maken, de betaling en afmelding regelen.

Wij maken de keuze een stuk makkelijker. Hoe? We regelen alle administratie en bieden een marktconforme prijs voor je occasion.

Het gemak van inruilen voor de marktprijs! Daardoor zijn wij hét ideale alternatief voor inruilen en particulier verkopen!

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang exclusieve tips van experts over alles rondom auto's

Met de aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden en onze Privacy Policy .