Wat is de inruilwaarde van mijn auto?

Je wil je auto inruilen en wil natuurlijk weten wat je auto waard is bij inruil! Hoe bereken je de inruilwaarde direct?

Wij helpen je kosteloos met het berekenen van de inruilwaarde van je auto door een vrijblijvende taxatie van je auto.

Wat is de inruilwaarde van mijn auto en waar krijg ik deze waarde daadwerkelijk? Niet overal zal je het juiste bedrag krijgen. Waar wel?

De inruilwaarde auto berekenen is niet eenvoudig en niet elke dealer betaald je deze inruilprijs. Bij ons krijg je een vast bod op je auto, gebaseerd op de dagwaarde.

Nieuwsgierig wat wij geven voor je auto? Maak direct een afspraak via de kentekencheck en krijg al binnen 24 uur een super bod op je auto!

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Gratis online taxatie van jouw auto

Ontvang de definitieve verkoopprijs rechtstreeks vanuit huis

Verkoop alleen als jij
dat wilt en het geld wordt direct overgemaakt op je rekening

1. De inruilwaarde van mijn auto berekenen

inruilwaarde auto dealer

Je oude auto inruilen bij de dealer is een veelgebruikte manier om van je auto af te komen. Je krijgt een leuke korting op jouw nieuwe auto. Of lijkt dat maar zo? De inruilwaarde auto is vaak niet de beste prijs die je kunt krijgen voor je auto.

Hoe kun je de inruilwaarde van je auto berekenen?

Online zijn er verschillende tools beschikbaar, zoals de kenteken check op onze website. Vul eenvoudig je kenteken in om de inruilwaarde te berekenen. Na enkele seconden ontvang jij wat jouw auto nog waard is op basis van merk, model, kilometerstand en bouwjaar. Hiermee krijg je een indicatie van de inruilwaarde.

Bij wijkopenautos.nl bieden we jou een gratis taxatie aan om de inruilwaarde te berekenen. De inruilwaarde is wat jouw auto écht waard is. Alleen ligt het aan de dealer of deze ook daadwerkelijk de inruilwaarde wil betalen.

Wat is mijn auto waard bij inruil?

Wat jouw auto waard is bij inruil hangt af van verschillende factoren. De inruilwaarde staat los van de werkelijke waarde en wat er voor jouw auto wordt gegeven hangt af van wat de dealer wil geven.

Waarom geeft de dealer niet de werkelijke auto inruilwaarde?
De inruilwaarde verschilt per dealer. Waarom? Met het oog op winst is niet elke inruil auto interessant voor een dealer. Hij weet wat hij wel en niet goed verkoopt en daar doet hij zijn bod naar.

Zo heeft een goed verkoopbaar merk een hogere inruilprijs dan een onverkoopbaar merk. Maar onthoud: De inruilwaarde auto staat los van wat jouw auto echt waard is.

Inruilwaarde auto berekenen of handelswaarde berekenen?

De inruilwaarde auto berekenen of de handelswaarde berekenen? Ze zijn bijna hetzelfde, maar toch is er een verschil tussen de handelswaarde en inruilwaarde auto.

 • Wat is de inruilwaarde auto?
  De inruilwaarde is wat jouw auto oplevert bij inruil in combinatie met de aankoop van een nieuwe. Deze waarde ligt vaak lager dan wat jouw auto echt waard is.
 • Wat is de handelswaarde auto?
  De handelswaarde is letterlijk de waarde van het object in 'de handel'. Men bedoelt hiermee 'handel tussen verkopers'. De handelswaarde auto is op deze manier gelijk aan 'handelsprijzen voor auto's'. Een auto kopen voor de handelswaarde betekent dat je deze koopt met weinig/garantie, zonder rijklaarmaakkosten.

Het grote verschil tussen inruilwaarde en handelswaarde is dat de inruilwaarde alleen op inruilen toepasbaar is.

Bij je auto inruilen lijkt het of je een goede deal maakt. Maar je krijgt vaak een lagere waarde voor jouw inruil auto én minder of geen korting op jouw nieuwe auto. De oplossing? Jouw oude auto eerst verkopen en dan een auto kopen zonder inruil om de beste deal te krijgen.

2. Hoe krijg je meer dan de auto inruilwaarde?

De inruilwaarde auto is niet zo winstgevend als het lijkt. Dat maakt het berekenen van de inruilwaarde ook een onzekere klus.

De dealer geeft niet de werkelijke waarde als inruilwaarde en de korting op jouw nieuwe auto is bij inruil ook niet de beste.

Helaas is er voor de inruilwaarde auto berekenen geen exacte formule en geen vast bedrag dat de dealer altijd zal geven.

Wil je de beste prijs voor jouw auto? Een die niet is gebaseerd op de inruilwaarde, maar op wat jouw auto werkelijk waard is? Dat kun je krijgen door te kijken naar wat is mijn auto waard.

Waar krijg je meer dan de auto inruilwaarde?

Bij wijkopenautos.nl doen we het anders. Wij hebben een groot Europees dealernetwerk dat interesse heeft in jouw auto en zijn niet gebonden aan een klein netwerk zoals de lokale dealer. Wat jouw auto hier oplevert maakt ons niet uit, wij kijken naar een groter plaatje.

Wij geven niet de inruilwaarde voor jouw auto, wij geven de werkelijke waarde. Deze handelswaarde is op basis van een gratis taxatie gedaan door onze experts.

Gratis online taxatie

Voordelen van wijkopenautos.nl

 • Gratis taxatie van elke auto
 • Vrijblijvend bod op basis van de werkelijke waarde
 • Verkoopmogelijkheid binnen 24 uur
 • Van alle zorgen ontzien, want wij regelen direct de afmelding en vrijwaring
 • Geld veilig overgemaakt naar je bankrekening

Met de voordelen van verkopen met wijkopenautos.nl kun je op zoek naar een nieuwe auto en je richten op de beste deal.

Werkelijke waarde van wijkopenautos.nl vs. de inruilprijs bij de dealer

wijkopenautos.nl

 • Tijd: Taxatie en verkoop Binnen 24 uur
 • Locatie: Rond de 30 vestigingen in Nederland
 • Verkoopprijs auto: Handelswaarde: Beste verkoopprijs voor je auto
 • Nieuwe auto: Zelf op zoek naar de auto die bij jou past
 • Nieuwe auto: Hier een nieuwe auto kopen
 • Administratie: wordt geregeld

Dealer

 • Tijd: Auto verkocht in 1-2 weken
 • Locatie: Afhankelijk van de dealer
 • Verkoopprijs auto: Inruilwaarde auto is overal anders
  Afhankelijk van het garagebedrijf
  Afhankelijk van de auto die je in wilt ruilen
  Afhankelijk van de auto die je terugkoopt
 • Nieuwe auto: Beperkte keuze van de dealer
 • Administratie: afhankelijk van de dealer

3. Tips voor de hoogste inruilwaarde voor jouw auto

inruilprijs auto tips

Wil je toch kijken wat de inruilwaarde is voor jouw auto bij de dealer? Bereid je dan goed voor met onze tips.

Een succesvolle auto inruil vergt een goede voorbereiding en een sterke onderhandeling. De truc is jouw auto voor een hogere waarde te verkopen dan de dealer in gedachten had. Een lastige klus.

Mocht je je alsnog bedenken wat betreft de inruilwaarde auto, twijfelt of de inruilprijs voor jouw wagen wel hoog genoeg is óf gewoon snel van je occasion af wilt: vul dan je kenteken of gegevens in, ontvang de dagwaarde en maak een afspraak voor een gratis handelswaarde bepaling bij jou in de buurt.

De inruilwaarde is bij ons niet van belang en daarnaast ben je niet alleen sneller van je wagen af, je ontvangt ook een hogere prijs dan de inruilprijs van de dealer.

Tips voor de hoogste inruilwaarde:

 • Maak het exterieur en interieur schoon
 • Neem onderhoudsboekjes en documenten mee
 • Vergeet geen extra accessoires
 • Vul vloeistoffen bij voor een verzorgde indruk
 • Vervang zo nodig dat kapotte lampje of die droge ruitenwissers

In 3 stappen weten wat de inruilwaarde van je auto is?

Stap 1. Online taxatie

Een online taxatie geeft een indruk van wat jouw auto waard is. Dit is niet de inruilwaarde of de handelswaarde, maar deze waarde geeft jou wel een standpunt tijdens het onderhandelen.

Vul geheel gratis en vrijblijvend de kenteken check in op onze website om een indruk te krijgen van de waarde van jouw inruil auto.

Stap 2. Op zoek naar een auto en een dealer

Weet jij welke auto je wilt en waar deze wordt verkocht? Dan blijven er vaak een aantal locaties over waar jij jouw auto kwijt kunt. Koop jij een dure auto terug van de dealer dan is de inruilwaarde auto vaak hoger.

Waar moet je op letten bij het op waarde schatten van een tweedehands voertuig? Inruilwaarde auto berekenen of ga je op goed gevoel af en bepaal je de inruilprijs zelf?

Hieronder de punten waar de dealer veel op let bij het bepalen van de auto inruilwaarde.

 • Leeftijd en kilometerstand
 • De leeftijd en kilometerstand van een gebruikte wagen zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de inruilwaarde van een auto. Daarnaast dragen ook het merk, model en de staat van een voertuig bij aan de prijs.

 • Motorinhoud, gewicht en accessoires
 • Het vermogen van de auto mag niet onderschat worden, net zoals verschillende accessoires en opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trekhaak voor de caravan of aanhanger? De inruilwaarde auto wordt hoger als jouw auto speciale opties heeft.

 • Onderhoud
 • Is de auto goed onderhouden? Laat dit zien bij de dealer door keuringsrapporten, onderhoudsboekjes en bonnetjes van accessoires mee te nemen.

Stap 3. Inruilwaarde auto berekenen

Ga met gerichte vragen naar de dealer en stel deze aan meerdere dealers voor vergelijkingsmateriaal. "Wat kan er van de verkoopprijs af? "Wat is mijn auto waard bij inruil?" Noteer deze gegevens, ze komen later van pas.

Elke garage bepaalt de inruilwaarde auto anders. Ga daarom niet zomaar op de eerste deal af die je tegenkomt. Met alle data die je verzamelt versterk je je onderhandelingspositie. Gebruik hierbij de online handelswaarde auto, jouw inruilprijs is hier namelijk sterk op gebaseerd.

4. De beste deal is niet de inruilwaarde maar wijkopenautos.nl

Een succesvolle auto inruil is er een die jou het meeste oplevert. Dat is in de meeste gevallen door jouw auto eerst te verkopen en daarna bij de dealer langs te gaan.

Zo ben je niet gebonden aan een dealer die niet zit te wachten op jouw wagen, omdat je een auto wil kopen die alleen daar te koop is. Kom nu naar de vestiging dan kunnen onze experts je auto op waarde schatten.

Bij wijkopenautos.nl krijg je een eerlijke prijs en hou je de inruilwaarde auto buiten beschouwing. Maak nu een afspraak en ontdek wat jouw auto oplevert! Vanaf eerste contact tot de verkoop jouw partner.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Top, reële prijs!
Bouke K. | Utrecht | Ford Focus, 2004 26.11.2017
Uitstekende service en goede afhandeling
Jan v. | Apeldoorn | Hyundai Santa Fe, 2004 01.08.2017