Dagwaarde bedrijfsauto berekenen? Doe het gratis en snel!

Een bestelauto verkopen voor de juiste prijs doe je door eerst de waarde vast te stellen. En daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

De waarde van jouw bedrijfsauto stel je vast aan de hand van onze online waardebepaling. Begin met het invoeren van het kenteken en de kilometerstand.

Weten wat je bedrijfsauto echt waard is? Doorloop dan de zelfevaluatie, die ook volledig online is. Ontvang vrijblijvend een gegarandeerde verkoopprijs en verkoop al binnen 24 uur.

Wij berekenen dus niet alleen de dagwaarde van jouw bedrijfsauto, maar bieden je ook een verkoopprijs! Zo weet je wat je auto waard is en kun je direct overgaan tot verkoop.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Wat is mijn bedrijfswagen waard?

waarde bedrijfsauto

Het verkopen van een tweedehands bestelauto gaat niet altijd snel. Er is vaak beperkte vraag en wat is nou precies de waarde van jouw bedrijfsauto?

Bij wijkopenautos.nl geven we antwoord op de vraag wat jouw bestelauto waard is en bieden we je een verkoopprijs binnen 24 uur.

Dagwaarde bedrijfsauto berekenen

De meeste websites bieden je enkel de dagwaarde van je bedrijfsauto. Wij gaan een stap verder. Met onze waardebepaling weet je meteen wat je bestelauto écht waard is en kun je hem direct verkopen tegen deze prijs.

De dagwaarde is slechts een indicatie van de waarde van jouw bestelauto. Wij bepalen de waarde op basis van de staat van de auto!

Waarde bedrijfsauto na zelfevaluatie

De waarde bedrijfsauto is te bepalen via onze online zelfevalutie. Hier vragen we je om details over je auto en het autogebruik, inclusief een paar duidelijke foto's.

Op basis van de door jou opgegeven informatie bepalen wij vrijblijvend een gegarandeerde verkooppijs.

Vrijblijvend bod gebaseerd op de dagwaarde van jouw bedrijfsauto

Je bent wijkopenautos.nl niet verplicht het bod te accepteren want onze service is kosteloos en vrijblijvend.

Accepteer je ons bod wel? Dan garanderen wij een zorgeloze verkoop waarbij wij de afmelding en de vrijwaring van de tweedehands bestelauto regelen en het geld dezelfde dag nog overmaken naar jouw bankrekening. Hiervoor hoef je alleen nog een inleverafspraak te boeken bij een van onze vestigingen.

2. Waarom wil je de waarde van jouw bedrijfswagen?

Voor bedrijven is het belangrijk om het waardeverloop van de bedrijfsauto’s bij te houden. De waarde is afhankelijk van hoe vaak een bestelauto wordt gebruikt en de manier waarop.

Er zijn naast de verkoop van je bestelbus nog andere redenen waarom het lonend is om de waarde van bestelauto’s bij te houden.

 • Voor de bedrijfsadministratie. De jaarlijkse waardevermindering van de bestelauto, ook wel bekend als de afschrijving.
 • Bij het aanschaffen van nieuwe bedrijfsauto’s is het noodzakelijk om de waarde van oude auto's te weten.
 • Voor financiële berekeningen over rendabiliteit van bedrijfsauto’s.
 • Berekenen van de jaarlijkse afschrijving voor de begroting.

3. Meest gebruikte bestelauto’s in Nederland

Bestelauto’s maken over het algemeen veel kilometers. Dagelijks zijn deze nodig om naar klanten te rijden, goederen te vervoeren of voor het meenemen van bouwmaterialen. Doordat het intensief gebruikte voertuigen zijn is een bus verkopen vaak lastig.

Maar welke bestelauto’s worden er in Nederland het vaakst gekozen? Los van de dagwaarde op basis van de RDW gegevens is een populaire bedrijfsauto ook meer waard. Gewilde auto’s kunnen voor een hogere prijs worden verkocht.

Op de occasionmarkt van bestelauto’s scoort het merk Volkswagen het best. De meest verkochte occasion onder bestelauto’s is de Volkswagen Caddy, gevolgd door de Volkswagen Transporter.

Gratis online taxatie

Bestelauto's uitgelicht

Volkswagen Caddy Combi 1.2 Trend Bluemotion (20.000 km per jaar)

De Volkswagen Caddy staat bekend als compacte, maar ook ruimtelijke auto. Door de comfortabele grootte is deze zowel geschikt als bedrijfsauto als personenwagen of hobby-wagen. Je gooit gemakkelijk een fiets achterin of gebruikt de Caddy tijdens een vakantie.

 • 2014 (nieuw): €27.060,-
 • 2020 (dagwaarde): €8.159,-

Volkswagen Transporter 2.0 Trend (20.000 km per jaar)

De Transporter is al vele decennia een van de meest bekende bestelauto's. Deze Duitse bestelauto is beschikbaar in veel verschillende varianten en is bijzonder comfortabel voor het vervoeren van gereedschappen en bij ander werkgerelateerd gebruik.

 • 2014 (nieuw): €46.420,-
 • 2020 (dagwaarde): €12.124,-

Peugeot Partner Active 1.6 (20.000 km per jaar)

De Peugeot Partner is een populaire bestelauto, omdat deze relatief klein en compact is. Daarnaast is het een zuinige auto wat de auto interessant maakt voor bedrijven die lange afstanden afleggen en relatief weinig goederen hoeven te vervoeren in de wagen.

 • 2014 (nieuw): €26.890,-
 • 2020 (dagwaarde): €4.982,-

4. Zorgeloos jouw bestelauto voor de dagwaarde verkopen

bestelauto

Ben jij op zoek naar een partner voor een zorgeloze verkoop van jouw tweedehands bestelauto? wijkopenautos.nl is dé auto inkoop voor elke bus of bestelauto, met of zonder apk. Je kunt terecht met elke auto, want wij hebben altijd interesse.

 • Bestelbus verkopen binnen 24 uur
 • Gratis online waardebepaling en een vrijblijvende gegarandeerde verkoopprijs
 • Elk voertuig is welkom - Van goed werkend tot kapot en zelfs zonder APK of met financiering
 • Geen gedoe - Je kunt ontspannen terwijl wij je auto kopen: we maken het papierwerk in orde en storten het geld veilig op je bankrekening

Wij weten hoe kostbaar tijd is en daarom nemen wij jou bij de verkoop alle zorgen uit handen. De administratieve afhandeling nemen wij kosteloos voor onze rekening en we zorgen dat het geld dezelfde dag wordt overgemaakt!

wijkopenautos.nl dé partner voor jouw auto inkoop. Check de dagwaarde van jouw bedrijfsauto nu online en ontvang jouw gegarandeerde verkoopprijs, en verkoop snel en veilig!

5. Veelgestelde vragen

V : Hoe bereken ik de dagwaarde van mijn bedrijfsauto?

A : De dagwaarde van je bedrijfsauto kun je gemakkelijk online berekenen. Bij wijkopenautos.nl krijg je meer dan dat. Bij ons bereken je de echte waarde op basis van de staat van je auto. Dan weet je waar je echt aan toe bent.

V : Waarom moet ik de waarde van mijn bedrijfsauto weten?

A : Voor bedrijven is het belangrijk om het waardeverloop van de bedrijfsauto’s bij te houden. Dit is belangrijk voor de bedrijfsadministratie, de afschrijving, bij de aanschaf van nieuwe bedrijfsauto's en voor rendabiliteitsberekeningen van bedrijfsauto's.

Weten wat je auto waard is? Doe onze gratis online waardebepaling en ontdek het snel!

V : Wat zijn de populairste bestelauto's?

A : Op de occasionmarkt van bestelauto’s scoort het merk Volkswagen het best. De meest verkochte occasion onder bestelauto’s is de Volkswagen Caddy, gevolgd door de Volkswagen Transporter. Een andere populair model is de Peugeot Partner.

V : Hoe verkoop ik mijn tweedehands bedrijfsauto aan wijkopenautos.nl?

A : Je voert eenvoudig de gratis online waardebepaling uit. Hierin vul je alle details over je bedrijfsauto en je voegt vervolgens wat foto's toe. Op basis hiervan bepalen onze experts een gegarandeerde verkoopprijs. Deze wordt opgemaakt aan de hand van een groot Europees dealernetwerk zodat je altijd de beste prijs krijgt.

Tevreden met de verkoopprijs? Boek dan een inleverafspraak bij een vestiging bij jou in de buurt en je oude bedrijfsauto is verkocht. Wij regelen al het papierwerk en maken direct de betaling naar je over.Hoe onze klanten onze service beoordelen

Heel correct en geen bla bla
FBF v. | Nijmegen | Peugeot 206 2004 09.05.2022
Zeer goede service
C.G.B.E. W. | 's-Hertogenbosch | Hyundai Accent 2003 22.11.2017
Snelle en nette service. Na de taxatie een duidelijk verhaal met de vervolgstappen en na akkoord binnen 3 dagen het geld op mijn rekening. Kortom, een uitstekende ervaring.
Roel W. | 's-Hertogenbosch | Ford Mondeo 2008 27.07.2017