Sloopwaarde auto berekenen? Ga voor een echte prijs!

Naar de sloop lijkt vaak de enige manier om geld te vangen. Wat als er meer opties zijn? Zoals wijkopenautos.nl? Sloopwaarde auto berekenen en direct verkopen!

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Wat levert een sloopauto op bij wijkopenautos.nl? De sloopwaarde van je auto bepalen we aan de hand van onze online waardebepaling.

Door je autogegevens en aanvullende informatie over de staat van je auto in te voeren, kan ons team van experts een gegarandeerde prijs voor je voertuig bepalen.

Soms is een auto nog meer waard dan je denkt. Ontdek jouw auto waarde bij wijkopenautos.nl. Start nu onze gratis online waardebepaling!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Wat is de sloopwaarde van mijn auto?

Sloopwaarde auto

Op de sloop wordt de waarde van je sloopauto berekend aan de hand van de oud ijzer prijs. Terwijl er vaak nog meer werkende onderdelen aan je auto zitten!

Wil jij meer dan de sloopwaarde voor jouw auto? Een taxatie van de sloopauto is cruciaal in het vaststellen van de sloopauto waarde. Op wijkopenautos.nl kun je direct de sloopwaarde van je auto bepalen.

Wat is een sloopauto? En wanneer is jouw wagen een sloopauto?
Het antwoord is eenvoudig: een auto waarbij de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde is rijp voor de sloop. Een sloopauto dus.

2. De sloopwaarde auto berekenen

Je auto naar de sloop brengen is verleden tijd. Want bij wijkopenautos.nl weten we dat een sloopauto meer oplevert dan slechts de sloopwaarde.

 1. Doe onze gratis online waardebepaling door je kenteken en autogegevens in te voeren. Voorzie ons vervolgens van verdere informatie over bijvoorbeeld de staat van je auto, het exterieur en het interieur. Vervolgens berekent ons team van experts een gegarandeerde prijs voor jouw sloopauto.
 2. Wanneer je onze prijs per e-mail ontvangt kun je direct een inleverafspraak bij een vestiging boeken om te verkopen. Met meer dan 20 vestigingen door heel Nederland zijn we altijd dichtbij. Onze service is geheel gratis en vrijblijvend.

Waar verkoop jij jouw sloopauto?

Waar krijg je het meeste geld voor je sloopauto en besteed je het minste tijd? Hieronder de voor- en nadelen op een rij:

wijkopenautos.nl

 • Gratis online waardebepaling
 • Inkoop auto's met verlopen APK
 • Gratis afmelding
 • Aankoop van sloopauto's
 • Onmiddellijke betaling

Autohandelaren

 • Geen gratis online waardebepaling
 • Geen inkoop auto's met verlopen APK
 • Geen gratis afmelding
 • Geen aankoop van sloopauto's
 • Geen onmiddellijke betaling

Autosloperij

 • Geen gratis professionele taxatie
 • Wel inkoop auto's met verlopen APK
 • Geen gratis afmelding
 • Wel aankoop van sloopauto's
 • Onmiddellijke betaling van de sloopwaarde

3. Sloopwaarde van je auto berekenen bij wijkopenautos.nl

Om de waarde van je gebruikte auto vast te stellen, kun je simpelweg zelf de online waardebepaling doorlopen. Dit kun je dus volledig vanuit je luie stoel doen.

Hoe bepalen wij de sloopprijs van je auto?

Aan de hand van jouw autogegevens en aanvullende details over je auto, kunnen wij nauwkeurig de waarde van je auto inschatten.

Omdat het gaat om een sloopauto worden met name de onderdelen die nog goed functioneren onderzocht, alsook de defecten.

Op basis van deze informatie kunnen wij je een gegarandeerde verkoopprijs aanbieden. Voor deze prijs kun je direct verkopen en dus meteen van je sloopauto af!

Wat krijg je voor een sloopauto bij wijkopenautos.nl?

Afhankelijk van de informatie die je ons verstrekt over je sloopauto, bepalen wij de prijs. Deze gegarandeerde verkoopprijs is vrijblijvend. Voor dit bedrag kun je direct aan ons verkopen als je dat wilt. De ingevulde informatie wordt tenslotte bevestigd tijdens de inleverafspraak.

Ter plaatse wordt de afmelding en de vrijwaring van je auto meteen geregeld. Het geldbedrag staat na twee werkdagen op je rekening.

Vergeet dus die autosloperij. In Nederland is wijkopenautos.nl hét adres voor alle sloopauto’s.

Gratis online taxatie

Welke auto's kan ik bij jullie kwijt?

In de tabel hieronder zie je een overzicht van wat voor auto's we wel en niet kopen. In principe hebben wij interesse in iedere auto, maar er zijn grenzen.

Bijvoorbeeld wrakken zonder wielen, of onderdelen met alleen het frame (gedemonteerde auto's) of helemaal uitgebrande auto's kunnen we helaas niet accepteren.

Rijdt je auto niet meer? Dan kunnen wij deze helaas niet aannemen!

Als je deze auto's bij de autosloperij aanbiedt kan er over het algemeen ook vrij weinig mee gedaan worden.

Afgezien daarvan zijn wij er voor de inkoop van tweedehands schade auto's, sloopauto's, total loss voertuigen waarvan de dagwaarde door de verzekering wordt uitgekeerd of afgekeurde auto's die niet meer door de keuring heen komen.

wijkopenautos.nl koopt:

 • Auto's met een verlopen keuring
 • Total loss voertuigen
 • Schadeauto's
 • Aankoop van sloopauto's
 • Geen autowrakken

4. Sloopauto verkopen bij wijkopenautos.nl

Sloopauto verkopen? De beste manier om je oude, kapotte voertuig te verkopen is dus via wijkopenautos.nl.

Op de autosloperij is de prijs die je voor je auto krijgt vaak niet veel meer dan de oud ijzer prijs, of een schatting van wat de losse onderdelen onderling opbrengen.

Maar aangezien deze ook tweedehands zijn en uit een sloopauto komen kun je hier niet de hoofdprijs voor verwachten.

Wat krijg je voor een sloopauto bij wijkopenautos.nl? De sloopwaarde van je auto berekenen wij eenvoudig online. Doorloop daarom nu onze online waardebepaling en kijk wat jouw sloopauto oplevert!

 1. Gratis online waardebepaling
 2. Ontvang een gegarandeerde prijs direct online
 3. Zorgeloos en snel verkopen

Verkoopt je sloopauto vandaag nog! Start nu de online waardebepaling.

4. Veelgestelde vragen

V : Wat krijg je voor een sloopauto?

A : De waarde van je sloopauto wordt berekend aan de hand van de dagwaarde en de staat van je auto. Op basis daarvan wordt de prijs bepaald. Bij de sloop gaat men uit van de oud-ijzerprijs en de waarde van eventuele bruikbare onderdelen.

V : Welke prijs krijg ik voor mijn auto bij de sloop?

A : Dit hangt erg af van de staat van je auto en welke onderdelen de sloper nog kan gebruiken. In het minste geval krijg je alleen de oud-ijzerprijs. Bereken eerst wat je auto nog waard is via onze gratis online waardebepaling en kijk vrijblijvend wat je voor jouw sloopauto bij ons kunt krijgen.

V : Wat is de oud ijzer prijs voor een auto?

A : De waarde van een sloopauto hangt samen met de oud-ijzer prijs, ook wel de schrootprijs genoemd. Deze schrootprijs ligt rond de €0,16 per kilogram. Dat is niet het bedrag wat je er zelf voor krijgt want de auto moet nog worden opgehaald en worden gesloopt.

V : Wat krijg je voor een sloopauto bij wijkopenautos.nl?

A : Hier kom je snel achter door onze gratis online waardebepaling uit te voeren. Houdt er rekening mee dat de auto nog wel moet kunnen rollen.

Voer je autogegevens in en doe vervolgens de zelfevaluatie. Hierin geef je aanvullende informatie over de staat van je voertuig door, inclusief enkele foto's. Vervolgens krijg je van ons een gegarandeerde prijs voor jouw sloopauto.