Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Wat krijg ik terug voor mijn auto bij Wijkopenautos.nl?

Om de vraag “wat krijg ik terug voor mijn auto” te beantwoorden, moeten we de vraag in twee delen opsplitsen: de dagwaarde en de taxatie.

1.Wat je voor je auto terugkrijgt hangt af van het merk, model, bouwjaar en de kilometerstand van de auto. Deze factoren bepalen de dagwaarde. De dagwaarde kun je eenvoudig hier opvragen. Je vult je kenteken, het bouwjaar en de kilometerstand in en je krijgt onmiddellijk te zien wat je voor je auto terugkrijgt.

2.Het tweede deel van het antwoord op de vraag” wat krijg ik terug voor mijn auto” is de RDW erkende taxatie. Hierbij wordt iedere auto grondig onderzocht. Na het invullen van de kenteken check voor de dagwaarde kun je direct een afspraak maken voor een professionele taxatie bij een van onze 25 vestigingen. Onze expert doet je een bod en zo weet je de werkelijke waarde van wat je terugkrijgt voor je auto.

Bevalt ons bod je? Dan is je auto verkocht! Wij regelen ook de gehele administratieve afwikkeling, zoals de vrijwaring, gratis. Zo heb je binnen 24 uur een antwoord op de vraag “wat krijg ik voor mijn auto terug” en kun je gratis van de occasion af zijn. Wil je de auto niet verkopen of ben je gewoon benieuwd naar wat je voor je auto terugkrijgt? Geen probleem, onze service is geheel vrijblijvend!

Wat krijg ik terug voor mijn auto? De factoren:

Merk
Model
Bouwjaar
Kilometerstand
Technische staat van de auto
Profieldiepte banden
Staat van de lak
Schadeverleden van de auto
Extra opties en accessoires

Ervaringen van onze klanten

Prettige en makkelijke verkoop van mijn auto. Ik vond de website online en kon de volgende dag al terecht. Na een halfuur inspectie heb ik mijn auto direct achtergelaten. Het geld stond twee dagen later op mijn rekening. (15-11-2016 door Yasmin F. uit Valkenswaard)

Ik heb een mooi bedrag terug voor mijn auto. Ging allemaal soepel en snel, volgende keer weer! (09-08-2016 door Martin D. uit Kerkrade)

Hoeveel brengt jouw auto nog op? Lees meer...

1. Wat krijg ik terug voor mijn auto?
2. Je auto verkopen of inruilen
Peugeot 307, BJ 2001
Peugeot 307, BJ 2001
BMW X3, BJ 2006
BMW X3, BJ 2006
Mercedes classe A, BJ 2006
Mercedes classe A, BJ 2006
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
13-11-2016 door Quino M. uit Amsterdam

De zorg was echt uitstekend en de afmelding en vrijwaring waren meteen geregeld.

01-12-2016 door Franciska G. uit Haarlem

De afmelding en taxatie van mijn auto verliep erg soepel. De afspraak werd ook zeer stipt nagekomen en ik werd enorm klantvriendelijk te woord gestaan.

Wat krijg ik terug voor mijn auto?

Dat een auto ieder jaar zijn waarde verliest is geen geheim. Hoeveel het waardeverlies bedraagt hangt af van verschillende factoren en verschilt per auto. Zo is niet alleen de populariteit van het merk belangrijk, maar ook het model, de kleur en in toenemende mate het energielabel. Wanneer je op Wijkopenautos.nl de dagwaarde van je auto opvraagt, wordt er met al deze factoren rekening gehouden. Hoe? Via je kenteken vragen we bij de RDW de specificaties van je auto op. Aan de hand van deze gegevens en de kilometerstand berekenen we de RDW waarde van je auto.

Is de vraag ‘wat krijg ik terug voor mijn auto’ nu beantwoord? Niet helemaal. Je hebt geen garantie dat je een koper vindt die de dagwaarde van je auto ook wil betalen. Dit kan liggen aan die deuk in de voorbumper, maar ook aan het feit dat een koper niet teveel geld kwijt wil zijn. Dealers en handelaren streven een zo groot mogelijke winstmarge na met de koop en verkoop van auto’s. Op de vraag ‘Wat is mijn auto waard bij inruil’ kun je online een antwoord zoeken, maar uiteindelijk zul je bij de dealer de best mogelijke prijs moeten bedingen.

Wijkopenautos.nl maakt de verkoop van je auto gemakkelijk. Nadat je jezelf hebt afgevraagd ‘wat is mijn auto waard’ en via het kenteken deze vraag hebt beantwoord, kun je ervoor kiezen een afspraak te maken voor een gratis taxatie in één van onze vestigingen. Daar zal een expert je auto onderzoeken en in een half uur tijd de exacte waarde bepalen. Dit doet hij niet alleen door middel van een nauwkeurig onderzoek, maar ook door het maken van een proefrit. Hierna zal hij je vraag ‘wat krijg ik terug voor mijn auto’ beantwoorden. Voor dit bedrag kun je je auto nu direct aan ons verkopen.

Niet alleen is de waarde van je auto via het kenteken zo berekend, ook een afspraak voor een professionele taxatie is zo gemaakt. Binnen 24 uur kun je bij ons terecht. Accepteer je het vrijblijvende bod van onze taxateur? Dan regelen wij niet alleen de verkoop, maar maken we ook de afmelding en de vrijwaring in orde. We maken het bedrag direct over naar je bankrekening. Waarom je auto nog ergens anders verkopen?

Wat je terugkrijgt voor je auto op verschillende manieren

Hoeveel krijg ik terug voor mijn auto bij inruilen?
Je auto inruilen is gemakkelijk, maar niet altijd even voordelig als je het meeste voor je auto terug wilt krijgen. De inruilwaarde van je auto is namelijk altijd lager dan de dagwaarde. De kunst is vaak om de winstmarge van de dealer te pushen door iets van de prijs van de nieuwe auto af te halen óf je eigen auto hoger in te laten schatten. Echter laten veel garagehouders zich niet vaak iets wijsmaken als het op de waarde van auto's aankomt. Daarnaast hebben zij het voordeel van de jarenlange ervaring. Toch is hun waarde oordeel over hoeveel je voor je auto terugkrijgt vaak gebaseerd op een schatting, een volledige taxatie wordt niet vaak gedaan bij het inruilen.

Hoeveel krijg ik terug voor mijn auto bij particulier verkopen?
Bij de particuliere verkoop krijg je vaak meer terug voor je auto, hier staat echter wel tegenover dat je hier meer moeite voor moet doen, en je auto langer te koop staat. Een auto die langer te koop staat blijft tenslotte wegenbelasting en verzekering kosten. Jouw oude auto dus ook. Veel potentiële kopers willen immers een NAP check, kenteken check doen en zeker weten of jouw tweedehands auto wel bij hen past. Bovendien willen ze weten wat je auto waard is op de tweedehands markt, hoe lang de APK nog geldig is enzovoorts. De waarde auto berekenen zij daarom ook. De onderhandelingen zullen dan ook niet altijd meevallen. Al met al kun je je dus afvragen of de hogere prijs het wachten waard is. Zeker als je al een andere (nieuwe) tweedehands auto op het oog hebt staan.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze technische experts uw auto taxeren.

2. Betaling

Onze prijs wordt bepaald naar aanleiding van de taxatie. Het geld wordt direct naar u overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: