Wat krijg ik terug voor mijn auto bij wijkopenautos.nl

Om de vraag “wat krijg ik terug voor mijn auto” te beantwoorden, moeten we de vraag in twee delen opsplitsen: de dagwaarde en de taxatie.

Wat je voor je auto terugkrijgt hangt af van het merk, model, bouwjaar en de kilometerstand van de auto. Deze factoren bepalen de waarde auto. De dagwaarde vraag je op via de taxatietool hiernaast.

Voor de officiële taxatie van jouw auto maak je een afspraak bij een van onze vestigingen. Hier zal een expert een grondige taxatie maken van jouw voertuig. Nadat we een proefrit hebben gemaakt vertellen we je wat je terugkrijgt.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Wat krijg ik terug voor mijn auto?

Auto waarde

Dat een auto ieder jaar zijn waarde verliest is geen geheim. Hoeveel het waardeverlies bedraagt hangt af van verschillende factoren en verschilt per auto. Zo is niet alleen de populariteit van het merk belangrijk, maar ook het model, de kleur en in toenemende mate het energielabel. Wanneer je op wijkopenautos.nl de dagwaarde van je auto opvraagt, wordt er met al deze factoren rekening gehouden. Hoe? Via je kenteken vragen we bij de RDW de specificaties van je auto op. Aan de hand van deze gegevens en de kilometerstand berekenen we de RDW waarde van je auto.

Is de vraag ‘wat krijg ik terug voor mijn auto’ nu beantwoord? Niet helemaal. Je hebt geen garantie dat je een koper vindt die de dagwaarde van je auto ook wil betalen. Dit kan liggen aan die deuk in de voorbumper, maar ook aan het feit dat een koper niet teveel geld kwijt wil zijn. Dealers en handelaren streven een zo groot mogelijke winstmarge na met de koop en verkoop van auto’s. Op de vraag ‘Wat is mijn auto waard bij inruil’ kun je online een antwoord zoeken, maar uiteindelijk zul je bij de dealer de best mogelijke prijs moeten bedingen.

Auto taxeren voor verkoop

wijkopenautos.nl maakt de verkoop van je auto gemakkelijk. Nadat je jezelf hebt afgevraagd ‘wat is mijn auto waard’ en via het kenteken deze vraag hebt beantwoord, kun je ervoor kiezen een afspraak te maken voor een gratis taxatie in één van onze vestigingen. Daar zal een expert je auto onderzoeken en in een half uur tijd de exacte waarde bepalen. Dit doet hij niet alleen door middel van een nauwkeurig onderzoek, maar ook door het maken van een proefrit. Hierna zal hij je vraag ‘wat krijg ik terug voor mijn auto’ beantwoorden. Voor dit bedrag kun je je auto nu direct aan ons verkopen.

Niet alleen is de waarde van je auto via het kenteken zo berekend, ook een afspraak voor een professionele taxatie is zo gemaakt. Binnen 24 uur kun je bij ons terecht. Accepteer je het vrijblijvende bod van onze taxateur? Dan regelen wij niet alleen de verkoop, maar maken we ook de afmelding en de vrijwaring in orde. We maken het bedrag direct over naar je bankrekening. Waarom je auto nog ergens anders verkopen?

2. Hoeveel krijg ik terug voor mijn auto bij inruilen?

Je auto inruilen is gemakkelijk, maar niet altijd even voordelig als je het meeste voor je auto terug wilt krijgen. De inruilwaarde van je auto is namelijk altijd lager dan de dagwaarde. De kunst is vaak om de winstmarge van de dealer te pushen door iets van de prijs van de nieuwe auto af te halen óf je eigen auto hoger in te laten schatten. Echter laten veel garagehouders zich niet vaak iets wijsmaken als het op de waarde van auto's aankomt. Daarnaast hebben zij het voordeel van de jarenlange ervaring. Toch is hun waarde oordeel over hoeveel je voor je auto terugkrijgt vaak gebaseerd op een schatting, een volledige taxatie wordt niet vaak gedaan bij het inruilen.

Gratis online taxatie

3. Hoeveel krijg ik terug voor mijn auto bij particulier verkopen?

Bij de particuliere verkoop krijg je vaak meer terug voor je auto, hier staat echter wel tegenover dat je hier meer moeite voor moet doen, en je auto langer te koop staat. Een auto die langer te koop staat blijft tenslotte wegenbelasting en verzekering kosten. Jouw oude auto dus ook. Veel potentiële kopers willen immers een NAP check, kenteken check doen en zeker weten of jouw tweedehands auto wel bij hen past. Bovendien willen ze weten wat je auto waard is op de tweedehands markt, hoe lang de APK nog geldig is enzovoorts. De waarde auto berekenen zij daarom ook. De onderhandelingen zullen dan ook niet altijd meevallen. Al met al kun je je dus afvragen of de hogere prijs het wachten waard is. Zeker als je al een andere (nieuwe) tweedehands auto op het oog hebt staan.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

De service is zoals beloofd goed.En de gratis afmelding is ook goed verlopen.
Yvonne Z. | Amsterdam | Audi Q3, 2013 15.12.2017
Heel professioneel en duijdelijk proces. Snel geregeld, binnen 2 werkdagen kreeg ik geld op mijn bankrekening.
Alex B. | Den Haag | Honda Jazz, 2007 17.08.2017

Gratis online taxatie