Bedrijfsauto verkopen in 2018

Bedrijfsauto’s zijn niet zomaar auto’s die je eenvoudig op een particuliere bedrijfsauto marktplaats zet. wijkopenautos.nl begrijpt dat.

Als ondernemer heb je het al druk genoeg en verspil je liever geen tijd aan telefoontjes en e-mails om proefritten te organiseren. Zeker als de autoverkoop niet gegarandeerd kan worden.

Bij wijkopenautos.nl is de bedrijfswagen verkoop 100% gegarandeerd. Na een volledige inspectie doen wij een vrijblijvend bod, waarna je de bedrijfsauto direct bij ons achter kunt laten. Zonder extra kosten en wij verzorgen ook gratis het kentekenbewijs.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Bedrijfsauto verkopen aan particulier

bedrijfsauto verkopen

Een bedrijfsauto verkopen gaat niet vanzelf. Wellicht met een briefje op de ramen of in de supermarkt, maar die tijden zijn voorbij. Verkoop je hem zelf via een auto verkoop marktplaats of breng je hem (terug) naar een bedrijfswagen dealer? Hoe je de bedrijfsauto verkoop ook wilt doen, wijkopenautos.nl is altijd beschikbaar voor een gratis taxatie, bedrijfswagen verkoop advies, of de dagwaarde berekening.

En of je de bestelbus verkoopt of niet, de dagwaarde is een belangrijk meetpunt om in de gaten te blijven houden. Vul daarom eenmalig je kenteken in en we houden je vrijblijvend op de hoogte van de waarde van jouw bedrijfswagen. Gebruik deze bijvoorbeeld bij de verzekering, in het geval van een ongeluk, of om de bedrijfswagen dealer erop te wijzen dat hij de bedrijfsauto inruilwaarde te laag inschat.

Concurrentie bedrijfsauto verkopers

Een bedrijfsauto verkopen op een particuliere verkoop marktplaats? Dat klinkt in eerste instantie niet logisch. Echter zijn er toch veel particulieren op zoek naar een bedrijfswagen of bestelbus. Soms omdat ze hun eigen bedrijf op willen zetten, soms omdat zij er gewoon één nodig hebben. Maar bovenal omdat ze hem goedkoop willen kopen.

Vanwege de enorme concurrentie van tweedehands bedrijfsauto's op deze auto verkoop sites, concurreren veel bedrijfsauto's met elkaar op prijs. En met meer dan 7500 nieuwe advertenties per dag, is de concurrentie vrij heftig. Daarnaast heb je ook niet de garantie dat de auto daadwerkelijk verkocht wordt, voor de prijs die jij in gedachte hebt.

Gratis bedrijfsauto verkopen

Een gezonde onderneming runnen vergt een gezond wagenpark. Ondernemers kiezen er daarom voor om eens in de zoveel tijd hun wagenpark te verversen. Kosten en baten analyses worden gemaakt, ook op het gebied van onderhoud bedrijfswagens en bestelbussen. De jaarlijkse APK en onderhoudsbeurten kosten ieder jaar steeds meer, dus wordt het tijd om een nieuwe bedrijfswagen te kopen. Het kopen en onderhouden van voertuigen is al duur genoeg, de bedrijfsauto verkopen wil je hier niet aan toevoegen.

wijkopenautos.nl koopt daarom gratis iedere auto, binnen 24 uur. Zo kunnen ondernemers doen waar ze goed in: ondernemen. Een gezond wagenpark draagt in grote mate bij aan een gezond bedrijf, dat begrijpen wij.

Bedrijfsauto inruilen

Zoals veel ondernemers weten, is een bedrijfswagen inruilen gemakkelijk, maar niet voordelig. Men levert namelijk flink in op de verkoopprijs. Ook de marge wat betreft onderhandelen zit in de inruilwaarde inbegrepen. De dealer doet de ondernemer zogezegd een gunst door de bedrijfsauto inkoop te regelen. Deze moet vervolgens weer kosten maken om de auto op te knappen en te voorzien van een beurt en APK, want geen enkele dealer levert een tweedehands bedrijfswagen zonder garantie.

Ondernemers maken prijsafspraken voor de lange termijn op een aantal nieuwe bedrijfsauto's en worden daarom niet vaak los verkocht. Mede daardoor is een tweedehands bedrijfswagen of bestelbus niet makkelijk te verkopen en zijn de marges klein. Hoe voordelig het ook klinkt, de prijs van gemak is aan het einde van de streep hoger dan gedacht. Een bedrijfsauto verkopen doe je daarom simpel en snel via wijkopenautos.nl!

Bedrijfsauto verkopen waarde

Bij wijkopenautos.nl weten we alles over de bedrijfsauto inkoop. Met onze jarenlange ervaring begrijpen we de jaarlijkse waardevermindering van deze wagens en kunnen deze bijzonder nauwkeurig inschatten. Ondernemers die hun bedrijfsauto verkopen via wijkopenautos.nl doen dit door eerst een snelle kenteken check te doen. Zo krijgen zij de bedrijfsauto waarde, en besluiten vervolgens om een afspraak te maken voor een taxatie.

Voor de drukke ondernemers zijn wij ook op zaterdag geopend, je kunt dan ook binnen 24 uur terecht voor de bedrijfswagen taxatie. Tijdens de RDW erkende taxatie wordt de auto volledig gekeurd, van boven tot onder. Vervolgens komt de taxateur met een bod op de bedrijfsauto, waarvoor deze direct verkocht kan worden. Inclusief RDW Vrijwaring en het geld wordt direct op de rekening gestort. Zo kun je direct door naar de bedrijfswagen dealer voor een nieuwe auto.

Gratis online taxatie

Bus verkopen

Voor veel ondernemers is de bedrijfsauto het hart van de onderneming. Zonder de bus kan men geen kant op. Klanten kunnen niet bezocht worden of werk kan niet verricht worden. Zeker in het geval van bestelbusjes, voor zowel grote als kleine ondernemingen. Een bestelbus die stil valt of niet meer betrouwbaar is betekent maar één ding: bestelbus verkopen. Maar, wat is jouw bestelbus eigenlijk waard?

Na de aanschaf (nieuw of gebruikt) is het lastig om de waarde ontwikkeling te volgen. De bestelbus afschrijving verloopt anders dan die van een personenwagen. Betrouwbaarheid is bij de bestelbus verkoop gerelateerd aan de kilometerstand en het onderhoud. Ook het aantal chauffeurs van bestelbusjes telt hierin mee. Een bestelbus verkopen waar verschillende (jonge) koeriers in hebben gereden is daarmee moeilijker dan de bestelbus verkoop van een ZZP'er. De bestelbus waarde is daarmee lastig in te schatten voor onze kenteken check.

Voor de exacte verkoopwaarde van je bedrijfswagen, én om hem direct te verkopen ben je van harte welkom bij één van onze 28 vestigingen in Nederland! Met meer dan 1.000.000 verkochte (bedrijfs)wagens in Europa, bestelbusjes en personenwagens dat de auto verkoop bij wijkopenautos.nl gesmeerd verloopt!

Bedrijfswagen opkopers

Verspreid over heel Nederland vind je verschillende bedrijfswagen opkopers. De waarde van je bedrijfsauto is bij iedere opkoper dan ook volledig anders! Opkopers verkopen deze bedrijfswagens dan weer door naar het buitenland, voor de export waar ze bijvoorbeeld in Afrika nog jarenlang door kunnen. Op deze manier maken bedrijfswagen opkopers flinke winst door de bestelbusjes per bulk te verkopen.

De variërende prijzen maken het voor veel ondernemers onduidelijk wat hun bestelbus of bedrijfsauto waard is. Daarom doet wijkopenautos.nl het anders. In tegenstelling tot alle opkopers, geeft wijkopenautos.nl dezelfde prijs in iedere vestiging. Dat is niet alleen eerlijker, onze prijzen zijn mede gebaseerd op de verkoop van 1.000.000 andere auto's in Europa. Zowel personenwagens, bedrijfswagens, bestelbussen. Iedere auto onder 3,5 ton wordt door ons gekocht! Voor de juiste marktwaarde, oftewel de bedrijfsauto verkoopprijs.

Bedrijfswagen inkoop

Het grote aantal advertenties op internet, zowel op auto verkoop marktplaatsen, websites en zoekmachines verraadt de populariteit van de bedrijfswagen inkoop vandaag de dag. Het opkopen bedrijfswagen is lucratief voor veel autohandelaren, vanwege de grote marges in de export. Nederlandse occasions staan internationaal hoog aangeschreven. Onder meer vanwege het goede onderhoud en de mate waarin men zuinig is op de (bedrijfs)auto's in Nederland.

Daarnaast is het restbedrag BPM aftrekbaar bij export via de RDW. Afhankelijk van de afschrijving van een bestelbus kan er na 3 jaar soms nog wel tot 50% van de BPM worden teruggevraagd! Bovenop de afwisselende prijzen die autohandelaren geven voelen veel bestelbus eigenaren zich vaak op een goedkoper manier aan de kant gezet.

wijkopenautos.nl maakt het proces inzichtelijk, toegankelijk en transparant. Binnen 24 uur is de bedrijfswagen voor een eerlijke verkoopprijs verkocht! Inclusief afmelding en RDW vrijwaringsbewijs, dat voor de administratie ook nog eens per e-mail wordt opgestuurd. Dat is nog eens zaken doen!

2. Bedrijfsauto met grijs kenteken verkopen

Als je als ondernemer een bestelbus of een bedrijfswagen met een grijs kenteken bezit, heb je belastingvoordeel. Fijn, totdat je jouw bedrijfswagen verkopen wil. Als je rijdt met een grijs kenteken betekent het dat je geen BPM hoeft te betalen bij aanschaf. Maar als je de bedrijfsbus verkopen wilt binnen 5 jaar aan een particulier dan moet je alsnog het BPM betalen.

Het verkopen bestelbus aan een particulier of privé lijkt lucratief, maar met het betalen van het BPM ben je niet voordelig uit. Wil je binnen 5 jaar toch echt van je tweedehands bedrijfsauto af, maar wil je niet het BPM betalen? Een optie is om de wagen te verkopen aan een mede-ondernemer die voldoet aan de BPM vrijstelling voorwaarden. Dit wordt de doorschuifregeling genoemd. De doorschuifregeling zorgt ervoor dat er niet onnodig BPM over bedrijfsauto’s door ondernemers betaald hoeft te worden. Je moet de Belastingdienst op de hoogte stellen van de verkoop. Veel papierwerk dus.

Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over papierwerk en de tijd die erin gaat zitten bij wijkopenautos.nl. Wij geven jou een eerlijke prijs voor jouw bedrijfsbus én regelen gratis al de administratie.

3. Leaseauto verkopen

In het geval van een leaseauto is de verkoop daarvan net zo eenvoudig geregeld, maar wel onder enkele voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de leasemaatschappij akkoord gaat met de verkoop, en dat dit contractueel staat vastgelegd.

Dit geldt zowel voor een particuliere leaseauto als voor een leaseauto die op naam staat van een bedrijf. Veel leaseauto's staan namelijk op naam van het bedrijf, dat maakt de overschrijving bij de RDW soms lastig, omdat je hiervoor in het bezit moet zijn van alle kentekenpapieren. De leasemaatschappij kan je hier uitgebreid alles over vertellen voordat je overgaat op de verkoop. Toch kun je altijd gratis en vrijblijvend de online taxatie doen door je leaseauto kenteken in te vullen.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Vriendelijke mensen,ik ben prima geholpen. Ik was verbaasd over de prijs die ik kreeg.
J F H A O. | Rotterdam | Kia Carens, 2006 06.03.2018
Uitstekende en correcte afwikkeling. En alles heel snel.
Rob v. | Dordrecht | Porsche 911, 2015 02.11.2017
Snel geregeld, vriendelijk personeel, goede prijs.
Dave V. | Haarlem | Opel Ampera, 2012 27.06.2017

Gratis online taxatie