Elektrische auto verkopen bij wijkopenautos.nl

Het is geen geheim meer dat elektrische auto’s steeds populairder worden. Dat zorgt ervoor de occasionmarkt voor elektrische en hybride auto’s ook op gang komt.

De markt voor elektrische auto’s is de laatste jaren hard gestegen en dat zal nog even door blijven gaan. Echter zijn er verschillende factoren die consumenten nog remmen om een gekochte auto te verkopen of een elektrische auto te kopen.

Wie overweegt om de elektrische auto te verkopen doet eerst een gratis taxatie via wijkopenautos.nl. Binnen een halve minuut kom je achter de waarde van je auto. Verkopen doe je bij een van onze vestigingen waar je jouw voertuig al binnen een dag aan ons kunt verkopen.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. De koop en verkoop van elektrische auto’s

Elektrische auto verkopen

Hoewel de occasionmarkt van elektrische auto’s op gang begint te komen zijn er diverse factoren die bij veel mensen nog zorgen voor terughoudendheid van de koop of verkoop van een elektrische auto. De voornaamste reden voor de terughoudendheid zijn de kosten. De kosten worden grotendeels veroorzaakt door de batterij. De batterij is het onderdeel dat de gehele auto al snel duur maakt. Daarnaast hebben veel elektrische auto’s een beperkte actieradius.

De ontwikkeling van de batterij gaat snel. Dat houdt in dat ze snel in prijs dalen en dat daarnaast de actieradius toeneemt. De kans is daarom groot dat iemand die nu een elektrische auto koopt over een jaar gunstiger uit is wanneer er een efficiëntere batterij is. Hetzelfde is het geval wanneer iemand een elektrisch voertuig kort geleden heeft gekocht. Het kan dan zijn dat deze in een korte tijd veel in waarde is gedaald, waardoor verkopen minder interessant is.

Echter is er ook een andere kant te noemen aan het bovenstaande verhaal. Elektrische auto’s zijn gewild om verschillende redenen. Verder hieronder worden deze besproken. Doordat elektrische auto’s steeds populairder worden, zijn ook meer en meer mensen bereid om een tweedehands elektrische auto te kopen, wat het verkopen dus makkelijker maakt. Om een indicatie te krijgen van het bedrag dat jouw voertuig op dit moment nog waard is kun je een online taxatie doen via wijkopenautos.nl.

2. De voordelen van elektrische auto’s

Er zijn verschillende oorzaken waardoor de populariteit van elektrische auto’s aan het toenemen is. Wanneer een type auto in populariteit toeneemt dan wordt een elektrische auto verkopen ook makkelijker. Hieronder zetten we deze voordelen op een rij:

  • Er wordt geen BPM berekend op elektrische auto’s
  • De bijtelling is slechts 4%
  • Voor ondernemers is er Milieu-investeringsaftrek en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen
  • Financiële voordelen met goedkope brandstof, belastingkorting en relatief lage onderhoudskosten
  • Actieradius wordt steeds groter en de elektrische auto’s dalen in prijs
  • Last but not least: elektrisch rijden is milieubewust rijden!

De BPM is de belasting personenauto’s en motorrijwielen. Wie in Nederland een auto koopt of importeert moet BPM betalen. De hoogte hiervan wordt sinds 2013 berekent op basis van de CO2-uitstoot. Des te hoger de BPM is, des te meer er wordt betaald aan BPM. De overheid heeft auto’s die volledig elektrisch rijden tot 2020 vrijgesteld van BPM. Op deze manier wil de overheid een schonere en zuinigere manier van rijden stimuleren.

Voor ondernemers zijn er ook verschillende voordelen te behalen door te kiezen voor een elektrische auto. Ten eerste is er de investeringsaftrek en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen. Ook is er een laag tarief voor de bijtelling voor volledig elektrische auto’s van slechts 4%. Auto’s met 1 of meer gram uitstoot CO2-uitstoot betalen een bijtellingspercentage van 22 procent.

Tot slot hebben elektrische auto’s ook lage onderhoudskosten en liggen de brandstofkosten lager dan bij diesel- en benzineauto’s. Deze laatstgenoemde voordelen maken de aanschaf van een elektrische auto ook erg interessant voor consumenten.

Gratis online taxatie

3. Elektrische auto verkopen via wijkopenautos.nl

Zoals eerder genoemd worden veel consumenten geremd bij de verkoop van de elektrische auto doordat de batterijen bij toekomstige auto’s steeds goedkoper en beter worden. Wil jij jouw elektrische auto verkopen, maar is het lastig om er om de voorgaande reden een koper voor te vinden? Geen probleem, bij wijkopenautos.nl kopen wij iedere auto en daarom ook jouw elektrische voertuig.

Om te ontdekken hoeveel je voor je auto krijgt doe je eerst een taxatie via onze website. Binnen 30 seconden krijg je van ons de dagwaarde van je auto. De dagwaarde geeft een indicatie van de waarde van je elektrische auto. Hierna maak je een afspraak bij een van onze vestigingen waar we je auto grondig taxeren en doen we een bod. Zodra jij het bod accepteert heb je jouw elektrische auto aan ons verkocht. Zo makkelijk kan het dus al zijn om je elektrische auto te verkopen.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Vriendelijke ontvangst. Duidelijke uitleg. Snelle en accurate afhandeling.
BJ V. | Apeldoorn | Renault Kangoo, 2007 12.03.2018
Ik ben heel prettig en vriendelijk geholpen! Alles werd goed uitgelegd, ik doe het volgende keer weer op deze manier, top!
Giovanna D. | Utrecht | Honda Jazz, 2008 07.11.2017
Zeer vriendelijke en proffesionele medewerker die ons adequaat heeft geholpen.
Alex P. | Dordrecht | Nissan Qashqai, 2007 03.07.2017