Elektrische auto verkopen - Zonder gedoe

Een tweedehands elektrische auto verkopen gaat niet zonder slag of stoot. Waarom komt dat en hoe verkoop je voor het beste bod?

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

De actieradius en batterijduur stijgen snel bij nieuwe EV’s. Dat zorgt ervoor dat een elektrische auto snel in waarde daalt. Zonde want jij hebt er vaak een hoop voor betaald.

Een eerlijk bod krijgen voor je auto is lastig, maar niet bij wijkopenautos.nl. Op basis van waarde taxatie doen wij een eerlijk bod op je auto. Zo krijg je toch het beste!

Wie overweegt om de elektrische auto te verkopen maakt vandaag nog een afspraak via onze kentekencheck. Gratis en vrijblijvend taxeren wij je auto en verkoop jij al binnen 24 uur.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Een tweedehands elektrische auto verkopen? Waar?

Elektrische auto tweedehands

Je gaat jouw elektrische auto tweedehands verkopen. Waar kun je de verkoop van een elektrische wagen het beste regelen?

Een elektrische auto verkopen kan nog een hele klus worden. De afschrijving op elektrische auto’s gaat nog relatief snel. Een reden daarvan is de steeds sneller groeiende actieradius.

Het model dat je jaren terug voor een smak geld hebt gekocht, heeft nu vaak al een opvolger dat een hogere actieradius heeft.

De actieradius is dan ook heel belangrijk voor de hoogte van de afschrijving. Elektrische wagens met een grote actieradius komen verder en zijn bij verkoop meer waard.

Waar vang je de beste prijs voor je elektrische auto? En waar is hij het snelst verkocht?

  • Online advertentiesites: De verkoop van een tweedehands elektrische auto kan via particuliere verkoop enkele weken duren. Vaak zijn particuliere kopers nog huiverig om een elektrische wagen tweedehands te kopen. Accu’s zijn duur en het minst slijtvaste onderdeel van een elektrische wagen.
  • Inruilen/verkopen bij een dealer: Je elektrische auto verkopen aan een dealer is een snelle manier van verkopen. Maar de dealer zit met hetzelfde probleem als jij bij particuliere verkoop. De wagen moet doorverkocht worden en hier wil de dealer geld aan verdienen.
  • wijkopenautos.nl: Bij wijkopenautos.nl kun je jouw elektrische auto tweedehands altijd kwijt. Wij doen je een eerlijk bod op basis van een taxatie door een professional in de vestiging. Wij controleren uitgebreid wat de marktwaarde is van je elektrische wagen zodat je jouw auto niet weg hoeft te doen voor onder de echte waarde.

wijkopenautos.nl biedt voor elke auto: elektrische wagens, hybride modellen of diesels en benzine varianten - sloop of loop - de beste prijs.

2. De koop en verkoop van elektrische auto’s

Hoewel de occasionmarkt van elektrische auto’s op gang begint te komen zijn er diverse factoren die bij veel mensen nog zorgen voor terughoudendheid van de koop of verkoop van een elektrische auto.

De voornaamste reden voor de terughoudendheid zijn de kosten. De kosten worden grotendeels veroorzaakt door de batterij. De batterij is het onderdeel dat de gehele auto al snel duur maakt. Daarnaast hebben veel elektrische auto’s een beperkte actieradius.

De ontwikkeling van de batterij gaat snel. Dat houdt in dat ze snel in prijs dalen en dat daarnaast de actieradius toeneemt. De kans is daarom groot dat iemand die nu een elektrische auto koopt over een jaar gunstiger uit is wanneer er een efficiëntere batterij is.

Hetzelfde is het geval wanneer iemand een elektrisch voertuig kort geleden heeft gekocht. Het kan dan zijn dat deze in een korte tijd veel in waarde is gedaald, waardoor verkopen minder interessant is.

Echter is er ook een andere kant te noemen aan het bovenstaande verhaal. Elektrische auto’s zijn gewild om verschillende redenen.

Doordat elektrische auto’s steeds populairder worden, zijn ook meer en meer mensen bereid om een tweedehands elektrische auto te kopen, wat het verkopen dus makkelijker maakt.

Om een indicatie te krijgen van het bedrag dat je voertuig op dit moment nog waard is kun je een online taxatie doen via wijkopenautos.nl.

De waarde uit onze kentekencheck is slechts een indicatie op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. De huidige staat is hier niet bij meegerekend. Kom voor de echte waarde van jouw elektrische voertuig naar wijkopenautos.nl.

3. De voordelen van elektrische auto’s

Er zijn verschillende oorzaken waardoor de populariteit van elektrische auto’s aan het toenemen is. Wanneer een type auto in populariteit toeneemt dan wordt een elektrische auto verkopen ook makkelijker.

Hieronder zetten we deze voordelen op een rij:

  • Er wordt geen BPM berekend op elektrische auto’s
  • De bijtelling is slechts 4%
  • Voor ondernemers is er Milieu-investeringsaftrek en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen
  • Financiële voordelen met goedkope brandstof, belastingkorting en relatief lage onderhoudskosten
  • Actieradius wordt steeds groter en de elektrische auto’s dalen in prijs
  • Last but not least: elektrisch rijden is milieubewust rijden!

De BPM is de Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. Wie in Nederland een auto koopt of importeert moet BPM betalen. De hoogte hiervan wordt sinds 2013 berekent op basis van de CO2-uitstoot. Des te hoger de BPM is, des te meer er wordt betaald aan BPM.

De overheid heeft auto’s die volledig elektrisch rijden tot 2020 vrijgesteld van BPM. Op deze manier wil de overheid een schonere en zuinigere manier van rijden stimuleren.

Of de vele voordelen van elektrische auto’s ook opwegen tegen de nadelen, dat is een afweging die je zelf moet maken.

Een elektrische wagen kost natuurlijk meer qua aanschaf en de jaarlijkse afschrijving is nog redelijk hoog.

Gratis online taxatie

4. Elektrische auto verkopen via wijkopenautos.nl

Tweedehands elektrische auto

Zoals eerder genoemd worden veel consumenten geremd bij de verkoop van de elektrische auto doordat de batterijen bij toekomstige auto’s steeds goedkoper en beter worden.

Wil jij jouw elektrische auto verkopen, maar is het lastig om er om de voorgaande reden een koper voor te vinden? Geen probleem, bij wijkopenautos.nl kopen wij iedere auto en daarom ook jouw elektrische voertuig.

Om te ontdekken hoeveel jij voor jouw auto krijgt doe je eerst een taxatie via onze website. Binnen 30 seconden krijg je van ons de dagwaarde van je auto. De dagwaarde geeft een indicatie van de waarde van je elektrische auto.

Hierna maak je een afspraak bij een van onze vestigingen waar we je auto grondig taxeren en een bod doen. Bod accepteren en je tweedehands elektrische auto verkopen binnen 24 uur. Zo makkelijk kan het dus al zijn om jouw elektrische auto te verkopen.