Opel verkopen? - wijkopenautos.nl!

Opel is ongekend populair in Nederland. Wie zijn Opel wil verkopen taxeert deze direct gratis en vrijblijvend bij wijkopenautos.nl.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Hoewel een Opel jarenlang meegaat en je er een lange tijd plezier van kunt hebben komt er een tijd voor een nieuwe auto. Verkoop je oude Opel eerst.

De verkoopprijs bepalen doe je aan de hand van de dagwaarde. Deze bepaalde je met de taxatietool op onze website en vervolgens is het tijd om je Opel te verkopen. Dit doe je door met je Opel langs te gaan bij een van onze vestigingen. Daar zal een professionele taxateur de waarde van jouw auto bepalen voor de mogelijke auto verkoop.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Van fiets naar auto & de geschiedenis van Opel

Alles over jouw Opel Astra verkopen

De geschiedenis van Opel gaat terug tot 1862, met de oprichting van het bedrijf in de West-Duitse deelstaat Hessen. Het bedrijf produceerde in het begin naaimachines, totdat het in 1886 ook bi-fietsen ging produceren. Van tweewieler naar vierwieler duurde het eigenlijk niet lang, dertien jaar later begon Opel ook auto's te ontwikkelen en produceren. Het bedrijf heeft dus meer dan honderd jaar ervaring als autobouwer.

In 1929 werd het Duitse bedrijf overgenomen door het Amerikaanse General Motors, fabrikant van onder Chevrolet. De Duitsers bleven tot zeer recent in de handen van de Amerikanen, totdat het Franse Groupe PSA bekend van Citroën en Peugeot in 2017 besloot het bedrijf over te nemen. Zo blijft het roemruchte Duitse merk uit Rüsselsheim am Main dus in buitenlandse handen!

2. Opel en Nederland

Opel heeft een roerige periode achter de rug, met zeer grote verliezen en een ingewikkelde marktpositie. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het merk Opel anders dan in de jaren '80 voor velen niet direct ergens voor staat. Waar BMW gezien wordt als een merk voor degelijke en zakelijk luxe en Volkswagen als een uitermate betrouwbare autobouwer met uitstekende bolides, roept het merk Opel nu eigenlijk niet direct een bepaald idee op.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de auto's van Opel die kwalitatief uitstekend zijn en volgens marktanalisten minstens net zo goed als Volkswagen niet bepaald gretig aftrek vinden. In de jaren '80 had Opel in Nederland nog een marktaandeel van bijna 20%. Nu is dit in Nederland rond de 8%. Een enorme achteruitgang, al is het nog steeds het bestverkopende automerk van de lage landen ook wanneer er gekeken wordt naar de afgelopen 35 jaar! Nederlanders houden van oudsher van Opel. Misschien speelt hier de nuchtere blik van de Hollandse koopmannen en -vrouwen, die minder gevoelig zijn voor merken, ook mee?

3. De populairste Opel-modellen

De populairste Opel-modellen van de laatste paar jaren zijn de Opel Astra en de Opel Corsa. De Opel Karl heeft echter, mede dankzij uitstekende beoordelingen van de pers en een ongelofelijk aantrekkelijke prijs, een ontzettende opmars gemaakt in Nederland. Het was in maart 2018 zelfs het meest verkochte model. Ook de Opel Astra komt in dat rijtje voor, op plaats nummer 4. Uitstekende prestaties dus van de Duitse autobouwer. Met relatief goedkope maar alsnog kwalitatief overtuigende modellen slaagt het merk erin een gewillig publiek aan te boren hier te lande.

De Opel Astra is een compacte en sportieve vijfdeurs in het lagere middensegment. Daarnaast is het een uitstekende en betrouwbare tweedehandsauto en dus felbegeerd op de occasionmarkt. De kleine vijfdeurs Opel Corsa is al verkrijgbaar vanaf €12.000. Daarnaast zijn er ook plannen om de compacte Corsa als volledig elektrische wagen aan te bieden. De Opel Karl is een auto uit de miniklasse, die al vanaf €10.000 nieuw aangeboden wordt. Een ongelofelijk lage prijs voor een kwaliteitsauto. Dit verklaart natuurlijk ook direct de populariteit, in Nederland zijn kleinere auto's (door de korte afstanden en verstedelijking) altijd populair geweest.

Gratis online taxatie

Opels op de occasionmarkt

De Groupe PSA appelleert kennelijk sterk aan de harten van de Nederlandse koper van tweedehandsauto's. Het paradepaardje van de Franse autobouwers, de Peugeot, staat op nummer vier in de ranglijst van meest verhandelde tweedehandsauto's in Nederland. Slechts drie merken doen het beter, Volkswagen, Renault en Opel!

Op dit moment zijn er op de Nederlandse occasionmarkt meer dan 10.000 Opels beschikbaar voor verkoop. De razend populaire Astra en Corsa modellen zijn verantwoordelijk voor maar liefst twee-derde hiervan. Daarnaast vinden ook de Opel Meriva en Opel Zafira gretig aftrek bij Nederlandse koopjesjagers.

De populaire modellen naar prijssegment

Opgedeeld naar prijssegment, valt op dat maar liefst de helft van alle Opels voor minder dan €5000 van eigenaar mag wisselen. Dit heeft te maken met de relatief lage nieuwprijs van Opels, alsook met de populariteit van de kleine- en miniklasse modellen. De middenklasse Vectra en compacte MPV Zafira zijn ook voor een lage prijs aan te schaffen. Als je een van deze Opel-modellen wil verkopen, dien je dus rekening te houden met stevige concurrentie en relatief kleine onderhandelingsmarges. Keihard onderhandelen lijkt voor de meeste Opelbezitters hooguit een paar honderd euro op te leveren, terwijl dit bij een gemiddeld BMW een stuk meer op kan lopen.

In het middensegment (€5000 - €10.000) domineren opnieuw de (ietwat jongere) Opel Astra- en Corsa-modellen. Dat is ook niet zo gek, gezien het feit dat deze modellen nieuw vaak ook relatief goedkoop zijn. In het hogere midden- en premiumsegment vanaf €10.000 zijn, naast de beter uitgeruste of jonge Astra en Corsa-modellen, vooral de wat grotere of luxere modellen zoals de compacte SUV Opel Mokka en de elegante en sportieve Opel Insignia populair.

4. Je Opel verkopen?

Tweedehands-Opels zijn razend populair en er zijn bijzonder veel verkopers van Opel Corsa's of Opel Astra's. Met zoveel concurrentie is het dus zaak om goed te begrijpen hoe je nou achter de waarde van je Opel komt, zodat je een eerlijke prijs kan vragen en dit ook kan beargumenteren. In dit geval ontkom je eigenlijk niet aan een professionele taxatie. Dit kan bij een garage of een dealer, maar dit kost meestal geld.

Met de gratis taxatie-tool van wijkopenautos.nl kun je alvast een eerste realistische inschatting van de waarde van jouw Opel ontvangen. Maak daarna heel eenvoudig een afspraak in een van onze 25+ vestigingen, alwaar een professionele monteur de waarde van je Opel geheel vrijblijvend inschat. Met deze taxatiewaarde heb je ook direct ons bod op jouw Opel in handen. Als je vervolgens besluit te verkopen, nemen wij je Opel over en alle administratieve handelingen uit handen!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Snel en eenvoudig super service
N. A. | Amsterdam | Volkswagen Touran 2003 23.01.2023
Snelle verkoop zonder gezeur voor de afgesproken prijs. Ik heb het idee dat als je gewoon met een fatsoenlijke en eerlijke auto komt, dat er geen gezeur over de prijs komt (bij mij niet in ieder geval). Vriendelijke medewerker in Eindhoven, ik stond een half uurtje later weer buiten met vrijwaring. Geld was de volgende dag al binnen.
JBCM H. | Eindhoven | Volkswagen Polo 2018 29.04.2022
Prima taxatie en service. Snelle afhandeling en gelijk vrijwaringsbewijs.
D. V. | Haarlem | Opel Zafira 2002 15.11.2017