Fiat verkopen

Je auto is kapot of hij wordt te klein. Wat de reden dan ook is, er komt een dag dat jij jouw Fiat gaat verkopen. Waar moet je dan zoal rekening mee houden?

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Een Fiat is natuurlijk niet zomaar een auto. Het automerk van Italiaanse afkomst geeft jou het gevoel dat jij je in Italië waant. Maar nu komt de tijd: Je gaat jouw Fiat verkopen. De vraag is waar en hoe jij dit gaat doen. De beste prijs met het minste gemak dat lukt natuurlijk niet zomaar.

Waar je op moet letten bij de verkoop auto en wat de waarde is op dit moment kunnen allemaal vragen zijn die jij je af vraagt. Bij wijkopenautos.nl helpen we je graag op weg. Maak een afspraak via de kenteken check op de website en kom langs voor een gratis en vrijblijvende taxatie.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Fiat verkopen? Hoe ligt de Fiat op de markt?

Fiat 500

Fiat is een Italiaans automerk dat in 1899 in Turijn werd opgericht. Fiat staat voor Fabbrica Italiana Automobili Torino. Een jaar na oprichting rolde de eerste auto’s al van de band. En als wij aan Fiat denken dan denken wij vaak aan de kleine Fiat 500. De Fiat 500 zag in 1957 voor het eerst licht en het was een van de kleinste auto’s die in de massaproductie ging. Later in 2007 is de nieuwe Fiat 500 in productie gegaan. En datzelfde jaar werd de nieuwe Fiat 500 uitgeroepen tot Auto van het jaar 2008. Momenteel heeft Fiat een fusie met Chrysler sinds 2014 en samen gaan ze verder als FIAT Chrysler Automobiles.

De verkoopcijfers en het marktaandeel van Fiat zijn in Nederland aan het dalen. Wat betekent dat Fiat minder populair is binnen de grenzen van Nederland. En een minder populair merk maakt het Fiat verkopen een stuk lastiger. De verkoopcijfers in heel Europa maken daarentegen wel een licht stijgende lijn. Of 2018 nog met meer Fiat verkopen wordt afgesloten is niet zeker aangezien er in dezelfde periode van 2017 al 555.893 Fiats zijn verkocht. Dat is een verschil van ruim 30 duizend auto’s.

2018 t/m augustus

 • Verkoopcijfers Nederland: 6.986
 • Marktaandeel Nederland: 1,93%
 • Europese verkoopcijfers: 525.146

2017

 • Verkoopcijfers Nederland: 10.559
 • Marktaandeel Nederland: 2,52%
 • Europese verkoopcijfers: 769.670

2016

 • Verkoopcijfers Nederland: 10.890
 • Marktaandeel Nederland: 2,83%
 • Europese verkoopcijfers: 740.622
 • >

2015

 • Verkoopcijfers Nederland: 12.489
 • Marktaandeel Nederland: 2,76%
 • Europese verkoopcijfers: 653.212

Fiat een betrouwbaar automerk?

Italiaanse merken doen het helaas niet erg goed als het gaat om betrouwbare automerken. Uit het onderzoek van J.D. Power in de Verenigde staten blijkt zelfs dat Fiat slecht scoort. In het onderzoek is onderzocht hoeveel problemen gebruikers van een bepaald merk ervaren in de eerste 90 dagen.

Per 100 auto’s hebben Fiat gebruikers maar liefst 163 problemen. In vergelijking met Kia die maar 72 problemen had per 100 auto’s is dat een groot verschil.

Fiat 500 populairste vrouwenauto

De Fiat 500 is dé auto voor vrouwen in Nederland. Uit een onderzoek van vergelijkingssite hoyhoy.nl. Zij onderzochten 35.000 afgesloten autoverzekeringen en ze zagen dat ruim 73% van alle Fiat 500 modellen is verzekerd door een vrouw. Ga jij jouw Fiat verkopen? Als jij het Fiat 500 model hebt dan zal je voordelen ervaren bij de verkoop hiervan. De auto is populair bij vrouwen en daarom zal er dus een redelijk publiek zijn te vinden voor jouw auto.

2. Hoe kun jij jouw Fiat verkopen?

Het verkopen van een Fiat kan moeilijk en tijdrovend zijn voor particulieren zonder kennis van de huidige automarkt. Bij het particulier verkopen via marktplaatsen online moet je rekening houden het maken van een advertentie, testritten plannen met potentiële kopers en onderhandelen over de prijs. Maar ook het inruilen van jouw gebruikte auto bij een Fiat-dealer in Nederland kan nadelen met zich mee brengen. Bij inruil ben je meestal gebonden aan de aanschaf van een nieuwe auto. De prijs die je vangt voor jouw Fiat bij inruilen is niet de beste prijs.

Het kan ook bijzonder moeilijk zijn als je jouw vintage Fiat gaat verkopen of een andere zeer zwaar gebruikte auto. Het is erg belangrijk om de juiste restwaarde van jouw auto te bepalen en het is ook moeilijk om iemand te vinden die de werkelijke waarde van je auto wilt betalen.

Of je nu een Fiat 500, Fiat Panda, Fiat Punto of de Fiat Multipla hebt- je moet altijd van tevoren de huidige prijs van het voertuig laten bepalen. Gebruik als eerste stap onze online kenteken check op de website. Direct komt hier de dagwaarde uit van jouw auto. Bij deze berekening wordt geen rekening gehouden met de individuele conditie. Schade, gebruikssporen maar ook extra accessoires zitten hier niet bij inbegrepen.

Daarom raden wij je aan om met jouw Fiat een afspraak te maken bij ons in de vestiging. Onze experts onderzoeken jouw auto op basis van belangrijke criteria: wat is de huidige toestand van de wagen? Welke optionele extra’s heeft de auto en welke andere accessoires zijn van invloed op de waarde van de auto. Heeft het voertuig schade of is het goed onderhouden?

Kom jij langs voor een gratis taxatie? Zorg dan dat je auto grondig schoon is gemaakt van binnen en van buiten om het beste uit jouw auto te halen. Verwijder alle persoonlijke spullen en repareer kleine reparaties. Kleine krasjes kun je vaak wegpoetsen met een krassenverwijderaar. Vergeet niet alle documenten mee te nemen zoals keuringsbewijzen, bonnen en facturen.

Gratis online taxatie

3. Veilig jouw Fiat verkopen met wijkopenautos.nl

wijkopenautos.nl koopt alle gebruikte auto’s, ongeacht merk, model of kilometerstand. Bij ons kan je niet alleen jouw Fiat verkopen, maar je kan elk soort auto aanbieden. Wij kopen gegarandeerd elk model in. Je Fiat Barchetta, Tipo, 500 of 600 verkopen is geen probleem, maar dat geldt ook voor een Opel Astra, Mini of Skoda Fabia. Elk voertuig krijgt bij ons een gratis en vrijblijvende taxatie en een gegarandeerd bod.

Een Fiat verkopen wanneer deze kapot is? Ook dat is geen probleem. Het maakt ons niet uit of je Fiat 500 een schadeauto is of dat je Fiat 500 loopt als een trein. Het maakt niet uit of de Fiat die je wilt verkopen de APK heeft doorstaan of niet. Auto’s met WOK-melding, motorschade en zelfs 20 jaar oude auto’s met een hoog brandstofverbruik ontvangen in de vestiging een bod van ons.

Profiteer van de voordelen van wijkopenautos.nl: Bij ons kan je gebruikte auto's van alle merken en modellen verkopen. Of het nu gaat om kleine auto's of bestelwagens, cabriolets of coupés, sportwagens of caravans, hybride of benzine: Wij bepalen de restwaarde van jouw auto gratis.

Klinkt het bod dat jij krijgt op jouw auto interessant? Dan kun jij hem direct verkopen. Je hoeft je nergens meer druk om te maken bij het Fiat verkopen, want wij nemen bij verkoop al het papierwerk uit handen en maken het geld direct over zodat het na 2 werkdagen op je rekening staat.

Maak eenvoudig via de kenteken check een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt en ervaar zelf hoe makkelijk jouw Fiat verkopen kan zijn.

Hoe onze klanten onze service beoordelen