Het is tijd: je gaat jouw Alfa Romeo verkopen..

'La Mechanica Dell'Emozione', Alfa Romeo maakt alleen wagens vol passie en emotie. Én vermogen, want dat hoort bij het sportieve imago van het merk.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Alfa Romeo is niet zomaar een merk. Het is en blijft in de ogen van veel mensen een premiummerk dat helaas op de achtergrond is getreden. Met sterke spelers in de autobranche uit Duitsland, Frankrijk en Japan is het lastig om voorop te blijven. Zelfs voor een merk met zoveel ervaring in de race sport!

Waar moet je op letten bij de verkoop van je Alfa Romeo? En wat is jouw Alfa Romeo nog waard? Wij helpen je graag op weg zodat je met kennis over jouw Alfa Romeo de verkoop met een goed gevoel begint. Welke auto jij dan ook wilt verkopen - een auto verkopen begint altijd bij onze online kenteken check.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Alfa Romeo verkopen? Hoe ligt Alfa Romeo in de markt?

alfa romeo verkopen

Alfa Romeo is een Italiaanse onderneming die in 1910 voor het eerst het licht ziet, maar dan onder de naam Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.). Als het bedrijf in de financiële problemen raakt wordt het gered door Nicola Romeo. Dat betekent het begin van Alfa Romeo.

Om naam te maken deed Alfa Romeo mee aan autoraces. Dit was dé manier om op de kaart te komen als autoproducent. En dat was succesvol. De Alfa Romeo P2 domineerde de grand-prix races voor 7 jaar. De opvolger van de P2, de Tipo B, won vervolgens elke race waar Alfa Romeo aan meedeed. Twee hele jaren lang.
Vandaag de dag herkennen wij het Italiaanse automerk aan het sportieve imago en de befaamde sportwagens.

Waar de verkopen in 2017 voor alle automerken daalden, verdubbelde de auto verkoop van Alfa Romeo bijna. Deze stijging in verkopen is te danken aan de nieuwe Alfa Romeo Stelvio en de Alfa Romeo Giulia waarvan de verkopen bijna verdrievoudigde.

Alfa Romeo is een merk dat moeite heeft met massaproductie verkoop. Het is natuurlijk ook moeilijk om op te boksen tegen populaire Duitse en Japanse autoproducenten. Na 2011 zag Alfa Romeo de verkopen drastisch dalen. Van ruim 130 duizend Europese verkopen naar iets meer dan 90.000 verkopen. Sinds 2016 zijn de Alfa Romeo verkopen weer gestaag aan het toenemen. Nu maar hopen dat dit zo blijft!

2018 t/m augustus

 • Verkoopcijfers Nederland: 1.216
 • Marktaandeel Nederland: 0,34%
 • Verkoopcijfers Europa: 67.810

2017

 • Verkoopcijfers Nederland: 1.720
 • Marktaandeel Nederland: 0,41%
 • Verkoopcijfers Europa: 86.805

2016

 • Verkoopcijfers Nederland: 988
 • Marktaandeel Nederland: 0,26%
 • Verkoopcijfers Europa: 66.155

2015

 • Verkoopcijfers Nederland: 953
 • Marktaandeel Nederland: 0,21%
 • Verkoopcijfers Europa: 56.688

2014

 • Verkoopcijfers Nederland: 1.633
 • Marktaandeel Nederland: 0,42%
 • Verkoopcijfers Europa: 58.976

2. Wat zijn de populairste Alfa Romeo modellen

Alfa Romeo is een merk dat moeite heeft om mee te komen met de top. Het merk staat niet in de top 10 van meest verkochte merken. Ondanks dat het merk niet een van de meest populaire is wordt het nog steeds door veel mensen gezien als een premiummerk. Hieronder een top 5 van de meest verkochte Alfa Romeo modellen van de afgelopen 3 jaar.

Alfa Romeo Giulia

 • 2018 t/m augustus: 458
 • 2017: 764
 • 2016: 258

Alfa Romeo Giulietta

 • 2018 t/m augustus: 346
 • 2017: 448
 • 2016: 485

Alfa Romeo Stelvio

 • 2018 t/m augustus: 222
 • 2017: 236
 • 2016: Nog niet in productie

Alfa Romeo Mito

 • 2018 t/m augustus: 188
 • 2017: 247
 • 2016: 226

Alfa Romeo 4C

 • 2018 t/m augustus: 1
 • 2017: 25
 • 2016: 19

Alfa Romeo Giulia

De Alfa Romeo Giulia is de nummer 1 voor ons Nederlanders als we kiezen voor een Alfa Romeo. Deze sedan is in 2015 op de markt gekomen en het toont de originele aard van het automerk als geen ander. Het is een wagen met sportieve look, die naast de dagelijkse boodschappen en woon-werk verkeer ook bruikbaar is op het circuit!

Als de auto zowel voor het dagelijks leven als het circuit een geschikte auto is, dan neemt Alfa Romeo het aspect ‘veiligheid’ vast serieus. En dat is zo: in 2016 scoorde de Alfa Romeo Giulia 98% op de EuroNCAP test. Dat is een nog niet eerder behaalde score. De Giulia liet in 2017 zien wat ze in huis had en kreeg de 2e plaats in de competitie ‘auto van het jaar’.

Alfa Romeo Giulietta

De Alfa Romeo Giulietta is een van de meest belangrijke modellen van Alfa Romeo. Sinds 1982 zijn er 11.368 van verkocht en staat het model op de 5e plek meest verkochte Alfa Romeo’s in Nederland. In 2010 werd het nieuwe model van de Alfa Romeo Giulietta gepresenteerd. Deze sportieve 5-deurs hatchback, tevens opvolger van de Alfa Romeo 147, werd tweede in de strijd om ‘auto van het jaar 2011’.

Gratis online taxatie

Alfa Romeo Stelvio

De Stelvio is een SUV geïntroduceerd in 2016. Dé hoop voor Alfa Romeo om de verkopen nog op te krikken. De verkopen van SUV’s stijgen in het algemeen, dat is ook de reden dat Alfa Romeo is gevallen voor de SUV. De Alfa Romeo Stelvio is namelijk de eerste SUV die het merk in de collectie toevoegt. Ook de Alfa Romeo Stelvio is een topper als het veiligheid betreft. De SUV van Alfa Romeo scoort 5 sterren in de EuroNCAP test. Wederom een Alfa Romeo die veiligheid en sportiviteit perfect weet te combineren.

3. Hoe kun jij jouw Alfa Romeo verkopen?

Alfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo is geen merk dat in de top staat, maar dat wil niet zeggen dat het een auto is die niet te verkopen valt. Met wat aandacht en tijd krijg jij de beste prijs voor jouw auto. Het verkopen van jouw Alfa Romeo zal waarschijnlijk een tijdrovend proces worden als je hem particulier probeert te verkopen.

Bij particuliere verkoop moet je rekening houden met het schrijven van een sterke advertentie alsook het maken van mooie foto’s van jouw auto. En dan zit het er nog niet op: Je moet proefritten organiseren en onderhandelen over de prijs. Een andere optie die minder tijd kost is jouw Alfa Romeo verkopen aan een dealer. Bij verkopen of inruilen ben je vaak verplicht een nieuwe auto af te nemen en de prijs die de autodealer geeft voor jouw oude Alfa Romeo is vaak niet de beste.

Of jij nu jouw Alfa Romeo Mito, Alfa Romeo Giulietta of een oude Alfa Romeo Spider wilt verkopen - je begint met de waarde van het voertuig. Wat jouw auto waard is dat kun je berekenen met de online kenteken check op onze website. De waarde die uit deze tool komt houdt geen rekening met eventuele gebruikssporen of extra accessoires.

Het is belangrijk om precies te weten wat jouw auto waard is zodat je niet teveel of te weinig vraagt. Daarom vragen wij je langs te komen in onze vestiging voor een exacte waarde berekening. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende taxatie bij ons in de vestiging. Met deze waarde weet jij precies voor hoeveel jij jouw Alfa Romeo verkopen kunt.

4. Veilig jouw Alfa Romeo verkopen met wijkopenautos.nl

Nadat je langs bent gekomen in de vestiging voor een waarde taxatie kun jij zelf beslissen hoe jij jouw Alfa Romeo verkopen gaat. Bij ons heb je de mogelijkheid tot directe verkoop. Als het bod dat jij krijgt na taxatie interessant klinkt maken wij het nog leuker voor je: Wil jij jouw Alfa Romeo verkopen aan ons? Dan nemen wij het papierwerk van je over!

Bij wijkopenautos.nl kom je langs voor een gratis taxatie of jouw Alfa Romeo nu kapot is of nog steeds rijdt als een sportwagen. Maak snel een afspraak en ervaar zelf het gemak van wijkopenautos.nl.

Hoe onze klanten onze service beoordelen