Jouw Toyota verkopen- wijkopenautos.nl

Toyota's zijn echte alleskunners. Ben je van plan je Prius of Corolla te verkopen. Zorg er dan voor dat je de noodzakelijke informatie eerst op een rijtje zet.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

wijkopenautos.nl helpt je op weg! een eindje op weg! Bij ons taxeer je al binnen een halve minuut jouw Toyota. Dit is de dagwaarde. Wanneer dit bedrag je aanspreekt dan maak je direct een afspraak bij een van onze vestigingen.

Hier zal een van onze experts jouw auto taxeren. We geven je direct een bod op je auto. Zo snel kun je jouw Toyota al verkopen. Bij wijkopenautos.nl maken we het auto verkoop proces zo eenvoudig mogelijk.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Een korte geschiedenis van Toyota

Toyota verkopen

Toen Sakichi Toyada aan het eind van de 19e eeuw een handig apparaat uitvond dat het mogelijk maakt om weeftouw mechanisch aan te drijven, had hij vast niet voorzien dat zijn uitvinding niet enkel de textielindustrie zou doen opschudden, maar ook de basis legde voor een volledig nieuw fabrieksconcept en een van 's werelds bekendste automerken. De Toyoda Spinning and Weaving Company werd vervolgens in 1937 de Toyota Motor Company (TMC).

Wat is dat befaamde fabrieksconcept, dat Toyota als eerste bedrijf ter wereld introduceerde? Het zogenaamde Toyota-productiesysteem zorgt voor een minimum aan verspilling en optimale flexibiliteit om processen aan te kunnen passen door zo min mogelijk voertuigen en componenten te produceren, en enkel als deze al besteld zijn. Deze net-op-tijd-filosofie van Toyota ontwikkelde zich in de jaren '60 en '70 steeds verder en werd de drijvende kracht achter het succes van het automerk.

Tegenwoordig neemt Toyota plaats twee in op de wereldranglijst van autofabrikanten en heeft het bedrijf bijna 350.000 medewerkers in dienst. Belangrijke recente ontwikkelingen richten zich vooral op innovatie. Iedereen kent (en praat veelvuldig over) Tesla, maar de Toyota Prius en daarmee ook de Toyota Motor Company, zijn verreweg de marktleiders in hybridetechnologie. Een positie die Toyota de komende tijd mogelijkerwijs naar zijn hand kan zetten om een echte concurrentievoorsprong op te bouwen.

Nu is Toyota dus een fantastisch en zeer betrouwbaar merk, maar toch wordt het tijd om je vertrouwde Toyota Aygo of Prius te verkopen? Afscheid nemen is nooit makkelijk, maar met een leuke som op zak voor je oude Japanner is het allemaal net iets draaglijker. wijkopenautos.nl geeft tekst en uitleg over de huidige marktsituaties als je jouw Toyota wil verkopen, waar je op moet letten en hoe je het slimste met je bolide de boer op gaat!

2. De marksituatie van Toyota

Bij het analyseren van de huidige marktposities van Toyota's schetsen we kort een overzicht van het aantal nieuwe- en tweedehandsauto's die verkocht worden, wat populaire modellen zijn en waar je op moet letten als je jouw Toyota verkoopt.

Verkoop nieuwe Toyota's

Toyota's nemen een, eigenlijk ietwat teleurstellende, zesde plek in op de ranglijst van bestverkopende automerken in Nederland, met iets meer dan 24.000 verkochte modellen. De groei zit er wel in voor het merk, nadat verkopen sinds 2009 ingestort zijn (toen had het merk nog een marktaandeel van 10%, nu is dat slechts 5%). Goede kans dat jij je auto ook destijds gekocht hebt, dus er zal nogal wat concurrentie zijn op de markt. De bestverkopende modellen van de afgelopen tijd zijn de Aygo, Yaris en C-HR. De Prius komt niet meer in de lijst van 100 bestverkopende merken voor.

Verkoop tweedehands-Toyota's

Een blik op marktplaats verraadt veel over de populariteit van en vraag naar verschillende Toyota-modellen. De Yaris en Aygo zijn verreweg de meest populaire modellen, op gepaste afstand gevolgd door de Auris, Prius en Corolla. Een overgroot merendeel van de beschikbare auto's rijdt op benzine of heeft een gecombineerde elektrische/benzinemotor. Er zijn vrijwel geen lpg-modellen te vinden. Er zijn relatief veel diesels beschikbaar en dit zal de komende jaren naar verwachting alleen maar verder aantrekken.

Gratis online taxatie

3. De prijzen voor Toyota's zijn als volgt opgedeeld:

Ongeveer 30% van de auto's valt in het goedkopere segment onder de €5000. Dit zijn dan vooral Toyota Aygo modellen en Toyota Yaris modellen. Er zijn voor deze prijs slechts weinig Prius-occasions beschikbaar op de markt. Voor de grotere en luxere modellen vind je geen aantrekkelijke aanbiedingen voor deze prijs.

Ongeveer 25% van de auto's valt in het middensegment tussen de 5000 en 10.000 euro. Ook hier zijn voornamelijk Toyota Yaris en Aygo-modellen beschikbaar. Ook zijn er al aardig wat Prius-occasions te vinden voor een aantrekkelijke prijs. Af en toe vind je een wat luxer hybridemodel met een hogere kilometerstand voor deze prijs.

De rest van de auto's valt in het hogere prijssegment (€10.000 en duurder). Hier is de diversiteit aan modellen meer uitgesproken. Voor deze prijs zijn bijvoorbeeld ook veel Landcruisers, Toyota Auris en Prius-modellen beschikbaar. Een erg groot deel van de duurdere modellen heeft bovendien een hybride-aandrijving. Dit illustreert dat deze auto's erg in trek zijn en als een prima alternatief voor diesel gezien worden.

Ben je eigenaar van een hybride-Toyota? Dan kan je een aantrekkelijke som ontvangen voor je bolide. De eerste dieselverboden zitten eraan te komen en dus zijn veelrijders op zoek naar andere alternatieven. Dit drijft prijzen omhoog. Het is belangrijk om dit soort trends te analyseren en begrijpen. Maar dit kan vaak veel werk zijn. Daarom is het noodzakelijk om een professionele partner in de hand te nemen voor de taxatie, die een eerlijke inschatting geeft van de waarde van jouw bolide.

Deze taxaties kosten vaak geld. Je kunt ook kiezen voor de gratis taxatie-service van wijkopenautos.nl. Online kun je de rekenhulp invullen en vervolgens kun je in een van onze 25+ vestigingen door heel Nederland een afspraak maken met een professionele monteur. Je ontvangt direct een taxatie van de verkoopprijs van je Toyota Prius, Corolla of Yaris. Voor deze prijs kopen wij je Toyota direct over, maar hier kan je rustig over nadenken. In ieder geval weet je dan zeker, dat je jouw Toyota voor de juiste prijs aan kan bieden!

Hoe onze klanten onze service beoordelen