Een auto verkopen voor onderdelen

Vaak is de enige plek voor een kapotte auto de autosloop. Een auto van ruim 15 jaar met gebruikssporen zul je ook niet makkelijk kwijtraken aan een particulier.

Betekent dit dat je genoegen moet nemen met de oud ijzer prijs? Nee! Veel mensen weten niet dat er plekken en manieren zijn waar je meer voor je oude auto kunt krijgen. Een mogelijkheid is auto onderdelen verkopen. Sommige losse onderdelen leveren samen meer op dan jouw auto op de autosloop. Een andere optie is natuurlijk om direct je auto te verkopen.

Voordat je overweegt om je bezig te houden met de verkoop van losse auto onderdelen kom je langs bij wijkopenautos.nl. Hier taxeren wij jouw wagen nauwkeurig op basis van alle werkende onderdelen.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Waarom auto onderdelen verkopen?

Auto onderdelen verkopen

Je hebt jouw auto volledig opgereden. De restwaarde van jouw wagen is daardoor laag en jij krijgt bij verkoop niet het bedrag dat je graag zou willen hebben. Ook kan het voorkomen dat jouw auto total loss is verklaard na een ongeluk. De restwaarde van een voertuig dat total loss is ligt erg laag.

Een auto die total loss is of kapot om een andere reden levert bij verkoop vrijwel niks meer op. Je kunt hem naar de sloop brengen en de oud ijzer prijs hiervoor krijgen. Is dat niet zonde? Wetend dat er nog zoveel goede onderdelen aan jouw auto zitten? Onderdelen die afzonderlijk vaak nog erg waardevol zijn.

Een manier om nog wat geld te verdienen aan jouw auto is niet jouw auto als oud ijzer weg doen bij de sloop maar auto onderdelen verkopen. Een kleine Fiat met bijvoorbeeld waterschade in de motor wordt al snel total loss verklaard en waterschade wordt in veel gevallen niet vergoed. Jouw motor is kapot, maar andere onderdelen van de auto zijn nog perfect. Maar hoe ga je te werk als je jouw auto in onderdelen verkopen wilt?

2. Bruikbare auto onderdelen verkopen levert meer op

Een kapotte auto kun je wegbrengen naar de sloop. Je kunt hem ook proberen te verkopen, particulier of aan een dealer. Je kunt zelfs proberen om onderdelen te verkopen van jouw wagen. Wat levert het meest op en waar heb je het minste werk bij?

Jouw auto in onderdelen verkopen komt heel wat meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Je moet zelf aardig wat kennis hebben van auto’s om te weten welke onderdelen nog goed zijn voor verkoop en welke onderdelen niet meer werken. Om dit uit te zoeken kun je hulp inschakelen van een expert. Deze hulp en het demonteren van het voertuig kost geld. Bereken goed of het de moeite waard is om jouw auto in onderdelen te verkopen.

Naast je auto in onderdelen verkopen kun je ook je auto verkopen voor onderdelen. Er zijn verschillende auto sloperijen en demontagebedrijven die graag jouw auto kopen en hem vervolgens zelf uit elkaar halen, de onderdelen die nog bruikbaar zijn zetten zij op een auto onderdelen verkoop site. Helaas krijg je bij deze bedrijven niet écht het bedrag dat de onderdelen waard zijn. Er wordt een bod gedaan op basis van wat er direct zichtbaar is en niet op basis van taxatie.

Gratis online taxatie

3. Auto verkopen voor onderdelen bij wijkopenautos.nl

Bij wijkopenautos.nl kun je terecht met elke auto. Een die goed rijdt, total loss is of een schade auto. Maak je een afspraak bij ons voor taxatie lopen wij de auto in een half uur na. Is jouw auto kapot? Dan kijkt onze expert altijd naar de delen van de auto die wél goed werken. Op basis van deze taxatie kijken wij welke wijkopenautos | Verkoopopties het beste bij jouw wagen passen.

wijkopenautos | Directe Verkoop
Bij de wijkopenautos | Directe Verkoop doen wij een bod op jouw wagen op basis van de taxatie. Jouw auto kun je bij de Directe Verkoop vandaag nog achterlaten. Wij regelen de afmelding en vrijwaring en het geld wordt dezelfde dag nog via bankoverschrijving overgemaakt. Gemakkelijk en snel verkopen, dat doe je bij wijkopenautos.nl.

wijkopenautos | Dealer Veiling
Is de wijkopenautos | Dealer Veiling een betere optie voor jouw wagen? Dan wordt jouw auto gratis in een 48 uur durende veiling geplaatst. Ons Europese dealernetwerk van meer dan 55.000 autohandelaren heeft exclusief toegang tot deze veiling en kan hier een bod plaatsen op jouw auto. Tijdens deze veiling wordt jij op de hoogte gehouden van elk nieuw bod via de e-mail. Is er een bod dat jij wilt accepteren voordat de veiling is afgelopen? Dat kan! Of als je nog bedenktijd wil nadat de veiling is afgelopen, dan kan dat ook! Je hebt 5 dagen om te beslissen of je een bod accepteert of niet.

De verkoop van jouw auto vindt dan verder plaats in een vestiging van wijkopenautos.nl. We regelen hier de afmelding en vrijwaring voor jou zodat jij je nergens meer druk om hoeft te maken.

wijkopenautos.nl is dé plek als jij jouw auto verkopen voor onderdelen wil. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek welke wijkopenautos | Verkoopopties bij jouw auto passen.