Hoe bepaal je de richtprijs auto

Je auto verkopen kan een hele klus zijn. Het bepalen van de richtprijs voor verkoop is de eerste stap. Wat dit is en hoe je dit doet legt wijkopenautos.nl allemaal uit.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Het bepalen van de juiste richtprijs zorgt voor een soepelere verkoop. Bij wijkopenautos.nl helpen we jou hiermee. Door je te helpen met de richtprijs en te vertellen wat jouw auto waard is, zodat jij zelf kunt beslissen hoe je de verkoop auto wilt regelen.

Ben je geïnteresseerd in wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak via de online kenteken check eenvoudig een afspraak bij ons in de vestiging. Ervaar onze gratis en vrijblijvende service helemaal zelf. Of jij nu direct verkopen wilt of nog niet, de eerste stap is taxeren bij wijkopenautos.nl.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Richtprijs auto? Hoe bepaal je die?

richtprijs auto

Een auto verkopen of tweedehands auto kopen. Het is belangrijk dat je de richtprijs bepaald. Wat kun jij ongeveer voor jouw auto krijgen of is de prijs die wordt gevraagd voor die tweedehands auto wel eerlijk? Daar kom je achter door de richtprijs auto te bepalen. Het vergemakkelijkt de koop of verkoop van jouw auto.

Voordelen van een goede richtprijs auto bepalen:

  • Snellere verkoop
  • Sterkere onderhandelingspositie
  • Betere prijs

Bij het verkopen van jouw auto is het belangrijk om een richtprijs te bepalen. De richtprijs auto is belangrijk omdat je hiermee een idee hebt wat jij voor jouw auto kunt vragen. Maar hoe kun jij de juiste richtprijs auto bepalen?

2. Richtprijs auto berekenen

Hoe jij de richtprijs van jouw auto berekent kan op verschillende manieren. Elke manier van richtprijs bepalen heeft voor- en nadelen.

Richtprijs auto berekenen door vergelijken

Het vergelijken van prijzen van soortgelijke auto’s die te koop worden aangeboden kan een uitkomst bieden. Bekijk verschillende tweedehands websites om te zien voor welke bedragen auto’s worden aangeboden. Vraag rond aan vrienden en familie wat zij een goede richtprijs vinden als jij jouw auto wilt verkopen. Deze manier van richtprijs auto bepalen kan zonder problemen vanuit huis gedaan worden.

Maar deze manier van richtprijs auto berekenen heeft zeker ook nadelen. Want de auto’s die online worden aangeboden zijn natuurlijk niet helemaal hetzelfde als jouw auto. Bouwjaar, kilometerstand en huidige staat van de auto kunnen verschillen van jouw auto. De richtprijs auto bepalen door te vergelijken geeft je een grove richting maar geen betrouwbare verkoopprijs.

Richtprijs auto berekenen door de dagwaarde

Een andere manier is de richtprijs auto bepalen door de dagwaarde op te vragen. De dagwaarde van jouw auto vraag je eenvoudig op via de kenteken check op deze website. Vul de gegevens van jouw auto in en kijk wat de dagwaarde is van jouw wagen. Deze waarde kun je gebruiken als richtprijs om jouw auto te verkopen. Het voordeel van jouw richtprijs auto bepalen op deze manier is de snelheid.

Door het invullen van de eenvoudige kenteken check weet jij binnen een halve minuut al wat jouw auto waard is. Het nadeel hiervan is dat deze berekening geen rekening houdt met de huidige staat en eventuele extra accessoires. Heeft jouw auto veel schade dan is deze richtprijs waarschijnlijk wat aan de hoge kant en zul je weinig kopers trekken. Is de staat van jouw wagen nagenoeg perfect en heb jij ook nog extra accessoires in jouw auto laten zetten? Dan kan het zomaar zijn dat je te weinig voor je auto vraagt als je de dagwaarde als richtprijs voor verkoop gebruikt.

Gratis online taxatie

Richtprijs auto berekenen door taxatie

Laat jij een taxatie uitvoeren om jouw richtprijs auto te bepalen? Dan weet je zeker dat je de beste richtlijn hebt voor wat jij kunt vragen voor jouw auto. Bij een taxatie wordt er naast kilometerstand, bouwjaar, merk en model ook rekening gehouden met de huidige staat van de auto en natuurlijk wordt er gekeken naar extra accessoires. De huidige waarde van jouw auto wordt dus heel nauwkeurig berekend.

De richtprijs auto berekenen door middel van taxatie kan bij verschillende bedrijven. Aanvankelijk van waar jij jouw auto laat taxeren kunnen de kosten oplopen tot €100,- voor een professionele taxatie. Hou jij deze kosten liever in je zak? Dat kan. Als jij de richtprijs auto wilt berekenen kom je langs bij wijkopenautos.nl. Hier loopt een expert jouw auto na en kan je precies vertellen wat jouw auto nog waard is. Dit bedrag kun jij als richtprijs gebruiken.

Het voordeel van een taxatie aanvragen bij wijkopenautos.nl is dat jij precies weet wat jij voor jouw auto kunt krijgen. Dat geeft zekerheid en een snelle verkoop omdat je een eerlijke prijs vraagt. Maar ook is jouw positie vele malen sterker bij onderhandelingen, want jij kunt aangeven dat je deze richtprijs auto hebt verkregen uit taxatie. En het beste voordeel is: Taxatie in de vestiging van wijkopenautos.nl is volledig gratis.

2. Richtprijs auto - Verkopen

richtprijs auto verkopenNa het bepalen van jouw richtprijs auto is het natuurlijk de vraag: wat ga jij nu doen? Het verkopen van jouw auto gaat tijd kosten en misschien komen er nog kosten bij kijken. Een mogelijkheid is het aanbieden van jouw auto op een advertentiewebsite. Sommige websites vragen geld voor het adverteren van jouw auto en dan ben jij nog niet klaar. Ook moet je een opvallende advertentie maken. Met ongeveer 7500 nieuwe auto advertenties die dagelijks online verschijnen wil jij dat jouw auto opvalt en dat is een hele klus. Daarna moet je nog iemand vinden die jouw richtprijs auto ook daadwerkelijk wilt betalen. Een tijdrovend proces waarbij de uitkomst niet altijd is wat jij had gehoopt.

Een tweede mogelijkheid is jouw auto verkopen of inruilen bij een autodealer. Met de richtprijs auto weet jij wat jouw auto waard is en wat je er in principe voor zou kunnen krijgen. Bij inruilen of verkopen aan de dealer heb je alleen geen sterke onderhandelingspositie. Wat jouw auto werkelijk waard is maakt de dealer vaak niet uit. De dealer vindt het belangrijker dat hij aan het eind van de rit nog iets kan verdienen aan jouw auto.

Waar kun jij de berekende richtprijs auto wel krijgen? Dat is de prijs die je namelijk voor jouw wagen wilt hebben! Heb jij deze richtprijs auto verkregen na taxatie van wijkopenautos.nl? Dan kunnen wij jou hier vertellen wat de verdere opties zijn voor jouw auto. Als het interessant is dan heb jij bij wijkopenautos.nl de mogelijkheid tot directe verkoop.

Verkopen bij wijkopenautos.nl brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hoef jij in tegenstelling tot de auto particulier verkopen geen rekening te houden met het maken van advertenties en kost het jou minder tijd. Bij wijkopenautos.nl kan jouw auto al binnen 24 uur verkocht zijn.

Ook na verkoop maken wij het jou gemakkelijk. Wij regelen voor jou de afmelding en vrijwaring compleet gratis. En het grootste voordeel aan wijkopenautos.nl is: Je hebt de mogelijkheid om jouw berekende richtprijs auto te krijgen zonder daarover te moeten onderhandelen. Een afspraak is zo gemaakt via de kenteken check op onze website. Ervaar zelf de diensten van wijkopenautos.nl.

Hoe onze klanten onze service beoordelen