Leaseauto verkopen - Eenvoudig en snel

De verkoop van je leaseauto. Dat klinkt alsof je een (gloed)nieuwe auto voor een goede prijs eenvoudig verkoopt, maar in de praktijk is dit zo eenvoudig niet.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Er zijn altijd wel een paar obstakels die je moet overwinnen bij het verkopen van een lease auto. Vanuit juridisch perspectief heb je niet altijd recht op contract-annulering. Verstandig is om de voorwaarden bij jouw leasepartner te checken.

Hulp met de verkoop van je leaseauto? Maak direct een afspraak via onze kentekencheck, binnen 24 uur kun je vaak al terecht voor taxatie.

Krijg het beste bod bij wijkopenautos.nl. Wij helpen je met de autoverkoop van een leaseauto.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Bijzonderheden bij het verkopen van een lease-auto

Lease auto verkopen

Het verkopen van gebruikte auto’s is geen kinderspel; of het nu gaat om het verkopen van een Mercedes, Volvo, Peugeot, Skoda of een voertuig van een andere autofabrikant.

Het wordt al helemaal ingewikkeld indien je wel het gebruiksrecht op de auto hebt, maar deze niet jouw wettelijk eigendom is. Deze situatie komt voornamelijk voor bij gefinancierde auto’s of leaseauto’s.

Je zult dus de kleine lettertjes van je leasecontract goed “onder de loep” moeten nemen voordat je een lease auto kunt verkopen. Het is namelijk niet altijd mogelijk.

Vroegtijdig onder je leasecontract uitkomen - lukt dat altijd?

Vroegtijdig onder een leasecontract uitkomen is over het algemeen niet mogelijk omdat de maandelijkse betalingen die in het leasecontract vastgelegd worden berekend worden op basis van een aanbetaling, de contractduur, afschrijving en de relevante rentes hierover.

Het loont zich alvast over deze contractuele voorwaarden na te denken voordat je besluit een wagen te leasen, omdat deze het aanzienlijk moeilijker maken om de auto voortijdig te verkopen.

Een leasemaatschappij zal in de meeste gevallen niet instemmen met een voortijdige opzegging van je contract, omdat dit met verliezen gepaard gaat. Het is echter niet uitgesloten dat de leasemaatschappij alsnog toezegt, maar dan moet je rekening houden met ongunstige randvoorwaarden.

Desalniettemin heeft ook de leasemaatschappij baat bij een contractuele relatie met een gemotiveerde en betrouwbare contractant, die de lease-afbetalingen voor de auto op tijd betaalt.

Daarom zal de leasemaatschappij onder bepaalde voorwaarden instemmen met het overdragen van een leasecontract aan een derde partij. Welke voorwaarden dit zijn, is afhankelijk van de situatie.

2. Lease-auto verkopen – jouw checklist

Wij raden je aan eerst eens onze checklist te raadplegen voordat je probeert je lease-auto te verkopen. Zo weet je zeker dat je niks vergeet tijdens de voorbereiding:

  • De kleine lettertjes van je leasecontract lezen
  • Toestemming vragen van je leasemaatschappij om het contract op te kunnen zeggen of het voertuig over te dragen aan een derde partij
  • Een schatting van de voertuigwaarde na afschrijving aanvragen
  • Geschikte kopers zoeken
  • Samen met de koper de condities voor lease-overname bespreken, inclusief de maandelijkse lease-afbetalingen

Het is goed om te onthouden dat er geen algemene voorwaarden bestaan voor vroegtijdige opzegging, je zult dit dus altijd met de andere partner van het leasecontract af moeten stemmen.

Dit maakt het ook moeilijker om je voertuig aan een dealer te verkopen. Daarom is het handig de voorwaarden alvast te bekijken voordat je op zoek gaat naar een koper.

Je kunt al dit soort details het beste alvast met je leasemaatschappij bespreken voordat je een advertentie plaatst, of voordat je je auto aanbiedt aan een potentiële koper die het contract over zou willen nemen voor de rest van de looptijd.

Als je dit over het hoofd ziet, zou je nog wel eens problemen kunnen krijgen met je leasepartner, hetgeen veel tijd, geld en moeite kan kosten.

Gratis online taxatie

3. Leaseauto verkopen bij wijkopenautos.nl

Het klinkt nu misschien allemaal heel ingewikkeld, maar bij wijkopenautos.nl hebben we altijd een ervaren contactpartner paraat om je te helpen bij de auto verkoop van je lease-auto.

Je kunt zelf de restwaarde van je auto berekenen met onze online-rekentool. Daarna kun je je in een van onze filialen laten informeren over de verdere verkoopprocedure van een lease-auto.

Wij accepteren ook gefinancierde auto’s. Het maakt niet uit of je jouw Renault, BMW of Mercedes verkopen wilt: we bespreken alle bijzonderheden van in een van onze filialen bij jou in de buurt.

Afspraak maken?

  • Kentekencheck invullen en een afspraak maken binnen 24 uur
  • Langskomen voor vrijblijvende waardebepaling van 30 minuten
  • Gratis een bod ontvangen op basis van de huidige waarde
  • Verkopen zonder gedoe: wij nemen de administratieve afhandeling van je over

Onze experts staan klaar met op maat gemaakt advies, zodat je jouw tweedehandsauto nog voor het einde van de looptijd van je leasecontract verkopen kunt.

Er zijn sterke verschillen tussen de lease-aanbiedingen op de leasemarkt. Daarom kunnen wij niet garanderen dat het contract vroegtijdig overgenomen wordt.

Nadat je leasemaatschappij toestemming verleend en het koopcontract ondertekend is, nemen wij jouw contract over. Zo kun je vroegtijdig onder je leaseverplichtingen uitkomen – en dat is een ontspannen gevoel!

Afspraak maken en zorgeloos verkopen. Kies nu voor wijkopenautos.nl, wij zijn vanaf het eerste contact tot de verkoop jouw partner.

Hoe onze klanten onze service beoordelen