Auto verkopen zonder keuring

Komt de keuring eraan of is de APK al verlopen en overweeg je om jouw auto te verkopen? Bespaar jezelf de keurings- en onderhoudskosten en verkoop de auto direct.

Je auto verkopen zonder keuring is lastig. Een auto die de weg niet op mag verliest veel van zijn waarde. Daarnaast hangen er kosten aan het uitvoeren van een autokeuring. Bovendien geeft dit geen garantie dat de auto wordt goedgekeurd.

Als je geen zin hebt in hoge onderhoudskosten aan jouw auto dan verkoop je hem snel aan wijkopenautos.nl. Wij kopen iedere auto voor de marktwaarde, met of zonder keuring!

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Wat je moet weten om je auto zonder keuring te verkopen

auto zonder apk verkopen

Je wilt je auto verkopen, maar de APK is verlopen of de keuring is binnenkort. Een auto zonder APK is niet toegestaan op de openbare weg. Daarom wordt het een stuk lastiger om je auto voor een goede prijs te verkopen. Wie wil een auto kopen die de weg niet op mag? Hier heb je geen last van wanneer je zorgt dat de auto beschikt over een geldige APK. Nadeel is alleen dat je geen hoge kosten wilt maken, omdat je de auto tegelijkertijd wilt verkopen.

Is het uitvoeren van een keuring, terwijl je de auto wilt verkopen, het daarom waard of levert de auto jou meer op zonder keuring? Om antwoord te krijgen op deze vraag dien je te weten hoeveel jouw auto oplevert zonder keuring en wat de auto oplevert met een keuring. De dagwaarde van je auto bereken je met onze taxatietool. Deze taxatie is gebaseerd op bouwjaar, merk en de kilometerstand. Zo krijg jij een indicatie wat je auto waard is zonder APK. Nu je een idee hebt hoeveel je auto oplevert zonder keuring wil je weten wat je auto oplevert na uitvoeren van een keuring.

Wat kost een keuring?

De kosten voor een keuring verschillen sterk. Er zijn garages die een keuring aanbieden voor een paar tientjes en je komt autogarages tegen waar je voor €65,- een keuring doet. Er is geen minimum- en maximumprijs voor het uitvoeren van een APK. Bij de meeste garages bestaan de kosten voor een jaarlijkse keuring uit de afmeldkosten en het aantal uren vermenigvuldigd met het uurtarief. De tijd die nodig is om een auto te controleren staat niet vast. Dit is afhankelijk van de mankementen. Het keuren van een auto met veel mankementen heeft meer onderhoud nodig dan een auto waar weinig/niks mee aan de hand is.

Zoals gezegd variëren de kosten voor het uitvoeren van een APK, maar over het algemeen zitten deze tussen de €20,- en €65. Een keuring geeft geen garantie op het krijgen van een geldige APK. Zijn er mankementen, waardoor jouw auto de APK niet doorkomt? Dan moeten deze eerst worden gerepareerd wat kosten met zich meebrengt. Afhankelijk van de ernst van de problemen lopen deze kosten mogelijk hoog op. De reparatiekosten zorgen voor de grootste lasten bij mensen die hun auto willen verkopen. Krijg jij tijdens de keuring te horen dat er hoge reparatiekosten nodig zijn en besluit je om dit niet te doen? Dan betaal je wel voor de keuring, maar beschikt je auto nog steeds niet over een APK.

Pas op voor malafide garages die ongeloofwaardig lage prijzen aanbieden voor een autokeuring. Vraag van tevoren goed na of er later nog bijkomende kosten zijn én of er eerst wordt gecommuniceerd bij nodige reparaties. Het is niet ongewoon dat mensen worden geconfronteerd met hoge kosten bij het ophalen van hun auto.

Gratis online taxatie

Auto verkopen zonder keuring aan particulieren

Een auto verkopen zonder keuring aan particulieren is lastig. Particulieren zoeken een auto om te gebruiken voor het dagelijks leven. Een auto die niet is toegestaan op de openbare weg verliest veel van zijn waarde voor een consument. Gaat iemand wel de weg op met een auto die niet beschikt over een keuring dan loopt de bestuurder grote risico’s. Een auto zonder keuring is namelijk niet verzekerd. Een verzekeraar keert dan geen geld uit bij een ongeval.

De koper zal er zelf voor moeten zorgen dat de auto een geldige APK krijgt. Omdat hij of zij hier de keuringskosten voor moet betalen en risico loopt op (hoge) reparatiekosten zal de consument flink onderhandelen over de prijs. Naast dat het überhaupt lastig is om een auto zonder geldige APK aan consumenten te verkopen krijg je lang niet altijd de beste prijs.

Auto verkopen aan een dealer zonder geldige keuring

Een auto zonder (of met aflopende) APK verkopen aan een dealer gaat makkelijker dan verkopen aan consumenten. De meeste dealers hebben een eigen garage waar ze de auto keuren en het nodige onderhoud geven. Voor een dealer is het dus een minder groot probleem een auto te kopen zonder keuring dan voor consumenten.

Vergeet niet dat een dealer jouw auto zo snel mogelijk weer wil doorverkopen nadat hij deze van jou heeft gekocht. Ook maakt de dealer kosten voor het krijgen van een geldige APK en wil hij een zo hoog mogelijke marge behalen. Indien er dus wat mankeert aan het voertuig dan zal de dealer dit gebruiken om de prijs omlaag te brengen. Hoewel je jouw auto vaak snel verkoopt aan een dealer krijg je er niet de beste prijs. Er is een ander alternatief waar jij je auto aan verkoopt.

Verkoop je auto aan wijkopenautos.nl

Zit jij niet te wachten op de kosten van de keuring en hoge reparatiekosten, terwijl je van plan bent om de auto te verkopen? Verkoop je auto dan aan wijkopenautos.nl. Wij kopen iedere auto en kijken alleen naar de waarde van de auto. Wij kijken niet naar het feit of een auto wel of geen APK heeft. Bij ons voer je een gratis taxatie uit via de taxatietool op onze website. Binnen een halve minuut ontvang jij de waarde van jouw auto op basis van de gegevens die bij ons bekend zijn. Vervolgens maak je een afspraak bij een van onze vestigingen waar we een inspectie van jouw auto doen en de definitieve prijs bepalen.

Meest voorkomende problemen bij een autokeuring

Denk jij dat het uitvoeren van een keuring, voordat je jouw auto te koop zet, de beste keuze is? Bereid de keuring dan goed voor, zodat je de grootste kans hebt om een geldige APK te krijgen zonder hoge kosten te maken.

Helaas is het niet mogelijk om je auto zelf te keuren. Dit wordt overgelaten aan gecertificeerde keurmeesters. Wat wel mogelijk is, is dat jij de auto naloopt op veel voorkomende mankementen tijdens een keuring. wijkopenautos.nl heeft eigen onderzoek gedaan naar de punten waar auto’s het vaakst op worden afgekeurd tijdens een keuring. We hebben onderscheid gemaakt tussen auto’s met een leeftijd van 3 jaar, 5 jaar en 9 jaar met het percentage waarin de betreffende problemen optreden.

Problemen na 3 jaar

 • Dimlicht koplampen: 1,9%
 • Achterlicht: 1,6%
 • Voorlicht: 1,6%
 • Remschijven: 0,8%
 • Olieverlies motor: 0,7%
 • Veersysteem en schokdempers: 0,3%
 • De as:0,2%

Problemen na 5 jaar

 • Dimlicht koplampen: 3,2%
 • Achterlicht: 3,4%
 • Voorlicht: 2,7%
 • Remschijven: 1,7%
 • Olieverlies motor: 2,2%
 • Veersysteem en schokdempers: 1%
 • De as: 0,7%

Problemen na 9 jaar

 • Dimlicht koplampen: 6,1%
 • Achterlicht: 8,4%
 • Voorlicht: 6,4%
 • Remschijven: 2,8%
 • Olieverlies motor: 6,1%
 • Veersysteem en schokdempers: 3,8%
 • De as: 3,3%

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Snelle en correcte afhandeling!
J.S. B. | Groningen | Saab 9-5, 2003 28.02.2018
Goede en nette behandeling tijdens taxatie. Normaal aanbod gekregen. Fijn om op deze manier zaken te doen.
Peter J. | Roermond | Fiat Grande Punto, 2006 31.10.2017
Prima service, open, vakkundig, snel en efficiënt, maar ook gezellig
Nicole S. | Amsterdam | Opel Zafira, 2000 22.06.2017