Auto verkopen zonder keuring? Vandaag verkocht!

Komt de keuring eraan of is de APK al verlopen en overweeg je om jouw auto te verkopen? Bespaar jezelf de keurings- en onderhoudskosten en verkoop de auto direct.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Je auto verkopen zonder keuring is lastig. Een keuring kost geld en je weet niet of je deze door komt. Hoe krijg jij dan toch het beste bod op je auto?

Vul direct onze taxatietool in en maak een afspraak in de vestiging. Wij taxeren je auto op waarde en doen een vrijblijvend bod. Zelfs op je voertuig die niet gekeurd is!

Een goed bod, snel geld en geen gedoe. Hoe? Door een afspraak te maken bij een koper als wijkopenautos.nl! Elke tweedehands auto is zo verkocht!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Wat je moet weten om je auto zonder keuring te verkopen

Afgekeurde auto verkopen

Je wilt je auto verkopen, maar de APK is verlopen of de keuringsdag is binnenkort. Een auto zonder APK is niet toegestaan op de openbare weg. Daarom wordt het een stuk lastiger om je auto voor een goede prijs te verkopen.

Wie wil een auto kopen die de weg niet op mag? Hier heb je geen last van wanneer je zorgt dat de auto beschikt over een geldige APK. Nadeel is alleen dat je geen hoge kosten wilt maken, omdat je de auto tegelijkertijd wilt verkopen.

Wat is je auto waard zonder keuring

Voor veel mensen is een auto die niet gekeurd is minder waard. Er is geen bewijs dat het voertuig functioneert en geen duidelijkheid welke onderdelen niet werken. De keuring moet gedaan worden door de koper met alle gevolgen van dien. Reparatie van een tweedehands voertuig kan veel geld kosten.

Hoe bereken je de waarde? De dagwaarde van je auto bereken je met onze taxatietool. Deze taxatie is gebaseerd op bouwjaar, merk en de kilometerstand. Zo krijg jij een indicatie wat je auto waard is zonder APK. Nu je een idee hebt hoeveel je auto oplevert zonder keuring wil je weten wat je auto oplevert na uitvoeren van een keuring.

De waarde uit onze taxatietool is een indicatie. Wij gaan uit van een wagen die goed werkt. Jouw auto zonder keuring heeft voor een koper meer risico. De echte waarde bereken wij daarom kosteloos in de vestiging! Maak direct een afspraak!

Wat kost een keuring?

De kosten voor een keuring verschillen sterk. Er zijn garages die een keuring aanbieden voor een paar tientjes en je komt autogarages tegen waar je voor €65,- een APK doet.

Er is geen minimum- en maximumprijs voor het uitvoeren van een APK. Bij de meeste garages bestaan de kosten voor een jaarlijkse keuring uit de afmeldkosten en het aantal uren vermenigvuldigd met het uurtarief.

De tijd die nodig is om een auto te controleren staat niet vast. Dit is afhankelijk van de mankementen. Het keuren van een auto met veel mankementen heeft meer onderhoud nodig dan een auto waar weinig/niks mee aan de hand is.

Zoals gezegd variëren de kosten voor het uitvoeren van een APK, maar over het algemeen zitten deze tussen de €20,- en €65. Een keuring geeft geen garantie op het krijgen van een geldige APK.

Zijn er mankementen, waardoor jouw auto de APK niet doorkomt? Dan moeten deze eerst worden gerepareerd wat kosten met zich meebrengt. Afhankelijk van de ernst van de problemen lopen deze kosten mogelijk hoog op. De reparatiekosten zorgen voor de grootste lasten bij mensen die hun auto willen verkopen.

Krijg jij tijdens de keuring te horen dat er hoge reparatiekosten nodig zijn en besluit je om dit niet te doen? Dan betaal je wel voor de keuring, maar beschikt je auto nog steeds niet over een APK.

Pas op voor malafide garages die ongeloofwaardig lage prijzen aanbieden voor een autokeuring. Vraag van tevoren goed na of er later nog bijkomende kosten zijn én of er eerst wordt gecommuniceerd bij nodige reparaties. Het is niet ongewoon dat mensen worden geconfronteerd met hoge kosten bij het ophalen van hun auto.

Gratis online taxatie

Auto verkopen zonder keuring aan particulieren

Een auto verkopen zonder keuring aan particulieren is lastig. Particulieren zoeken een auto om te gebruiken voor het dagelijks leven. Een auto die niet is toegestaan op de openbare weg verliest veel van zijn waarde voor een consument.

Gaat iemand wel de weg op met een auto die niet geldig keuringsbewijs beschikt dan loopt de bestuurder grote risico’s. Een auto zonder keuring is namelijk niet verzekerd. Een verzekeraar keert dan geen geld uit bij een ongeval.

De koper zal er zelf voor moeten zorgen dat de auto een geldige APK krijgt. Omdat hij of zij hier de keuringskosten voor moet betalen en risico loopt op (hoge) reparatiekosten zal de consument flink onderhandelen over de prijs.

Naast dat het überhaupt lastig is om een auto zonder geldige APK aan consumenten te verkopen krijg je lang niet altijd de beste prijs.

Auto verkopen aan een dealer zonder geldige keuring

Een auto zonder (of met aflopende) APK verkopen aan een dealer gaat makkelijker dan verkopen aan consumenten. De meeste dealers hebben een eigen garage waar ze de auto keuren en het nodige onderhoud geven. Voor een dealer is het dus een minder groot probleem een auto te kopen zonder keuring dan voor consumenten.

Vergeet niet dat een dealer jouw auto zo snel mogelijk weer wil doorverkopen nadat hij deze van jou heeft gekocht. Ook maakt de dealer kosten voor het krijgen van een geldige APK en wil hij een zo hoog mogelijke marge behalen.

Indien er dus wat mankeert aan het voertuig dan zal de dealer dit gebruiken om de prijs omlaag te brengen. Hoewel je jouw auto vaak snel verkoopt aan een dealer krijg je er niet de beste prijs. Er is een ander alternatief waar jij je auto aan verkoopt.

2. Verkoop je auto aan wijkopenautos.nl

Zit jij niet te wachten op de kosten van de keuringsdag en hoge reparatiekosten, terwijl je van plan bent om de auto te verkopen? Verkoop je auto dan aan wijkopenautos.nl. Wij kopen iedere auto en kijken alleen naar de waarde van de auto.

Wij kijken niet naar het feit of een auto wel of geen APK heeft. Bij ons voer je een gratis taxatie uit via de taxatietool op onze website. Binnen een halve minuut ontvang jij de waarde van jouw auto op basis van de gegevens die bij ons bekend zijn. Vervolgens maak je een afspraak bij een van onze vestigingen waar we een inspectie van jouw auto doen en de definitieve prijs bepalen.

Afspraak maken en direct verkopen

Je auto verkopen voor het beste bod? Kom naar wijkopenautos.nl en laat je tweedehands wagen op waarde schatten. Wij kijken naar de onderdelen die wel goed werken. Hoe gaat onze taxatie in zijn werk?

 • Afspraak maken via onze taxatietool bij een vestiging in jouw buurt
 • Je kunt vaak al binnen 24 uur terecht voor taxatie van 30 minuten
 • Onze RDW erkende expert checkt de auto en doet een proefrit, hierna volgt het bod
 • Accepteer je dit bod? Dan regelen wij de administratie en maken het geld gelijk over!

3. Meest voorkomende problemen bij een autokeuring

Denk jij dat het uitvoeren van een keuring, voordat je jouw auto te koop zet, de beste keuze is? Bereid de keuring dan goed voor, zodat je de grootste kans hebt om een geldige APK te krijgen zonder hoge kosten te maken.

Helaas is het niet mogelijk om je auto zelf te keuren. Dit wordt overgelaten aan gecertificeerde keurmeesters. Wat wel mogelijk is, is dat jij de auto naloopt op veel voorkomende mankementen tijdens een keuring.

wijkopenautos.nl heeft eigen onderzoek gedaan naar de punten waar auto’s het vaakst op worden afgekeurd tijdens een keuring. We hebben onderscheid gemaakt tussen auto’s met een leeftijd van 3 jaar, 5 jaar en 9 jaar met het percentage waarin de betreffende problemen optreden.

Problemen na 3 jaar

 • Dimlicht koplampen: 1,9%
 • Achterlicht: 1,6%
 • Voorlicht: 1,6%
 • Remschijven: 0,8%
 • Olieverlies motor: 0,7%
 • Veersysteem en schokdempers: 0,3%
 • De as:0,2%

Problemen na 5 jaar

 • Dimlicht koplampen: 3,2%
 • Achterlicht: 3,4%
 • Voorlicht: 2,7%
 • Remschijven: 1,7%
 • Olieverlies motor: 2,2%
 • Veersysteem en schokdempers: 1%
 • De as: 0,7%

Problemen na 9 jaar

 • Dimlicht koplampen: 6,1%
 • Achterlicht: 8,4%
 • Voorlicht: 6,4%
 • Remschijven: 2,8%
 • Olieverlies motor: 6,1%
 • Veersysteem en schokdempers: 3,8%
 • De as: 3,3%

Hoe onze klanten onze service beoordelen