Oldtimer verkopen? Zo vermijd je de struikelblokken

Oldtimer-eigenaren lopen bij de verkoop van een auto vaak tegen het feit aan dat het aantal potentiële kopers zeer beperkt is.

Dit heeft twee hoofdoorzaken: oldtimers vereisen veel tijdsintensief onderhoud en ze spreken een specifieke markt van liefhebbers aan.

wijkopenautos.nl biedt oldtimer-bezitters de kans hun auto op een makkelijke en efficiënte manier voor een goede prijs te verkopen. Door middel van een online-prijsindicatie en een uitvoerige taxatie, bepalen wij de waarde van jouw oldtimer en brengen we een bod uit.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Het concept van wijkopenautos.nl

auto verkopen

Als bezoeker van wijkopenautos.nl stellen wij je allereerst een gebruiksvriendelijke online-taxatietool ter beschikking, waarmee jij door het volgen van een paar eenvoudige stappen direct een indicatie krijgt van de waarde van jouw oldtimer. Aan dit geschatte waardeoordeel zijn geen verdere verplichtingen verbonden. Het is uitsluitend bedoeld als hulpmiddel, om je een idee te geven wat je voor jouw oldtimer op de huidige automarkt kan verwachten.

Wanneer het voorlopige bedrag voor jou interessant is, maak je direct een afspraak met één van onze monteurs voor een volledige taxatie. Onze monteurs begrijpen dat een oldtimer verkopen niet hetzelfde is als een gewone tweedehands auto verkopen. De oldtimer haalt zijn waarde vooral uit zijn exclusiviteit en historische karakter. Het gaat vaak om auto's die al een lange tijd uit de productie zijn gehaald en daardoor op de weg een unicum zijn.

De taxateurs nemen al deze aspecten mee in hun overwegingen. Zij kijken niet alleen naar de staat van de motor maar beoordelen de auto ook op de mate van slijtage, eventuele roest en de staat van de bekleding in de auto. Om het beeld compleet te krijgen, maken zij aansluitend ook nog een proefrit. Pas dan brengen zij een bod uit waarvan zij denken dat het recht doet aan zowel de auto als de conditie waarin deze verkeert.

Een transparante en objectieve werkwijze waarmee we ons onderscheiden van andere autobedrijven waar jij jouw oldtimer kan verkopen. Bovendien nemen wij als full-service bedrijf de afmelding en vrijwaring van jouw auto volledig voor onze rekening, zodat de acceptatie van het bod voor jou gelijk de laatste handeling in het verkoopproces is. Het enige wat je nog hoeft te doen is wachten op het geld dat na 2 dagen op jouw rekening verschijnt. Een uniek concept dat de balans heeft gevonden tussen snelheid, betrouwbaarheid en goede prijzen.

2. De moeilijkheden waar je tegenaan loopt

Een oldtimer verkopen is vaak niet hetzelfde als de verkoop van ieder andere occasion. Een oldtimer is niet zomaar een tweedehandsauto. Het is een vintage auto, die erg geliefd is bij bepaalde groepen mensen. De vintage oldtimer is vaak ook een auto met een prijskaartje. Het verkopen van een oldtimer is dus niet altijd gemakkeliljk. Je moet jouw auto op een specifieke plek verkopen waarvan je weet dat er interesse is in jouw auto. Dit beperkt je vaak in kopers.

Door de beperkte interesse voor en het aanzienlijke aanbod van oldtimers is het als particuliere verkoper moeilijk om je op de oldtimer-markt te positioneren. Een auto verkoop site lijkt op het eerste gezicht een bruikbare optie maar kent ook zijn keerzijdes: een relatief eenvoudige aanmelding betekent vaak het begin van een langdurig verkoopproces zonder de garantie van een bevredigend eindresultaat.

wijkopenautos.nl is daarentegen gespecialiseerd in de inkoop van alle auto's, een omvangrijk geheel waarvan de oldtimer inkoop een klein maar belangrijk onderdeel uitmaakt. Onze uitgebreide kennis en expertise, gebaseerd op jarenlange ervaring in de autohandel in binnen- en buitenland, maakt dat wij uitstekend op de hoogte zijn van alle trends die de automarkt op dit moment bepalen.

Gratis online taxatie

Welke auto wordt vaak te koop gevraagd? Welke auto's zijn waar in Europa populair? Al deze kennis stelt ons in staat om voor auto's die anders bij de autodemontage terecht zouden komen, toch een nieuwe eigenaar bijvoorbeeld in het buitenland te vinden.

Lukt het niet om jouw oldtimer te verkopen omdat hij niet kan opleven tegen de maatstaven van deze tijd? Geen zorgen. Wij bevinden ons in de unieke positie jouw oldtimer te exporteren zodat wij jou toch een interessant bedrag kunnen betalen voor een auto die anders tegen een bodemprijs gedemonteerd zou worden.

Kies voor snelheid en zekerheid

Wanneer je ervoor kiest jouw oldtimer te verkopen, overweeg dan eerst goed welke stappen je van plan bent te gaan nemen. Een oldtimer direct inruilen is een makkelijke maar weinig lucratieve optie, de verkoop in eigen hand nemen is daarentegen financieel interessanter maar tegelijkertijd het begin van een tijdrovend en langdurig proces.

Bij wijkopenautos.nl vallen tijd en geld samen: wij bieden een eenvoudige en professionele formule die je in staat stelt jouw oldtimer binnen 24 uur na aanmelding voor een goede prijs te verkopen.

Wij zijn door heel Nederland te vinden en verwelkomen iedere oldtimer-bezitter met een persoonlijke en professionele service. Wacht daarom niet tot morgen, maar vraag direct een prijsindicatie op en maak vandaag nog een afspraak. wijkopenautos.nl: het verkopen van een oldtimer was nog nooit zo makkelijk.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Vriendelijk eerlijk en een juiste prijsopgave
Mariska V. | Amsterdam | Peugeot 307, 2002 15.11.2017
Prima behand en geregeld
Willy t. | Enschede | Volkswagen Golf IV, 2000 17.07.2017

Gratis waardetaxatie in slechts één stap