wijkopenautos.nl: hét alternatief voor auto verkopen aan dealer

Het is gemakkelijk om je oude auto te verkopen of in te ruilen bij de dealer. Beter is natuurlijk wanneer je meer waarde krijgt voor je auto.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Een autodealer is commercieel ingesteld en probeert dikwijls je auto zo goedkoop mogelijk van jou over te nemen. Hoewel jij je auto snel verkoopt aan een dealer levert dit voor jou niet altijd het hoogste rendement op. Wil jij een eerlijke waarde voor je auto ontvangen? Verkoop auto dan aan wijkopenautos.nl.

Taxeer je auto nu direct via onze gratis taxatie tool. Vervolgens maak je een vrijblijvende afspraak bij een van onze vestigingen. Met meer dan 25 vestigingen verspreid in Nederland zit er altijd een bij jou in de buurt.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Auto verkopen aan dealer of verkopen aan garage?

Inruil bij de dealer

Het auto verkopen aan garage of dealer is verleden tijd. Je auto inruilen bij de dealer is misschien vertrouwd en gemakkelijk, maar helaas lever je in op de inruilwaarde van je auto doordat de dealer kosten moet maken voordat hij hem weer kan tonen aan kopers. Een onderhoudsbeurt op het voertuig en het rijklaar maken voor nieuwe kopers, samen met de nieuwe APK kan flink in de kosten lopen.

Daarnaast moet de auto ook niet uit de markt geprijsd worden, dus is het voor een dealer gemakkelijker om concessies te doen op de inruilwaarde. Dealers kunnen hier geen risico nemen, vanwege de relatief kleine marges op tweedehands voertuigen.

Aangezien je bij de dealer toch een nieuwe auto koopt lijkt het of je nieuwe auto goedkoper is want hij wordt mede betaald door de oude auto. Wat je auto waard is, is zonder professionele taxatie moeilijk vast te stellen. Door verschillende advertenties met elkaar te vergelijken kom je tot een aardige inschatting, maar de toegevoegde waarde van een RDW erkende taxatie wordt door veel particulieren onderschat. Daarom lijkt het opnieuw voordeliger om voor inruil te kiezen. Daarom kun je bij wijkopenautos.nl gemakkelijk, gratis en vrijblijvend je auto laten taxeren en verkopen. Wij regelen dan ook de afmelding, vrijwaring en maken het geld direct over zodat het een paar werkdagen later op je rekening staat.

Volg het volgende stappenplan en maak gebruik van onze expertise:

  • Vul de online taxatietool in voor een gratis indicatie van de autowaarde
  • Maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt voor een definitieve waarde en vrijblijvend bod
  • Accepteer het bod dat je krijgt en profiteer van een veilige verkoop. Na twee werkdagen heb je het geld op je rekening staan.

2. wijkopenautos.nl: hét alternatief voor de dealer

Tot op heden heb je wellicht gedacht dat je slechts je auto kunt verkopen aan de dealer, indien je eenvoudig van je wagen af wilt. Je hoeft je dan immers niet druk te maken over het schrijven van een advertentie, te wachten op reacties van gegadigden en onderhandelingen met potentiële kopers uit te voeren. Kopzorgen die je wél hebt bij het particulier verkopen via een autoverkoopsite.

Je auto verkopen aan de garage is inderdaad makkelijk, maar verkijk je niet op het bod dat je zult krijgen van de dealer door je auto te verkopen aan hem. Je krijgt, zeker als je alleen komt verkopen en niet inruilt, vaak een veel te lage prijs voor je auto. Veel garages zitten namelijk niet te wachten op auto’s van verscheidene merken. Als je bovendien komt inruilen, word je al snel bij de neus genomen; door aan de dealer je auto te verkopen, geeft hij in veel gevallen geen korting op de nieuwe auto.

Gratis online taxatie

Wil je de dealer wel een kans geven? Zorg dan dat je van tevoren de waarde van je auto weet. Het is lastig dit zelf te doen. Je kunt een schatting maken door bijvoorbeeld te kijken naar wat de vraagprijs is van vergelijkbare auto’s. Dit is bijna onmogelijk. Misschien lukt het je wel een auto te vinden van hetzelfde bouwjaar, model en merk, maar de gebruikssporen van jou auto zullen altijd anders zijn. Om te bepalen hoe deze sporen de waarde van je auto beïnvloeden moet je verstand hebben van taxatie. Voor een leek is het aan te raden de autowaarde te laten vaststellen. Zo weet je zeker dat je niet niet akkoord gaat met een te laag bod voor je auto!

Bij wijkopenautos.nl doe je eenvoudig je auto van de hand, maar dán voor een leuke prijs. Je doet dit allereerst door onze in te vullen. Voer je kentekengevens, een geldig e-mailadres en de kilometerstand van je auto in en maak aansluitend een afspraak in een van onze vestigingen. Onze taxateurs inspecteren gratis voor jou de gehele auto van binnen en buiten. Nadien maken zij een proefrit om zo de wegligging en het prestatievermogen van je wagen te testen. Na een dertig minuten durende taxatie is de taxateur in staat om jou de exacte waarde van je auto te geven. Spreekt dit getal je aan? Dan zullen wij je auto kopen voor de waarde die de taxateur heeft vastgesteld.

Je auto verkopen aan de dealer is vanaf vandaag verleden tijd. Bij wijkopenautos.nl verkoop je net zo eenvoudig je auto en krijg je een eerlijk bod dat gebaseerd is op het merk, model, bouwjaar en de staat van je auto. Omdat wij auto’s kopen naar aanleiding van een vakkundige taxatie, weet je zeker dat je voor een gunstige prijs je tweedehands auto kunt verkopen. Bovendien regelen wij de vrijwaring en afmelding van je auto en maken wij op de dag van taxatie al het geld naar je over, zodat het een aantal dagen later op je bankrekening verschijnt. Dát is nou de full-service van wijkopenautos.nl.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Gratis online taxatie