Auto inruilen voor andere auto - Waarom?

Je auto inruilen voor een andere auto is snel en makkelijk, maar niet de beste deal. Waar krijg je wel de beste prijs voor je auto?

Je auto verkopen levert vaak meer op dan inruilen bij een dealer. Hoe zit dat? Dat heeft alles te maken met vraag, winst en jouw nieuwe aankoop.

Verkoop je auto eerst om vervolgens ook meer van jouw nieuwe auto af te krijgen. De verkoop begint met een waardebepaling. Die kun je bij ons doen via de kentekencheck of in de vestiging.

Maak een kosteloze afspraak via de tool om een vrijblijvend bod op je auto te ontvangen van wijkopenautos.nl, zien we jou binnen 24 uur?

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Gratis online waardebepaling

Ontvang definitieve verkoopprijs
direct online

Verkoop als jij dat
wilt & snelle betaling

1. Auto inruilen voor andere auto bij dealer

Auto inruilen voor andere auto

Het is zo ver! Je hebt een nieuwe wagen op het oog. Hoe ga jij van je oude afkomen? Ruil je hem in bij de dealer of verkoop je hem eerst? Waar kun je jouw auto inruilen en het meeste verdienen met zo weinig mogelijk inspanning?

Auto inruilen voor andere auto bij de dealer

Jouw oude auto inruilen bij de dealer klinkt wel zo makkelijk en je weet dat je door de inruilwaarde van jouw auto een beetje korting krijgt op de nieuwe.

Maar is dit de meest gunstige manier? Om het gunstigste bod te krijgen bij de dealer moet je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent.

Voordat je jouw oude auto inruilt bij de dealer is het belangrijk om de dagwaarde te weten. Hierdoor kun je voorkomen dat je een onredelijk bod krijgt.

Hoe krijg je de dagwaarde van jouw auto? Door je kenteken en e-mailadres in te vullen in onze online taxatie tool weet je direct wat jouw auto waard is.

Veelal zitten dealers niet te wachten op occasions, dat kan omdat ze niet van hetzelfde merk zijn dan dat zij normaal verkopen of omdat ze weten jouw model moeilijk te kunnen verkopen.

Het bod dat de dealer doet is daarom vaak een heel stuk lager dan de dagwaarde en krijg je ook niet veel korting meer op de nieuwe auto. Geen gunstige deal dus.

2. Auto inruilen bij wijkopenautos.nl

Bij wijkopenautos.nl krijg je altijd de beste deal. Hier geven we duidelijkheid over zowel de dagwaarde als de actuele marktwaarde.

Zo pak jij de beste prijs én zorg je voor een goede onderhandelingspositie tijdens de aankoop van jouw nieuwe wagen.

Zonder het inruilen van je oude auto kun jij je focussen op het krijgen van de hoogste korting op jouw nieuwe auto. En in combinatie met het geld dat wij geven voor jouw oude auto heb jij gegarandeerd de beste deal.

TIP: Verkoop jouw auto eerst in plaats van hem in te ruilen. Dit zorgt ervoor dat je én het beste bedrag voor jouw oude auto krijgt én ook nog eens een goede onderhandelingspositie hebt bij de dealer.

3. Een vrijblijvende taxatie

Wil je jouw auto snel en gemakkelijk verkopen voor de beste prijs, dan kan dat via wijkopenautos.nl. Vaak levert dit meer op dan de auto inruilen bij een dealer.

Afspraak maken?

  • Vul de taxatietool in en maak een afspraak, je kunt vaak binnen 24 uur al terecht
  • In de vestiging loopt een expert jouw auto langs en brengt op basis van deze waarde een vrijblijvend bod uit
  • Accepteer jij dit bod? Dan maken wij het geld direct over en regelen wij de administratieve afhandeling

Maak gratis een afspraak via de taxatietool op onze website en laat jouw auto uitgebreid taxeren door één van onze RDW-erkende taxateurs.

Gratis online taxatie

In een half uur loopt onze taxateur je auto helemaal na. De auto wordt onder andere gecheckt op schade en roestplekken en de taxatie wordt afgesloten met een testrit. Tijdens deze rit controleert de taxateur de motor op vreemde geluiden en de wegligging.

Hierna krijg je de precieze waarde van je auto. Tevens is deze waarde ook het bod dat wij doen op jouw auto!

Het bod is geheel vrijblijvend en je hebt 7 dagen om te beslissen of je dit accepteert. Accepteer je het bod gelijk? Dan kun je jouw auto direct achter laten.

Het geld wordt direct overgemaakt en staat al na twee werkdagen op je rekening. Ook regelen wij de afmelding en de vrijwaring van jouw auto.

Bij wijkopenautos.nl accepteer je dus het beste bod én nemen we jouw zorgen uit handen. Kies voor het beste voordeel en koop uiteindelijk zo voordelig mogelijk een nieuwe auto.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Netjes geholpen en snel afgehandeld
Kai V. | Den Haag | Renault Megane, 2012 23.11.2019
Ik heb mijn bedrijfsbus naar volle tevredenheid verkocht via WijKopenAuto's: snelle service, afspraak is afspraak, goede prijs en het geld stond binnen 2 dagen op mijn rekening. Goed en betrouwbaar bedrijf!
SCHNEEMANN CONCEPTS S. | Utrecht | Fiat Scudo, 2013 09.06.2019
Alles goed geregeld. Afspraken worden nagekomen, geen gedoe voor mij als verkoper.
Twan W. | Maastricht | Fiat Punto, 2011 15.02.2018