Je Volkswagen verkopen? Alleen voor de juiste prijs.

Vroeg of laat breekt de tijd aan dat jij jouw Volkswagen wilt verkopen. Hoe krijg jij de beste prijs en waar moet je rekening mee houden bij de verkoop van jouw Volkswagen? Dat zijn vragen waar wijkopenautos.nl je mee helpt.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Wanneer het moment is gekomen om je Volkswagen te verkopen, is het vastleggen van de waarde de eerste stap. Door onze online kenteken check in te vullen ontdek je de dagwaarde van jouw Volkswagen. Deze waarde is gebaseerd op het model, bouwjaar en kilometerstand.

Wil jij weten wat jouw Volkswagen precies waard is? Maak een afspraak via de online kenteken check op de website. Een van onze experts loopt je auto volledig na. Klinkt de autowaarde die je krijgt na taxatie interessant? Dan heb je zelfs de mogelijkheid tot directe verkoop van jouw auto.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Volkswagen verkopen? Hoe ligt de Volkswagen in de markt?

volkswagen verkopen

Het idee was ‘Ein Auto für Jedermann´ oftewel ´een auto voor iedereen´. Ferdinand Porsche had het idee om een kleine betaalbare auto te maken. Hij had dit idee voorgesteld aan Zündapp en NSU, maar beide hadden geen interesse. In 1934 kreeg hij de opdracht een wagen voor het volk te ontwerpen. Het ontwerp: de Kever. Met dit ontwerp is Volkswagen ook direct als wereldspeler op de kaart gezet.

Later in 1950 rolde de Volkswagen Transporter van de band. Het Volkswagen busje was populair bij onder andere bakkers, maar het stond ook symbool voor vrijheid onder hippies en kampeerders. De Volkswagen Golf maakte zijn debuut in 1974 en werd een groot succes. Tijdens de energiecrisis was de Volkswagen Golf hét antwoord door zijn zuinige benzinemotor. Volkswagen is snel gegroeid tot een van de topspelers in de automotive.

In Nederland is Volkswagen het populairste en meest verkochte merk in 2018. Ook als het gaat om occasions doet de Volkswagen het goed. Als wij Nederlanders op zoek gaan naar een goede tweedehands auto dan zoeken wij voornamelijk op Duitse automerken. Volkswagen staat bekend om de kwaliteit en de lange levensduur. Dat zien we ook terug in het aantal oldtimers op de weg dat aan het groeien is. Het merk dat het meest gezien wordt op straat is Volkswagen.

Ook aan de verkoopcijfers te zien doet Volkswagen het prima. Afgelopen jaren was er een daling te zien maar 2018 gaat dat weer goed maken voor Volkswagen:

2018 t/m augustus

 • Verkoopcijfers Nederland: 42.193
 • Marktaandeel Nederland: 11,64%
 • Europese verkoopcijfers: 1.279.515

2017

 • Verkoopcijfers Nederland: 43.649
 • Marktaandeel Nederland: 10,43%
 • Europese verkoopcijfers: 1.685.053

2016

 • Verkoopcijfers Nederland: 44.370
 • Marktaandeel Nederland: 11,52%
 • Europese verkoopcijfers: 1.704.547
 • >

2015

 • Verkoopcijfers Nederland: 56.666
 • Marktaandeel Nederland: 12,53%
 • Europese verkoopcijfers: 1.699.221

2. Wat zijn de populairste Volkswagen modellen

Volkswagen is in Nederland een van de populairste merken. Hieronder een top 10 meest verkochte Volkswagens in Nederland sinds 1982. Het is duidelijk dat de Golf, Polo en Passat de drie belangrijkste modellen zijn geweest voor Volkswagen.

 • Volkswagen Golf: 672.015
 • Volkswagen Polo: 359.776
 • Volkswagen Passat: 273.344
 • Volkswagen Up: 78.068
 • Volkswagen Jetta: 68.880
 • Volkswagen Touran: 47.078
 • Volkswagen Tiguan: 27.854
 • Volkswagen Vento: 27.064
 • Volkswagen Golf Plus: 24.157
 • Volkswagen Bora: 22.332

Volkswagen Golf

volkswagen golfDe Volkswagen Golf geproduceerd in 1974 is de meest gemaakte Volkswagen ooit. In 2007 rolde de 25 miljoenste van de band. Van dit populaire model zijn er in 2017 wereldwijd 952.826 stuks verkocht. De Volkswagen Golf staat op nummer 3 van meest verkochte auto's.

Volkswagen Polo

volkswagen poloDe Volkswagen Polo doet het niet veel slechter dan de Golf. Hij staat op nummer 10 als het gaat om meest verkochte auto’s in 2017 met 656.179 stuks. De Volkswagen Polo zag in 1975 voor het eerst het licht als personenwagen in de compacte klasse. Jouw Volkswagen Polo verkopen moet geen probleem zijn. Nieuw en als occasion gaat deze wagen als zoete broodjes over de toonbank.

Volkswagen Passat

volkswagen passatDe Volkswagen Passat kennen we sinds 1973 en de Passat wordt gezien als een van de belangrijkste modellen van Volkswagen. Dit middenklasse model was in 2006 het best verkochte model van Volkswagen. Zelfs de Volkswagen Golf verkocht zo'n 9 duizend stuks minder.

Gratis online taxatie

3. Hoe kun jij jouw Volkswagen verkopen?

De Volkswagen ligt goed in de Nederlandse markt. Ook in de occasionmarkt wordt er positief gekeken naar de modellen van Volkswagen. Desondanks kan het verkopen van een Volkswagen een moeilijk en tijdrovend proces zijn voor particulieren die minder kennis hebben van de huidige automarkt. Particulier verkopen? Dan moet jij je bezig houden met advertenties schrijven, proefritten organiseren en onderhandelen over de verkoopprijs. Dan heb je nog de mogelijkheid om je auto bij een dealer in te ruilen. Ook dit kan nadelen met zich mee brengen. Bij het inruilen van jouw Volkswagen ben je meestal verplicht een nieuwe auto te kopen en de prijs die de dealer geeft voor jouw oude auto is meestal niet de beste prijs.

Ook kan het lastig zijn de juiste koper te vinden voor jouw oldtimer Volkswagen. Op welke platforms kun jij jouw Volkswagen Kever aanbieden en vind je iemand die de werkelijke autowaarde ook daadwerkelijk wilt betalen?

Of je nu jouw Volkswagen Golf, Volkswagen Polo of Volkswagen Transporter wilt verkopen - je moet altijd van te voren de prijs van het voertuig laten bepalen. De eerste stap is onze kenteken check op de website. Vul deze in en direct krijg je de dagwaarde van jouw auto. Deze berekening houdt geen rekening met de werkelijke staat van de auto. Eventuele schade of juist extra’s worden niet meegenomen in de berekening. Voor de exacte waarde van jouw Volkswagen kom je langs in onze vestiging. Onze professionele taxateurs lopen je auto na in een half uur en aan de hand van bepaalde criteria taxeren zij jouw Volkswagen op waarde.

Kom jij langs voor een gratis en vrijblijvende taxatie? Dan is het belangrijk dat jij jouw Volkswagen grondig schoonmaakt om het beste uit je auto te halen. Zorg dat je alle persoonlijke spullen verwijdert en kleine schades repareert. Zo kun je kleine krasjes vaak wegpoetsen met een krassenverwijderaar.

4. Veilig je Volkswagen verkopen met wijkopenautos.nl

wijkopenautos.nl koopt alle auto’s. Het maakt niet uit welk merk, model of kilometerstand jouw auto heeft. Wij kopen niet alleen jouw Volkswagen maar je kan ook terecht met een Toyota of een Fiat.

Is jouw Volkswagen kapot? Ook dat is geen probleem. Het maakt niet uit of jouw Volkswagen Passat een schadeauto is of dat hij geen APK keuring meer heeft. Elke auto krijgt een gratis taxatie en een gegarandeerd bod.

Maak gebruik van de voordelen van wijkopenautos.nl. Bij ons kun je alle gebruikte auto’s van alle merken en modellen verkopen. Wij bepalen de restwaarde van jouw auto gratis. Als het bod dat wij doen goed klinkt dan kun je hem direct verkopen. Na de verkoop maak jij je nergens meer druk om, want wijkopenautos.nl neemt al het papierwerk van je over.

Maak snel een afspraak via de online kenteken check bij een vestiging bij jou in de buurt en ervaar zelf het gemak van een Volkswagen verkopen bij wijkopenautos.nl.

Hoe onze klanten onze service beoordelen