De beste inruilpremie? Zo krijg je meer voor je auto

Inruilpremies en inruilvoordeel, een extra bedrag dat je bovenop de inruilwaarde van je oude wagen ontvangt. Hoe krijg jij het meeste voor je auto?

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Extra inruilvoordeel klinkt lekker, maar hoe transparant zijn deze aanbiedingen? wijkopenautos.nl zocht uit of een dergelijke actie écht voordeel oplevert.

Niet alleen ben je vaak gebonden aan bepaalde modellen die op voorraad staan, maar lever je vaak ook in op de korting op het nieuwe voertuig. Hoe zorg je dan toch dat je het meeste voordeel krijgt?

Ontdek met onze gratis online waardebepaling wat wij geven voor je auto. Vul onze kentekencheck in, voer autogegevens in en ontvang een gegarandeerde verkoopprijs! Jouw auto verkoop begint hier.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Extra inruilkorting! Nu nóg meer inruilvoordeel!

Inruilpremie bij de dealer

Merkdealers van bijvoorbeeld Volkswagen, Renault of Toyota gebruiken deze termen het hele jaar door. Het is een actie om tijdelijk de verkoop te stimuleren. Het gaat vaak om bedragen tussen de €1000,- en €5000,- met als doel om je in de showroom te krijgen.

Hou dan ook rekening met het feit dat deze inruil acties alleen gelden bij nieuwe auto's, niet bij occasions. Hierdoor lijkt het alsof je auto op dat ene moment inruilen een stuk voordeliger wordt vanwege de extra inruilbonus, inruilkorting of inruilvoordeel. Een service waar je niet veel actie uit haalt.

Hoeveel inruilvoordeel heb je echt?

Helaas zitten er allerlei haken en ogen aan deze acties. Zo kun je bij verschillende (merk)dealers langsgaan om te vergelijken, maar uiteindelijk zul je erachter komen dat de inruilbonus lang niet altijd zo voordelig is en dat je alleen kunt kiezen uit bepaalde modellen.

Bij een nieuwe auto heb je ook nog te maken met (verborgen) kosten voor het rijklaar maken. Het kopen en verkopen (of inruilen) is niet zomaar iets waar je elke dag mee in aanraking komt, het is daarom belangrijk dat je goed geïnformeerd en voorbereid bent.

LET OP: Een ander aspect van de tijdelijke auto inruil acties, is dat de marge om in te onderhandelen ook verkleind, aangezien de dealer je al 'inruilvoordeel' geeft.

Het meeste voordeel krijg je bij: inruilen of verkopen?

Je denkt erover om een nieuwe auto te kopen, maar hebt nog geen definitieve beslissing genomen. Vervolgens zie je in een reclamespotje op de televisie de volgende aanbieding: koop nu een nieuwe auto en ontvang een mooie inruilpremie voor je oude auto. Is dit de beste actie of wil de dealer van zijn voorraad af?

De aanbieding loopt maar een beperkte tijd. Het is verleidelijk om te besluiten toch je huidige auto voor een nieuwe auto in te ruilen. Een dergelijke korting krijg je tenslotte niet iedere dag.

Voordat je dit doet, zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Inruilen is namelijk lang niet zo gunstig als de reclame doet geloven. Zelfs niet met een inruilpremie of andere actie.

De inruilpremie is vooral een stimulans om een voortijdige beslissing te maken over de koop van een auto. Neem je je oude auto mee naar een dealer, dan biedt hij je de inruilwaarde. Die trekt hij vervolgens van de prijs van je nieuwe auto af. Op iedere nieuwprijs zit standaard een marge: de ingecalculeerde onderhandelingsruimte.

Meer dan eens heffen de onderhandelingsmarge en de inruilpremie elkaar op. Krijg jij een mooie inruilpremie voor je oude Volkswagen? Dan zal je nauwelijks kunnen afdingen op de prijs van je nieuwe Volkswagen.

Ruil jij je auto daarentegen niet in? Dan is de ruimte voor onderhandeling opeens een stuk groter. Inruilen lijkt dus financieel gezien niet de beste optie. Wat zijn de alternatieven?

Gratis online taxatie

Voor- en nadelen van auto inruilen

Over het algemeen levert je auto inruilen minder op dan zelf verkopen en dan pas die nieuwe wagen aanschaffen. Hieronder staan de voor- en nadelen van inruilen ten opzichte van zelf verkopen nog eens voor je op een rijtje.

Voordelen van inruilen:

  • Kost weinig tijd en moeite (geen advertentie en foto’s)
  • Geen mensen aan de deur
  • Auto mag schade en gebreken hebben
  • Je zit niet tijdelijk zonder auto

Nadelen van inruilen:

  • Zonder auto inruilen krijg je gemiddeld tussen de 5 en 10% van de prijs af, met inruil bijna niets
  • Gemiddeld krijg je tot 25% minder voor je eigen auto bij inruilen
  • Een auto onder de €10.000,- wordt bij inruil zo’n €2.000,- minder dan de verkoopwaarde

2. Ruilen en andere alternatieven

Een minder gebruikelijke manier om je oude auto te vervangen voor een nieuwe, is door hem te ruilen met iemand anders. Er bestaan een aantal ruilsites waarop mensen hun auto aanbieden voor ruil. Rijd jij in een auto die je eigenlijk kwijt wilt? Zet een advertentie op een ruilsite en geef aan onder welke voorwaarden je bereid bent te ruilen.

Particulier verkopen

Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag. Auto poetsen, goede foto's en een complete advertentie tekst. Zet dit allemaal op een online auto verkoop site en steek de handen uit de mouwen.

Het kost wat meer tijd en het kost wat meer moeite maar over het algemeen levert je auto zelf verkopen meer op dan de inruilwaarde. Op deze manier heb je geld voor jouw oude wagen én meer onderhandelingsruimte bij jouw nieuwe wagen.

wijkopenautos.nl

Ga je zelf aan de slag met het verkopen van jouw auto dan betekent dat wel dat je veel tijd kwijt bent en je jouw voertuig niet gegarandeerd verkocht hebt. Gelukkig is er ook nog wijkopenautos.nl. Aan ons verkoop je namelijk je auto snel en met minimale inspanning.

Het meeste voordeel behaal je bij wijkopenautos.nl

  • Door je auto te verkopen voor het beste bedrag, kun je meer korting krijgen op je nieuwe wagen
  • Tevens ben je niet gebonden aan bepaalde modellen van de dealer als jij geen gebruik maakt van de inruilpremie
  • Op zoek naar een nieuwe auto? Bekijk onze voorraad top occasions bij wijkopenautos.nl

Binnen 24 uur kan je auto aan ons verkocht zijn. Omdat wij iedere auto kopen, is iedereen die zijn auto wil verkopen bij ons welkom. Bovendien bieden we een goeie prijs op basis van ons grote Europese netwerk aan dealers

Denk jij erover je wagen in te ruilen maar twijfel je over de prijs van een nieuwe wagen en de inruilwaarde van je oude? Kies dan voor zekerheid en verkoop hem direct aan wijkopenautos.nl.

Start je gratis online waardebepaling en ontdek hoeveel je auto waard is. Voorzie ons van verdere informatie inclusief enkele foto's, en ontvang een gegarandeerde verkoopprijs per e-mail

Maak vervolgens een inleverafspraak bij een vestiging bij jou in de buurt. Daar worden je gegevens gecontroleerd en bevestigd, en wordt het geld direct overgemaakt naar je bankrekening. De vrijwaring doen wij ook

Wij bieden hét alternatief voor de inruil van je auto! Vanaf het eerste contact tot de verkoop staat de service van wijkopenautos.nl voor je klaar.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Gratis online taxatie