De inruilpremie is niet altijd in jouw voordeel

De inruilpremie is een bedrag dat jij bovenop de inruilwaarde van je oude auto ontvangt. Hoewel aantrekkelijk, blijft het de vraag of je wel korting krijgt.

Je kunt wachten totdat jouw dealer met de beste actie komt waarbij je opnieuw extra inruilkorting krijgt. Maar dit zijn tijdelijke acties bedoeld om de verkoop een boost te geven.

In de regel wordt de inruilpremie namelijk doorberekend in de onderhandelingsruimte van de prijs van je nieuwe auto. Je auto zelf verkopen blijft daardoor toch de beste optie en dat kan gemakkelijk en snel bij wijkopenautos.nl!

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Extra inruilkorting! Nu nóg meer inruilvoordeel!

auto inruilen

Merkdealers van bijvoorbeeld Volkswagen, Renault of Toyota gebruiken deze termen het hele jaar door, om tijdelijk de verkoop te stimuleren. Het gaat vaak om bedragen tussen de €1000,- en €5000,- met als doel om je in de showroom te krijgen.

Hou dan ook rekening met het feit dat deze extra inruil acties alleen gelden bij nieuwe auto's, niet bij occasions. Hierdoor lijkt het alsof je auto op dat ene moment inruilen een stuk voordeliger wordt vanwege de extra inruilbonus, inruilkorting of inruilvoordeel.

Helaas zitten er allerlei haken en ogen aan deze acties. Zo kun je bij verschillende (merk)dealers langsgaan om te vergelijken, maar uiteindelijk zul je erachter komen dat de inruilbonus lang niet altijd zo voordelig is. Bij een nieuwe auto heb je ook nog te maken met (verborgen) kosten voor het rijklaar maken. Het kopen en verkopen (of inruilen) is niet zomaar iets waar je elke dag mee in aanraking komt, het is daarom belangrijk dat je goed geïnformeerd en voorbereid bent.

LET OP: Een ander aspect van de tijdelijke auto inruil acties, is dat de marge om in te onderhandelen ook verkleind, aangezien de dealer je al 'extra inruilvoordeel' geeft.

Je denkt erover om een nieuwe auto te kopen, maar hebt nog geen definitieve beslissing genomen. Vervolgens zie je in een reclamespotje op de televisie de volgende aanbieding: koop nu een nieuwe auto en ontvang een mooie inruilpremie voor je oude auto.

De aanbieding loopt maar een beperkte tijd. Het is verleidelijk om te besluiten toch je huidige auto voor een nieuwe auto in te ruilen. Een dergelijke korting krijg je tenslotte niet iedere dag. Voordat je dit doet, zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Inruilen is namelijk lang niet zo gunstig als de reclame doet geloven. Zelfs niet met een extra inruilpremie.

De inruilpremie is vooral een stimulans om een voortijdige beslissing te maken over de koop van een auto. Neem je je oude auto mee naar een dealer, dan biedt hij je de inruilwaarde. Die trekt hij vervolgens van de prijs van je nieuwe auto af. Op iedere nieuwprijs zit standaard een marge: de ingecalculeerde onderhandelingsruimte.

Meer dan eens heffen de onderhandelingsmarge en de inruilpremie elkaar op. Krijg jij een mooie inruilpremie voor je oude Volkswagen? Dan zal je nauwelijks kunnen afdingen op de prijs van je nieuwe Volkswagen. Ruil jij je auto daarentegen niet in? Dan is de ruimte voor onderhandeling opeens een stuk groter. Inruilen lijkt dus financieel gezien niet de beste optie. Wat zijn de alternatieven?

Gratis online taxatie

2. Ruilen en andere alternatieven

Een minder gebruikelijke manier om je oude auto te vervangen voor een nieuwe, is door hem te ruilen met iemand anders. Er bestaan een aantal ruilsites waarop mensen hun auto aanbieden voor ruil. Rijd jij in een auto die je eigenlijk kwijt wilt? Zet een advertentie op een ruilsite en geef aan onder welke voorwaarden je bereid bent te ruilen. Misschien is je auto de droomauto van iemand anders en rijdt hij op zijn beurt in jouw droomauto. De kans dat dit gebeurt, is natuurlijk klein.

Lijkt je auto ruilen je iets te avontuurlijk en onzeker? Dan zijn er ook nog een hoop andere opties om van jouw wagen af te komen.

Particulier verkopen

Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag. Auto poetsen, goede foto's en een complete advertentie tekst. Zet dit allemaal op een online auto verkoop site en steek de handen uit de mouwen. Het kost wat meer tijd en het kost wat meer moeite maar over het algemeen levert je auto zelf verkopen meer op dan de inruilwaarde. Op deze manier heb je geld voor jouw oude wagen én meer onderhandelingsruimte bij jouw nieuwe wagen.

wijkopenautos.nl

Ga je zelf aan de slag met het verkopen van jouw auto dan betekent dat wel dat je veel tijd kwijt bent en je jouw auto niet gegarandeerd verkocht hebt. Gelukkig is er ook nog wijkopenautos.nl.

Aan ons verkoop je namelijk je auto snel en met minimale inspanning. Binnen 24 uur kan je auto aan ons verkocht zijn. Omdat wij iedere auto kopen, is iedereen die zijn auto wil verkopen bij ons welkom. Bovendien bieden we een marktconforme prijs op basis van een RDW-erkende taxatieprocedure.

Denk jij erover je auto in te ruilen maar twijfel je over de prijs van een nieuwe auto en de inruilwaarde van je oude? Kies dan voor zekerheid en verkoop je auto direct aan wijkopenautos.nl. Wij bieden hét alternatief voor de inruil van je auto!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Met alle respect, bij koop of verkoop van een auto, ben ik altijd op mn hoede bij auto handelaren. In die context ben ik extreem verrast in positieve zin. Vrijblijvende beoordeling en geen onderhandeling. Keus is aan de klant; je doet het wel of je doet het niet.
Pieter H. | Rotterdam | Volvo XC 90, 2003 10.11.2017
Goede service, goede prijs. Snel geld op de rekening.
Thomas G. | Apeldoorn | Mercedes-Benz C-Klasse, 2003 13.07.2017