Autoverkoopservice - Welke opties zijn er?

Met het hedendaagse aanbod aan autoverkoopservices hoeft het niet moeilijk te zijn om je auto te verkopen. Je auto snel én voor het beste bod verkopen wordt lastig.

Tegenwoordig zijn er veel methoden om je auto te verkopen, waaronder de autoverkoopservice, advertentiesites, veilingwebsites en reguliere auto verkoop sites. Waar jij je auto het beste verkoopt is afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

Met de auto verkoop service van wijkopenautos.nl verkoopt iedereen zijn of haar auto binnen 24 uur. Hiervoor vul je de gratis taxatietool op onze website in en maak je een afspraak bij een van onze vestigingen.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Welke autoverkoopservices zijn er?

autoverkoopservice

Er zijn veel manieren om je auto te verkopen. Wat de beste methode is? Dat hangt helemaal van jou af. Stel jezelf eerst enkele vragen over hoe jij je auto wilt verkopen. Wil jij je auto zo snel mogelijk verkopen en ga je akkoord met een lager rendement of vind je het niet erg om lang te onderhandelen en uiteindelijk een betere prijs voor je auto te krijgen?

Wanneer je je auto zo snel mogelijk wilt verkopen dan kun je overwegen om gebruik te maken van de autoverkoopservice bij een dealer. Dit is een snelle manier om je auto te verkopen, maar je moet er rekening mee houden dat een autodealer commercieel is ingesteld. Een dealer wil verdienen aan de onderhandelingen en daarom krijg je vaak niet de beste prijs voor je auto.

Vind jij het geen probleem om veel tijd te besteden aan het verkopen van je auto? Dan kunnen advertentiesites, zoals Marktplaats een geschikte optie zijn. Je moet dan rekening houden met veel onderhandelingen over de prijs en het organiseren van proefritten. De manier hoe jij je auto wilt verkopen is dus helemaal aan jou. wijkopenautos.nl zet de mogelijkheden voor je op een rij.

Een andere optie is je auto verkopen via ANWB verkoopservice. Wanneer jouw auto is verkocht via de verkoopservice betaal je eenmalige kosten. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de prijs waarvoor jij je auto verkoopt en of je wel of geen lid bent van de ANWB. Niet-leden betalen een hogere prijs dan leden van de ANWB. Let hier dus goed op bij een auto verkopen via ANWB.

ANWB verkoopservice

 • Auto verkoop gegarandeerd
 • Binnen één dag verkocht
 • Geen gratis professionele taxatie
 • Direct geld overmaken
 • Geen onderhandelingsruimte
 • Bijkomende kosten

wijkopenautos.nl

 • Auto verkoop gegarandeerd
 • Binnen één dag verkocht
 • Gratis professionele taxatie
 • Direct geld overmaken
 • Geen onderhandelingsruimte
 • Geen bijkomende kosten

Advertentie sites

 • Geen gegarandeerde auto verkoop
 • Gemiddelde verkoop na 6 weken
 • Geen gratis professionele taxatie
 • Geld vaak niet direct overgemaakt
 • Onderhandelingsruimte
 • Bijkomende kosten

Auto verkoop sites

 • Auto verkoop gegarandeerd
 • Binnen één dag verkocht
 • Geen gratis professionele taxatie
 • Geld vaak niet direct over gemaakt
 • Geen onderhandelingsruimte
 • Bijkomende kosten

2. Hoe werken de verschillende autoverkoopservices?

Auto verkopen advertentie

Het verkopen van je auto via de hiervoor genoemde platformen gebeurt op verschillende manieren. Om je auto te verkopen via de ANWB verkoopservice upload je de details van je auto, zoals het kenteken, kilometerstand, merk, type en andere gegevens. Daarnaast upload je foto’s van je auto met eventuele schadefoto’s. Tijdens je auto verkopen ANWB wordt er vervolgens achter de schermen een online veiling gehouden waar er wordt geboden op jouw auto door verschillende dealers. Het hoogste bod wordt naar je gestuurd.

Je auto niet verkopen via de ANWB verkoopservice, maar via een advertentiesite? Dan betaal je een bepaald bedrag voor de advertentie. De kosten voor het plaatsen van een advertentie zijn afhankelijk van de website waar je plaatst. Omdat je via advertentiesites verkoopt aan particulieren moet je zelf een afspraak maken met de potentiële koper voor een proefrit.

Houd er rekening mee dat er vaak nog wordt onderhandeld over de prijs en dat er een kans is dat jij je auto niet verkoopt. Een tip die wij je meegeven is om de prijs altijd iets te verhogen, zodat jij jezelf wat onderhandelingsruimte geeft.

Om je auto te verkopen aan verkoopsites is vaak een goed onderzoek nodig. Heb je een geldige APK nodig voor de website waar jij je auto verkoopt? Maakt het bouwjaar een verschil of worden auto’s met een bepaalde leeftijd niet meer gekocht? Koopt de website ook schadeauto’s of alleen auto’s zonder schade? Wordt ieder merk gekocht? Zo zijn er nog meer vragen die onzekerheid met zich meebrengen.

Het betalen voor advertenties geeft geen garantie om je auto te verkopen. Wanneer particulieren langskomen om een proefrit te maken is de kans groot dat zij zullen onderhandelen over de prijs.

Gratis online taxatie

3. De beste autoverkoopservice bij wijkopenautos.nl

Bij veel autoverkoopservices betaal je een commissie aan de verkopende tussenpartij of betaal je voor de advertenties om je auto onder de aandacht te brengen. Daarnaast kun je bij advertenties rekenen op veel afspraken met mensen die proefritten willen maken. Je auto verkopen vergt dus tijd, geld en het is niet altijd zeker of jij je auto daadwerkelijk verkoopt.

wijkopenautos.nl doet dat anders. Wanneer jij je auto graag snel wilt verkopen, geen geld wilt uitgeven en de beste prijs voor je auto wilt ontvangen dan verkoop jij je auto via onze auto verkoop service. Wij werken niet met advertenties waarvoor je moet betalen of een commissie wanneer jij je auto via ons verkoopt. Alle auto verkoop service om jouw voertuig te verkopen is bij ons 100% gratis en je hoeft dus niet bang te zijn voor bijkomende of verborgen kosten.

Wij hebben een taxatie service voor iedere auto waar jij 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruik van kunt maken. Dit werkt op basis van een dagwaarde berekening via onze website. Het enige wat jij doet is je kenteken en je e-mailadres invullen. Wij calculeren de waarde van jouw auto op basis van de RDW gegevens.

Na het ontvangen van de dagwaarde van je auto maak je direct een afspraak bij een van onze vestigingen. Hier wordt je ontvangen door een van onze medewerkers en wordt er meteen een professionele waardebepaling van jouw auto gedaan. Tijdens deze waardebepaling houden we ook rekening met de staat van de auto. Hoewel de kosten voor het uitvoeren van deze waardebepaling bij andere bedrijven flink kunnen oplopen is ook deze auto verkoopservice bij wijkopenautos.nl geheel gratis en vrijblijvend.

Jij krijgt van ons direct een bod op je auto. Zo snel kan het verkopen van jouw auto gaan! Besluit je uiteindelijk om je auto niet te verkopen? Dan zit je bij ons nergens aan vast en brengen wij geen kosten in rekening. Kom dus gerust eens langs bij een van onze vestigingen.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

gewoon alles perfect geregeld
Ferdinand E. | Breda | Opel Omega, 2001 06.03.2018
Prima ontvangen en de service was uitstekend, verder was het afhandelen van de papieren goed geregeld. Echt goed om de auto te laten taxeren.
L. G. | Zwolle | Seat Leon, 2004 01.11.2017
geweldig, keurige jongens die alles vakkundig afgehandeld hebben geen rompslomp met papieren het enige wat je zelf moet doen is afmelden bij de verzekering , echt een aanrader als je snel en makkelijk van je auto af wil.
Gerardus v. | Den Haag | Skoda Fabia, 2001 27.06.2017