Het is zo ver: je Mercedes verkopen

Het is een luxe wagen van Duitse makelij, betrouwbaar en gaat lang mee. Maar jij wil er vanaf. Waar dien je dan rekening mee te houden?

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Mercedes is een van de best verkopende merken ter wereld en dat is niet zonder reden. De kwaliteit is hoog en daarbij komt natuurlijk ook een prijskaartje.

Waar moet je op letten bij de verkoop van jouw Mercedes? Wat is de waarde en waar verkoop je hem? wijkopenautos.nl helpt je graag met de auto verkoop van jouw Mercedes. Maak een afspraak bij ons in de vestiging voor een gratis waarde taxatie van jouw Mercedes.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Mercedes: toen en nu

Mercedes verkopen

Het luxe automerk Mercedes-Benz is ontstaan uit een fusie van de Duitse merken Daimler Motoren Gesellschaft en Benz & Cie. In 1926 is hét automerk Mercedes ontstaan zoals wij dat nu kennen. Het merk Benz & Cie was van Carl Benz. De eerste auto van Benz werd gebouwd in 1885 en Benz was hiermee de eerste autoproducent ter wereld.

Hoe Mercedes én de auto op de kaart kwam

Carl Benz’ vrouw Bertha maakte samen met haar kinderen een rit in de auto van 180 km. Zij reden van Mannheim naar Pforzheim en zij kan haarzelf de eerste persoon ter wereld noemen die een echte autorit gemaakt heeft. Veel mensen zeggen dat dit ritje ervoor heeft gezorgd dat de auto zichzelf als interessant vervoermiddel op de kaart heeft gezet.

Mercedes en nu

Vanaf het begin van 2018 werd duidelijk dat het voor Mercedes wellicht een historisch verkoopjaar zou worden. En nu we het einde van 2018 dreigen te naderen wordt het duidelijk dat de verkopen bij Mercedes lopen als een trein of beter gezegd: als een Mercedes.

In 2017 had Mercedes al de meeste autoverkopen op zak en in de eerste maanden van 2018 is duidelijk geworden dat dit net zo’n topjaar zal worden voor Mercedes. In een half jaar tijd verkocht de Duitse Mercedes maar liefst een aantal van 1.188.832 wagens wereldwijd. Dat is een stijging van 3,9%.

Wat mede voor deze stijging zorgt is de populariteit van SUV’s en Mercedes heeft een aantal populaire SUV modellen. Zo zijn er in 2017 alleen al van bijvoorbeeld de Mercedes GLA in Nederland 809 stuks verkocht. En wereldwijd is in de periode januari tot eind juli 2018 de Mercedes GLC de populairste SUV met maar liefst 199.937 verkopen en een stijging van 29%.

Momenteel is Mercedes goed voor een marktaandeel van 3,32% in Nederland. Zie in de tabel hieronder hoe het marktaandeel van Mercedes eruit zag in de vorige jaren:

Mercedes marktaandeel

2018 (t/m september)

 • 3,32%
 • 12.021

2017

 • 3,80%
 • 15.911

2016

 • 4,02%
 • 15.477

2015

 • 3,42%
 • 15.480

2014

 • 3,06%
 • 11.944

In de tabel hieronder zie je de tien best verkochte klasses van Mercedes in Nederland:

Mercedes - best verkocht

Mercedes C-klasse

 • 109.609

Mercedes E-klasse

 • 70.573

Mercedes 200-serie

 • 59.414

Mercedes A-klasse

 • 50.010

Mercedes 190-serie

 • 47.093

Mercedes B-klasse

 • 30.259

Mercedes S-klasse

 • 16.526

Mercedes Sprinter

 • 15.073

Mercedes M-klasse

 • 9.288

Mercedes CLA-klasse

 • 8.004

Zowel sierpaard als werkpaard

Naast luxe personenwagens is Mercedes ook thuis in de werkauto verkoop. Zo wordt de Mercedes E-klasse gezien als de optimale taxi-auto. Veel taxibedrijven zetten deze Mercedes uit de hogere middenklasse in als vervoersmiddel omdat zij veel binnenruimte hebben en een lange levensduur. Niet raar dat de Mercedes E-klasse op de tweede plek staat als het gaat om meest verkochte modellen.

Gratis online taxatie

Ook biedt Mercedes een aantal krachtige bestelwagens aan die je niet snel in de steek zullen laten. Zo heeft Mercedes de Citan, Vito en de Sprinter. De Citan is de kleinste bestelwagen van de 3 en rijdt slechts 4,3 l. per 100 kilometer. De Mercedes Vito is de tussenstap tussen de Citan en Sprinter en daarmee is de Vito een stuk groter al dan de Citan. De Mercedes Vito is dankzij de BlueEFFICIENCY technology nog steeds een zuinige bestelwagen. Deze bestelwagen rijdt 5,8 l. per 100 kilometer. Dan hebben we nog de grotere broer van de Citan en Mercedes Vito namelijk: de Sprinter. De Mercedes Sprinter staat in de top 10 meest verkochte Mercedes modellen en daarmee kan gezegd worden dat Mercedes een sterk aandeel heeft als het gaat om bedrijfswagens.

2. Mercedes verkopen - tweedehands

Van Mercedes is het bekend dat het een luxemerk van grote kwaliteit is. Een betrouwbare wagen met een prijskaartje. Deze positieve reputatie kan in uw voordeel werken bij het Mercedes verkopen. Dit komt omdat mensen vertrouwen hebben in het merk en weten dat het merk nog lang mee gaat. Een tweedehands Mercedes verkopen is dus heel interessant voor veel mensen. Met een stijgende behoefte naar tweedehands auto’s is je tweedehands mercedes verkopen iets dat zeker kan lonen. Aangezien een auto vaak in de eerste 2 jaren al tot 40% kan afschrijven. Is het voor een particulier zeer interessant om een tweedehands Mercedes te kopen.

Bij het kopen van tweedehands auto’s is het voor de koper altijd de vraag of het voordeliger is om de auto tweedehands of nieuw te kopen. Koopt een particulier een tweedehands Mercedes dan kan dat voordeliger uitpakken dan een nieuwe kopen. Vaak zijn de reparatiekosten bij een tweedehands Mercedes hoger maar bij een gebruikte auto zijn de afschrijfkosten aanzienlijk lager, omdat er in de eerste jaren al vaak ruim de helft is afgeschreven. En de reparatie kosten wegen niet op tegen het grote verlies door afschrijving.

De aanschaf van een gebruikte Mercedes is dus erg gunstig en maandelijks betaal je zo’n €50,- tot €100,- minder en dat scheelt een hoop. Bij de aanschaf van een tweedehands Mercedes is een koper minder kwijt en dat is natuurlijk een voordeel bij een Mercedes verkopen.

Jij wilt graag jouw Mercedes verkopen? Dan is het belangrijk dat je de juiste verkoopplek zoekt en de juiste prijs vraagt. Als je kijkt naar de populairste occasion modellen dan is duidelijk dat Mercedes niet in de top 10 meest verkochte occasions valt. Waar wij Nederlanders naar op zoek zijn is een Volkswagen, Opel of bijvoorbeeld Ford occasion. Maar dat maakt het Mercedes verkopen niet direct minder makkelijk.

Dat Mercedes niet in de top 10 occasions komt heeft misschien te maken met het zuinige karakter van ons Nederlanders. Maar minder aanbod betekent ook minder concurrentie. Wat wederom in jouw voordeel kan werken bij je Mercedes verkopen.

Begin jij met jouw Mercedes verkopen op de juiste plek? En is de vraagprijs niet te hoog? Dan is jouw Mercedes voor anderen een interessante aankoop.

3. Waar begint het Mercedes verkopen?

Je bent er zeker van, je gaat jouw Mercedes verkopen. Mercedes is een populair luxemerk. Ben jij bijvoorbeeld in bezit van een Mercedes C180? Dan heb je geluk. De Mercedes C180 is een model uit de C-klasse en deze klasse is het meest verkocht in Nederland. De verkoop van een Mercedes C180 moet dus geen probleem zijn. Mede doordat bijvoorbeeld de Mercedes C180 het goedkoopste model is in de C-klasse kan deze voor particulieren op de tweedehandsmarkt een interessante aankoop zijn.

Waar kun je jouw Mercedes verkopen

Een Mercedes verkopen begint bij nadenken over de juiste verkoopplek. Aangezien Mercedes niet in de lijsten voorkomt met de populairste occasions maar wel een merk is dat bekend staat om kwaliteit en betrouwbaarheid is het belangrijk om de juiste plek te zoeken. Mercedes is een merk dat je kunt verkopen op speciale sites waar alleen luxe merken of alleen Mercedes wordt aangeboden. Op deze sites vind je een doelgroep die uitsluitend op zoek is naar een Mercedes occasion.

Naast speciale websites kun je jouw Mercedes ook verkopen op reguliere verkoopsites. Hou er wel rekening mee dat deze sites maar liefst 7.500 nieuwe auto advertenties per dag hebben en jouw Mercedes staat hierdoor binnen een dag niet meer op de eerste pagina. Dit verlaagd de kans op verkoop aangezien de zichtbaarheid van jouw advertentie omlaag gaat en doordat Mercedes minder vaak wordt gezocht op deze sites. Hou daarnaast rekening met een statijd van een aantal weken, het maken van een goede advertentie en het houden van onderhandelingen en proefritten.

Dan kun je nog jouw Mercedes verkopen of inruilen bij de dealer, verkopen aan een auto opkoper of verhandelen via de veiling. Allemaal opties die vaak minder opleveren. De autodealer biedt een relatief laag inruilbedrag en wil daarna ook nog winst maken op de auto. Bij een auto opkoper krijg je ook niet het beste bedrag. Auto opkopers zijn vaak gericht op zo veel mogelijk auto’s voor een laag bedrag. En zo werkt het ook bij de veiling. Veel auto opkopers of autodealers komen hier om voor een lage prijs zoveel mogelijk auto’s te kopen.

Een Mercedes is kostbaar en dus zijn deze verkoop opties vaak niet veel belovend. Heb je de tijd om jouw Mercedes particulier te verkopen? Dan heb je kans op een goede prijs, maar dat is niet gegarandeerd. Soms stop je veel tijd in de verkoop van jouw Mercedes om onder de streep niet meer te vangen voor jouw wagen dan op een andere plek.

Wist je dat: Volgens een rapport van Brand Finance is Mercedes het meest waardevolle automerk ter wereld (2018). De totale waarde van het bedrijf wordt geschat op 43,9 miljard dollar. Dat is een stijging van 24%.

4. Eerst taxeren, daarna Mercedes verkopen

Op welke manier jij jouw Mercedes wilt verkopen maakt niet uit. Je begint eerst met het taxeren van jouw Mercedes. Het taxeren voor verkoop is belangrijk omdat je de waarde van de auto kunt gebruiken als uitgangspunt voor de verkoopprijs.

Bij wijkopenautos.nl leggen we deze waarde gratis en vrijblijvend voor je vast, zodat je de juiste verkoopprijs kunt bepalen. Binnen een half uur loopt onze taxateur jouw auto volledig na en taxeert jouw auto. De waarde die wij jou geven is gebaseerd op de nationale én internationale automarkt. In sommige gevallen krijg je hier in Nederland minder voor jouw auto dan dat je in een ander land zou krijgen.

Met de waarde van jouw Mercedes kun je zelf kijken hoe je hem verkoopt. Deze waarde zetten wij om in een vrijblijvend bod dat 5 dagen geldig is. Jouw Mercedes verkopen hoeft geen tijd te kosten en je hoeft niks in te leveren op de prijs door onderhandelingen.

Snel verkocht voor een eerlijke prijs dat doe je bij wijkopenautos.nl. Wij doen je een gegarandeerd bod en nemen aansluitend al het papierwerk van je over. Een afspraak bij wijkopenautos.nl als je jouw Mercedes verkopen wilt is zo gemaakt. Vul je gegevens in in de online kenteken check en misschien heb jij jouw auto wel binnen 24 uur verkocht!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Eerlijk gezegd waren iets sceptisch, maar nadat we direct een reël bod aangeboden kregen afspraak gemaakt. Meer dan keurig behandeld en zonder afdingen of dergelijk onze Golf 7 aan wij kopen auto's verkocht! Volgende keer weer! Fam. C.
BJH C. | Maastricht | Volkswagen Golf VII 2015 22.01.2023
ervaring is uitstekend de waarde bepaling wat je online krijgt komen ze ook na. je wordt vriendelijk ontvangen.
Richard W. | Vianen | Peugeot 207 2011 29.04.2022
Super service hier! Auto is verkocht tegen goede prijs, ook mijn geld kreeg ik snel.
Thao N. | Zwolle | Renault Megane 2012 15.11.2017