Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Hoe verkoop ik mijn auto?

Verkoop je occasion simpel en snel door de dagwaarde vast te stellen. Dit kan eenvoudig via de Wijkopenautos.nl kenteken check. Laat het voertuig vervolgens gratis taxeren bij RDW erkende taxateurs. De taxateur doet binnen een uur een bod op de wagen, waarvoor het voertuig verkocht wordt. Het RDW vrijwaringsbewijs wordt direct meegegeven en het geld wordt meteen overgemaakt.

Tips auto verkopen
Het verkopen van je occasion is anno 2017 flink veranderd. Hing er eerst een briefje in de supermarkt en op de raam van de wagen, dankzij het internet zijn de mogelijkheden eindeloos. Deze keuze zorgt er daarom ook voor dat de autoverkoop ingewikkelder is geworden. Bij Wijkopenautos.nl kopen we auto's in. Dag in dag uit, binnen 24 uur. Met meer dan 500.000 gekochte auto's kunnen we ons daarom met recht experts op dit gebied noemen.

Neem je het heft toch in eigen handen nemen helpen wij hier graag bij. Met de juiste particulier auto verkopen tips is je auto verkopen geen kwestie van een "advertentie op internet en wachten tot er iemand reageert" meer. Dankzij ons verkoop advies verbind jij de juiste persoon aan de juiste auto. Jouw auto. Volg daarom deze tips op om je auto veilig en betrouwbaar te verkopen. "Hoe verkoop ik mijn auto" is dus een eenvoudige vraag!

Verkocht! Ford Ka
Verkocht! Ford Ka
Verkocht! Peugeot 306
Verkocht! Peugeot 306
Mercebes Benz A-Klasse
Mercebes Benz A-Klasse
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten

Je auto klaar maken voor de verkoop

Hoe verkoop ik mijn auto?

Je occasion verkopen kan op drie verschillende manieren. Zie onderstaande tabel voor een overzicht van de mogelijkeden.

Verkoop via Wijkopenautos.nl Particuliere verkoop
Bereken de dagwaarde online Bereken de dagwaarde online
Maak een afspraak voor onze gratis professionele taxatie Vergelijk advertenties op internet
De taxateur doet een bod op je auto Bepaal de prijs voor jouw auto
Verkoop je wagen direct na de taxatie Beschrijf alle details over de auto
Ontvang direct het vrijwaringsbewijs Laat de advertentie extra opvallen
✔  Organiseer proefrit(ten) met de kopers
✔  Maak de verkoop rond op het postkantoor met een koopovereenkomst

Particulier auto verkopen is een spannende onderneming. Met onderhandelingen, kopers, bieders en proefritten. Om te beginnen helpen we je daarom met de advertentie. Advertentiesites en auto marktplaatsen staan doorgaans vol met advertenties van autodealers. Zij gebruiken het platform als online versie van hun showroom. Ook maken zij veel budget vrij om de advertenties hogerop te plaatsen. Om je occasion succesvol te verkopen moet je dus een advertentie hebben die er direct uitspringt!

Met meer dan 445.000 verkochte auto's in heel Europa kunnen we ons met recht marktleider binnen de tweedehands auto verkoop noemen. Zorg daarom dat je onze gratis tips en advies meeneemt bij het verkopen van je auto of bij de bezichtiging. We hebben een overzicht met auto verkoop tips voor je gemaakt zodat je auto er piekfijn uitziet bij de verkoop en je een betere prijs ontvangt! Zo ben je snel van je auto af en kun je hem met een gerust hart particulier verkopen. Mensen die je auto komen bekijken zien natuurlijk veel liever een nette en goed onderhouden auto. Ook als je je auto wilt inruilen ziet de dealer ook het verschil tussen een schone en een vieze auto. En wat dacht je van een autoveiling? Voor een mooi bedrag heb je ook een mooi voertuig nodig. Veel plezier met het lezen van deze 14 auto verkopen tips!

Auto verkopen tips 1: De Advertentie

Onze eerste auto verkooptip begint natuurlijk bij de advertentie. Vanwege de hevige concurrentie van meer dan 6000 nieuwe advertenties per dag is het belangrijk dat jouw advertentie direct opvalt. Ook omdat het soms geld kost om de advertentie te mogen plaatsen wil je de wagen niet te lang te koop hebben staan. Daarnaast blijft de wegenbelasting én verzekering doortellen! Een goede advertentie begint natuurlijk met een goede titel. Neem een titel die opvalt, door bijvoorbeeld naar de concurrentie te kijken. Een goede advertentie bevat ook foto's van alle hoeken, bij voorkeur een mooie locatie. Belangrijke verkoop tip is ook het onderhoud van de wagen. Ieder jaar een kleine of grote beurt? Opmerkingen van de APK Keurmeester? Transparantie trekt een twijfelende koper over de streep, omdat jij niets te verbergen hebt.

Auto verkopen tips 2: APK

Een essentieel onderdeel van een tweedehands auto, de jaarlijks verplichte keuring van de RDW. Bij het verkopen van de wagen raden we aan om dat na de keuring te doen. Zodat je kunt bewijzen dat de potentiële koper zeker weet dat de occasion veilig is. Een tweedehands auto met een APK die bijna verloopt is dan ook veel minder waard, zowel bij een particuliere verkoper als bij een dealer vanwege de extra kosten die hierbij komen kijken en het feit dat er geen garantie is dat de auto veilig is. Onze auto verkopen tip: Verkoop je auto nét na de APK. Een investering die het waard is.

Auto verkopen tips 3: NAP

De kilometerstand. Om er zeker van te zijn dat hier niet mee gesjoemeld is kun je de NAP (Nationale Autopas) kilometerstand vermelden. De NAP is onderdeel van de RDW waar kilometerstanden geregistreerd worden door gecertificeerde garages. Bij iedere onderhoudsbeurt wordt de kilometerstand genoteerd. Hiermee laat je zien dat je de auto op een eerlijke manier probeert te verkopen. Onze auto verkopen tip: Vraag je NAP rapport aan voor extra transparantie!

Auto verkopen tips 4: Onderhoudsbeurten

De gouden regel: Een goed onderhouden auto vraagt levert meer op. Onze ervaring is dat dit de waardedaling tegenhoudt. Hoe ouder het voertuig, hoe meer er mis mee kan zijn. Zorg dat alle onderhoudswerkzaamheden gedocumenteerd zijn in het onderhoudsboekje door een RDW erkende garage, zodat je kunt laten zien dat het in orde is of zodat je de koper op een eerlijke manier informeert over te verwachten onderhoudsmomenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de distributieriem. Een prijzige operatie die de levensverwachting en waarde van je auto hoog blijft houden. Heeft jouw wagen een distributieketting? Deze hoeft niet preventief vervangen te worden. Heeft de auto een onderhoudsbeurt gehad? Vermeld dit bij de advertentie! Let er ook op dat je wettelijk verplicht bent om kopers te informeren over gebreken. Ook belangrijk om in de advertentie te vermelden is wat er precies in het onderhoud is gebeurt.

Extra verkooptip
Keur je de auto 2 maanden voordat de APK verloopt is de nieuwe APK zelfs twee maanden langer geldig!

Auto schoonmaken tips voor het verkopen van je occasion.

Het klinkt voor de hand liggend maar vaak onderschat. Vlekjes worden makkelijk weggepoetst en een schone auto verkoopt beter. Zorg dat je een microfiber spons hebt, die houdt namelijk geen zand en vuil vast dat krassen veroorzaakt, zoals bij bijvoorbeeld een normale spons. Denk ook aan een emmer met vuilrooster. Het vuil belandt daardoor op de bodem van de emmer, in plaats van jouw lak.

Auto verkopen tips 5: Velgen

auto-schoonmaken-wassen Een schone auto met vieze velgen is een gemiste kans op licht metalen, aluminium of rvs velgen. Gebruik hiervoor een spons, water, velgenreiniger en een velgenborstel voor de moeilijk bereikbare plekken. Begin met het schoonspoelen van de velgen met een hogedrukreiniger waardoor een groot deel van het vuil wordt weggespoeld. Het overige vuil is remstof. Het slijpsel van de remmen dat op de velg belandt. De velgenreiniger heeft 2-5 minten inwerktijd nodig. Pas wel op dat de reiniger niet opdroogt. Poets de velgen één voor één grondig met de velgenborstel en spoel daarna af met de tuinslang. Kijk die velgen weer schijnen!
Auto verkopen tips 6: Velgen

Een auto die er van buiten schoon uitziet nodigt de koper uit om binnenin te kijken. Wanneer de koper een proefrit wil maken is het belangrijk om een schone auto te hebben. Wat men echter vergeet zijn onder andere de binnenkant van de ramen, stof op het dashboard en de automatten. Vergeet ook de kofferbak niet!


Auto verkopen tips 7: Motorkap

De koper wil vast en zeker ook eens onder motorkap kijken. Zorg daarom dat er onder de motorkap geen vuil te bekennen is, maak ook de ventilatieopeningen bij de ruitenwissers schoon. Wat dacht je van de vloeistoffen? Een tip, voor verkoop adviseren we om deze op peil te brengen. Dit zijn de ruitenwisservloeistof, koelvloeistof, remvloeistof en natuurlijk de motorolie. De koper zou dit ook graag willen weten en dit geeft ook een zeer betrouwbare indruk. Al met al zijn het kleine details die een groot verschil maken. Het oliepeil moet idealiter tussen het bovenste en het onderste streepje zitten.


Auto verkopen tips 8: Auto in de was zetten

lak-auto-poetsen-met-doek-en-was

Voor een magnifiek resultaat zet je de auto in de was. Hierdoor glanst de occasion als nieuw. Doe dit nadat de auto schoon is, omdat anders vuil in de lak trekt. Ons auto verkoop advies: Een wagen die niet glanst kan dus een poetsbeurt gebruiken, eerst is het belangrijk dat je met speciale cleaner een dun laagje van de lak verwijderd zodat de lak weer de kans krijgt om te glimmen. Wrijf daarna het poetsmiddel gelijkmatig over de lak in wrijvende bewegingen totdat de lak er dof en droog uitziet. Dit is de beschermlaag die de lak tegen vuil beschermt. Wrijf daarna met een andere doek de was uit en geniet van het resultaat! Hoe kan die potentiële koper nu nog nee zeggen tegen zo'n pareltje?


De verkoop afronden

De wagen is klaar om verkocht te worden. Hoe ga je dat aanpakken? Ga je hem op internet verkopen via een autoverkoop website of ga je liever langs bij een autoveiling? Natuurlijk is er ook nog altijd de optie om je auto in te ruilen, maar helaas levert dat niet het gewenste financiële resultaat op. Daarnaast is een autohandelaar vaak minder onder de indruk van een vers gewassen auto. Deze verkooptips leveren dus veel meer op bij het particulier verkopen van je auto!


Auto verkopen tips 9 :De advertentie

De auto is technisch in orde is en ziet er weer als nieuw. Hij is klaar om verkocht te worden! Plaats de advertentie net voor het weekend, aangezien er juist dan veel gezocht wordt naar tweedehands auto's. Wees eerlijk in de advertentie en vermeld zoveel mogelijk informatie. Geef aan wanneer de laatste onderhoudsbeurt is geweest en hoe lang de APK nog geldig is. Het is verder van belang dat je altijd goede foto’s van je auto plaatst. Als de advertentie geplaatst is, zullen geïnteresseerden contact met je opnemen. Nodig alleen serieuze gegadigden uit voor een bezichtiging en een proefrit. Zorg dat de auto er perfect uitziet voor de bezichtiging en verplaats jezelf in de potentiële koper. Zou jij deze auto kopen?


Auto verkopen tips 10: De proefrit

Zodra je een oprecht geïnteresseerde koper van je auto hebt gevonden kan het onderhandelen beginnen. Zorg dat de auto vrij geparkeerd staat en dat hij er van binnen en van buiten goed uitziet, klaar om ter plekke verkocht te worden. Wees open, gastvrij en vriendelijk naar de koper toe. Vanzelfsprekend wil de koper een proefrit maken. Dit is dé kans om de auto te demonstreren, zorg er daarom ook voor dat je altijd meerijdt om meer in detail over de auto te kunnen vertellen.


Extra tip
Wees geïnteresseerd in de persoon achter de koper. Wat voor auto heeft hij/zij hiervoor gereden? Wat is de reden voor het kopen van een andere auto? De antwoorden op deze vragen kun je natuurlijk in je eigen voordeel gebruiken bij het verkopen van jouw auto!


Verkocht!

De auto is verkocht, gefeliciteerd! Nu begint het administratieve werk. Niet altijd een pretje, wel noodzakelijk. Als je de auto hebt gekocht voor 1 januari 2014 ben je nog in het bezit van het oude papieren kentekenbewijs dat nu vervangen wordt voor de kentekencard. Het papieren kentekenbewijs bestaat uit:
 • Kentekenbewijs 1a; De gegevens van het voertuig (kenteken, merk, model etc.)
 • Kentekenbewijs 1b; Tenaamstellingsbewijs. Dit is het bewijs dat de auto in jouw bezit is, zorg ervoor dat dit thuis opgeborgen ligt.
 • Kentekenbewijs 2; Hiermee schrijf je de auto over op een andere naam.

 • De koper van de auto gaat vervolgens naar postkantoor. Je hoeft hier niet bij te zijn maar zorg er wel voor dat de koper de juiste documenten heeft om het voertuig over te schrijven (kentekenbewijs deel 1a, 1b en deel 2). Let op: Zorg er altijd voor dat jij het vrijwaringsbewijs in ontvangst neemt! Dit is het bewijs dat je niet meer verantwoordelijk bent voor het voertuig. De koper levert het papieren kentekenbewijs in bij het Postkantoor en krijgt direct de eerste helft van de nieuwe tenaamstellingscode. De kentekencard en de tweede helft van de tenaamstellingscode worden daarna naar de koper thuis opgestuurd.

  Mocht je al in het bezit zijn van de kentekencard (het nieuwe kentekenbewijs) heb je de volledige tenaamstellingscode en de kentekencard nodig. De oude kentekencard wordt dan vernietigd, je ontvangt opnieuw het vrijwaringsbewijs en de nieuwe kentekencard wordt naar de koper thuis opgestuurd.

  Dit klinkt natuurlijk ontzettend veel werk, maar het kan allemaal veel simpeler. Wij kunnen je een hoop tijd en moeite besparen door je auto aan ons te verkopen! Door je kenteken in te voeren krijg je een prijsindicatie van wat je auto nog waard is. Vervolgens kun je de auto bij ons laten taxeren door een RDW erkende taxateur. Die geeft je direct een prijs zodat je de auto meteen kunt verkopen!


  Extra tip
  Vraag een voertuigrapport op bij de RDW. Dit kost slechts €4,90. Daarmee kun je een koper de gehele administratieve geschiedenis van je auto laten zien!

  Hoe het werkt
  1. Advies

  Bij de vestiging zal één van onze technische experts uw auto taxeren.

  2. Betaling

  Onze prijs wordt bepaald naar aanleiding van de taxatie. Het geld wordt direct naar u overgemaakt.

  3. Afmelding

  De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

  Wat onze klanten stemmen
  Wat onze klanten zeggen
  Laat je auto nu taxeren: