Wacht niet langer met jouw Volvo verkopen!

Zweedse luxe en Zweedse veiligheid. Een unieke combinatie van beide maakt een sterk merk vol passie: Volvo.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Volvo is geen alledaags merk, maar een merk met dromen. Met het oog op het milieu en innovatie wil het merk dan ook dat 50% van de verkopen in 2025 volledig elektrisch zijn.

Als jij jouw Volvo verkopen wilt, dan weet je wat je weg doet. Waarschijnlijk schaf je net zo snel weer een nieuwe Volvo aan want aan de kwaliteit valt niet te tippen. Maar eerst is het noodzaak je bezig te houden met de verkoop van jouw Zweedse bolide. Een Volvo verkopen begint met het uitzoeken van de waarde. Voor zowel auto verkoop als taxatie ben je bij wijkopenautos.nl op de juiste plek.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Volvo verkopen? Geen probleem bij wijkopenautos.nl

volvo verkopen

Het Zweedse automerk Volvo is opgericht in 1926. Niet begonnen met de verkoop van auto’s, net zoals vele automerken in deze tijd, maar begonnen als kogellager fabrikant. De naam Volvo komt van volvere, dat is Latijns voor ‘ik rol’. En niet alleen de kogellagers rolde maar ook de auto’s en andere voertuigen die later in productie gingen.

Safety first: Volvo heeft een aantal belangrijke veiligheids innovaties op naam staan. De driepuntsgordel, die wij allemaal in onze auto’s hebben? In 1959 uitgevonden door Nils Bohlin, een van Volvo’s ingenieurs. Deze innovatie is de is een doorbraak in de geschiedenis van de auto. De overlevingskans bij het dragen van de gordel is 50% meer dan zonder. Daarnaast behaald elk huidig model 5 sterren in de EuroNCAP test.

Nu komt het moment dat jij jouw Volvo verkopen gaat. De wagen die jou hoogstwaarschijnlijk veilig naar je werk heeft gebracht en je familie heeft vervoerd. Koop jij hierna weer een Volvo of ga jij dit keer voor een ander merk?

2018 t/m september

 • Verkoopcijfers Nederland: 35.209
 • Marktaandeel Nederland: 8,97%
 • Verkoopcijfers Europa: 984.667

2017

 • Verkoopcijfers Nederland: 40.694
 • Marktaandeel Nederland: 9,72%
 • Verkoopcijfers Europa: 1.131.402

2016

 • Verkoopcijfers Nederland: 35.032
 • Marktaandeel Nederland: 9,09%
 • Verkoopcijfers Europa: 1.011.311

2. Volvo verkopen? Een eitje als je een van deze modellen hebt!

Het gaat niet slecht met Volvo. Het merk stond in 2017 op de 14e plek van meest verkochte automerk in Nederland, momenteel heeft Volvo plekje nummer 10 ingenomen. Een hele vooruitgang! Volvo heeft een goede naam als het gaat om veiligheid en kwaliteit. Hieronder vind je de top 5 met meest verkochte Volvo modellen. Heb jij een van deze modellen? Dan heb je geluk als jij jouw Volvo verkopen wilt!

Renault Clio

 1. 2018 t/m oktober: 4.150
 2. 2017: 5.152
 3. 2016: 4.572

Volvo V60

 • 2018 t/m september: 3.011
 • 2017: 2.318
 • 2016: 2.909
 • Volvo XC60

  1. 2018 t/m september: 2.374
  2. 2017: 2.148
  3. 2016: 1.137

  Volvo XC40

  1. 2018 t/m september: 2.358
  2. 2017: Niet in productie
  3. 2016: Niet in productie

  Volvo V90

  1. 2018 t/m september: 1.232
  2. 2017: 2.566
  3. 2016: 130

Volvo V40

De Volvo V40, dé nummer 1 Volvo van ons Nederlanders. Een sportieve hatchback waarbij veiligheid natuurlijk vooraan staat. Zo heeft dit exemplaar de functie City Safety. Een co-piloot die zo nodig ingrijpt om aanrijdingen te voorkomen of verminderen. Deze co-piloot herkent onder andere automatisch andere voertuigen, personen en grote dieren. Ook heeft de auto Park Assist, Adaptive Cruise Control, Cross Traffic Alert en Volvo On Call, wat het rijden in deze wagen nog aangenamer maakt. Volvo On Call is je persoonlijke assistent en deze geeft zelfs automatisch aan hulpdiensten door waar je bent als je bij een ongeluk betrokken raakt. Handig he? En de auto is uitgerust met een voetgangersairbag. Bij aanrijding bedekt een airbag de motorkap en A-stijl van de wagen om zo het letsel voor de voetganger of fietser te verminderen!

Volvo V60

De Volvo V60 is de perfecte gezinsauto door de ruimte (5 zitplaatsen) en is ook als hybride stationwagen leverbaar. In de bagageruimte past een volume van wel 529 l. en het volume is uit te breiden naar 1364 l. Heb jij je handen vol met tassen en wil jij gebruik maken van deze ruimte? Geen probleem: Met de Keyless Drive open je de achterklep met een simpele beweging met je voet onder de bumper. Hou iedereen de auto veilig met City Safety en Lane Keeping Aid, waarbij stuur- en remassistentie ingrijpt als je voertuig van de weg dreigt te raken. Mocht je toch van de weg raken, is de auto ook uitgerust met Run-off Road. Dit is een speciale constructie in de voorstoel die klappen absorberen. Moeiteloos parkeren, moeiteloos rijden. De Volvo V60 heeft alle snufjes die het rijden veiliger en aangenamer maken: Pilot Assist werkt als jouw co-piloot en Park Assist helpt je jouw auto in de kleinste plekken manoeuvreren.

Gratis online taxatie

Volvo XC60

Een innovatieve SUV met indrukwekkend vermogen en hoog comfort. Dat moet wel World Car of the Year 2018 zijn. En dat is het ook. In deze SUV rijd je als een koning, de Volvo XC60 biedt de bestuurder Drive Modes die jouw rijervaring aanpast aan jouw wensen. Daarnaast kan de auto worden uitgerust met een luchtvering, deze houdt de auto altijd op dezelfde hoogte waardoor hobbels in de weg nauwelijk voelbaar zijn. Naast gemak is deze krachtpatser ook heel zuinig. Je kunt de T8 Twin Engine aanpassen aan je wensen. Zo rijd je met de Pure Mode zonder uitstoot. In deze Volvo ben je altijd verbonden en hij bezit ook tal van functies die het rijden veiliger maken: Pilot Assist, Park Assist en een 360º camera die je al het zicht biedt wat je nodig hebt bij parkeren.

Volvo XC40

Volvo valt in de prijzen want de Volvo XC40 is bekroond met Auto van het Jaar 2018. Met kleine SUV model hoef je niet bang te zijn voor weinig zicht. De SUV heeft een verhoogde zitpositie die jou het zicht geeft dat je nodig hebt. Daarnaast is de XC40 uitgerust met alle functies die het autorijden leuker, makkelijker en nog veiliger maken. Zoals we gewend zijn van Volvo. Modellen van Volvo zoals de XC40 die uitgerust zijn met Volvo On Call, kun je delen zonder een sleutel nodig te hebben. Er kan toegang worden gegeven tot het voertuig via de app. Pakjes laten bezorgen in je auto? Ook iets waar je misschien niet bij stilstaat hoe handig dit is. Registreer je voor In-Car Delivery en laat pakketten in je kofferbak leveren! Zo hoef je nooit meer thuis te zijn om iets aan te nemen.

Volvo V90

De Volvo V90 is een auto gemaakt voor gemak. Hij zit vol handige opberg plekken en een ruimte onder de vloer die afsluitbaar is en waar je spullen uit zicht op kan bergen. Niet genoeg ruimte? Dan kun je ook gebruik maken van de bagageruimte van 560 l. Je past deze wagen precies aan op jouw rijstijl, rij in All Wheel Drive of kies voor de Hybrid mode. Rijden met de auto’s van Volvo is geen probleem, met alle hulp die de auto biedt komt hij dicht bij semi-autonoom rijden. Een krachtige stationwagen perfect voor het hele gezin of als zakelijke auto.

3. Hoe ga jij jouw Volvo verkopen?

Volvo, een veilig en strak merk dat prima in de markt ligt. Jouw Volvo verkopen moet met wat tijd en aandacht geen probleem zijn. Maar er zijn wat punten die de verkoop misschien kunnen dwarsbomen. Zo komen er dagelijks ongeveer 7.500 occasions bij online. Momenteel staan er ongeveer 350.000 tweedehands auto’s te koop, door gebrek aan interessante merken. Dat maakt de vooruitzichten van een snelle verkoop van jouw Volvo niet geheel rooskleurig.

Jouw Volvo verkopen voor export? Dat kan nog een leuke kans zijn en wat opleveren. De export van auto’s gaat goed in Nederland en bij bijvoorbeeld de Volvo V60 is de export verdubbeld in oktober 2018.

Ook kun jij jouw Volvo verkopen of inruilen bij een autodealer. De dealer zal vaak niet het bedrag geven wat jouw auto écht waard is, maar aan de andere kant ben je er wel direct van af. Net als de verkoop aan een auto-opkoper of verkoop op een autoveiling.

Of jij nu jouw Volvo 940 of Volvo S60 verkopen wilt. Of misschien wel een S40 voor de deur hebt staan en deze oude Volvo verkopen wilt. Het kan allemaal. Waar je mee begint voordat jij jouw Volvo verkopen kunt, is het doen van een waarde taxatie. Doe een schatting van de waarde op de website van wijkopenautos.nl door middel van het invullen van de kenteken check. De uitkomst van deze tool laat de waarde zien van jouw Volvo zonder rekening te houden met de huidige staat.

Nadat jij deze richtlijn hebt gekregen kun je een afspraak maken voor een gratis taxatie in de vestiging. Tijdens deze 30 minuten durende taxatie, taxeert een expert jouw auto op waarde. Deze waarde is de waarde waarvoor jij jouw Volvo verkopen kunt. Wacht niet langer met het verkopen van jouw Volvo en maak nu een afspraak bij wijkopenautos.nl.

4. Snel jouw Volvo verkopen bij wijkopenautos.nl

Nadat je in de vestiging bent gekomen voor gratis taxatie weet jij wat je kunt krijgen als je jouw Volvo verkopen gaat. Is het interessant dan heb jij jouw auto binnen 24 uur aan ons verkocht. Maar dat bepalen wij niet, dat bepaal jij. Jouw Volvo Amazon verkopen doe je binnen een dag, net als elke ander model.

De voordelen van verkopen bij wijkopenautos.nl? De mogelijkheid om binnen 24 uur jouw Volvo te verkopen, papierwerk wordt geregeld en het geld dezelfde dag over gemaakt. Maak nu een afspraak bij wijkopenautos.nl en ervaar zelf met welk gemak jij jouw Volvo verkopen kunt.

Hoe onze klanten onze service beoordelen