Inruilen gefinancierde auto? Verkoop hem!

Je hebt een gefinancierde auto gekocht, maar nu wil je deze toch verkopen. Dat is een lastige zaak. wijkopenautos.nl biedt voor jou een oplossing.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Om van je gefinancierde auto af te komen lijkt het inruilen van je auto de enige optie. Dit kan vervelend zijn wanneer je helemaal niet van plan bent om de auto in te ruilen. Het verkopen van je auto is alleen mogelijk wanneer je de schuld in een keer aflost.

wijkopenautos.nl helpt je om dit makkelijk te maken. Wij kopen iedere auto, waaronder ook gefinancierde auto’s. Wij lossen je lening op de auto af en maken het resterende bedrag direct naar je over.

Maak vandaag nog een afspraak via onze taxatietool en kom erachter wat wij geven voor je auto!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Inruilen gefinancierde auto: kan dat?

Gefinancierde auto verkopen of inruilen

Je hebt een gefinancierde auto en wilt deze graag kwijt. Omdat de auto niet geheel van jou is, zijn je opties beperkt. Zo kun je bijvoorbeeld een gefinancierde auto niet ruilen op een occasion ruilsite.

Eerst zul je de lening die bij de bank of financieringsmaatschappij openstaat, moeten aflossen. Pas dan kan je je afbetaalde auto particulier ruilen of verkopen.

Vaak is het openstaande bedrag dusdanig groot, dat in één keer aflossen voor velen lastig is. Een nieuwe lening met een bij voorkeur lagere rente afsluiten, is een mogelijkheid.

Met deze nieuwe lening kun je vervolgens je oude lening aflossen. De auto is dan volledig van jou en je kunt hem zonder problemen verkopen.

Hoewel het een goede optie lijkt, is het aflossen van schulden met nieuwe schulden niet aan te bevelen. Het is beter om mogelijke financiële problemen te vermijden en in één keer schuldenvrij te zijn.

In tegenstelling tot verkopen, is het inruilen gefinancierde auto wel mogelijk. Door in te ruilen kun je gemakkelijk je gefinancierde auto ruilen tegen een nieuwe wagen.

De bestaande lening kan je van je huidige auto over zetten naar je nieuwe. In dat geval ben je je occasion kwijt, maar zit je wel nog steeds vast aan een lening.

Wanneer je je lening kwijt wilt, is het maar de vraag of de inruilwaarde toereikend is om je lening af te lossen. De dealer houdt bij de inruilprijs altijd rekening met verkoopmarges.

Je krijgt daarom nooit de beste deal. Het inruilen van een auto op afbetaling is daarom financieel gezien niet de beste optie.

Waarom krijg je bij de dealer nooit de beste deal? De dealer moet extra kosten maken om jouw wagen te voorzien van een nieuwe APK, onderhoud en heeft vervolgens ook nog een bepaalde winstmarge op het oog. De autolening is daarmee ook nog niet afgelost.

2. Auto leasen

Is het dan misschien een idee om je een nieuwe auto te leasen in plaats van in te ruilen of gefinancierde auto's te verkopen/in te ruilen? Wellicht. Een leasecontract is officieel gezien ook een lening, aangezien de auto niet op jouw naam staat maar je alleen betaalt om hem te mogen gebruiken.

In het geval van een leasewagen zit het onderhoud, de verzekering en wegenbelasting hier ook nog bij. Maar zoals je bij het afsluiten van een lening een krediet check krijgt om te controleren of je kredietwaardig bent voor de bank, geldt dit ook bij het afsluiten van een leasecontract (particulier).

De bank kan daarmee de aanvraag voor een nieuwe financiering of leasewagen weigeren wanneer je bijvoorbeeld nog een lening open hebt staan voor je oude wagen.

3. Je gefinancierde auto verkopen

Gunstiger dan het inruilen van een gebruikte auto, is natuurlijk verkopen. Met een gefinancierde auto is verkopen alleen geen optie, tenzij het krediet volledig is afgelost. Toch is er een manier! wijkopenautos.nl biedt je de mogelijkheid om ook je gefinancierde auto gewoon te verkopen.

Verkoop je auto aan ons en wij regelen bovendien de volledige administratieve afhandeling: wij lossen de lening af bij de bank en regelen de afmelding en de vrijwaring van je auto. Omdat wij gebruik maken van een RDW-erkende taxatieprocedure, krijg jij van ons altijd een marktconforme prijs.

Gratis online taxatie

Hoe kun je een gefinancierde auto verkopen bij ons?

Door de volgende stappen te doorlopen maak jij een afspraak bij wijkopenautos.nl en kun jij kijken wat wij geven voor je auto!

  • Maak gebruik van de online taxatietool op onze site
  • Maak vervolgens een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt
  • Laat onze expert jouw auto gedurende 30 minuten inspecteren
  • Hierna volgt ons vrijblijvende bod

Ga je akkoord met dit bod? Dan kun je de auto direct achterlaten en regelen wij de betaling veilig via bankoverdracht.

Omdat het gaat om een gefinancierde auto is het belangrijk dat je de documenten van de lening naar de taxatie meebrengt. Eerst zullen we de openstaande lening bespreken.

Neem alle documenten omtrent de financiering van je wagen mee naar wijkopenautos.nl

Zorgeloos verkopen

Het is niet eenvoudig om een gefinancierde auto van de hand te doen. De lopende lening maakt het onmogelijk om de auto te verkopen. Het inruilen gefinancierde auto is wel een optie, maar auto inruil is financieel gezien een onverstandige keuze.

Je wilt de hoogst mogelijke opbrengst voor je auto en liever niet de ene lening vervangen door de andere. Verkoop daarom je gefinancierde auto aan wijkopenautos.nl en geniet de voordelen van een full-service bedrijf.

Wij taxeren vakkundig je auto, bieden een marktconforme prijs en regelen de aflossing van de openstaande schuld. Zo ben jij in één keer van je oude auto en van je schuld af! Vul onze taxatietool in, maak direct een afspraak en ervaar zelf wat wij voor je kunnen betekenen!