Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Inruilen gefinancierde auto? Verkoop en los direct af

Een nieuwe auto kopen is een grote investering. Daarom komt het regelmatig voor dat mensen een lening aangaan, om een auto aan te schaffen. Zolang je iedere maand netjes een deel van je schuld aflost, is er niets aan de hand. Maar wat nou als de totale schuld nog niet is afgelost, maar je je auto toch kwijt wilt? Dan lijkt het inruilen gefinancierde auto de enige optie. Tenzij de schuld in één keer wordt afbetaald, is verkopen namelijk niet mogelijk. Toch bestaat er een mogelijkheid om ook je gefinancierde auto voor een goede prijs te verkopen.

Wijkopenautos.nl koopt iedere auto, ook gefinancierde auto’s die nog niet volledig zijn afbetaald. Op basis van een vakkundig uitgevoerde taxatie, bepalen wij nauwkeurig de waarde van je auto. Accepteer je ons marktconforme bod? Dan lossen wij je lening af en maken we het verschil naar je over.

Wil jij zowel van je auto als je lening af? Vul dan allereerst de kentekencheck op deze site in en zie hoeveel jij voor je auto kan krijgen.

Onder onze gefinancierde auto service valt:

Persoonlijke service
Taxatie met je kenteken
Verkoop zonder APK
Goede prijzen
Afhandeling van de administratie

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Goede locatie, makkelijk vindbaar. Heel vriendelijke ontvangst, met een lekker bakje koffie. Goede uitleg en begeleiding. Zeer tevreden over totaal van mijn bezoek (13-09-2016 door Ted van W. uit Amsterdam)

Beleefde verkoper, goed advies en eerlijke prijs. Had mijn auto zo verkocht en het geld snel op me rekening. Waar voor je geld! (18-12-2015 door Jan H. uit Zoetermeer)
Toyota Yaris, BJ 2009
Toyota Yaris, BJ 2009
Alfa Romeo 156, BJ 2004
Alfa Romeo 156, BJ 2004
Fiat Panda, BJ 2008
Fiat Panda, BJ 2008
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
Pim D.

Medewerkers van deze vestiging zijn erg vriendelijk en vakkundig. Keurig! Een dikke duim, dit is de meest professionele manier om je auto te verkopen.

Anton D. F.

Alles is super verlopen! Dat de prijs van de taxatietool slechts een eerste indicatie was maakte mij niets uit. De prijs kwam alsnog ver boven mijn verwachting uit. Zeer vakkundig personeel, snelle betaling en meteen afgemeld.

Inruilen gefinancierde auto: kan dat?

Je hebt een gefinancierde auto en wilt deze graag kwijt. Omdat de auto niet geheel van jou is, zijn je opties beperkt. Zo kun je bijvoorbeeld een gefinancierde auto niet ruilen op een occasion ruilsite. Eerst zul je de lening die bij de bank of financieringsmaatschappij openstaat, moeten aflossen. Pas dan kan je je afbetaalde auto particulier ruilen of verkopen. Vaak is het openstaande bedrag dusdanig groot, dat in één keer aflossen voor velen lastig is. Een nieuwe lening met een bij voorkeur lagere rente afsluiten, is een mogelijkheid. Met deze nieuwe lening kun je vervolgens je oude lening aflossen. De auto is dan volledig van jou en je kunt hem zonder problemen verkopen. Hoewel het een goede optie lijkt, is het aflossen van schulden met nieuwe schulden niet aan te bevelen. Het is beter om mogelijke financiële problemen te vermijden en in één keer schuldenvrij te zijn.

In tegenstelling tot verkopen, is het inruilen gefinancierde auto wel mogelijk. Door in te ruilen kun je gemakkelijk je gefinancierde auto ruilen tegen een nieuwe wagen. De bestaande lening kan je van je huidige auto over zetten naar je nieuwe. In dat geval ben je je occasion kwijt, maar zit je wel nog steeds vast aan een lening. Wanneer je je lening kwijt wilt, is het maar de vraag of de inruilwaarde toereikend is om je lening af te lossen. De dealer houdt bij de inruilprijs altijd rekening met verkoopmarges. Je krijgt daarom nooit de beste deal. Het inruilen van een auto op afbetaling is daarom financieel gezien niet de beste optie. De dealer moet namelijk extra kosten maken om jouw wagen te voorzien van een nieuwe APK, onderhoud en heeft vervolgens ook nog een bepaalde winstmarge op het oog. De autolening is daarmee ook nog niet afgelost.

Auto leasen
Is het dan misschien een idee om je een nieuwe auto te leasen in plaats van in te ruilen of gefinancierde auto's te verkopen/in te ruilen? Wellicht. Een leasecontract is officieel gezien ook een lening, aangezien de auto niet op jouw naam staat maar je alleen betaalt om hem te mogen gebruiken. In het geval van een leasewagen zit het onderhoud, de verzekering en wegenbelasting hier ook nog bij. Maar zoals je bij het afsluiten van een lening een krediet check krijgt om te controleren of je kredietwaardig bent voor de bank, geldt dit ook bij het afsluiten van een leasecontract (particulier). De bank kan daarmee de aanvraag voor een nieuwe financiering of leasewagen weigeren wanneer je bijvoorbeeld nog een lening open hebt staan voor je oude wagen.

Je gefinancierde auto verkopen

Gunstiger dan het inruilen van een gebruikte auto, is natuurlijk verkopen. Met een gefinancierde auto is verkopen alleen geen optie, tenzij het krediet volledig is afgelost. Toch is er een manier! Wijkopenautos.nl biedt je de mogelijkheid om ook je gefinancierde auto gewoon te verkopen. Verkoop je auto aan ons en wij regelen bovendien de volledige administratieve afhandeling: wij lossen de lening af bij de bank en regelen de afmelding en de vrijwaring van je auto. Omdat wij gebruik maken van een RDW-erkende taxatieprocedure, krijg jij van ons altijd een marktconforme prijs.

Maak gebruik van de online taxatietool op onze site en zie direct de dagwaarde van je auto. Dit is een indicatie van de prijs die jij bij ons voor je auto kunt verwachten. Voor het bepalen van de exacte waarde, kun je eenvoudig online een afspraak maken. Onze vestigingen zijn over heel Nederland verspreid en we zijn dus altijd bij jou in de buurt. Kom op een tijdstip naar keuze bij ons langs en laat je auto door een RDW-erkende taxateur inspecteren. Omdat het gaat om een gefinancierde auto is het belangrijk dat je de documenten van de lening naar de taxatie meebrengt. Eerst zullen we de openstaande lening bespreken. Daarna zal onze taxateur op basis van een halfuur durende taxatie en een proefrit, de precieze waarde van je auto vaststellen. Vervolgens doet hij een eindbod. Wanneer je dit accepteert, is je auto verkocht en je lening afgelost. Het verschil maken we per bankoverschrijving naar je over. Na ongeveer twee à drie werkdagen wordt dit op je rekening bijgeschreven.

Het is niet eenvoudig om een gefinancierde auto van de hand te doen. De lopende lening maakt het onmogelijk om de auto te verkopen. Het inruilen gefinancierde auto is wel een optie, maar auto inruil is financieel gezien een onverstandige keuze. Je wilt de hoogst mogelijke opbrengst voor je auto en liever niet de ene lening vervangen door de andere. Verkoop daarom je gefinancierde auto aan wijkopenautos.nl en geniet de voordelen van een full-service bedrijf. Wij taxeren vakkundig je auto, bieden een marktconforme prijs en regelen de aflossing van de openstaande schuld. Zo ben jij in één keer van je oude auto en van je schuld af! Vul onze taxatietool in, maak direct een afspraak en ervaar zelf wat wij voor je kunnen betekenen!

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze technische experts uw auto taxeren.

2. Betaling

Onze prijs wordt bepaald naar aanleiding van de taxatie. Het geld wordt direct naar u overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: