Jouw 4x4 verkopen begint bij wijkopenautos.nl

Fourwheeldrive, 4WD, 4 wheel drive en 4x4. Allemaal verschillende benamingen die allemaal hetzelfde betekenen, namelijk: Vierwielaandrijving.

Je kunt met jouw 4x4 auto heerlijk off-road, door bergen en dikke lagen sneeuw. Niks is te zwaar of te moeilijk voor jouw wagen. En met een kleine 4x4 auto kun je bijvoorbeeld ook nog hartstikke prima op pad in de binnenstad.

Maar wat nou als jij jouw 4x4 occasion verkopen wilt? Dan zit je bij wijkopenautos.nl goed. Hier ben je welkom voor gratis waarde taxatie van jouw 4x4 en kun je hem mogelijk direct verkopen. Wacht niet langer met de verkoop auto, want terwijl je wacht verliest hij in waarde.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Een 4x4 auto? Wat is dat?

4x4 verkopen

Bij een 4x4 auto worden alle wielen aangedreven. Vier wielen, vier aandrijvingen. Een reguliere personenauto is een 4x2: Vier wielen, twee aandrijvingen. De aandrijving kan gebeuren door één centrale motor of door een motor per wiel. Een ander veel gebruikt woord voor 4x4 is vierwielaandrijving.

Vierwielaandrijving kan permanent zijn of het kan ingeschakeld worden. Bij een inschakelbare 4x4 hebben de voorwielen standaard aandrijving en de achterwielaandrijving kan worden ingeschakeld. Vierwielaandrijving was eerst alleen beschikbaar voor terreinwagens, legervoertuigen en trekkers, maar werd later ook toegepast op personenwagens. Het grote voordeel van inschakelbare vierwielaandrijving is dat jij jouw auto 4x4 kan geven wanneer dat nodig is en uitschakelen wanneer je in de stad rijdt. Zo verbruik je minder brandstof en creëer je een fijnere rijervaring.

Vierwielaandrijving wordt vooral gezien bij SUV’s. Wat opvallend is, want de eerste auto waarin 4x4 werd toegepast is namelijk geen SUV maar een racewagen. De Nederlandse Spyker 60HP geïntroduceerd in 1903 was de eerste wagen met vierwielaandrijving.

Voordelen van 4x4

Een voordeel van een auto met vierwielaandrijving is extra tractie. Een auto met 4x4 is handig als je met jouw auto over veel onverharde wegen en off-road moet. Een auto met vierwielaandrijving heeft meer grip op de ‘weg’. Ook is extra rijstabiliteit een ander voordeel, waardoor het mogelijk is na een bocht sneller te accelereren. Een nadeel van 4x4 is de prijs. Een 4x4 auto is vaak duurder in aanschaf en het gewicht van de wagen is hoger. Dat betekent dat ook het brandstofverbruik van de wagen is hoger.

2. AWD vs 4x4

Off-roadHet kopen van een auto is niet gemakkelijk. Met veel termen die op elkaar lijken en veel verschillende specificaties wordt het een hele klus om uit te zoeken wat bij jou past. AWD en 4WD zijn zulke termen die op elkaar lijken. AWD is all-wheel drive en 4WD is four-wheel drive (4x4). Deze termen klinken alsof ze hetzelfde betekenen maar in werkelijkheid is dat niet het geval.

All-wheel drive (AWD)

Het grootste verschil tussen all-wheel drive en 4x4 is de manier van inschakelen. Bij AWD worden elektronische sensoren gebruikt die beslissen wanneer alle wielen worden aangedreven en bij 4x4 bedient de bestuurder dit door middel van een knop. Bij all-wheel drive kan de auto weerstand detecteren op alle wielen in plaats van één as, maar hij kan beide assen niet samen vergrendelen zoals bij 4x4. Hierdoor verliest de AWD zijn grip én dat maakt hem minder geschikt bij zware off-road omstandigheden.

4x4

Bij 4x4 werken de vooras en de achteras samen en kunnen daardoor tegelijk geblokkeerd worden. Handig voor modderwegen en off-road, minder handig voor droge wegen. Dat komt doordat de auto kan gaan slippen als de voor- en achterwielen op gelijke snelheid draaien. In een normale situatie draaien je voor- en achterwiel namelijk niet dezelfde snelheid.

Gratis online taxatie

3. Op welke manier ga jij jouw 4x4 occasion verkopen?

Een 4x4 auto verkopen? Met de juiste advertentie en geduld moet dit geen probleem zijn. In 2018 zagen we een stijging in het aantal verkochte compacte SUV occasions. Nou zijn veel SUV’s uitgerust met 4x4 en daar kun jij jouw voordeel mee doen.

De verkoop van jouw 4x4 kan op verschillende manieren. Met wat meer tijd en geduld zet jij hem te koop via een online advertentie. Het nadeel: Een advertentie online kost vaak geld en met 7.500 nieuwe advertenties per dag wordt het moeilijk om zichtbaar te blijven voor geïnteresseerden. Jouw wagen inruilen bij de dealer is misschien een snellere manier, maar onthoud dat je dan een auto moet kopen bij dezelfde dealer én het bedrag dat de dealer biedt op jouw 4x4 is niet de beste.

Een 4x4 occasion verkopen begint bij het vaststellen van een geschikte verkoopprijs. Daarvoor kom je naar wijkopenautos.nl. Hier doen wij een gratis en vrijblijvende taxatie en vertellen jou vervolgens wat de verkoopopties zijn. Mocht het interessant zijn dan is er de mogelijkheid tot directe verkoop. Zo ben jij binnen 24 uur en zonder gedoe van jouw 4x4 af!

Kies voor zo min mogelijk inspanning en een eerlijke prijs en kom naar wijkopenautos.nl en kijk na taxatie of onze service interessant is voor jou.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Goed en vooral snel geholpen. Vriendelijke mensen en geen onzin. Top!
Madhavi S. | Amsterdam | Kia Picanto, 2007 21.11.2019
Ik kon snel terecht, keuring gebeurde snel en door een hele vriendelijke, leuke monteur! Dezelfde dag de auto nog afgegeven en de verkoop snel af kunnen ronden.
MS H. | Rotterdam | Suzuki Ignis, 2006 06.06.2019
Alles was snel en makkelijk geregeld en het geld stond de volgende werkdag al op mijn bankrekening.
Jinske V. | Utrecht | Volkswagen Polo, 2011 13.05.2019