Je cabrio verkopen? Zo stel je zeker dat je er de beste prijs voor krijgt

Je wilt je cabrio zonder verlies verkopen. Naast de gebruikelijke factoren is ook de tijd van het jaar voor de auto verkoop van belang.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Een cabriolet is tijdloos. Het maakt niet uit of het een oldtimer, een coupé-cabrio of een roadster is, een cabrio doet altijd elegant en luxueus aan. Cabrio’s worden vooral in de zomer veel verkocht.

Voor een aanbod dat niet van de seizoensgebonden vraag afhangt, kan je je het beste tot ons wenden! Met de uitzonderlijke service van wijkopenautos.nl ontvang je binnen 24 uur een taxatie en een aankoopprijs.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Het beste moment om een cabrio te verkopen

cabrio verkopen

Tot 70 procent van alle cabrio’s worden tussen maart en augustus verkocht. Tijdens de overige maanden van het jaar is de vraag dus geringer. In de winter kan het dus moeilijk zijn om een cabrio te verkopen. Sommige kopers zoeken weliswaar expres buiten het seizoen naar cabrio’s, maar hopen dan vaak ook op een gunstigere prijs.

2. Welke cabrio’s zijn geliefd?

Een cabrio is door zijn wegklapbare dak een aanpasbaar voertuig. Cabrio’s zijn vaak de coupé-variant van een model uit het normale assortiment. Daarin onderscheiden ze zich van tweezitters zoals roadsters, die vaak onafhankelijk van het normale assortiment ontwikkeld worden.

Vijf jaar geleden nog zorgden de stijgende ontwikkelingskosten en instabiele verkoopcijfers van cabrio’s ervoor dat kopers op de tweedehandsautomarkt voorzichtig geworden waren. Het was moeilijker om een cabrio te verkopen en de waarde van de voertuigen was deels instabieler. De volgende feiten helpen je in te schatten, hoe populair je cabrio is en hoe goed deze te verkopen is.

Welke types cabrio’s worden goed verkocht?

De cabriolet is in gebruik en onderhoud makkelijker te handhaven dan een roadster. Een cabrio is bijvoorbeeld goed te gebruiken voor alledaagse behoeften. Want zowel voor de regelmatige rit naar het werk als ook voor boodschappen biedt hij over het algemeen genoeg rijcomfort en meer opslagruimte dan een roadster. De roadster is als speciaal model zeker iets bijzonders, maar niet zo praktisch. Door het speciale design van een roadster liggen de ontwikkelings- en productiekosten vaak hoger dan bij vergelijkbare cabrio’s.

Consumenten kiezen bij aanschaf vaak voor de wat goedkopere cabrio’s in plaats van roadsters. Cabrio’s worden dus iets vaker verkocht. Onder cabrioliefhebbers is de compacte klasse het populairst, gevolgd door de middelklasse. Wat betreft het bouwmodel wordt een onderscheid gemaakt tussen cabrio’s met stoffen en metalen dak.

Stoffen of metalen dak

Of er wordt gekozen voor een stoffen of metalen dak is een kwestie van smaak. In veel verkoopgesprekken ben je als bezitter van een voertuig met een metalen dak echter in het voordeel. Ten slotte speelt het seizoen voor het verkopen van cabrio’s met een vast dak een minder grote rol. Want bij kou en vocht biedt textiel vaak niet meer genoeg bescherming voor het interieur van de cabrio. Een metalen dak is dus voor veel geïnteresseerden een plus. Een stoffen dak doet vooral bij oudere voertuigen edel aan. Daarom zijn sommige kopers op zoek naar cabrio’s met een stoffen dak en oldtimer-potentiaal.

Gratis online taxatie

In de ontwikkeling van cabrio’s wordt de karrosserie steeds meer versterkt om het mankerende dak te compenseren. Het dak biedt normalerwijze stabiliteit, wat vooral bij een ongeluk belangrijk is. De veiligheid van een bepaald model is niet direct van het soort wegklapbare dak afhankelijk.

3. Beslissende factoren bij het verkopen van een cabrio

Als je gesprekken voert met potentiele kopers is het belangrijk om duidelijke informatie te geven over de kenmerken van de cabriolet. Daarmee overtuig je geïnteresseerden en daardoor kan je vaak een hogere prijs vragen, dat dan als betere onderhandelbasis voor het verkoopproces dient.

De toestand van het dak

Bij een stoffen dak is het moeilijker om vuil uit het materiaal te verwijderen. Daar moet je goed op letten, aangezien een vuil dak een duidelijk zichtbaar mankement is wat geïnteresseerden een aanleiding kan geven om er een lagere prijs uit te onderhandelen. Bij metalen daken geldt hetzelfde voor wat grotere krassen.

Reparaties aan de bewegende onderdelen zijn bijzonder ingewikkeld en duur. Als iets klemt of als het elektrische sluitsysteem niet goed functioneert is een kostbaar bezoek aan de monteur, voor of nadat je de cabrio verkoopt, nauwelijks te vermijden. Een nieuw dak inclusief stangen kost duizenden euro’s.

In principe geldt: als het dak zonder problemen en zonder geluid sluit, heb je betere kansen om je cabrio succesvol ze verkopen. Ook moet het dak goed te bevestigen zijn om de houdbaarheid van je cabrio te garanderen.

De algemene toestand van de cabrio

Het is heel belangrijk om erop te letten dat er geen vocht in de cabrio komt. Daarbij is het belangrijk om de ramen, de achterruit en het dak altijd dicht te houden. Om de binnenkant droog te houden is ook een schone cabriokap noodzakelijk. Dit is een belangrijke indicatie voor een goed onderhouden voertuig in prima toestand.

Let met name goed op de componenten die cabrio’s van gesloten modellen onderscheiden. Deze zijn moeilijk te vervangen en vaak duur, aangezien ze voor de cabriovariant van de modelserie in kleinere oplage geproduceerd worden. Dakonderdelen en andere karrosseriedelen zijn daarom net zoals afdichtingen van belang voor het behoud van de waarde. Het loont zich dat even extra te benadrukken tijdens het verkoopgesprek.

Belangrijke factoren bij het verkopen van een cabrio

Er zijn cabrio’s in alle prijscategorieën en voor alle smaken, van de sportieve tweezitter van BMW tot de gemoedelijke vierdeurs van Audi. Tegelijkertijd zijn er een heleboel factoren die de waarde van een cabrio bepalen. Zorg dat je een goed overzicht paraat hebt van de bijzondere kenmerken van jouw cabrio, om deze in het verkoopgesprek uit te kunnen lichten.

  • Bouwjaar – Hoe jonger het voertuig, hoe waarschijnlijker het is dat de cabrio goed te verkopen valt. Bij een lage kilometerstand dalen oudere modellen mogelijkerwijs niet zo snel in waarde. Vanaf een leeftijd van ongeveer 20 jaar stijgt de waarde van goed onderhouden voertuigen weer. Deze is dan afhankelijk van hun potentie om een oldtimer te worden.
  • Motorvermogen – Het motorvermogen varieert tussen merken en modellen. In principe geldt: hoe krachtiger de motor, hoe beter de kansen op een succesvolle verkoop.
  • Uitrusting – De uitrusting beslaat bij auto’s een hele serie van onderdelen, zoals het ingebouwde navigatiesysteem, de geluidsinstallatie en de lederen bekleding. Voor veel geïnteresseerden zijn bepaalde uitrustingskenmerken zoals een speciale bekleding, bijvoorbeeld met een lederen stuur, extra belangrijk.
  • Kleur – Een punt dat vaak over het hoofd gezien wordt is de kleur van het voertuig, want al te bijzondere kleuren verminderen de doorverkoopwaarde. Een klassieke kleur zoals rood, wit of zwart helpt vaak bij het snel verkopen van je cabrio.

Cabrio verkopen – waar de je beste prijs krijgt

Er zijn meerdere opties als je je cabrio wilt verkopen. Niet in alle gevallen ontvang je ook hulp tijdens het verkoopproces. Dat is bij wijkopenautos.nl anders. Hier verloopt de verkoop van je auto zonder problemen, onafhankelijk van het seizoen waarin je je cabrio wilt verkopen. Wij bieden online al een eerste geschatte waarde van je cabriolet. Aansluitend boeken we een individuele afspraak voor de verkoop.

wijkopenautos.nl directe verkoop

Nadat je onze onlinerekenhulp ingevuld hebt, door bijvoorbeeld de kilometerstand of een paar gegevens uit het kentekenbewijs aan te geven, krijg je een statistische referentiewaarde voor je auto. Aansluitend kan je een afspraak maken in een van onze 28 filialen in Nederland. Aldaar stelt een expert de precieze waarde van je auto vast. Zo krijg je ter plekke snel een aankoopprijs genoemd en kan je je auto over wijkopenautos.nl directe verkoop eenvoudiger dan ooit verkopen. Het afmelden van het voertuig en het opheffen van eventuele uitstaande leningen zijn inbegrepen en gratis.

Hoe onze klanten onze service beoordelen