Hoogste prijs auto berekenen

Waarom voor minder gaan als je meer voor je auto kunt krijgen. Juist, bij het verkopen van de auto willen we allemaal de hoogste prijs ontvangen.

Na jarenlang plezier te hebben gehad van je auto is het tijd om een nieuwe uit te zoeken. Het bedrag van je oude auto gebruik je voor de aanschaf van een nieuwe of geef je ergens anders aan uit. Des te meer je voor je oude auto krijgt, des te meer je hebt om een nieuwe te kopen.

wijkopenautos.nl helpt je om de hoogste prijs voor je auto te krijgen. Bij ons ontdek je wat de dagwaarde van je auto is. Vul eerst de kenteken tool op de website in en maak vervolgens een afspraak bij een van onze vestigingen.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Hoogste prijs voor je auto berekenen

autowaarde ontdekken

Aan de hand van een online kentekencheck kan je gemakkelijk de dagwaarde van je auto opvragen. Via je kenteken worden de bij de RDW bekende gegevens over je auto opgevraagd. Hierbij kan je denken aan bouwjaar, model, cataloguswaarde en merk. Als je vervolgens ook de kilometerstand van je auto opgeeft, maakt de tool een schatting van de afschrijving van je auto. Deze schatting wordt van de nieuwprijs van je auto afgetrokken. Het overgebleven bedrag is de dagwaarde.

Maar autoprijzen zijn natuurlijk niet alleen afhankelijk van de gemiddelde afschrijving. De werkelijke staat van je auto speelt ook een grote rol. De taxatietool kan hier uiteraard geen rekening mee houden. De vraag ‘wat is de prijs van mijn auto’ is dus nog niet volledig beantwoord. Om deze vraag te beantwoorden maak je een afspraak bij één van de vestigingen van wijkopenautos.nl bij jou in de buurt. Aan de hand van een uitgebreide taxatie kan een taxateur de hoogste prijs voor je auto bepalen.

2. Alternatief voor de inruilprijs

Bij wijkopenautos.nl verkoop je je auto gemakkelijk voor de hoogste prijs. Binnen 24 uur kan de verkoop al rond zijn! Daarmee hebben wij een beter alternatief voor het inruilen van je auto. De inruilprijs is vaak lager dan wat je auto echt waard is, aangezien de autohandelaar de auto moet keuren en verkoopklaar moet maken.

Het gemak van inruilen heeft dus ook een prijs. Ook moet je het geluk hebben dat de dealer om de hoek maar net de auto heeft waar jij naar op zoek bent en niet te weinig biedt voor je eigen auto. Daarom ben je beter af als je je auto direct verkoopt. Zo ben je onafhankelijk van andermans aanbod, krijg je de hoogste prijs voor je auto én kun je zelf op zoek gaan naar je volgende wagen. Heb je al een andere occasion of nieuwe auto op het oog? Wacht dan niet te lang met het verkopen van je eigen auto!

3. Hoe krijg ik bij jullie de hoogste inruilprijs?

Heel simpel. In drie stappen is het allemaal gebeurd, en afhankelijk van jouw agenda zelfs binnen 24 uur! Allereerst vul je hierboven je kenteken in, zodat we de dagwaarde van je auto vast kunnen stellen. Deze berekenen we online, onder andere gebaseerd op de cataloguswaarde, populariteit van het model en de kilometerstand. Dit is nog niet de definitieve prijs voor je auto, die krijg je bij de taxatie in onze vestiging.

Gratis online taxatie

Stap twee is dan ook het maken van een afspraak bij onze vestiging. Bij aankomst wordt je auto van top tot teen gecontroleerd. Denk hierbij aan de technische staat, hoe de motor loopt en de profieldiepte van de banden. De taxatie wordt afgesloten met een proefrit, waarna we de taxateur een bod op je auto doet. Dit is wat je auto op dit moment waard is, de accurate marktwaarde. Zodra je hiermee akkoord gaat is je auto verkocht en feliciteren we je van harte!

Stap drie is daarmee ook voltooid: het direct verkopen van je auto, als alternatief voor inruilen. De vrijwaring en afmelding worden gratis in orde gemaakt, het geld wordt direct gestort op je rekening.

Ter afsluiting geven we je nog een aantal tips voor het moment dat je naar je taxatieafspraak gaat. Zo kan je mikken op de hoogste prijs die voor je auto mogelijk is:

  • Zorg dat je auto schoon is: een schone auto maakt een betere indruk.
  • Neem alle bijbehorende accessoires mee: Denk aan het onderhoudsboekje etc.
  • Voer kleine reparaties zelf uit: Kleine krasjes kun je zelf wegpoetsen, dit zorgt ervoor dat je auto een betere indruk maakt tijdens de taxatie

We zien je graag verschijnen bij één van onze vestigingen. De koffie staat klaar!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Correcte taxatie. Duidelijke uitleg. Klantgerichte aanpak. Top service.
Marco H. | Almere | Renault Megane, 2010 16.03.2018
Afwikkeling ging snel en faire prijs gekregen.
Willem Koert W. | Enschede | Peugeot 206, 1999 08.11.2017
Super service. Auto word door een kundig persoon bekeken en word mee gereden. Komt een naar mijn ogen eerlijke prijs uit. Geen gezeur met marktplaats kopers aan de deur. Geld staat snel op de rekening
B.G.B. S. | Amersfoort | Daewoo Rezzo, 2003 12.07.2017

Gratis online taxatie