Voor- en nadelen auto inruilen

Bij de aanschaf van een nieuwe auto heb je de optie om je oude auto in te ruilen. Klinkt voordelig, maar heb je wel eens aan een alternatief gedacht?

Een aantrekkelijk alternatief is Wijkopenautos.nl. Wij kopen iedere auto binnen 24 uur voor een concurrerende prijs. Zo ben je niet alleen snel van je occasion af, maar kun je ook direct op zoek naar de beste deal zonder in te ruilen.

De oude wagen is bij inruilen minder waard vanwege de kosten die de dealer er nog aan heeft. Bovendien hangt het inruilen en de inruilprijs af van de voorraad die de dealer al in bezit heeft. De kosten die daarmee samenhangen zijn moeilijk in te schatten en dit zie je terug in de inruilprijs.

Gratis online taxatie van je auto
  • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
  • Onze service is 100% gratis.
  • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Auto ruilen tegen een andere auto

Auto inruilen wordt gezien als de meest eenvoudige manier van het verkopen van een auto. Echter is het vaak niet duidelijk wat de auto precies waard is. De auto waarde bij inruilen varieert omdat deze sterk afhankelijk is van de waarde van de auto die je terugkoopt. Het is daarom aan te raden om vooraf een prijsbepaling te doen, van wat de auto ongeveer waard is. Bij Wijkopenautos.nl ontdek je eenvoudig de geschatte waarde van je auto door je kenteken in te vullen. De waarde die je hier ontvangt is vergelijkbaar met de inruilwaarde.

Het is mogelijk om je auto aan ons te verkopen, maar je kunt niet je auto inruilen. Wij kunnen het bedrag niet gebruiken om te verrekenen met een nieuw voertuig. Wij kopen alleen auto's in van particulieren, dus wij verkopen geen auto's. Eigenlijk kun je bij ons alleen je auto inruilen voor geld. Zo maak je met je huidige auto geen overbodige kosten meer en blijft er meer geld over voor een nieuw voertuig. Als je toch besluit de auto in te ruilen, doe je er verstandig aan om te weten wat de auto waard is. Het verkopen van een auto is nogal een vak apart, zeker op de particuliere markt.

Je moet de koper precies in kunnen lichten wat de staat van het voertuig is, vanwege de meldingsplcht. Daarnaast kan een advertentie op een particuliere verkoopsite schommelende biedingen opleveren. Houd rekening met telefoontjes en mailtjes van mensen die vaak maar half geïnteresseerd zijn. Hier kunnen vanzelfsprekend ongure types bijzitten. Om misverstanden, miscommunicatie en moeizame onderhandeling over de prijsbepaling te voorkomen, is het verstandiger om betrouwbare partners te kiezen voor auto verkoop. Wij nemen dit werk graag uit handen en rekenen hier geen kosten voor. Bij ons laat je binnen 24 uur ja auto taxeren. En verkopen!

Je auto ruilen te avontuurlijk? Hier is het alternatief!
Een spannende manier om je oude auto te vervangen voor een nieuwe, is door middel van particuliere autoruil. Wanneer je jouw oude auto kwijt wilt, is auto ruilen waarschijnlijk niet de eerste optie waar je aan denkt. Hoewel ruilhandel al eeuwenoud is, komt autoruil in Nederland niet zo heel veel voor. Wil je wel in een andere auto rijden, maar is auto ruilen voor jou te avontuurlijk? Verkoop je auto dan aan Wijkopenautos.nl. Wij bieden het beste alternatief voor het auto ruilen of inruilen

Wijkopenautos.nl geeft antwoord

Wanneer auto inruilen?
Het beste moment om je auto in te ruilen of te verkopen is geen exact moment in het jaar. Vanwege de unieke staat van iedere auto hangt dit onder meer af van het bouwjaar, de kilometerstand en de APK verloopdatum. Echter ziet men een flinke stijging in de auto inruil- en auto verkoop rond januari van het nieuwe jaar, mede dankzij fiscaal voordeel voor de bijtelling van leaserijders

Dan is er nog het scenario waar je je auto niet meer nodig hebt, maar hem toch op een lucratieve manier wilt ruilen. Dat kan! Je auto ruilen tegen iets anders zie je tegenwoordig niet vaak meer, vaak op advertentie sites, zoals bijvoorbeeld eBay of op een andere marktplaats. Vaak gaat het dan niet per sé om echte auto's maar juist vaak om onderdelen zoals banden, velgen, accessoires of speelgoedauto's. Ook worden er auto's geruild met elkaar. Wellicht dat er af en toe een klein bedrag bij moet bij de transactie, aangezien de waarde erg uiteen kan lopen. Ook op Facebook wordt er veel geruild. In lokale verkoop- of weggeefgroepen worden auto's te ruil aangeboden tegen uiteenlopende zaken. Hierbij wordt de zogenoemde 'sharing economy' als vertrekpunt genomen. Mensen die onderling iets met elkaar delen en daarmee elkaar kosten besparen. Al snel kom je er vervolgens achter dat mensen via Facebook niet (tijdig) reageren en je dus met deze advertenties weinig zekerheid hebt over de toekomst van je voertuig of occasions. En dan is het nog maar de vraag hoe het voertuig van de ruilende partij ervoor staat. Is de APK nog wel in orde? Wat er te ruil wordt aangeboden aan occasions op de advertenties op Facebook kan van een afstandje moeilijk in te schatten zijn. Voorzichtigheid is dus geboden, maar gelukkig is daar Wijkopenautos.nl voor opgericht. Wij kopen je auto namelijk altijd, in iedere staat én binnen 24 uur! Zo kun je met het geld zelf op zoek gaan naar een leuke deal, zonder dat je afhankelijk bent van het aanbod van advertenties en Facebook.

Laat je auto nu taxeren:

Voor welk bedrag kan ik mijn auto inruilen?

Je wilt je auto inruilen? Dan doe je er verstandig aan om te weten wat de waarde is. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen spelen merk en model en kilometerstand een grote rol, cilinderinhoud en eventuele opties worden meegenomen in deze berekening. Om dit bedrag te berekenen iemand inschakelen die hierin gespecialiseerd is. Op wijkopenautos.nl staat een taxatietool die aan de hand van het kenteken en de technische gegevens een richtprijs geeft om de verkoper een idee te geven van de waarde. Vervolgens bieden we de mogelijkheid om een vrijblijvende afspraak in onze vestiging te maken voor een professionele taxatie. Je kunt ons iedere auto verkopen, maar daarvoor moeten wij wel eerst de auto taxeren. Laat een nauwkeurige berekening van de dagwaarde auto maken door onze RDW-erkende taxateur. Tijdens deze waardebepaling auto berekent onze taxateur de verkoopwaarde auto. Dit is een noodzakelijke stap voor auto inkoop door wijkopenautos.nl.

Onze taxateur kijkt je voertuig dan helemaal na en zet alle belangrijke punten op een rijtje. Aansluitend doet hij ons definitieve aankoopbod. Daarna is het aan jou wat je besluit. Ga je de auto inruilen? Of laat je de auto meteen bij ons achter? In het laatste geval zorgen wij dat de vrijwaring geregeld wordt, en maken we het geld direct over. Ga je toch elders de auto inruilen en was onze taxatie slechts een richtlijn voor je? Geen probleem. Wij bieden onze diensten geheel vrijblijvend aan, dus ook als je afziet van de verkoop worden geen kosten doorberekend.
Laat je auto nu taxeren: