Het is tijd! Jij wil jouw Porsche verkopen

Een Duits luxe merk. Een succes op de wegen en een succes op de racebaan. Niet alleen gericht op high performance, maar ook ‘Intelligent Performance’. Dat is Porsche.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Het merk waar prestaties omgezet worden in snelheid en successen, maar dan op de meest intelligente en duurzaamste manier.

Porsche bezitters die hun Porsche verkopen willen, zullen merken dat de verkoop van hun auto niet van een leien dakje gaat. Je hebt te maken met een select aantal geïnteresseerden wat de verkoop niet zal versnellen maar vertragen. Bij wijkopenautos.nl gaat dat anders, na gratis taxatie overleggen wij met jou de verkoopopties.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Een duik in de geschiedenis van Porsche

Porsche verkopen

Het sportmerk Porsche is opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche. In de tijd dat Ferdinand klaar was voor een auto, keek hij rond, maar kon niets vinden dat hij echt wilde hebben. De jongeman besloot daarom zijn eigen auto te bouwen. Zijn droom, een perfecte sportwagen, probeerde hij zo te verwezenlijken. Nu moeten we toegeven dat Porsche nog steeds goed zijn best doet om ons de perfecte sportwagen te geven.

In 1938 kwam de Porsche 64; de eerste Porsche. Porsche heeft door design en door de behaalde successen in de racewereld zich op de kaart gezet als een premium merk.

Wist je dat: Het contactslot in een Porsche zit altijd aan de linkerkant van het stuur. Waarom? Dit is een overgebleven kenmerk dat is ontworpen voor de Le Mansstart (Een start waarbij deelnemers naar hun auto rennen voor de race). Met het contact aan de linkerkant, was de rechterhand vrij om alvast te schakelen.

Porsche en nu

Vandaag de dag is Porsche nog steeds een merk dat successen boekt. Niet alleen op de racebaan maar ook in verkoopcijfers. In 2018 is de wereldwijde verkoop met 4% gestegen ten opzichte van 2017. Er zijn maar liefst 256.255 wagens verkocht.

Wereldwijd gezien thumbs up voor Porsche, maar in Europa waren de verkoopcijfers minder goed: Een verkoopdaling van 4%. In autoland en tevens het land van herkomst van de Porsche, Duitsland, is ook een daling gezien in verkopen. Maar liefst 3% minder verkopen werden gedaan in 2018. Deze tegenvallers in Europa zijn te danken aan de snelheid in CO2-vermindering die de Europese overheid er doorheen duwt door de WLTP en verplichting van roetfilters.

Ondanks dat mag er niet geklaagd worden over de Porsche verkopen in 2018. Voor een premium merk doet Porsche het nog altijd goed en dat zie je in de verkoopcijfers:

Porsche verkopen en marktaandeel

2018

 • Marktaandeel: 0,34%
 • Verkoopcijfers: 1.508

2017

 • Marktaandeel: 0,34%%
 • Verkoopcijfers: 1.437

2016

 • Marktaandeel: 0,30%
 • Verkoopcijfers: 1.173

2015

 • Marktaandeel: 0,48%
 • Verkoopcijfers: 2.174

2014

 • Marktaandeel: 0,26%
 • Verkoopcijfers: 1.023

Porsche hoeft zich nog geen zorgen te maken over de verkopen, want wereldwijd een verkooprecord. Het meest verkochte model wereldwijd is de Macan met 86.031 stuks, wat duidelijk de huidige SUV trend laat zien. SUV's gaan over de toonbank als hete broodjes. De Macan wordt op de hielen gevolgd door de Porsche Cayenne. Deze wagen heeft wereldwijd 71.458 exemplaren weten te slijten. Hieronder zie je welke modellen in Nederland de race qua populariteit hebben gewonnen:

Verkoopcijfers Porsche - Best verkochte modellen in Nederland (2018)

Porsche 911

 • Marktaandeel: 0,08%
 • Verkoopcijfers: 376

Porsche Panamera

 • Marktaandeel: 0,08%
 • Verkoopcijfers: 362

Porsche Cayenne

 • Marktaandeel: 0,08%
 • Verkoopcijfers: 349

Porsche Macan

 • Marktaandeel: 0,07%
 • Verkoopcijfers: 299

Porsche 718

 • Marktaandeel: 0,02%
 • Verkoopcijfers: 80

2. Tweedehands Porsche verkopen

Porsche verkoop
Bij Porsche verkoop vraag jij je vast af waar je moet beginnen. Doordat je een select aantal geïnteresseerde hebt voor jouw wagen duurt het langer voordat je een geschikte koper hebt gevonden, dit kan zorgen voor irritatie. Niemand wil veel tijd en moeite stoppen in de verkoop van een wagen en al helemaal bijna niemand heeft zin in proefritten regelen en onderhandelen.

Wil je een snellere Porsche verkoop dan kun je langs bij de dealer. Deze zit alleen met hetzelfde probleem als jij: Een select aantal geïnteresseerden. Dat rekent hij door in de prijs die hij jou biedt. Jouw Porsche verkopen aan de dealer kan snel gaan, maar je levert wel in op de prijs.

Gratis online taxatie

Bij wijkopenautos.nl lossen we beide problemen op. Onze service biedt jou hulp bij de verkoop. Een Porsche verkoop begint bij taxeren. Zeker een premium wagen als Porsche heeft baat bij de juiste taxatie. Vraag niet te veel en verlies ook geen geld als je te weinig vraagt. Maak eenvoudig een afspraak via de kenteken check bij wijkopenautos.nl en maak nog binnen 24 uur gebruik van onze gratis taxatie in de vestiging. Deze taxatie neemt maar een half uur in beslag en hierna ben jij op de hoogte van de exacte waarde van jouw Porsche. Wij vertellen jou na taxatie wat de beste verkoopopties zijn als jij jouw Porsche verkopen wilt. Ongeacht het model, of jij nu een Porsche Cayenne verkopen wilt of liever van je Macan af komt.

Geen weken wachten op de Porsche verkoop, geen onderhandelingen en verspilde avonden omdat die ene kijker niet komt opdagen of telefoontjes op momenten dat het nét niet uit komt. Bij wijkopenautos.nl verkoop je eerlijk en veilig. Daarnaast heb jij na verkoop geen gedoe met administratieve afhandeling, dat nemen wij van je over.