Gratis de dagwaarde m.b.v. de catalogusprijs

De catalogusprijs is de prijs die jouw auto oorspronkelijk gekost heeft. Voor je huidige auto waarde kun je gratis terecht bij wijkopenautos.nl.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Aan de hand van je autogegevens berekenen we direct de dagwaarde. In tegenstelling tot de catalogusprijs is de dagwaarde wat jouw auto op dit moment waard is. Mits de auto in goede conditie is.

Mocht je graag de exacte waarde willen weten, kan je bij één van onze vestigingen terecht. Daar helpen we je door middel van een professionele taxatie de huidige waarde van jouw auto vast te stellen.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Laat jouw auto taxeren

auto taxeren

Wil jij jouw auto verkopen maar weet je niet hoeveel hij waard is? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de huidige waarde van jouw auto? Of misschien van bepaalde tweedehandswagens op internet? Dan is het verstandig om jouw auto online en handmatig te laten taxeren. Zo heb je de meeste duidelijkheid over de waarde van jouw auto.

Hoe werkt het precies? De dagwaarde staat ook wel bekend als de restwaarde van jouw auto: het is het bedrag dat overblijft nadat de afschrijving van de cataloguswaarde van de auto is afgetrokken. Over deze afschrijving bestaat altijd veel discussie en onduidelijkheid. Het is immers hét onderwerp dat in de prijsonderhandelingen bij een autoverkoop centraal staat. Een taxatie kan op dit vlak uitsluitsel bieden: Door middel van een waardering van alle facetten van de auto komt een vakkundige taxateur uiteindelijk tot een exact waardeoordeel. Dit hij vervolgens in een geldbedrag vertaalt. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Een professioneel uitgevoerde taxatie verschaf je bovendien een betere handelspositie als je besluit om jouw auto zelf te verkopen: de waarde van jouw auto is namelijk onomstotelijk vastgesteld door een expert.

Vul de gratis online taxatietool in

Je weet precies waar je aan toe bent doordat we de precieze waarde, die nog van de oorspronkelijke catalogusprijs van jouw auto over is, vaststellen. Dit doen wij door het gemak van de voertuiggegevens check met de kennis van ervaren taxateurs te combineren. Maak allereerst gebruik van onze online taxatietool: vul jouw kenteken in en er verschijnt direct een indicatie van de dagwaarde op jouw scherm. De indicatie komt tot stand door een schatting van de afschrijving van de cataloguswaarde af te trekken. Heb je behoefte aan een meer precieze waardebepaling? Maak dan gelijk een afspraak bij één van onze vestigingen bij jou in de buurt en hoor van onze experts hoeveel jouw auto echt waard is.

Grondige taxatie in de vestiging

Wij hebben RDW-erkende taxateurs in dienst met als doel om zoveel mogelijk duidelijkheid over de waarde van jouw auto te scheppen. Door middel van een grondige inspectie van de staat van de motor, het exterieur en het interieur bepalen zij de exacte waarde van jouw auto. Vervolgens doen ze op basis van hun bevindingen een definitief bod dat overeenstemt met de handelswaarde van jouw auto. Accepteer je dit bod, dan is je auto succesvol verkocht. Als full-service bedrijf dragen wij snelheid en gemak voor onze klanten hoog in het vaandel. Daarom regelen wij ook het papierwerk voor je. Bovendien maken het overeengekomen geldbedrag dezelfde dag naar je over, zodat het na ongeveer twee werkdagen op jouw rekening wordt bijgeschreven.

Gratis online taxatie

2. Verkoop jouw auto vandaag nog

Weet je nog wat de oorspronkelijke cataloguswaarde van jouw auto was? Die tijden zijn helaas voorbij. Hoeveel jouw auto op dit moment nog wel waard is, valt zonder hulp niet zo makkelijk te bepalen. Een handig hulpmiddel om een idee van de dagwaarde van jouw auto te krijgen, is door gebruik te maken van een koerslijst. Dit is de lijst waar ook veel voertuiggegevens checks hun prijsindicaties op baseren. Nog beter is het om jouw auto handmatig te laten taxeren door professionele taxateurs.

wijkopenautos.nl biedt iedere autobezitter, ongeacht het merk, het bouwjaar en de conditie van de auto, de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend op vakkundige wijze de waarde van hun auto te laten taxeren. Bovendien doen onze erkende taxateurs direct een bod. Zo kan de auto waarvan je vandaag een prijsindicatie voor opvraagt, morgen aan onze auto opkopers verkocht zijn. Vul daarom vandaag nog je gegevens in, in de online taxatietool en ervaar zelf wat jij voor jouw auto kunt krijgen.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

De verkoop van mijn auto is goed verlopen, Ík kreeg het bedrag wat jullie in de online veiling hadden geboden.
MCH W. | Goes | Audi A6 2015 09.05.2022
Duidelijk proces, netjes afgehandeld
Bas v. | Breda | Citroen C3 2008 22.11.2017
Snelle en prima afhandelin
Sieme B. | Alphen aan den Rijn | Renault Twingo 2012 28.07.2017